El Villarreal juga com a líder en el Nou Estadi

El Llevant, per història i per equip era el màxim favorit a ser campió del grup quan va començar la temporada. Però quan el Villarreal va jugar per primera vegada en la història en el Nou Estadi del Llevant, que s’havia inagurat aquell estiu, el líder no era l’equip de València, era el de Vila-real i això va fer que molts seguidors acompanyaren a l’equip groguet en aquest important partit.
Era el tercer partit oficial del Villarreal contra el Llevant. La temporada anterior va perdre contra el Llevant en Mestalla, camp l’equip de València jugava de local mentre es construïa el seu camp i en El Madrigal el partit va acabar 1-1.

El Llevant està amb 12 punts, a 3 del Villarreal, i per a l’equip de València era vital la victòria per no perdre contacte amb els primers classificats.

Fitxa tècnica.

Llevant 4-Villarreal 2.

Nou Estadi. 16-11-1969. 15.45 hores.

Llevant: Mut, Martín, Ruíz, A. Blasco, Fauro, Mario, Soriano, Jenaro, Navarro, Burgos i Sergio.

Canvi: Suárez per Mario al minut 72.

Villarreal: Alapont, Debón , Alcañiz, Marzal, Eusebio, Linares, Masiá, Luiche, Palau, Causanilles, Serrano.

Canvis: Rodri per Palau al minut 32 i Lluch per Causanilles al minut 41.

Desenvolupament del partit.

Va començar molt bé el Villarreal jugant a la contra, deixant 3 homes en punta (Masià, Palau i Causanilles) i replegant-se molt bé. Fruit d’aquesta tàctica es va posar 0-2 i s’haguera pogut posar 0-3 en una oportunitat que no va poder aprofitar Causanilles, però les lesions de Palau i Causanilles van afectar el rendiment de l’equip i just abans i després del descans, el Llevant va marcar dos gols psicològics claus en el partit que li van permetre empatar. Després dominaria la segona part i marcaria dos gols més que li van suposar la victòria.

Destacar que en la crònica de Carlos Vilar Llop en Mediteráneo es parla del major desplaçament de seguidors del Villarreal a un partit fora de casa fins aquell moment. Diu que centenars de seguidors es van desplaçar, però no precisa un número.
Malgrat la derrota, el Villarreal seguia líder en la categoria per millor diferència de gols que el Atletic Maonés i el Tortosa, però la classificació s’apretava i el Llevant només estava a un punt.