Un gegant visita El Madrigal

El Llevant era, a priori, el màxim favorit per guanyar la lliga, però quan s’anava a disputar la jornada 30 estava 6 punts darrere del Villarreal, amb 37 punts i ocupava la 5ª posició.

El partit s’havia de jugar el dia de Pasqua però, igual que va passar la temporada anterior en la primera visita del Llevant a Vila-real, es va ajornar al dimarts posterior. Una entrada per al partit costava 75 pessetes (0,45 euros).
El Villarreal no podia comptar amb Alapont i Alcañiz per lesió.

Fitxa tècnica.

Villarreal 2-Llevant 2. El Madrigal, 31-3-1970.

Villarreal: Villanueva, Debón , Eusebio, Marzal, Lluch, Linares, Martínez, Luiche, Palau, Causanilles i Serrano.

Canvi: Rodri per Martínez en la segona part.

Llevant: Mut, Martín, Camps, A. Blasco, Faura, Marín, Navarro, Suárez, Martí, Burgos i Sergio.

Canvi: Ruiz per Marín al minut 46.

Àrbitre: Carbonell i en les bandes Beltrán Oltra i Bernal.

Gols.

0-1. Minut 19. Burgos.
0-2. Minut 60. Faura.
1-2. Minut 80. Causanilles.
2-2. Minut 87. Palau (de penal).

Desenvolupament del partit.

El Villarreal va eixir dominant des del principi i va tindre dos bones oportunitats de gol, especialment una de Palau que va anar al travassser. Dominva clarament el partit, però en un contracop, el Llevant va marcar mitjançant Burgos, qui va batre a Villanueva, porter debutant amb el Villarreal, que res va poder fer davant el xut de l’interior esquerre llevantinista. A partir d’aquest moment, el Llevant es va desfer del domini del Villarreal en la primera part.

En la segona part va tornar el domini del Villarreal, però en una altra contra Faura va marcar el 2n gol. Quedava mitja hora i pareixia inevitable la derrota. El Villarreal no havia cedit cap punt en El Madrigal en tota la temporada i no volia fer-ho contra el Llevant. Així, que el Llevant, amb el suport de l’afició, que quasi omplia el camp es va llançar cap amunt i a falta de 10 minuts Causanilles va marcar el 1-2. Després, la pressió es va intensificar i faltant 3 minuts Marzal va centrar i un defensa del Llevant la va tocar amb la mà. El penal es va encarregar de materialitzar-lo Palau. Amb 2-2 acabava el partit. El Villarreal cedia un punt, però l’afició se’n anava contenta per l’esforç i la reacció final de l’equip que va impedir la derrota.

El Villarreal acabada la jornada 30 amb 44 punts, 3 davant del Tortosa, 4 davant del Paiporta i 5 davant del Mestalla.