El Villarreal a Montilivi

El Villarreal ha jugat en Girona en primera divisió, en segona divisió, en segona divisió B i en tercera divisió, a més de la Copa i dos promocions, una per a què el Villarreal es quedara en segona o el Girona pujara de tercera a segona i una altra per pujar a segona divisió A.

El fet de jugar partits en 4 categories diferents només ha passat amb un altre equip, el Llevant, encara que contra l'equip de València és com si haguera jugat en més categories perquè contra el Girona tots els partits de tercera van ser quan no existia la 2a divisió B i per tant la tercera era el tercer escaló del futbol espanyol i contra el Llevant, el Villarreal ha jugat alguna vegada en tercera quan hi havia segona divisió B i això fa que jugara en la quarta categoria del futbol espanyol. Per una altra part, Villarreal i Llevant mai han jugat una promoció.

Fins ara, el Girona i el Villarreal s'han enfrontat 10 vegades en el Montilivi, amb el següent historial on s'indiquen les victòries, els empats i les derrotes del Villarreal.

Total 10 5 1 4 12 14

A continuació es descriuen els diferents partits.

Temporada 1970-71. Promoció per salvar la segona divisió.
Fins l'estiu de 1970, el Girona jugava en el Camp de Vista Alegre. Mai va jugar el Villarreal en aquest camp en partit oficial, però va tardar molt poc a jugar un partit decisiu en el camp que s'havia inaugurat el 14-8-1970.

La temporada 1970-71 va ser la primera del Villarreal en segona divisió. El Villarreal va quedar en la posició 16 i això volia dir que si volia salvar la categoria havia de jugar una promoció contra un segon classificat d'un grup de tercera i va ser contra el Girona, que havia quedat segon en el grup de tercera on el campió va ser el Mestalla.

El dia 13-6-1971, el Villarreal va jugar el partit d'anada de la promoció i va aconseguir guanyar 1-2.

Fitxa tècnica.
Girona 1-Villarreal 2. Montilivi.

Girona: Zamorano, Diego, Corona, Pla, Sala, Núvolas, Gruart, Juan Planas, Martín, Morchón i Masferrer.
Villarreal: Feliciano, Bernal, Espíldora, Eusebio, Loren, José Luis, Casco, Pedro, Burguete, Linares i Esteve.
Àrbitre: Periró.

Gols.
0-1. Minut 33. Esteve.
1-1. Minut 68. Martí.
1-2. Minut 86. Esteve.

El Villarreal va demostrar que era millor equip. Es va mostrar molt sòlid i en un ràpid contracop en la primera part, Casco li va fer una assistència a Esteve per a que marcara el primer gol. Després va dominar sense problemes fins arribar al descans.
En la segona part, el Girona va atacar molt i fruit de la seua insistència empataria en el minut 23. A partir d'aquell moment l'equip català va creure en la victòria, però acabant-se el partit, un ràpid contracop del Villarreal on Burguete li va donar una assistència a Esteve per marcar el segon gol.

S'ha de destacar que molts aficionats del Villarreal es van desplaçar a Montilivi en cotxes particulars o en els autobusos que van eixir.
El Villarreal va guanyar el partit de tornada en El Madrigal per 2-0 i va aconseguir la salvació.

Temporada 1972-73

La Temporada 1971-72, el Villarreal va baixar a tercera divisió. Només hi havia 4 grups de 3a divisió en tota Espanya i el Villarreal jugava en el 4t, on també jugaven els equips catalans. El dia 26-11-1972, el Villarreal va viatjar a Girona per jugar un partit corresponent a la jornada 12 del campionat de lliga. Els dos equips estaven empatats amb 10 punts. El Girona estava classificat en la posició 11 i el Villarreal en la 12. El Villarreal no estava massa fort fora de casa, ja que havia jugat 5 partits, empatant 1 i perdent 4. Aquesta ratxa va seguir en Montilivi i el Villarreal va perdre per 2-0.

Montilivi, 26-11-1972. 16.30 hores. Poc de públic. Partit jugat en un dia molt gelat i de molta tramuntana.

Girona: Vega, Molas, Sala, Diego, Ortega, Vivolas, Cruz, Planas, Iznata, Busquets i Granados.

Canvi: Moy per Cruz en la segona part.

Villarreal: Bertomeu, Martínez-Miró, Arango, Català, Erviti, Casino, Planas, Juan Carlos i Cayetano.

Canvi: Folch per Juan Carlos en la segona part.

Àrbitre: Caballero.

