Villarreal 2-Real Madrid 2. Jornada 3. Temporada 2019-20

El dia 1-9-2019, el Villarreal va empatar 2-2 en l'Estadi de la Ceràmica davant el Real Madrid.

Disposició dels jugadors en el camp.

Minut 1-54

Calleja d'inici va seguir amb la mateixa idea del partit en camp del Llavant i va alinear un 1-4-4-2, amb la novetat de Quintillà perquè Alberto Moreno estava lesionat. La primera part del Villarreal va ser molt bona, encara que l'equip no se'n va poder anar amb avantatge al final dels primers 45 minuts perquè el Real Madrid va empatar en el descompte.

En l'inici de la segona part, el Real Madrid tenia la possessió de la pilota i era clar dominador del joc. El Villarreal no era capaç de progressar amb la pilota i el seu bloc era molt baix.
 




Minut 54-61

El primer canvi de Calleja no va variar el 1-4-4-2. Ontiveros va entrar per un Chukweze que va estar molt deslluït. Si la temporada anterior, en el partit en casa davant del Real Madrid, Samu va superar amb molta facilitat a Marcelo, aquesta vegada el lateral esquerre del Real Madrid va ser Mendy, que va superar en tot moment al jugador nigerià del Villarreal. Ontiveros va jugar en l'esquerra del centre del camp i Moi Gómez va passar a la dreta.






Minut 61-73

Com amb el primer canvi, el Villarreal no recuperava el centre del camp, Calleja va entrar a Anguissa per Ekambi i va passar a jugar en un 1-4-2-3-1. Amb Anguissa i Iborra de migcentres, el Villarreal va recuperar la pilota i va equilibrar el partit. Cazorla va passar a jugar de mitja punta.





Minut 73-final del partit 

Bacca va substituir a un Cazorla molt cansat, i el Villarreal va passar a jugar un 1-4-4-2.


 
Circuit de passes.

Aquesta vegada, el Villarreal no va poder combinar amb tanta facilitat com en el partit davant del Llevant. Es veu en el dibuix que hi ha massa jugadors en el centre ocupant espais pareguts. La banda dreta creava molt poc de joc i quan ho va fer era de manera directa. Chukweze no va poder aportar passes clau, només 1, perquè va ser superat per Mendy. 

Destaca Gerard Moreno com el major receptor de passes progressius. Això va suposar molt de treball per a l'equip, a banda que va ser una font constant de perill.




Gols esperats.

Per a Understat.com, el resultat en gols esperats va ser de Villarreal 2,14-Real Madrid 1,77. Per tant, el partit tendia a l'empat a 2 gols que va ser el resultat final.

Per a Between the Post, el resultat en gols esperats va ser de Villarreal 1,41-Real Madrid 2,23. Tal com es pot veure en el segon gràfic de baix, excepte en el moment on el Villarreal es va posar 1-0 en el marcador, el domini del Real Madrid en xG va ser total. 

Un altre detall important és que el Villarreal segueix sense crear oportunitats de gol en ABP. El Real Madrid va aconseguir alguns remats i per això té un valor de xG de 0,45 en ABP.

Segons Between the Post si el partit s'haguera jugat 100 vegades amb les mateixes oportunitats de gol, el Villarreal haguera guanyat 19 vegades, el Real Madrid 58 i hagueren empatat 23 vegades. 




Cadena de gols esperats del Villarreal.

En un partit on el Villarreal va arribar menys a porteria que en els dos primers, Gerard Moreno va destacar en dos importants apartats, els de gols esperats (0,69 en xG) i el d'assistències esperades (0,35 en xA). La bona assistència d'Ontiveros en el segon gol, fa que ell i Moi Gómez apareguen en la part alta dels jugadors destacats del Villarreal. En la part negativa destaca Chukweze que després d'una gran actuació davant el Llevant només va donar un passe clau en tot el partit. El lateral Mendy li va guanyar la partida al jugador nigerià del Villarreal.



Agraïment:

A Between the Post, per deixar-me publicar les seues gràfiques.

Comentaris

Entrades populars