Valoració del partit Villarreal-Ath. Bilbao (5-11-2023)

Toni Pitarch i Néstor Meseguer fan la valoració del partit entre el Villarreal i l'Atheltic Bilbao. Néstor ho fa amb un àudio i Toni amb un text.

La valoració de Néstor és la següent:

La valoració de Toni és la següent:

DEBACLE MAQUILLADA (amb l’arreó final).-
Pacheta és un bon home que mai havia entrenat a jugadors de la talla d’Albiol, Parejo o Capoue, tres jugadors que ens han fet viure les majors glòries de l’equip, tant amb el campionat de l’Europa League com amb la darrera semifinal de Champions.
Però l’equip s’ha fet vell i ara necessitem un entrenador que tinga la saviesa de rejovenir l’equip, sobre tot al centre de la defensa i al mig del camp.
El Villarreal CF és un equip mediocre i lent sense baló, perquè no pressiona el contrari, i així ha vingut el primer gol, el segon i el tercer. En canvi, amb la possessió hi ha més possibilitats de canviar les coses si les transicions no foren tan lentes i als darrers minuts de la 1a part l’equip ha pogut inaugurar el marcador, però tampoc hi ha sort.
La segona part tots esperàvem algun canvi, ja que Parejo i Capoue segueixen socarrats, físicament, però encara no era l’hora de Terrats, Trigueros, ni Comesaña i, després de 20 minuts on l’Athletic havia alçat el peu, segurs de la victòria, ha entrat Terrats per Parejo (així no quedava tan assenyalat de la pèrdua d’un baló que havia significat el 0-1, per exemple).
Illias Akomach ho intentava tot per banda (Romero -substituït per Alberto als 45’- i Altimira també), mentre dels veterans eren, com sempre, Gerard i Sorloth els que posaven més ganes, també Baena que ha tingut una clara ocasió de gol, però hui no era el seu dia. Al final, l’aportació de Mandi (substituïnt Gabbia) darrere, de Terrats al centre del camp i dels cracks davant, ha servit per maquillar la debacle que suposava el 0-3 davant un equip més jove, més ràpid i al que la 1a part li ha eixit tot bé. Però els gols de Gerard i Sorloth (2-3) arribaven massa tard per aconseguir, almenys, un empat que ningú somniava al minut 75’ i que tampoc ha pogut ser.
Toca rejovenir, revolucionar i agilitzar la circulació de pilota, ser més seriosos darrere, fer alguna pressió al rival (que ara per ara no existeix), robar més pilotes, no perdre-les quasi totes i donar balons en condicions a Sant Gerard i Sant Sorloth que prou fan amb el poc que els arriba.
Toca canviar-ho tot de de darrere cap avant… Encara som a temps!