1-5-2023

1. Sempre és interessant fent un repàs dels titulars del partit d'ahir en els principals diaris de Castelló i de Vigo.

El titular de la crònica del Mediterráneo és: Jackson i les aturades de Reina sostenen el somni del Villarreal en la Champions.

Ismael Mateu comença escriu açò del partit.

"Nico Jackson i, especialment, Pepe Reina amb les seues parades sostenen el somni del Villarreal CF d'intentar assaltar la 4a plaça i disputar la pròxima temporada la Lliga de Campions. En l'enèsim partit boig de l'era Quique Setién, el Submarí va tirar avant el seu duel davant el Celta de Vigo (3-1), un partit en el qual primer va poder golejar --el senegalés va anotar dos golassos i van poder ser més--, després es va relaxar, més tard es va adormir i quasi li costa l'empat, però les parades del meta madrileny van mantindre amb vida una victòria que quan semblava agonitzar va rescatar Ramón Terrats." 

El Mundo Castellón al dia titula: El Villarreal regna en el correcarrers.

Nacho Sanahuja comenta el següent en la seua crònica:

"En un partit convertit en un correcarrers, el Villarreal es va emportar el premi dels tres punts que li mantindran una setmana més en la baralla per l'última plaça de la Champions. Tot gràcies a un triomf sobre un bon Celta al qual el grup de Setién va despatxar amb un matiner doblet de Nico Jackson i l'estrena golejadora del jove Terrats en Primera Divisió. Això sí, va haver de patir davant un rival que mai es va donar per vençut i va exigir a Pepe Reina a realitzar alguna intervenció de molt de mèrit perquè els punts es quedaren a casa.

El titular de la crònica del Faro de Vigo és és: Al Celta se li indigesten les rotacions

La crònica, signada per J. Bernardo, comença així:

"Les rotacions se li van indigestar al Celta en La Ceràmica, on el grup de Carvalhal no va aconseguir sobreviure a una arrancada de partit del qual el Vila-real va traure un enorme profit."

L'altre diari amb edició en Vigo, la Voz de Galiacia, titula així la crònica del partit: El Celta paga una pèssima arrancada

La crònica de X. R. Castro en La Voz de Galicia comença així:

"Un pèssim inici va condemnar al Celta a Vila-real. Els viguesos van regalar el primer gol poc després de posar-se la pilota en moviment, van encaixar el segon als 11 minuts i van ser una ànima en pena fins que Parejo va fallar un penal i va perdonar el 3-0. Llavors van reaccionar els celestes amb un gol de Larsen i es van ficar de ple en el partit, però els va faltar encert per a empatar i una contra de Terrats mancant 20 minutos va decantar el partit. González Fuertes, com de costum, va ser protagonista en un partit del Celta i li va perdonar la segona groga en l'arrancada de la segona meitat al local Capoue. En el primer temps, va cobrar un penal més que discutible per caiguda en diferit de Pino."

2. El Villarreal femení va perdre el seu partit davant la Real Societat. Així ho reflexa la premsa. 

Mediterráneo titula així la crònica del partit: El Villarreal femení mereix més però sucumbeix davant una efectiva Reial Societat (0-1)

Jorge Sastriques inicia així la seua crònica en el Mediterráneo:

"Ho va intentar per tots els mitjans però no va ser possible. El Vila-real va ser superior a una Reial Societat garrepa que va marcar un gol a la contra en el primer temps, obra de Jensen i va gaudir d'uns minuts bons després de la diana. Les grogues, superiors en els primers compassos i també en el segon acte, van gaudir d'ocasions per a equilibrar el marcador, però la meta realista les va desbaratar una vegada i una altra i, quan no va ser així, la fortuna es va aliar amb les realistes en una pilota que va acabar en la fusta."

Mundo Deportivo de Guipuzkoa titula el següent: Patida victòria per la mínima davant el Villarreal.

Dins de la seua crònica destaca el següent:

"No va ser un partit senzill per a les realistes, clarament micos necessitades de punts que el seu rival, que està en llocs de descens."

(Cal dir que el Villarreal no està en llocs de descens, està un punt per davant).

3. Les estadístiques més significatives del Villarreal-Celta són les següents:

1) Van assistir al partit 16123 espectadores, només 11 menys que el passat dijous. Era el primer partit del Villarreal en diumenge a les 16.15 hores des del retorn a La Ceràmica. Es va jugar un partit en dissabte, contra el Real Madrid, i aquell dia van assistir 21088 persones. Comparant-lo amb un partit que es va jugar el diumenge a les dos, contra el Girona, van assistir unes mil persones més, ja que aquell dia hi havia 15129 persones. Ara, contra el Betis, un diumenge a les 18.30 hores l'assistència va ser de 19174 persones i contra la Real, el diumenge també a les 18.30 hores, van assistir 18768 persones. Per tant, el veu que segons el dia i l'hora acudeix un número determinat de persones, excepte quan es juga contra el Real Madrid o el Barcelona.

