10 noms propis en la setmana de l'Univers groguet (20-2 al 26-2-2023)

Aquesta setmana sense partit del primer equip i amb els mals partits del Villarreal C, el juvenil A i el Roda juvenil apuntem cap a un altre lloc de l'univers groguet i ens fixem en com els van a alguns jugadors amb passat groguet i algun cedit.

1. Miguel Álvarez

El divendres a la nit, el Villarreal B va perdre en el camp de l'Eibar, però l'entrenador del Villarreal B, Miguel Álvarez, va fer canvis en l'equip que van millorar el joc de l'equip. D'inici amb les baixes d'Íker en la porteria, Terrats i Lozano en el centre del camp va eixir amb un 1-4-4-2, amb Gianni de porter, Carreira, Dela, Pablo Íñiguez, Dani Tasende en defensa, Álex Millán, Del Moral, Carlo Adriano, Haissem en el centre del camp, Pacheco com a segon punta i Forés en punta. Al cap de 27 minuts, encara amb 0-0 en el marcador va posar a Haissem en la dreta i Millan en l'esquerra. La banda esquerra no hi havia pràcticament res fins aquell moment, encara que Haissem va aparéixer per l'esquerra per rematar un centre de Millán en la millor oportunitat de la primera part. Quan millor ho estava fent el Villarreal B va marcar l'Eibar i fins al final de la primera part va dominar totalment el quadre basc.

A la segona part, donat que el Villarreal B arribava molt poc per les bandes va passar a un 1-3-5-2, introduint 3 canvis. Així, el Villarreal B va jugar amb Gianni; Mbacke, Dela, Pablo Íñiguez; Carreira, Collado, Del Moral, Carlo Adriano,  Dani Tasende; Millán, Fer Niño. El Villarreal va dominar molt més, però no va trobar el gol encara que va tindre una gran oportunitat per part de Fer Niño.

En la part negativa cal destacar que l'Eibar va marcar dos gols a pilota aturada i els dos molt pareguts. El primer va ser un rebuig de Dela cap a fora de l'àrea per la part central i allí estava sol Rahmani, encara dins de l'àrea, per xutar sense oposició, perquè Haissem no el va seguir. En el segon gol, un davanter va deixar a Aketxe, que en posició pareguda a la del primer gol, va rematar sense oposició. A Aketxe no el marcava ningú. En el partit d'anada l'Eibar ja li va marcar un gol al Villarreal des de la pilota aturada i calia controlar més aquestes situacions, no donant tantes facilitats.

2. Gianni Cassaro

Vetarà porter del Villarreal B que mostra la seua categoria quan juga. No va poder fer en els dos gols de l'Eibar i va fer dues aturades magnífiques amb 1-0 en el marcador per matenir al filial amb vida en Ipurua.

3. Fer Niño.

Va jugar tota la segona part i ho va fer realment bé. Va ser un mal de cap per a la defensa de l'Eibar. Dos jugadors de l'equip basc van veure la targeta groga per fer-li faltes. Especialment dura va ser l'entrada de Matheus. El que li va faltar va ser sort davant el gol. Va fer una retallada excepcional a un jugador de l'Eibar en el minut 22 de la segona part, però el seu remat el va aturar el porter de l'Eibar. Si vol ser un davanter d'elit ha de millorar en la finalització.

4. Collado.

Va jugar la segona part en la banda dreta del centre del camp, deixant moltes vegades l'espai de la banda per a Carreira, però en els últims 12 minuts ho va fer de lateral dret amb tres defenses per darrere i no el van sobrepassar quan el van encarar i damunt li van traure una targeta a un rival per fer-li una falta. Era la primera vegada que jugava en aquesta posició i va ser per buscar un perfil més ofensiu de l'equip al substituir Nikita Iosifov a Carreira, però pot ser una alternativa a tindre en compte en determinats moments i qui sap si es pot reconvertir en lateral i recórrer el mateix camí que Pedraza, però per la banda dreta.

5. Sergio Vinatea

El davanter que va arribar a la pedrera del Villarreal provinent del Racing de Santander va obrir el marcador en la victòria del cadet del Villarreal en camp del Tavernes Blanques A per 0-3. Sergio Vinatea ja ha sigut internacional sub-15 i sub-16 marcant en les dues seleccions. De moment porta 18 gols en 23 partits en el cadet, que encara pot guanyar la lliga autonòmica. Fins ara, a falta de 14 jornades per a la fi, està en la tercera posició a un punt del Llevant i a tres del València.

