28-4-2023

1. En el dia després d'un partit cal llegir les cròniques. Ací hi ha part del més destacat en elles.

la crònica d'Edu Chova en El Mundo Castellón al día es titual així: Capoue es vist de 9 i lidera la golejada del Vila-real davant l'Espanyol.

Dins destaca el següent:

"A manca de davanters, Capoue. El migcampista francés es va vestir de 9 per a erigir-se en protagonista de la golejada que reactiva al Vila-real en la lluita per la Champions. Una clara victòria davant l'Espanyol (4-2) que va semblar perillar per moments malgrat la clara superioritat de l'equip de Setién davant un Espanyol que va viure de les concessions que continuen fent els grocs en defensa"

Méditerraneo titula la crònica d'Ismael Mateu així: Capoue i jackson encerten en la ruleta russa de Setién.

Dins de la crònica destaca el següent:

"Els partits del Villarrreal CF des que Quique Setién està en la banqueta groga són una muntanya russa, una continuació de vaivens, una pel·lícula de tirs, d'aqueixes de l'Oest que continua veient el meu pare, són dues hores no aptes per a cardíacs.

En la vesprada-nit d'aquest dijous, davant l'Espanyol, hauria sigut millor ser un seguidor del Bayer Leverkusen que s'asseguera plàcidament a veure el partit. Perquè els qui féiem força pel Submarí vam perdre més quilos que molts dels quals van córrer el passat cap de setmana la Penyagolosa Trails. Perquè amb*Setién no hi ha treva: tu em tires jo et tire. I els cors en suspens .

Roberto Rodríguez escriu la crònica de La Vanguardia, que es titula: No hi ha miracle per l'Espanyol en La Ceràmica.

"Vila-real és l'únic poble que mira al futbol de Primera als ulls. Viu de la ceràmica però gaudeix de la pilota de la mà del submarí groc, l'equip perquè el no hi ha supersticions que valguen. El pobre que es va convertir en gegant i que practica futbol del bo, el que tots envegen i admiren, el que molts algun dia van somiar amb jugar, com Luis García, entrenador de l'Espanyol. L'emocionant projecte groguet és l'espill en el qual li agradaria mirar-se. No obstant això, el seu equip està a anys llum d'aquestes exquisideses. Ni per talent, ni per condició emocional. I el partit entre tots dos no va ser sinó un fidel reflex de les abismals diferències entre tots dos clubs hui dia. Només els imponderables, tan importants en això del futbol, van impedir que el Villarreal golejara amb contundència molt abans al desballestat equip perico, que es queda a quatre punts de la salvació després de la victòria del València davant el Valladolid."

El Vila-real va tirar avant un partit en el qual va meréixer golejar i va estar, fins i tot, a punt de perdre."

Marc Bou titula la seua crònica en l'Sport així: Colp mortal a les il·lusions de permanència de l'Espanyol.

"Era dia de guerra per als pericos a Vila-real. Els de Luis García sabien que una ensopegada anava a posar molt complicades les coses; per contra, el triomf servia per a assolir la línia del Getafe i continuar creient en la permanència. Huit vegades a porteria va tirar el Vila-real en la primera part. Huit vegades cridant a la rodalia de Fernando Pacheco, i el porter en totes va respondre amb diligència. Pino, Parejo, Capoué i Chukwueze van tindre en les seues botes el gol que el meta de Badajoz va negar amb sengles parades per a mantindre intacta la il·lusió blanc-i-blava. I el seu esforç va tindre premi abans del descans. Sergi Darder va enviar un córner a l'àrea que va intentar rebutjar Mandi. Vini Souza va capturar el rebot, va deixar la pilota morta en l'àrea i Javi Puado la va caçar amb una volea que va deixar sense opcions a Pepe Reina. El VAR ho va revisar per un possible anara de joc de muntanyes, que va distraure a Foyth, però finalment el punt va resultar legítim. Per a la segona part tot va seguir igual, menys la sort perica."

