Font de Mora, en segona divisió amb el Castelló

Els aficionats de l'actualitat recordem al Font de Mora president, però també va tindre la seua època de jugador. Va jugar en el Villarreal des de finals de la dècada de 1940 fins al 1962 i només va eixir de Vila-real un breu període de temps per jugar en el Castelló en segona divisió. Font de Mora va debutar als 17 anys amb el Villarreal.

El Castelló estava fent una molt mala temporada 1949-50 i estava molt despenjat en la classificació. Quan van veure que anava a baixar van decidir donar-li la baixa a jugadors que cobraven prou i van incorporar joves valors, entre ells Pascual Font de Mora, que va arribar d'un Villarreal en segona categoria regional.

En el Villarreal Font de Mora jugava d'interior esquerrà. Era un jugador de classe. En el Castelló hauria de jugar en el centre del camp en el sistema habitual de l'època 1-2-3-5.

Font de Mora va debutar en la Jornada 25 de lliga, en un Castelló-Mallorca on el Castelló va presentar un equip molt jove de centre del camp per amunt. L'alineació titular del Castelló va ser la següent:

Rosendo; Guillén, Gil, Lozano; Hervás, Font de Mora; Pastor, Rius, García, Benito, Monfort II.

El Castelló va perdre 1-5 i el davanter centre del Castelló García va ser l'autor del 1-5 en el minut 87 del partit. De la crònica del Mediterráneo d'aquell partit es pot saber que Font de Mora va fer algunes bones jugades, però la excessiva juventut del Castelló el va fer poc competitiu davant el Mallorca.

La següent setmana, el 12 de Març, el Castelló va anar a Alcoi a jugar davant l'Alcoyano i va perdre 2-0. El Castelló va repetir la mateixa alineació a excepció de que Ramos va jugar en lloc de Rius a la davantera. Rius estava lesionat i estaria unes setmanes sense poder jugar. Així la formació del Castelló va ser:

Rosendo; Guillén, Gil, Lozano; Hervás, Font de Mora; Pastor, Benito, García, Ramos, Monfort II.

En Març ja no hi havien més partits de lliga i en la Jornada 27, jugada el dissabte 1 d'Abril, el Castelló va repetir alineació per rebre al Mestalla, en partit que va quedar 0-2. Dir que en aquest partit va hi haure un canvi de porter en el minut 46, quan Guillermo va substituir a Rosendo.

Dir que el diumenge 2 d'Abril, el Villarreal es proclamaria campió del seu grup de 2a regional al guanyar-li al Atlético, club de Castelló, per 2-1 amb gols d'Arnal i González. Com a curiositat, aquell partit es va jugar al mateix temps que un Espanya-Portugal i que es va transmetre per la megafonia de El Madrigal. El partit el va guanyar Espanya per 5-1.

En la jornada 28, el Castelló va anar a València per jugar contra el Levante. El Castelló va perdre el partit per 4-1 en partit jugat el dia 8 d'Abril on va repetir tot l'equip titular excepte que Guillermo va jugar de porter titular i Santolaria va entrar per Monfort II. El gol del Castelló el va marcar Hervás, qui també va fallar un penal. L'equip del Castelló en aquell partit va ser:

Guillermo; Guillén, Gil, Lozano; Hervás, Font de Mora; Pastor, Benito, García, Ramos, Santolaria.

En la penúltima jornada, la 29, el dia 16 d'Abril, el Castelló va perdre 4-0 en camp del Atlético Tetuán. L'alineació del Castelló va ser la següent:

Guillermo; Guillén, Gil, Lozano; Hervás, Font de Mora; Ramos, Benito, García, Rius, Santolaria.

Aquest partit va estar a punt de  no ser jugat, perquè el Castelló patia una mala situació econòmica i no hi havia diners per fer un desplaçament tan llarg, però això li haguera suposat una forta sanció federativa i el Castelló va aconseguir els diners per poder desplaçar-se i jugar el partit.
Des del punt de vista futbolístic el partit va tindre poca història. Va ser dominat per l'equip de Tetuan de principi a fi. Com anècdota es pot dir que en la primera part el partit va estar aturat uns minuts perquè a l'àrbitre no li anava el xiulet i se li va tindre que buscar un altre per a què el partit es poguera jugar. Com a nota negativa dir que enel minut 65 es va lesionar el jugador del Castelló Benito.

En l'última jornada, el dia 23 d'Abril, arribaria l'única victòria de Font de Mora jugant en segona divisió. Aquell dia el Castelló li va guanyar 1-0 al Còrdova, amb un gol de penalti de Santolaria en el minut 55 de partit. L'alineació del Castelló aquell dia va ser:

Rosendo; Guillén, Gil, Lozano; Hervás, Font de Mora; Ramos, Benito, García, Ramos, Santolaria.

Dir que l'autor del gol, Santolaria, era un jugador històric del Castelló i va ser l'entrenador de l'equip en les últimes jornades de lliga. Com al Castelló li faltaven jugadors davant va tindre que jugar els últims partits de lliga. S'ha de destacar que Santolaria va preferir quedar-se en una situació complicada amb el Castelló quan molts altres jugadors se'n van anar.

Dir que el Castelló va quedar últim classificat de segona divisió i va baixar a tercera. Font de Mora tornaria al Villarreal.

Amb el Villarreal, Font de Mora jugaria contra el Castelló alguns partits i és juntament amb Ramón Planelles l'únic jugador de tota la història del Villarreal que ha marcat dos gols en Castàlia en partits oficials.

Font de Mora va marcar el primer gol del Villarreal en Castàlia en un partit oficial, en la temporada 1957-58, quan el Villarreal va empatar 1-1 en Castàlia. També va marcar en la temporada 1959-60 en la derrota del Villarreal per 3-2.

Com a president, Font de Mora sempre va mantindre unes relacions fluides amb el Castelló, del qui sempre era soci.