Villarreal 1-Llevant 1 (8-4-1969)

El dia 8-4-1969, el Llevant visitava per primera vegada el camp de El Madrigal en partit oficial. Era un partit de la jornada 29 del grup V de la tercera divisió.

En principi, la jornada s'havia de jugar el dia 6-4-1969, però com aquell dia era diumenge de Pasqua i en Vila-real la gent anava a passar el dia al terme, es va decidir que el partit es jugaria en dimarts a les 17.30 hores.

Després de 28 jornades, el Llevant era el líder amb 41 punts, amb els mateixos punts que el Nàstic de Tarragona i un punt més que el Castelló. Els tres equips lluitaven per pujar a segona divisió i per això havien de quedar campions per poder jugar la promoció.

Per la seua part, el Villarreal estava en la posició 9, amb 29 punts, sense opcions ni de poder pujar ni de poder baixar. Des de que el Villarreal havia jugat contra el Castelló en la jornada 18, l'equip havia anat cap a baix. En els últims 10 partits, el Villarreal havia guanyat 2 (At. Llevant en casa i Eivissa, fora ), havia empatat 4 i havia perdut 4.

L'últim partit que havia guanyat el Villarreal havia sigut el 2-2-1969, així que es presentava a un partit molt complicat en un estat de forma prou  baix, perquè portava  més de 2 mesos sense aconseguir una victòria. L'última s'havia produït en camp de l'Eivissa per 2-3 i el Villarreal s'havia situat en la jornada 21 en la 6a posició, a 5 punts del líder, el Nàstic de Tarragona.

Encara que el Villarreal no arribava massa bé, la visita del Llevant va causar una gran expectació en Vila-real i també en Castelló, ja que aquest equip, el diumenge de Pasqua va guanyar 0-3 en Torrent, resultat que combinat amb la derrota 2-1 del Nàstic de Tarragona en el camp del At. Balears situava al Castelló líder de la classificació sempre que el Llevant no guanyara en El Madrigal.

Només hi havia un precedent històric en partits oficials. Havia sigut el partit de la primera volta, quan el Llevant li havia guanyat 3-1 al Villarreal.

Com a mostra de la importància que se li va donar a aquest partit cal dir que el Villarreal es va concentrar des del dia de Pasqua en l'hotel Alhoa de Borriana, per allunyar-se un poc de l'ambient festiu que es vivia en Vila-real el diumenge i el dilluns de Pasqua.

Cerezo, entrenador del Villarreal, no va avançar l'alineació abans del partit. Encara que es jugava en dimarts s'esperava que arribarien molts seguidors del Llevant a Vila-real per veure el partit.

Tal com s'esperava l'entrada en El Madrigal va ser fabulosa. I el dimarts 8-4-1969 es pot dir que es va veure la millor entrada per a un partit de futbol de la història fins aquell moment. Molta gent de València es va desplaçar per animar al Llevant, i molts seguidors de l'equip valencià portaven bufandes, gorres i banderes del seu equip, fet que va millorar l'ambient en les grades. També hi havia molta gent de Castelló, que aquell dia animaven al Villarreal. Molta gent procedent de diferents llocs i no es va registrar cap incident en les grades.

Quan es va acabar el partit, es va haver de regular el tràfic, fet aquest que no era gens habitual al voltant de El Madrigal en els dies de partit.

La gespa estava en molt bones condicions per jugar el partit perquè des d'uns dies abans s'havia estat treballant intensament en aquest sentit.

Tot estava preparat per veure un gran partit i l'espectacle no va defraudar, més que pel joc, per la intensitat del joc i la incertesa del resultat.

Fitxa tècnica.

Villarreal 1-Llevant 1

El Madrigal. 8-4-1969. 17.30 hores.

Villarreal: Alapont, Guatia, Eusebio, Simó, Sánchez, Linares, Galiñanes, Marco, Tobalo, Mario Vega i Boyero.

Llevant: Mut, Martín, Alfonso, Luque, Suárez, Ruíz, Soriano, Genaro, Burguete, Crespo i Sergio.

Àrbitre:  Pérez Monfort i com a jutges de línia estaven Navarro Navarrete i Coloma.

Gols.

0-1. Minut 25. Crespo.
1-1. Minut 82. Boyero.

Desenvolupament del partit.

El partit va començar igualat, amb més intensitat que futbol. El Llevant era un equip molt sòlid, ràpid en les combinacions i molt directe. Als 20 minuts es va produir un a jugada decisiva perquè Simó va quedar lesionat en una internada per l'esquerra i com en aquells dies no eren habituals els canvis, el Villarreal va jugar durant 70 minuts amb un jugador en inferioritat de condicions. Als 25 minuts, el Villarreal va ser molt poc contundent en defensa, no va saber eliminar el perill d'una jugada d'atac del Llevant i Crespo des de fora de l'àrea va batre a Alapont. Amb aquest resultat s'arribaria al descans.

En la segona part, el Villarreal va eixir molt decidit a per la victòria. Només començar aquest període, Tobalo haguera pogut empatar, però Mut, el porter del Llevant i un dels homes més destacats del partit, ho va evitar. El Villarreal no va deixar d'intentar-ho i va mostrar una gran condició física perquè jugant quasi amb 10 jugadors va ser el dominador del partit. Va hi haure moltes arribades per empatar, però el gol no arribaria fins al minut 82 del partit quan Sánchez va centrar a l'àrea, el lesionat Simó i Tobalo van intentar rematar, però la defensa va rebutjar la pilota. Boyero aprofitaria aquest rebuig per empatar el partit. Quan el partit quasi acabava, Boyero va estar a punt de fer el 2-1, però Mut va tornar a fer una gran aturada i va evitar la victòria del Villarreal.

L'empat a un gol va deixar contenta a l'afició, sobre tot pel gran desplegament que va fer l'equip davant un rival com el Llevant.

Despŕes d'aquest punt, el Villarreal es va quedar en la posició 9 amb 30 punts. Per la seua part, el Llevant passava a ser 2n classificat, amb els mateixos punt que el líder, el Castelló.

La temporada 1968-69 no va ser el que s'esperava en Vila-real en l'estiu de 1968, i el Villarreal va quedar 8è classificat, però s'estava en el bon camí i els fruits d'aquesta bona feina es recollirien en la temporada 1969-70.