Morales, una estrela quan ningú no ho esperava

En el minut 36 de la primera part del partit At. Madrid-Villarreal, Sorloth es va lesionar quan el Villarreal guanyava 0-1 i estava fent un gran partit. Miguel Ángel Tena, director esportiu del Villarreal i entrenador interí aquell dia, va preferir treure a un jugador del centre del camp, Terrats, per davant de Morales i Brereton els seus dos davanters. La davantera va quedar formada per Álex Baena i Gerard Baena i en la segona part per Ilyas i Gerard, tornant Baena a la posició d'interior. Només en els últims minuts i amb derrota en el marcador, Tena va posar a un davanter i va ser Brereton. El Villarreal no va generar quasi oportunitats a partir la lesió de Sorloth.

En la roda de premsa després del partit, Tena va dir el següent: "Fins a la lesió de Sorloth hem sigut molt superiors i hem tingut per fer el segon gol. Quan es lesiona perdent l'amenaça de les desmarcades de trencament a l'esquena dels jugadors de l'Atlètic de Madrid."

Cal dir que ningú es va sorprendre massa que Morales no Tena no comptara amb Morales perquè no estava tenint una bona temporada. Abans de l'arribada de Marcelino, Morales havia jugat en la present temporada 275 minuts en pretemporada, 121 minuts en Europa League, 45 en Copa, 352 minuts en lliga i no havia marcat cap gol. Tampoc havia aportat massa a l'equip. En total havia jugat 793 minuts i no havia marcat cap gol ni donat cap assistència. En lliga tenia un xG d'1,38 i un xA de 0,06, fet que significa que no estava aportant en les passades i quan les tenia no les marcava.

Morales havia estat convocat cada jornada de lliga, participant en vuit dels tretze partits possibles, dels quals només dos havia començat de titular i sempre va ser substituït. En els altres sis partits va entrar des de la banqueta, però no va aportar. En Europa League havia participat en dos partits, un de titular i un altre eixint des de la banqueta. Tampoc havia jugat complet cap partit, fet que també va passar en copa. Només en un amistós davant del Niça ho havia fet aquesta temporada.

Quan es va confirmar la lesió de Sorloth fins a Nadal la situació pareixia molt complicada. Des de la quarta jornada de lliga,  tots els gols havien sigut marcats per Sorloth o Gerard Moreno, excepte un gol de penal de Parejo. En Europa League, de tres marcats dos havien sigut de Sorloth i un de Baena i només en copa pareixia que podrien existir variables golejadores perquè allí van marcar Trigueros (3), Jorge Pascual i Álex Baena, però havia sigut un partit davant un rival de la preferent d'Andalusia. Els nou partits que el Villarreal anava a estar sense Sorloth es presentaven dramàtics.

En el seu primer partit com a entrenador, Marcelino va optar per un 1-4-4-1-1, amb Trigueros i Morales com a jugadors més avançats. Morales tenia la responsabilitat de ser el davanter del Villarreal i aportar el gol, però el partit era complicat. El Zamora va defendre molt bé en bloc baix i va ser molt difícil crear oportunitats. A més, només començar la segona part, quan el Villarreal dominava molt, el Zamora es va avançar en el marcador. Morales entrava massa en joc, però Marcelino va confiar en ell i no el va substituir.  En el minut 41 de la segona part, el Villarreal estava eliminat i Morales portava 879 minuts jugats aquesta temporada sense marcar, però tot va canviar amb un poc de sort. Una jugada llarga del Villarreal va acabar en els peus de Morales, dins de l'àrea, quasi fora centrat, però un poc escorat a l'esquerra. Morales va intentar passar-la, però un defensa la va rebutjar, aleshores va xutar, la pilota va rebotar en un rival i va ser gol. Després Morales va marcar en la pròrroga aprofitant una gran passada de Capoue que va guanyar la línia de fons i li va donar una pilota que només havia d'empentar. Un gol de davanter centre.

Marcelino ha tornat a confiar hui en el partit davant d'Osasuna. El Villarreal no ha jugat bé en la primera part i Morales només ha tingut una rematada de cap després d'una gran internada de Pedraza des de la banda esquerra. Osasuna generava més i el Villarreal no jugava com sap, fins que després d'una jugada molt llarga Álex Baena ha posat una pilota a l'esquena de la defensa perquè Gerard Moreno assistira a Morales que ha marcat un gol a plaer. Un gol de davanter centre.

Després ha vingut una obra d'art. Foyth ha llançat una pilota a seguir com es diria en termes del rugbi, a la que Morales ha respós amb un control orientat que ha superat a l'únic defensa que tenia entre ell i el porter. I eixint des del seu camp s'ha plantat davant del porter per rematar magistralment per damunt de Sergio Herrera. Una jugada quasi perfecte perquè el penúltim toc de Morales ha sigut massa llarg, però com el porter s'ha quedat massa arrere no ha importat. Un gol preciós que ha recordat al millor Morales.

I quan Osasuna ha marcat el 2-1 ha tornat a aparéixer Morales per aprofitar una gran passada d'Alex Baena que l'ha deixat davant del porter, Morales l'ha retallat, quedava un poc escorat, però ha marcat amb cama dreta fent una gran rematada. Era la segona vegada que Morales marcava tres gols en un partit amb el Villarreal. Ja ho va fer la temporada passada en Conference League davant de l'Aústria de Viena. Aquell dia va començar el partit en la banqueta.

En el minut 42 de la segona part, el mateix minut en què va marcar el seu primer gol de la setmana en Copa, Morales ha eixit substituït i l'ovació ha sigut espectacular. Quan més se'l necessitava, sense Sorloth, ha marcat cinc gols en una setmana.

Aclariments: quan es parla de minuts disputats en aquesta entrada es compten també els minuts de descompte en cada partit. Les dades de xG ixA són de Soccerment.