Gols:

1-0. Minut 32. Granados.
2-0. Minut 50. Cayetano.

Clara victòria del Girona, que a més de marcar 2 gols va llançar 3 tirs al travesser. Poca resistència li va oposar el Villarreal, que ni quan tenia un fort vent a favor va aconseguir arribar a l'àrea del Girona.

A final de temporada, el Villarreal va quedar en la posició 11 i el Girona va quedar en 2n lloc, però no va pujar perquè va perdre la promoció d'ascens contra el Córdova.

Temporada 1973-74

Una altra vegada els dos equips estaven en tercera divisió, però aquesta vegada en el grup 3. En la jornada 26, el Villarreal visitava Montilivi. El Girona ocupava el lloc 9 amb 26 punts i el Villarreal estava classificat en 6a posició amb 29 punts. El Girona va tornar a guanyar, com l'anterior temporada, però aquesta vegada va ser per 3-0. El partit es va jugar el dia 10-3-1974.

Fitxa tècnica

Girona: Miret, Corrales, Ortega, Molas, Torrens, Giralt, Jové, Planas, Ramos, Busquets i Costa.

Canvis: Pagés per Torrens als 55 minuts i Quique per Giralt als 80 minuts.

Villarreal: Palomo, Erviti, Alias, Garrido I, Gelo, Folch, Plaza, Martínez-Miró, Genaro, Garrido II i Cayetano.

Canvis: Gifré per Folch als 53 minuts.

Àrbitre: Juan Vallés, del col·legi balear. Jutges de línia: Nadal i Arbona.

Gols.

1-0. Minut 28. Busquets.
2-0. Minut 37. Giralt.
3-0. Minut 80. Ramos.

Cayetano va tindre un mà a mà en el minut 9 amb el porter del Girona, però no va marcar i el Villarreal no ho faria en tot el partit. A partir d'aquell moment el domini del Girona va ser molt gran i les oportunitats i els gols van anar arribar. Va ser molt superior l'equip català.

A final d'aquella temporada, el Villarreal es va quedar en tercera posició i el Villarreal en el lloc 12.

Temporada 1974-75

El 5-1-1975, el Villarreal visitava el camp del Girona en partit corresponent a la jornada 17 del campionat de lliga de tercera divisió en els seu grup 3r. El Villarreal estava situat en la posició 15 amb 13 punts i el Girona era 2n amb 23 punts, però en el camp no es va notar la diferència en la classificació i el Villarreal va guanyar 0-1.

Girona 0-Villarreal 1

Girona: Vegas, Molas, Salas, Sastre, Ortega, Costa, Ramos, Planas, Busquets, Mario i Marenach.

Canvis: Pagés per Molas i Mas per Busquets.

Villarreal: Ros, Navarro, Gelo, Loren, Garrido-Siero, Sancho, Garcia Montes, Delgado, Cayetano, Planes i Luis.

Gol:

Minut 64: Garcia-Montes.

Desenvolupament del partit

Després d'un primera part molt igualada i un inici del segon període també molt equilibrat, el Villarreal va aconseguir un gol obra de Garcia-Montes, davanter procedent del Còrdova que debutava en el Villarreal aquell dia, igual que Delgado que també venia del mateix equip. A partir del gol, el Villarreal va dominar el partit i haguera pogut marcar algun gol més.

A final del temporada, el Girona va ser 6è amb 40 punts i el Villarreal va quedar el 8è amb 39 punts.

Temporada 1975-76

Els dos equips tornaven a ser part del grup 3r de tercera divisió i es van enfrontar en Montilivi en la jorada 22. Després de 21 jornades, el Girona estava en 2n lloc amb 28 punts, els mateixos que el líder, el Huesca, i el Villarreal en el lloc 15, amb 19 punts.

El partit es va jugar el dia 15-2-1976 i el Villarreal va aconseguir empatar 2-2.

Girona: Miriet, Amador, Serra, Torrent, Ortega, Busquets, Gómez, Mas, Flores, Palau i Álvarez.

Canvi: Antonio per Palau al minut 77.

Villarreal: Ros, Redó, Manolín, Sancho II, Julio, Sancho I, Vizcaino, Padilla, Erro, David i Luis.

Gols:

0-1. Minut 1. Padilla.
1-1. Minut 11. Flores.
2-1. Minut 33. Busquets.
2-2. Minut 89. Luis.

