A defensar el liderat en La Cosa

Mai havia sigut fàcil el camp de La Cosa per al Villarreal. El partit contra l’Onda era de molta rivalitat. Anava a ser la vegada número 8 que el Villarreal anava a jugar en Onda en tercera divisió. En els anteriors 7 precedents, 5 victòries per a l’Onda i 2 per al Villarreal, amb 18 gols a favor de l’Onda 8 per al Villarreal. Els resultats eren els següents:

Temporada 1968-69: Onda 2-Villarreal 0.

Per afrontar aquest partit, el Villarreal seguia amb la important baixa de Causanilles. L’Onda tenia tres baixes del seu equip titular.

L’Onda estava classificat en el lloc número 9 amb 17 punts, 6 menys que el Villarreal.

Fitxa tècnica.

Onda 2-Villarreal 2. La Cosa, 28-12-2019, 15.45 hores. Camp ple.

Onda: Escobedo, Corrales, Pedro, Rubert, Petit, Melià, Ucher, Antoniet, Andrés, Pinilla i Rafa.

Villarreal: Alapont, Debón , Alcañiz, Marzal, Eusebio, Linares, Martínez, Luiche, Palau, Rodri i Serrano.

Desenvolupament del partit.

D’inici el Villarreal va fer un planejament més defensiu dels que fa en El Madrigal. Això va provocar que l’equip es tancara i buscara les contres. L’Onda va eixir valent al camp i va dominar en la primera part, on acabaria guanyant 1-0 amb un gol d’Ucher.

En la segona part, el Villarreal aconseguiria equilibrar el marcador dos vegades i els dos gols van vindre com a conseqüència de faltes indirectes dins de l’àrea de l’Onda. Serrano posaria el 1-1 en el marcador, però Pinilla tornava a avançar a l’Onda, fins que finalment Eusebio de cap establia el 2-2 definitiu. Un partit molt lluitat pels dos equips que va deixar satisfets als aficionats que omplien La Cosa.

Després d’aquest partit, el Villarreal baixava a la segona posició, només un punt per darrere del Tortosa.