6. Leo Suárez

Va ser una gran promesa de la pedrera grogueta. Es va lesionar greument quan més haguera pogut prosperar amb l'ascens de Calleja al primer equip. Després va estar en el Valladolid i va marcar en La Ceràmica el gol de l'ex, quan l'equip castellà va guanyar 0-1 en Vila-real ,en aquella dramàtica temporada 2018-19, en el partit on Gerard Moreno, que estava en mala ratxa, va errar un penal. Va anar a Amèrica de Mèxic, com no acabava de lluir va passar per Santos Laguna cedit, on ho va fer de meravella, i ara ha tornat a Amèrica. Va començar la temporada jugant poc, però ara és titular. Anit no va ser el seu millor partit en el 2-2 en camp de l'Atlas, però la setmana anterior va fer un partit fabulós en la victòria 2-1 del seu equip contra Tijuana.

7. Cristian Espinoza.

En estiu de 2016, el Villarreal fitxava una jove promesa argentina. Aquell estiu va disputar els Jocs Olímpics amb la seua selecció.  El Villarreal el va cedir a l'Alabés, en primera divisió, i només va tindre minuts en 4 partits de lliga i 2 de copa. Com allí no jugava, va anar al Valladolid, en segona divisió, on va jugar més i va marcar 3 gols. La temporada següent aniria cedit a Boca Juniors, amb l'esperança que és revaloritzara i el Villarreal poguera recuperar els 7 milions d'euros que va pagar per ell, però això no va passar i a principis de 2019, el Villarreal el va cedit al San José Earthquakes que un any després el fitxaria en propietat per poc més de 2 milions d'euros. I allí, en la MLS, és on Espinoza ha trobat el seu ecosistema per properar. És un jugador destacat de la MLS i haguera pogut ser el jugador del partit Atlanta United-San José de la primera jornada de la MLS 2023 si el partit no haguera tingut temps de descompte. Espinoza ha jugat un partit fantàstic creant molt de perill per la banda dreta, on juga d'extrem. Ha estat decisiu en el 0-1 amb una bona internada i passada al golejador del seu equip, però en el descompte ha aparegut un altre argentí de nom Almada, un sensacional migcampista ofensiu de l'Atlanta, qui ha marcat dos gols per mortar a la bogeria a la seua afició.

8. Danjuma.

Era una de les grans esperances del Villarreal per fer un traspàs aquest estiu. La seua cessió a la Premier ha deixat més feble al Villarreal en aquesta segona part de la temporada i damunt aquest jugador està perdent valor en la Premier en lloc de guanyar-lo. Hui no ha jugat cap minut en la victòria del Tottenham davant el Chelsea per 2-0. De moment no ha sigut titular en cap partit de titular. Porta jugats 19 minuts en copa, on va marcar un gol contra un equip d'inferior categoria quan el partit estava decidit, 11 en lliga i 9 en Champions. Molt haurà de millorar per aconseguir alçar la seua carrera.

9. Aleix Garcia.

Era una de les promeses de la pedrera grogueta i va debutar molt jove amb el primer equip, en l'últim partit de la temporada 2014-15, però va vindre el Manchester City i el va fitxar. Va tornar al futbol espanyol cedit al Girona i pareixia que la seua carrera no assolia el nivell esperat. Va passar per futbol belga i romanés. Va arribar en gener de 2021 a l'Eibar i aquell estiu el va fitxar el Girona. Ja quasi ningú pensava que anava a esclatar, però aquesta temporada ho ha fet i hui ha sigut el millor jugador del partit, segons l'aplicació FotMob, en la victòria 2-3 del Girona en San Mamés. A més, ha aconseguit el primer gol del partit. Com ens agradaria que estiguera en Vila-real.

10. Gerard Moreno.

Aquesta jornada, el Villarreal juga en dilluns davant el Getafe. L'alegria del diumenge és que Quique Setién ha comentat que Gerard Moreno ha entrat en la convocatòria i que pot tindre minuts davant el Getafe. No és un detall menor. L'aplicació One Football dona un detall clau per entendre la seua importància. El Villarreal no ha comptat amb Gerard Moreno en 10 partits aquesta lliga i ha guanyat un 20% dels partits, amb ell en el camp ha disputat 12 partits i ha guanyat 7, el que suposa el 58,3% de victòries.