El Villarreal va començar molt bé i en el minut 1 li van fer un penal a Vizcaíno que va transformar Padilla. El Girona reaccionaria i abans del descans ja guanyava 2-1. Encara que el Girona era molt bon equip, el Villarreal va aconseguir tindre un marcador ajustat tot el partit i en l'últim minut un molt bon centre des de l'esquerra de Padilla en una àrea plena de jugadors dels dos equips li va pegar en l'esquena a Luis que va aconseguir l'empat.

A final del temporada, el Girona va ser 3r amb 43 punts i el Villarreal va quedar en el lloc 13 amb 37 punts. Aquesta posició va fer que el Villarreal haguera de jugar una promoció de permanència contra el Guadalajara que va perdre i va acabar baixant.

Temporada 1988-89

Els dos equips no es tornarien a veure les cares fins la temporada 1988-89. En aquella temporada, els dos equips jugaven en segona divisió B. Era un partit corresponent a la jornada 31. Després de 30 jornades, el Villarreal estava en el lloc 13 amb 30 punts i el Villarreal en el lloc 19, en posició de descens amb 21 punts. El Villarreal aconseguiria guanyar 0-2 en Girona.

Girona: Soldevila, Fabregó, Sagué, Sielva, Tirado, Carrillo, Cruz, Darnés, Lozano, Oliveras i Carreño.
Canvis: Ramírez per Cruz en el minut 46, Doval per Darnés en el minut 46.
Villarreal: Goyo, Carrillo, Ondina, Roberto, Marín, Totó, Adriano, Chechu, Ángel, Tino i Luismi.
Canvis: Lacalle per Luismi en el minut 69 i Giner per Adriano en el minut 79.
Àrbitre: Burrueco Moreno.
Gols:
0-1. Minut 36. Ondina
0-2. Minut 82. Ondina

El Villarreal, amb 2 gols de penal d'Ondina va aconseguir una victòria que li permetia seguir lluitant per la salvació. Els dos penals van ser prou evitables per part del Girona, especialment el primer, quan el defensa Sielvo va tallar, sense cap tipus de sentit, una jugada amb la mà dins de la seua àrea.

A final de temporada, el Villarreal acabaria baixant a 3a divisió, al quedar en la posició 18 amb 30 punts i el Girona quedaria en la posició 12 amb 37 punts.

Temporada 1991-92

Després de baixar a tercera, el Villarreal tornaria només en una temporada a la segona divisió B i jugaria davant el Girona, però no en el mateix grup, sinó en la promoció d'ascens a segona divisió A. Els dos equips van quedar enquadrats en un grup amb Salamanca i Balonpédica Linense. En el primer partit de la lligueta, el Villarreal va viatjar a Montilivi i va guanyar 1-2.

Montilivi, 31-5-1992

Girona: Soldevila, Roteta, Darnés, Planagumà, Sagué, Boada, Solà, Corominas, Juli, Raúl Ruíz i Oliveras.

Canvi: Mercader per Solà al minut 54.

Villarreal: Navarro, Julio Pérez, Guijarro, Estanis, Maestre, Víctor, Planelles, Nadal, Reyes, Adriano i Alcañiz.

Canvis: Mateu per Alcañiz en el minut 48 i Adriano per Nadal en el minut 83.

Àrbitre: Beguiristain Iceta. Li va traure targetes grogues a Darnés, Juli i Raúl Ruíz del Girona, i a Adriano, a qui va expulsar per doble groga. Va expulsar per roja directa a Reyes i a Verdés, porter suplent del Villarreal.

Gols:

0-1. Minut 48. Julio Pérez.
0-2. Minut 50. Adriano.
1-2. Minut 67. Sagué.

Desenvolupament del partit.

El partit va ser molt intens, típic d'una promoció. En la primera part, el Villarreal ben organitzat no va permetre que el Girona arribara a la seua porteria.

En la segona part, el Girona va tindre la primera oportunitat, però seria el Villarreal el que s'avançaria en el marcador. Julio Pérez en un llançament des d'uns 30 m va marcar el primer i sense donar-li temps a reaccionar al Girona, Adriano va trencar el fora de joc de la defensa catalana i va marcar el 0-2. El Girona va aconseguir reduir les distàncies, però el Villarreal es defensaria bé i encara que va acabar amb 9 jugadors, va aconseguir guanyar.

El Villarreal aconseguiria pujar a segona divisió A al guanyar el grup de 4 equips. Fins l'última jornda, el Girona i el Villarreal tenien opcions de pujar, però el Girona va perdre en camp del Salamanca i el Villarreal li va guanyar a la Balonpédica Linense.

