11 noms propis en la setmana de l'Univers groguet (13-2 al 19-2-2023)

1. Reina.

Venia de fer un partit extraordinari davant el Barcelona, però una errada al jugar en els peus va suposar una pèrdua de possessió i el primer gol del Mallorca. Va encaixar quatre gols, però excepte la pèrdua de la pilota en el primer gol no va fer grans errades. El Mallorca va llançar cinc xuts entre els 3 pals i Reina només va fer una aturada. L'xGOT del Mallorca va ser de 3, segons dades de FBREF obtingudes a través del proveïdor OPTA.

2. Trigueros.

Tornava a la titularitat i va fer una errada de jugador que s'està iniciant en el futbol. Li va donar un cop de puny a Dani Rodríguez, qui li havia fet una falta que va ser amonestada. Manu va demanar perdó a l'afició pel que va fer i va dir que li anava a costar dormir la nit del partit. També va dir que el jugador del Mallorca va sobreactuar, però el seu gest va ser lleig. La seua expulsió va suposar que el Villarreal jugara més de 76 minuts en inferioritat numèrica si comptem el temps de descompte.

3. Haissem

El dissabte va debutar amb el primer equip en un partit oficial. Va anar de menys a més. Va començar molt tímid, donant passades de seguretat i a poc a poc es va animar a encarar. Matija Nastasic va veure una targeta per fer-li una falta.

És un jugador amb futur, però ha de fer passos per millorar característiques del seu joc. El seu primer pas hauria de ser fer-se indiscutible en el Villarreal B.

El diumenge ha jugat 80 minuts en el partit del Villarreal B davant el Racing. Ha fet un bon partit. Jugant en banda dreta ha desequilibrat i al principi de la segona part ha fet una molt bona jugada individual on quasi marca. També ha fet bones ajudes defensives.

4. Terrats

Va jugar només 6 minuts en el partit del primer equip i això va suposar el seu debut en el primer equip del Villarreal. Té una cama esquerra privilegiada i gran distribució. Pot tindre minuts d'ací a final de temporada en el primer equip. Amb el Girona ja havia debutat en primera divisió.

El diumenge ha jugat tot el partit en el Villarreal B. En poc de temps s'ha convertit en el líder de l'equip. Tot el joc passa per ell i la seua distribució és màgica. En cinc partits amb el Villarreal B ja li han tret quatre targetes als rivals per faltes sobre ell. Hui, la primera targeta del partit ha sigut per una falta sobre Ramón Terrats.

5. Quique Setién

Ara mateix porta onze partits en lliga amb el Villarreal, els mateixos que va dirigir Emery, i porta cinc punts menys que l'entrenador basc i, a més, l'equip acumula quatre derrotes consecutives en lliga donant una molt mala imatge, especialment en els dos partits fora de casa, en Elx i en Mallorca. El Villarreal no perdia quatre partits seguits en lliga des de la temporada 1998-99, quan va perdre 7 seguits i va acabar en segona divisió.

En els últims partits fa la impressió que simplement tapant a Parejo, el Villarreal deixa de fluir i la defensa és molt poc agressiva. Ahir estava l'equip amb deu jugadors, però no es pot deixar jugar de manera tan còmoda a un equip com el Mallora en el quart gol o deixar sense defensar a un jugador rival en un córner.

6. Morales

Va ser el jugador més perillós del Villarreal. Davant una defensa en bloc baix li costa molt perquè és un jugador que necessita espais. Quan pot córrer és molt bo. Ahir va marcar el primer gol del Villarreal aprofitant una errada de la defensa del Mallorca, que li va permetre fer una carrera i definir molt bé en el mà a mà davant el porter. Amb 4-2 en el marcador va tindre dues oportunitats més per marcar. La primera va eixir per fora després d'aprofitar una magistral passada d'Álex Baena i després un remat de cap, en posició de davanter centre pur, va ser aturat pel porter. Foyth li va fer una gran passada.

7. Ojeda

Va començar la temporada amb el Villarreal B, encara que amb dorsal del C. Va marcar un gol i porta més de 600 minuts jugats en segona divisió A, però el seu rendiment no va ser bo i l'argentí que va arribar aquesta temporada al Villarreal va baxar al C. Ahir va tornar a ser suplent i només va jugar els últims minuts en la derrota del Villarreal C en Gandia per 1-0. Tampoc es consolida en el segon filial.

8. Marcos Moreno

Torna a aparéixer en aquesta llista per segona setmana consecutiva. Aquesta vegada per marcar el gol de la victòria del juvenil A en Albacete per 1-2. Marcos ha participat en els dos partits del juvenil aquesta setmana. Va jugar 20 minuts de la pròrroga en l'eliminació davant el Deportivo de la Corunya en el campionat de copa juvenil. Quan va eixir el marcador era 3-4 i no va poder marcar. En Albacete ha eixit en minut 20 de la segona part i ha assenyalat el definitiu 1-2 només onze minuts després.

9. Joel

Jugador del Roda juvenil que va marcar els dos primers gols del seu equip, el segon de penal, en un partit clau davant l'Alzira. El Roda ha guanyat 3-1 i ix del descens a divisió nacional. Cal seguir lluitant per salvar la categoria, fet molt important per al futbol formatiu del Villarreal i Eduardo Joel Sánchez marca el camí.

10. Alberto Franco.

Jugador del juvenil B del Villarreal que juga habitualment en com interior per l'esquerra en el centre del camp. Ha marcat dos gols en la victòria del Villarreal B juvenil en camp del Gandia per 1-6.

11. Millán.

Està aportant molt en la seua tornada al Villarreal B. Hui ha jugat només 14 minuts, però han sigut prou per marcar el gol de la victòria. Un gol de davanter centre pur aprofitant una assitència de Carreira, un altre jugador que va a més.

Millán porta dos gols i dos assistències des del seu retorn. Una gran incorporació en el mercat d'hivern.