2-5-2023

 1. Quique Setién fa la roda de premsa prèvia al partit del València. Ha dit el següent:

-  Hui encara hi havia jugadors cansats i cal esperar com evolucionen. És normal, al final del campionat hi ha partits molt seguits, es juga en molta tensió i la recuperació és pitjor que al principi del campionat. Cal esperar a demà a veure com evolucionen.

- Esperem un partit complicat. És més bonic jugar per Europa que per baixar. Sabem que serà molt difícil.

- Gio (Lo Celso) tenia unes molèsties i per això els vam canviar. Cal esperar, no només en ell. Pretenem que el que jugue estiga en les millors condicions. Fins demà no podem saber qui estarà en eixes condicions.

- El més probable és que Gerard entre en la convocatòria.

- A nosaltres ens costa especular. Tenim un pla que varia poc. El València sap l'equip que es va a trobar. No anem a canviar massa. Veurem si al final juguen amb 5 jugadors darrere o en 4. Han anat variant.

- Crec que hi haurà alternatives. Ara són un poc més conservadors que amb Gatusso, però tenen molts bons jugadors, amb bons jugadors en el centre del camp que filtren bons passes. Són jugadors molt bons que del res te poden traure gols.

- Serà un partit que no dominarà totalment ningú, hi haurà alternatives i el partit es decidirà per qui encerte en la porteria.

- Sempre hi ha que estar complicat, però és complicat mantindre els 90 minuts la concentració. He estat baix molt de temps i sé com és. Te passa a favor i en contra. És un partit per tindre personalitat i és important el poso dels jugadors que han jugat molts anys. Cal saber llegir el partit.

- La recta final está ací. Ara estem en una posició bona. Tenim un xicotet marge i tenim certes dificultats per apropar-nos a qui està damunt. El més important és tindre la convicció que estem en un bon moment. 

- (Sobre que el Real Madrid jugue amb gent de la pedrera contra la Real) Cadascú gestiona les situacions el millor que pot. No em vaig a posar en el que fa cadascú. Tots ixen a guanyar i es respecta les decisions de cadascú.

- Cal sentit el suport en la mesura que es puga de la teua gent. Si tots sumem tot serà més fàcil.

 

2. La prèvia històrica.

El Villarreal i el València porten jugats 56 partits oficials, amb 21 victòries per al Villarreal, 11 partits empatats i 24 victòries del València.

Han jugat tres competicions diferents: la Copa, l'Europa League i la lliga, sempre en primera divisió.

En primera divisió han disputat 45 partits, amb 20 victòries del Villarreal, 17 del València i 8 empats.

En Mestalla en lliga han jugat 22 partits, amb 6 guanyats, 3 empatats i 13 perduts.

Si només parlem de partits de lliga, el Villarreal està actualment en la seua pitjor ratxa en Mestalla perquè porta 4 derrotes seguides. Ha perdut les últimes 4 temporades. Això ja va passar entre les temporades 2009-10 i 2013-14.

Abans de la ratxa de 3 derrotes, el Villarreal havia guanyat 3 temporades seguides.

Per acabar una curiositat, el Villarreal ha jugat 5 vegades en el mes de maig en Mestalla davant del València, amb 4 victòries i 1 derrota.

3. Com arriben els equips.

Si la lliga haguera començat quan Baraja va agafar el València, el 14-2-2023, el València estaria en la posició 12 amb 13 punts, i el Villarreal estaria en la 4a posició amb 22 punts.

En els últims 5 partits en casa, tots els que ha dirigit Baraja, el València ha guanyat 3, ha empatat 1 i ha perdut 1, amb 5 gols a favor i 4 en contra. Per la seua banda, el Villarreal ha guanyat 3 dels últims 5 partits fora de casa i ha perdut 2, amb 11 gols a favor i 8 en contra.

El Villarreal ve de guanyar dos partits seguits, de local, després de perdre els dos anteriors. El València ve de perdre en Cadis després de dues victòries.

Parejo ha fallat dos penals seguits, quan dels anteriors 21 penals només havia fallat 2.

Cavani porta 13 partits sense marcar, la seua pitjor ratxa en Europa on ha disputat 475 partits.

Quique Setién ha guanyat 4 partits contra el València en la seua carrera com entrenador, ha empatat 2 i ha perdut 4 partits.

Les tres últimes dades estan basades en les estadístiques de One Football.

4. Un repàs a les cròniques més importants del partit entre el Burgos i el Villarreal.

Juanfran Roca titula la seua crònica en el Mediterráneo així: El Villarreal B no aconsegueix remuntar el matiner gol del Burgos (1-0.

La seua crònica comença així:

"uarta derrota consecutiva del Vila-real B aquest dilluns en el mític estadi El Plantío davant el Burgos (1-0). Més o menys igual d'injusta que les tres anteriors, però derrotes, al cap i a la fi. Falta de reacció en l'equip de Miguel Álvarez. El filial, amb dubtes a l'hora d'associar-se i elaborar el joc, va arribar a l'àrea rival amb timidesa. Li va faltar ullal tant en la primera com en la segona part."

El Diario de Burgos titula: El Burgos recupera l'essència.

La crònica de J. C.Moreno comença així:

"El Burgos Club de Futbol va recuperar ahir els seus senyals d'identitat, les mateixes que li van portar a estar amb els millors durant la primera part del campionat i que havia perdut des d'el mes de gener passat. La seua solidesa defensiva li va donar el triomf davant el Vilarreal."

5. Algunes estadístiques, obtingudes de Wyscout, del Burgos-Villarreal B són: 

1) El Burgos va dominar el partit en xG per 1,96 a 0,67. el Burgos va dominar les dues parts en aquest aspectes (0,62 a 0,02 en la primera part i 1,34 a 0,65 en la segona part).

Dela va tindre la millor oportunitat del Villarreal en el minut 49 de la segona part, amb un xG de 0,29 i un xGOT de 0,40.

2) El Villarreal B va tindre molt més la pilota al llarg del partit, encara que no va crear massa perill. Un 62% de possessió davant d'un 38%. Si es divideix el partit en intervals de 15 minuts, el Villarreal va tindre més possessió en cada tram, però la realitat és que el Villarreal va tindre el domini del partit, però el Burgos va dominar com es jugava cada moment del partit.

3) El Burgos va fer 13 xuts i 12 el Villarreal. A porta va xutar 5 vegades cada equip.

4) Ontiveros va tindre èxit en 5 dels 7 regats que va intentar. A Collado no li va eixir cap dels 4 que va intentar.

5) La distància mitjana entre les línies va ser molt pareguda: 52,2 m del Burgos i 52 m del Villarreal.



 


Comentaris

Entrades populars