Temporada 2004-05

El següent partit entre el Girona i el Villarreal va ser el 28-10-2004, quan el Girona i el Villarreal es van enfrontar a partit únic en Copa en 1/32 de final.

Quan es va jugar el partit s'havien jugat 8 jornades de lliga en primera divisió i el Villarreal estava en el lloc 12 amb 10 punts. Era la primera temporada de Pellegrini en el Villarreal i  l'entrenador xilè havia sigut prou discutit en l'inici de temporada pels mals resultats, però abans del partit de Girona, el Villarreal portava 5 partits sense perdre entre lliga i Copa.

Per la seua part, el Girona estava en el lloc 18 del seu grup de segona divisió B, en posició de descens. S'havien jugat 9 jornades en aquesta categoria. En l'última abans de jugar amb el Villarreal, el Sabadell havia guanyat per 2-5 en Girona en el partit de debut del segon entrenador del Girona aquella temporada, Jospe Maria Nogués. Després de 7 jornades havien cessat al Tato Abadia.

Pareixia un enfrontament desigual, però el Girona va guanyar 2-1 i es va classificar a 1/16 de final.

Montilivi, 2700 espectadors.

Girona: De la Fuente, Pablo, Zamora, Rangel, Ernesto, Juanjo Martínez, Matamala, Melero, Miguel, Morales, Caballero.

Canvis: Chechu per Morales al minut 64, Eloi Amagat per Melero al minut 71 i Dani Morales per Ernesto al minut 77.

Villarreal: López Vallejo, Armando Sá, Peña, Quique Álvarez, Alcántara, Arzo, Josico, Cazorla, Héctor Font, Forlán i José Mari.

Canvi: Battlaglia per José Mari al minut 80.

Àrbitre: Pérez Lasa. Li va traure targeta groga a Zamora, Matamala, Miguel i Caballero del Girona i a Forlán del Villarreal.

Gols.

0-1. Minut 51. Peña.
1-1. Minut 75. Caballero.
2-1. Minut 88. Eloi Amagat.

El Villarreal va presentar un equip amb moltes rotacions i es va notar que l'equip no era el titular. En la primera part només va tindre una arribada amb un cert perill a la porteria del Girona, que va acabar en un tir de José Mari. El Girona va mostrar molt d'entusiasme en la primera part i haguera pogut marcar en el minut 28 si Cazorla no haguera tret baix dels pals la pilota xutada per Matamala.

En la segona part, el Villarreal es va avançar en el marcador, amb un gol de Peña a l'eixida d'un córner després d'una assistència de Forlán. L'eliminatòria pareixia que anava pel bon camí, encara que el Girona ho intentava. Tot va canviar en el minut 75, quan Forlán va tocar la pilota en la mà dins de l'àrea i va ser penal. Raúl Caballero, exjugador del Villarreal, va posar l'empat. En el minut 82, el Villarreal va tindre la seua gran oportunitat quan Batagglia va rematar al travesser, però no va entrar i en a falta de dos minut, Eloi Amagat va rematar un centre de Juanjo i va posar el 2-1 definitiu.

L'heroi del Girona va ser un jugador nascut en aquella ciutat catalana que feia el debut amb el primer equip aquell dia. Va ser un dia inoblidable per Eloi Amagat.

A final de temporada, el Girona baixaria a tercera divisió i el Villarreal es classificaria per jugar la Champions League.

El Villarreal va presentar un equip amb moltes rotacions.

Temporada 2013-14

Els dos equips es tornarien a enfrontar en competició oficial la temporada 2012-13 en segona divisió. En Montilivi van jugar en la jornada 18, el dissabte 16-12-2012. Els dos estaven en lloc de promoció. El Girona en el lloc 3, amb  31 punts i el Villarreal, en la posició 5 amb 30 punts, a 4 de l'Almeria, equip que era 2n i estava en ascens directe i a 9 del líder Elx.

El Villarreal venia de guanyar-li en El Madrigal 4-0 al Alcorcón, però els aficionats no estaven contents amb el rendiment de l'equip, a qui se li demanava pujar de manera directa i es veia el partit de Girona com clau per no perdre punts amb els primers classificats.

El Villarreal, entrenat per Julio Valázquez, perdria 2-0 en Girona.

Montilivi, 5000 espectadors.

Girona: Dani Mallo, José, Migue, Chus Herrero, David García, Tebar, Luso, Juanlu Hens, Jandro, Felipe Sanchón, Benja.

Canvis: Pere per Juanlu al minut 65, Acuña per Benja al minut 70 i Jofre per Jandro al minut 86.