2) En gols esperats el resultat va ser 2,3-0,8, segons FBREF. En els últims vuit partits oficials, el Villarreal ha generat un xG a favor de més de 2 en sis oportunitats i les altres dos ha estat per damunt de 1,5. Uns registres que parlen de la proposta ofensiva de Setién.

3) El Villarreal va xutar a porteria només nou vegades aquest partit i només tres entre els tres pals, el que suposa un 100% d'efectivitat. Pareixen pocs xuts comparades amb els trenta-un davant l'Espanyol, el que suposa, segons OPTA, el rècord del Villarreal en primera divisió.

Per la seua part, el Celta va xutar 14 vegades, de les quals cinc van anar a porteria i tots els xuts van ser aturats per Reina.

(Dir que un xut que va a porta, però que la trau un defensa, a nivell estadístic es considera blocat i no entra en aquesta categoria).

4) Respecte a les faltes dir que el Villarreal va fer 12 i el Celta 11. Va ser un partit on els dos equips volien jugar al futbol.

5) Respecte a la possessió, el Villarreal va tindre un 55% de la possessió. Va dominar tots els trams del partits, considerats en períodes de 15 minuts, excepte entre el minut 15 i 30 de la segona part, just quan va arribar el tercer gol del Villarral quan el Celta més tenia la pilota.

6) El Villarreal va ser un equip molt més compacte que el Celta, amb menys distància entre les seues línies. La distància mitjana dels jugadors del Villarreal va ser de 43,9 m i la del Celta de 58,9 m.

7) Si la banda dreta del Villarreal sol ser la més perillosa, ahir ho va ser l'esquerra. El Villarreal va fer 6 atacs per la dreta, que no van suposar cap remat i 12 per l'esquerra que van suposar el 80% dels xG del joc obert del Villarreal. Es va notar que Chukwueze no estava bé.

8) Respecte als regats va destacar Yeremy Pino que va eixir victoriós cinc vegades de les vuit que va encarar a un rival, destacant que se'n va anar sempre de Kevin Vázquez. Jackson va eixir victoriós dels seus quatre duels, tres contra Adoo i Chukwueze només d'una de les tres vegades que va encarar a un rival.

(Lesetadístiques 5,6,7 i 8 s'obtenen a partir de dades de Wyscout).

9) Yeremy Pino va donar dues assistències de gol i li van fer un penal. Per la seua banda, Jackson va fer per primera vegada dos gols en primera divisió en un mateix partit. L'última vegada que va marcar dos gols en un partit va ser davant del Nàstic de Tarragona en el partit de promoció d'ascens.

4. Les estadístiques més destacades del Villarreal-Real Societat de la lliga F són les següents:

1) En xG, el Villarreal va tindre un xG de 1 i la Real Societat de 1,6. Encara que el Villarreal va xutar més que la Real Societat (16 xuts davant del 11 de la Real), i més a porta (5 a 4), no va crear oportunitats de qualitat. 

Les millors oportunitats del Villarreal van ser de Sheila (0,12 xG al minut 5 de la segona part) i de Kanteh (0,15 de xG, al minut 7 de la segona part) i els dos xuts van anar fora.

La Real Societat tampoc va crear grans oportunitats, excepte en la jugada del gol , 0,33 de xG en el remat d'Amaiour que atura Carbonell i 0,83 de xG en el gol de Jansen a porta buida.

L'xGOT de Villarreal va ser de 0,34 i el de la Real Societat de 2,01. Així que l'actuació de Carbonell es pot considerar sensacional.

2) La Real Societat va dominar la possessió del partit amb un 59% per un 41% del Villarreal.

3) El Villarreal va fer sis faltes i la Real va fer onze.

4) El Villarreal va llançar 8 cóners i 6 la Real.

Aquestes estadístiques són de la pàgina FBREF.

5. Informa Juanfran Roca en el Mediterráneo que el Villarreal B recupera a Mbacke fins a final de temporada i que podrà tornar a jugar. Al mateix temps també informa que Pablo Íñiguez estarà lesionat fins a final de la temporada.

6. El Villarreal B juga en El Plantio

1) Fitxa tècnica del partit

Burgos 1-Villarreal B 0

El Plantio, Burgos. 1-5-2023. 21 horas. La Liga TV.

Burgos: Caro; Areso (Juan Hernández, minut 39 segona part), Córdoba, Sierra, Garcia; Navarro, Elgezábal, Atienza (David Goldar, minut 45 segona part); Artola (Gaspar Campos, minut 22 segona part), Castel (Miki Muñoz, minut 22 segona part), Bermejo (Mourad Daoudi, minut 45 segona part).

Villarreal B: Íker Álvarez; Carreira (Leal, descans), Mbacke, Dela, Abraham (Lozano, descans), Romero; Collado (Forés, minut 33 segona part), Del Moral, Carlo Adriano, Ontiveros (Pacheco, minut 33 segona part); Fer Niño (Millán, minut 20 segona part).

Àrbitre: Moreno Aragón

Assistents: Blázquez Sánchez i Ortuño Sierra

Quart àrbitre: Bueno Prieto

VAR: Gporostegui Fernández-Ortega

AVAR: Prieto Iglesias

Gol.