2. Anàlisi del partit.

El dia després del partit toca fer l'anàlisi a través de les estadístiques.

1) Espectadors. Van assistir 16134 persones al partit. Una xifra molt pareguda al partit davant l'Anderlecht, l´ultim partit en dijous, quan van anar 16212 espectadors del dia de l'Anderlecht, que es va jugar en dijous a les 9 de la nit, en lloc de les 7.30 de la vesprada. Aquestes xifres estan lluny del partit de copa que es va jugar en dijous per la nit contra el Real Madrid, que va ser de 20124 espectadors. L'assistència del partit d'ahir està per damunt del partit davant el Rayo Vallecano, que es va jugar el dilluns per la nit, que va tindre 14139 espectadors. Cal dir que aquest partit es va jugar el 30-1 quan fa molt de fred.

2) Gols esperats. Segons FBREF futbol, el Villarreal va tindre un xG de 3,5 i l'Espanyol de 0,8. Per tant, molt d'avantatge a favor del Villarreal.

Respecte als xGOT, l'Espanyol va fer 1,5 i el Villarreal 4,34. Cal destacar l'actuació de Pacheco.

3) Remats a porteria. El Villarreal va fer 31 remats a porteria (17 en la primera part i 14 en la segona), dels quals 13 van anar a porta (6 en la primera part i 7 en la segona part). El Villarreal va marcar el seu primer gol en el remat número 21 a porta.

Per la seua part, l'Espanyol va rematar 14 vegades a porta (7 en la primera part i 7 en la segona). D'aquests 14 remats, 4 van anar a porta (2 en la primera part i 2 en la segona)

4) Possessió. Segons Wyscout, el Villarreal va tindre un 66% de la possessió i l'Espanyol un 34%. Si es divideix el temps de joc en períodes de 15 minuts, el Villarreal va estar per damunt del 60% de possessió en tot el partit, excepte els últims 15 minuts quan va tindre un 54%. Entre el minut 15 i 30 de la primera part va tindre un 70% de possessió i entre el 15 i els 30 minuts de la segona part va tindre un 74% de possessió.

5) Distància mitjana  entre línies. Els dos equips van ser igual de llargs en terme mitjà. La distància mitjana entre línies del Villarreal va ser de 55,7 m i l'Espanyol 56,7 m. Cal destacar que cap al final del partit, el Villarreal va jugar de manera més defensiva i va reduir la seua distància entre línies a 54 m i l'Espanyol el va augmentar a 61 m.

6) Amonestacions. El Villarreal va veure dues targetes grogues i l'Espanyol va veure 4 grogues i una roja. L'Espanyol va jugar en inferioritat molts pocs minuts i el marcador ja era de 4-2.

7) Córners. El Villarreal va llançar 9 córners i l'Espanyol va llançar 2. El Villarreal va marcar dos gols de córner, els dos de Capoue, i l'Espanyol 1, el seu primer gol.

8) Passes. Destaca Capoue que intentar 9 passes cap endavant i va fer 8 bé. A més va donar 6 de 7 passes bons en l'últim terç. Per la seua banda, Parejo va fer bé 25 dels 27 passes que va intentar en l'últim terç i 6 de 6 en l'últim terç.

Respecte als passes progressius, els que superen algun adversari, Pau va fer 15 de 16 intentats, Foyth 10 de 13, Parejo 8 de 9, Capoue 6 de 6, Lo Celso 5 de 6 i Alberto Moreno 3 de 4.

(Estadístiques de Wyscout en aquest apartat)

9) Capoue va marcar dos gols en un partit oficial per segona vegada en la seua vida, tal com informa Marca en la seua edició de hui. Ingagant sobre aquest tema, la primera vegada va ser el 30-3-2013, fa més de 10 anys, en un Ajaccio 2-Tolouse 3. Capoue va jugar com a mig centre posicional i va marcar dos dos gols i, a més, va donar una assistència. Va marcar dos gols a pilotat aturada, un d'una falta centrada a l'àrea i el segon de penal. Els dos amb la cama dreta. Va marcar en els minuts 24 de la primera part i 34 de la segona, així que va necessitar menys temps per marcar els dos gols contra l'Espanyol.