Villarreal: Mariño, Javi Venta, Mellberg, Musacchio, Joan Oriol, Bruno, Trigueros, Hernán Pérez, Cani, Uche, Cavenaghi.

Canvis: Pandiani per Uche en el minut 83

Àrbitre: Prieto Iglesias. Li va traure targetes grogues a Juanlu i Tébar del Girona i a Bruno, Pandiani, Cani i Mariño del Villarreal. Va expulsar per doble groga a Mellberg.

Gols.

1-0. Minut 50.Benja.
2-0. Minut 81. Jandro.

El Villarreal va plantejar un partit a l'atac, igual que el Girona. En la primera part, el Villarreal va estar bé en defensa i tocava prou bé la pilota, però no trobava la porteria del Girona. Per la seua part, l'equip català també combinava bé i va tindre algunes oportunitats, però el marcador no es va moure en els primers 45 minuts.

En la segona part, el Girona va marcar molt prompte, quan Benja després del llançament d'un córner va marcar el primer gol del partit. El Villarreal ho va intentar, però va estar molt imprecís. Va reclamar un penal sobre Musacchio, que l'àrbitre no xiularia. El que va xiular l'àrbitre va ser un penal per mans de Mellberg, qui veuria la segona targeta groga per aquesta acció i seria expulsat. El Girona marcaria el 2-0 mitjançant Jandro en el llançament del penal. Amb aquest resultat acabaria el partit.

A final de temporada, el Villarreal acabaria pujant de manera directa a l'acabar segon classificat. El Girona acabaria 4t, jugaria la promoció, però no pujaria a primera divisió aquella temporada.

Temporada 2017-18

El 9-5-2017 es va jugar el primer Girona-Villarreal en primera divisió. Després de 7 jornades, el Villarreal estava en el lloc 9 amb 10 punts i el Girona en el lloc 16 amb 6 punts. Després d'un mal inici de lliga, el Villarreal havia canviat d'entrenador i Calleja havia substituït a Escribà. Calleja havia debutat com entrenador del primer equip del Villarreal en la jornada 7, amb victòria 3-0 contra l'Eibar.

El Villarreal aconseguiria guanyar 1-2 en Montilivi.

Montilivi, 9935 espectadors.

Girona: Iraizoz, Bernardo, Juanpe, Ramalho, Pere Pons, Granell, Maffeo, Aday, Portu, Borja Garcia, Stuani.

Canvis: Kayode per Granell al minut 46, Mojica per Aday al minut 65 i Douglas Luiz per Portu al minut 77.

Villarreal: Barbosa, Mario, Álvaro, Víctor Ruíz, Jaume Costa, Rodrigo, Trigueros, Castillejo, Fornals, Sansone i Bakambu.

Canvis: Bacca per Sansone al minut 55, Cheryshev per Castillejo al minut 66, Soriano per Bakambu al minut 83.

Àrbitre: Carlos del Cerro Grande. Li va traure targetes grogues a Portu i Stuani del Girona i a Álvaro, Bakambu, Rodrigo i Bacca del Villarreal.

Gols:

0-1. Minut 9. Bakambu.
0-2. Minut 20. Bakambu.
1-2. Minut 40. Stuani.

El Villarreal va començar jugant molt bé, dominant el partit i trobant amb facilitat amb Bakambu, que es demarcava molt bé entre els 3 centrals del Girona. El davanter africà va aprofitar 2 passes de gol de Trigueros i Fornals per posar per davant al Villarreal 0-2. A partir de la mitja hora, el Girona va atacar més i tot el perill venia per la banda dreta de l'equip català, on va destacar el jugador Maffeo. Als 40 minut, Stuani posaria el 1-2 en el marcador. En aquest resultat s'arribaria al descans.

En la segona part, el Villarreal va defensar el resultat. El Girona no ho va deixar d'intentar en cap moment i va tindre una gran oportunitat quan Douglas Luiz va traure una falta i Víctor Ruíz va traure la pilota que va acabant pegant en el travesser. Amb un Girona molt ofensiu en els últims minuts del partit, el Villarreal haguera pogut fer el 1-3 en una contra on Soriano va tindre una gran oportunitat, però finalment el marcador quedaria 1-2.

A final de temporada, el Villarreal es classificaria per jugar l'Europa League, al quedar en la posició 5 amb 61 punts i el Girona aconseguia mantindre's en primera divisió en la seua primera temporada en aquesta categoria al quedar en la posició 10 amb 51 punts.