1-0 minut 6 Artola

Amonestacions.

Targetes grogues a Dela, Ontiveros del Villarreal i a Miki Muñoz del Burgos.

2) Desenvolupament del partit

- D'inici el Villarreal B ix amb un 1-5-4-1,a mb Mbacke, que torna a l'equip de central dret, Collado d'interior dret, Ontiveros partint des de l'esquerra i només un davanter que és Fer Niño.

- El Burgos ix dominant i tanca al Villarreal B en la seua àrea. En el minut 6, Artola, des de dins de l'àrea i amb Abraham damunt, remata de tacó una centrada d'Areso des de la banda dreta. És el primer gol del partit.

- A partir del gol, el Burgos retrocedeix terreny i el Villarreal B domina posicionalment sense crear massa perill. Pocs minuts després del gol, Collado llança en l'esquerra des de dins de l'àrea i Caro rebutja. A banda d'aquesta oportunitat destacar un gol ben anul·lat a Fer Niño després d'una molt bona passada d'Ontiveros i una falta llançada fora per Ontiveros.

- Al descans s'arriba amb la victòria 1-0 del Burgos.

- En el principi de la segona part, entren Lozano i Leal per Abraham i Carreira. El Villarreal passa amb un 1-4-3-2, amb Íker Álvarez; Leal, Dela, Mbacke, Romero; Del Moral, Carlo Adriano; Collado, Lozano, Ontiveros; Fer Niño.

- La segona part comença igua, amb domini posicional del Villarreal, però sense crear perill. La primera oportunitat la té el Burgos en una contra portada de manera individual, però remata fora.

- Al minut 28 de la segona part, jugada individual d'Ontiveros que acaba rematant en l'esquerra i atura el porter. Millor oportunitat del Villarreal en la segona part, en la què el -burgos mostra més perill.

- Al minut 20, Millán entra per Fer Niño. Canvi de jugadors en la mateixa posició. El partit segueix igual. Domini posicional del Villarreal i el Burgos molt còmode en defensa.

- Al minut 33 de la segona part, entren Forés i Pacheco per Collado i Ontiveros. El Villarreal passa a un 1-4-4-2 amb  Íker Álvarez; Leal, Dela, Mbacke, Romero; Pacheco, Del Moral, Carlo Adriano, Lozano;  Forés i Millán.

- En el minut 49 de la segona part, Forés i Dela han tiungut l'empat, però Caro ha rebutjat. El porter del Burgos ha rebutjat a córner un xut de Lozano en el minut 51.

- Al final del partit, Burgos 1-Villarreal B 0. Mala imatge del Villarreal B que perd el seu quart partit consecutiu. Igual que en Leganés, el rival li guanya de manera fàcil i no reacciona quan va per darrere en el marcador.

3) Roda de premsa

Álvarez diu:

- Fem moltes coses bé, però el resultat es resisteix. Hem fet coses interessants en creació i construcció, però a partir d'aquest moment no li hem tret energia a la defensa del Burgos .El Burgos ha sigut superioritat en continuïtat i a partir de tres quarts.

- Fem que el porter del rival siga dels millors de l'equip contrari.

- Quan un equip no juga bé és mèrit de l'altre(en referència al Burgos). Són un equip competitiu que juguen bé al futbol. Crec que haguérem pogut traure un empat. Ens falta eficàcia en les àrees. Ens fan un gol molt simple. 

- Ens anem contents del que hem vist dels xics. Ens falta ser més eficaços.

- Sempre que perds un partit perds l'oportunitat de pujar llocs. Som conscients que podem guanyar en qualsevol camp. Ens anem en la sensació de que podem fer més i que hui haguérem pogut obtindre algun punt. Pensa que el diumenge tenim a l'Sporting i si guanyem estem un punt davant d'ells.

- No tinc el cap per saber qui serà quint. Aquesta categoria és molt igualada. 

- Hem de seguir treballant i centrar-nos en els xics.

Julián Calero

- Un balanç molt positiu del partit de hui. Hem recuperat el nostre ADN competitiu, que fa que siguen un equip respectable. Hem segellat la permanència i queden quatre jornades. Hui era un punt d'inflexió per tindre il·lusió i jo li la vaig a vendre als meus jugadors.

- Ens falta contundència per tancar el partit. És una cosa que ens falta. Davant hi ha un Villarreal B amb uns jugadors extraordinaris i molt ben dirigit. És un equip molt compicat. Hem estat bé en la segona part i en l'inici del partit. Ells han tingut les seues fases en la primera part. En el descans hem solucionat els desajustos.

- No li puc posar cap pega a Artola. Treballa molt i li he dit que aquesta setmana li tocava. El jugador ha entrenat molt bé i m'ha donat molta confiança per posar-lo. Està convençut que haja eixit bé. Per això estan les plantilles. Cal estar preparar per competir.

- Veig molt complicada la sisena plaça. Ens queden 12 punts i ens trauen 6. Vaig a preparar el partit de Cartagena de la millor manera possible. Anem a lluitar.

Comentaris

Entrades populars