15-5-2023

1. Algunes estadístiques del partit del Villarreal B que es va jugar ahir són les següents:

1) 28482 espectadors van assistir al partit. La xifra és espectacular i indica que era un partit on l'equip local es jugava molt.

2) En xG el resultat va ser: Las Palmas 1,00-Villarreal 1,09.

3) En possessió, Las Palmas va tindre més la pilota, un 54% davant d'un 46%. En la primera mitja hora, Las Palmas va sotmetre al Villarreal B, que quasi no va eixir del seu camp. En els primers 15 minuts la possessió de l'equip canari va ser del 66% i entre els minuts 16 i 30 del 73%. A partir d'aquest moment la possessió es va equilibrar molt i en els 30 primers minuts de la primera part, el Villarreal va tindre més la pilota.

4) El Villarreal B va tindre una precisió en els passes del 79%, però va patir molt entre els minuts 16 i 30 de la primera part, quan aquesta va baixar al 62%. Eren minuts en que l'equip canari va sotmetre al Villarreal.

5) Segons publica FOTMOB, cada equip va tindre dues grans oportunitats de marcar gol i cada equip va desaprofitar una.

6) Las Palmas va estar molt bé en els passes progressius que va intentar, els que superen rivals, aconseguint 70 dels 81 que va intentar. Per la seua part, el Villarreal B ho va aconseguir 42 vegades de 65 intents.

7) Leal, amb 17 recuperacions va ser el millor recuperador del Villarreal B, seguit per Del Moral amb 14 i Carlo i Dela amb 13.

8) En l'aspecte regatejador destaquen Ontiveros amb 9 regats dels 12 que va intentar i Carreira amb 5 dels 8 intents que va tindre.

Totes les estadístiques, excepte la 1)  i la 5) són de Wyscout.

2. Així titula Mediterráneo i La Provincia de Las Palmas el partit d'anit.

1) El titular de la crònica de Mediterráneo és: El Villarreal B certifica la permanència a segona divisió a Las Palmas.

La crònica de Juanfran Roca comença així:

"El Villarreal B ha certificat en la nit d'aquest diumenge la permanència matemàtica en segona divisió . El filial groc va tutejar al líder Las Palmas (1-1) en l'Estadi de Gran Canària i va tornar a Vila-real amb un empat que li atorga matemàticament el seguir una temporada més en la categoria de plata del futbol espanyol. El gol que es va obtindre en la recta final, gràcies a una cabotada de Mamadou Mbacke Fall en el minut 81, bé val la salvació, en un partit molt disputat i d'altíssima intensitat, en el qual el punt de Sandro Ramírez desequilibrava el marcador en el minut 26 i on els groguets havien tingut fins a tres ocasions clares per a igualar, entre elles una cabotada de Migue Leal que es va estavellar en el pal dret de la porteria grancanaria, fins a aconseguir la tan anhelada igualada en les acaballes del partit."

2) El diari La Provincia titula la crònica així: Patinada davant 28.482 ànimes.

La crònica de Paco Cabrera comença així:

"El "gatillazo" del segle. La UD es baixa del xàrter de la il·lusió a dues jornades del tancament de lliga. Una relliscada sense justificacions. Amb tot a favor, es va fer el silenci en el partenó. Esclaus de la improvisació i el desencantament. Empat amb un responsable per a perdre el sentit (1-1). La guagua descapotable es va quedar sense combustible. Quan tot semblava llest per al ball màgic i la simfonia, va arribar el súmmum de la fatalitat amb una igualada davant el Villarreal CF B que deixa sense coartades a Pimienta. La nit del pecat mortal. El gol de Sandro Ramírez (26’) va ser equilibrat per la cabotada de Mbacke (81’) en el segon pal i després d'una sèrie de rebutges. Que un filial t'arrabasse el somni de pujar i manar en la taula, precisa d'una explicació. Un màster de pretextos."

3. El president Fernando Roig entrega una samarreta conmemorativa a Parejo, Capoue i Yeremy pels seus 100 partits en lliga en el Villarreal i a Chukwueze pels seus 200 partits.

4. En el mercat de fitxatges hi ha les següents notícies.

1) Javi Mata publica en As unes declaracions de Pau Torres a Carrusel Deportivo on diu que cal esperar a final de temporada per parlar del seu futur. En la mateixa notícia es parla de l'interés de la Juventus i l'Aston Villa per Pau.

2) Juan Miguel Sánchez informa en la pàgina web de Marca que la salvació matemàtica del Mallorca implica que aquest equip ha de fitxar obligatòriament a Manu Morlanes. El Villarreal rebrà quasi quatre milions d'euros de traspàs. Morlanes porta jugats set partits de titular des de que va arribar en gener al Mallorca i ha marcat un gol. Des de la seua primera titularitat en Valladolid el dia 7 d'Abril s'ha convertit en un jugador important per a l'equip balear.