Sancions per insults a membres del trio arbitral

A continuació es detallen 4 casos en que jugadors, entrenadors o dirigents del Villarreal van ser sancionats per insultar a àrbitres o jutges de línia.

Fornals 2019.

El dia 2-4-2019 Fornals va ser sancionat amb 2 partits per dir-li cagó al jutge de línia després de la derrota 3-2 en camp del Celta. L'àrbitre va escriure això en l'acta i li podia caure una sanció entre 2 i 4 partits. Finalment la sanció va ser la mínima possible.

El Villarreal acabava de perdre un partit molt important per evitar el descens de categoria. Al descans, el Villarreal guanyava 0-2. Això significava que es situava 7 punts davant del Celta, equip que marcava el descens, a falta de 9 jornades per jugar. En la segona part, el Celta va remuntar i es va situar a 1 punt del Villarreal en la taula i amb el golaverage favorable per a l'equip gallec.

Garrido 2011.

El dia 28-2-2011, el Villarreal jugava en Santander contra el Racing. El Villarreal arribava 4t classificat, a 2 punts del València que era 3r i 8 punts per davant del Ath. Bilbao. De totes les maneres l'equip començava a anar un poc cap a baix, després d'anar moltes jornades com a 3r classificat en lliga.

El Villarreal va empatat 2-2 el partit amb un equip amb moltes rotacions. Això es devia a que 3 dies abans el Villarreal va jugar davant el Nàpols en El Madrigal un partit molt dur que va acabar amb victòria grogueta per 2-1 i la classificació per als 1/8 de final de l'Europa League.

El Racing, entrenat per Marcelino, es va avançar en el marcador amb gol de Nahuelpan al minut 3 de partit. Marco Rubén empataria el partit en el minut 21 de la segona part, però només un minut després Giovani dos Santos posava el 2-1 en el marcador i en l'últim minut empatava Nilmar.

En el minut 14 de la segona part, amb empat a 1 en el marcador,  l'àrbitre va expulsar a Garrido. Segons l'àrbitre, l'entrenador del Villarreal li va insultar i això ho va escoltar el jutge de línia. Va escriure en l'acta que Garrido li va dir al jutge de línia: "Pita alguna ya. Pita alguna por Dios. Tu puta madre."

El Villarreal va emetre un comunicat on Garrido explicava que ell en cap moment havia insultat a l'àrbitre. Ell va dir que es va queixar perquè als seus jugadors els estaven fent faltes que l'àrbitre no sancionava, però no es va dirigir a l'àrbitre en els termes que deia l'acta. També va afirmar que podia entendre que en les protestes, en un moment de tensió, utilitzava paraules inapropiades, però no va insultar a l'àrbitre i demanava disculpes a l'equip arbitral per si es sentien ofesos per les seues paraules.

Finalment Garrido va ser sancionat per dos partits. Davant l'Hèrcules, victòria 1-0, i el Atlético de Madrid, amb derrota 3-1, no es va poder seure en la banqueta.

Pirés 2009.

El dia 18-10-2009, el Villarreal visitava Xeres per jugar un partit en que s'enfrontaven els dos últims classificats de la lliga. El Villarreal només tenia 3 punts després de 6 partits jugats. Encara no havia guanyat cap partit, havia empatat 3 partits (en camp de Osasuna, 1-1, i en casa davant Mallorca, 1-1, i Espanyol 0-0) i havia perdut 3 partits. Per la seua banda, el Xeres, que disputava la seua primera temporada en primera divisió encara no havia guanyat cap partit i tenia 2 punts.

El Villarreal estava entrenat per Valverde, que havia arribat aquella temporada després de que Pellegrini se n'anara al Real Madrid. En estiu, la idea de Valverde de sumar una pressió alta al joc de combinació de Pellegrini il·lusionava. El Villarreal va aconseguir un resultat històric davant la Juventus en un amistós, al guanyar 4-1 el dia 7-8-2009, i també havia eliminat en la prèvia de la UEFA de manera contundent al Nac Breda (1-3 fora i 6-1 en casa). Però va començar la lliga i l'equip no funcionava de cap manera.

Xerés pareixia una bona oportunitat per a què el Villarreal començara una remuntada. El partit va començar bé, amb un gol de Pirés als 17 minuts, però el Xerés va remuntar el partit amb gols de Bermejo i Antoñito a falta de 11 minuts. A més, Gonzalo Rodríguez va ser expulsat per doble groga a falta de 3 minuts. Era un derrota molt dura i quan el partit es va acabar, segons l'àrbitre Robert Pirés el va insultar.

Segons va recollir l'acta arbitral, Robert Pires li va dir "fill de puta" a l'àrbitre Rubinos Pérez després quan es va acabar el partit. El jugador francés es va defensar dient que ell va dir "putain", una expressió en francés que seria equivalent al valencià "collons" i que no es pot considerar un insult a l'àrbitre. També va parlar de les diferències entre els àrbitres anglesos i espanyols. Deia que allí es pot parlar amb naturalitat amb ells i en Espanya si s'intentava, els àrbitres es posaven la mà a la butxaca per treure targeta.

S'esperava una sanció de fins a 3 partits per a Pirés, però la seua defensa va ser efectiva i només li van posar un partit. A Gonzalo Rodríguez també li van posar un partit de sanció.

Després del partit del Xeres, Fernando Roig va anar a parlar amb els jugadors per animar-los. La situació era delicada perquè el Villarreal es situava l'últim classificat. L'equip va guanyar els dos següents partits en casa, davant el Màlaga, 2-1, i el Tenerife, 5-0. La situació va millorar, però l'era Valverde duraria poc, ja que seria cessat després de perdre 0-2 en casa davant l'Osasuna el 31-1-2010.

Font de Mora. 1993

En 1993, el Villarreal arribava per primera vegada a 1/4 de final de Copa. Després de perdre 1-2 el partit d'anada amb un gol de la victòria del València que es va produir a partir d'un penal inexistent de Madueño sobre Eloy, Font de Mora li va dir tuberculós al àrbitre del partit Díaz Vega, molt polèmic, però considerat el millor àrbitre espanyol d'aquell temps.

En vila-real no va agradar gent l'actuació arbitral i no només per la jugada del penal a favor del València quan el partit acabava. Segons va escriure Díaz Vega en un annex a l'acta, Font de Mora el va insultar quan agafava un taxi després del partit i va ser necessària la intervenció de la policia per subjectar a Font de Mora, qui anava de cara a ell. També va escriure que li va dir lladre i cabró, però Font de Mora va declarar que ell no li havia dit això.

Font de Mora va ser suspès dos mesos com a vicepresident del Villarreal.