10) Joselu porta 4 gols i 3 assistències en els últims 6 partits davant el Villarreal.

3. La pàgina web del Villarreal anuncia que José Luís Morales va patir el diumenge un trencament muscular en els isquiotibials de la cama esquerra, però no dona temps de recuperació.

4. Ismael Mateu informa en la web Mediterráneo que Chukwueze no s'ha entrenat aquest matí i que ha estat en els fisioterapeutes tractant-se del colp que va suposar l'expulsió d'Edu Expósito.

Per la seua part, Gerard Moreno ha començat a entrnar parcialment en el grup.

5. Miguel Álvarez fa la roda de premsa prèvia al Burgos-Villarreal B que es disputa el dilluns 1-5 a les 9 de la nit. Diu el següent:

- L'equip arriba bé al partit físicament, tàcticament i emocionalment.

- El Burgos és un equip que en casa és complicat. T'exigeix molt en el joc directe i de bandes. Cal estar atents al joc directe i a les segones jugades.

- El Burgos te porta a un bloc baix encara que no vulgues. Sense pilota cal dominar el joc i tindre molta personalitat en pilota. Si anem a defendre només estem morts. Cal defensar amb pilota i fer-los córrer. Tenen bons recursos individuals i col·lectius.

- El Burgos ara està rebent més gols. Van fer 34 punts dels 50 que porten en la primera volta. En el partit del Mini estadi vam quedar 0-0 i no ens van deixar fer res. El seu entrenador té un mèrit increïble. És un equip com nosaltres, que estan fent mèrits per fer més punts del que estan fent.

- El Burgos està en el moment en que fent tant o més que abans, el retorn és menor.

- La segona divisió és preciosa. Estem en la jornada 38 i el Burgos es pot posar en promoció i nosaltres necessitem punts per salvar-nos. No vull mirar a baix, vull mirar cap amunt. La nostra exigència és anar a camp del Burgos i fer-ho bé perquè és un partit de 4 punts perquè si guanyem ens posem a 1 punt seu i el el goal average a favor.

6. Sara Monforte fa la roda de premsa prèvia al decisiu partit que es disputa el diumenge a les 12 davant la Real Societat en la Ciutat Esportiva. Diu el següent:

- L'equip està en un molt bon moment i està fent bé les coses. No hem sumat cap punt en els últims tres partits, però l'equip està bé i intentarem fer un bon partit.

- La Real Societat tenen molt bon joc individual i col·lectiu amb un gran joc posicional.

- La Real Societat ve ací a guanyar. És un equip dominador i és difícil llevar-li la pilota. Hem de ser molt agressives.

- Queden dos partits a cada i necessitem a tota l'afició grogueta. Necessitem a l'afició més que mai.

- Comparat amb el primer partit de lliga, que va ser contra la Real, es pot dir que els dos equips hem canviat molt. La Real tenen molt bones jugadores que ve a un camp on sempre hi ha ganes de jugar. Tenien unes expectatives, ara són unes altres i les fa més perilloses. Tinc un gran respecte per Natalia.

- Nosaltres també hem canviat. Ara som més agressives i sabem el que fem. La necessitat de sumar punts ens condiciona i això ens farà voler més que elles i serà un partit molt diferent al de la primera volta.

- Albeta és la sorpresa de la temporada. Albeta sempre és la tapada. És una jugadora que s'adapta a la categoria i aquesta temporada ha jugat a un nivell molt alt. És un exemple de treball i d'entendre el joc. Ja porta jugats més de 50 partits en el primer equip i l'any de Reto va ser la millor lateral esquerra de la categoria.

7. En un partit decisiu per ser segon de la lliga autonòmica, el Villarreal cadet A perd 2-0 en camp del Llevant. Els gols són d'Aboubacar Sangare al minut 4 de la primera part i de Gómez Landero en pròpia porta als 16 minuts de la segona part.