Balaídos, el camp on el Villarreal B va guayar abans que el Villarreal

Balaídos, un camp on sempre es perdia.
El Villarreal i el Celta no es van enfrontar en un partit oficial fins la temporada 1998-99, la primera del Villarreal en primera divisió. En la segona jornada de lliga, el Celta va ser el primer equip que va jugar en El Madrigal en primera. El resultat va ser d'empat a un gol. El Celta en aquells moments era un equip de la part alta de la taula, que jugava moltes vegades competició europea. Aquella temporada, en la jornada 20, el Villarreal va visitar per primera vegada Balaídos. el dia 7-2-1999, el Villarreal es va aconseguir avançar en el marcador amb un gol de Moisés en el minut 26, però el Celta amb gols de Sánchez, Michel Salgado, Penev i Revivo va capgirar el marcador per acabar guanyant per 4-1.

La segona visita del Villarreal a Balaídos va ser en la temporada 2000-01. En la penúltima jornada, el Villarreal va visitar Balaídos en un partit que l'haguera pogut situar en posició de UEFA. El Celta era el 6è classificat i el Villarreal el 7è, només un punt per darrere. Una victòria del Villarreal el situava en llocs europeus quan només quedava una jornada. El Villarreal va perdre el partit per 1-0 amb gol de Mostovoi. El Villarreal va quedar 7è classificat i una victòria del Celta davant del Saragossa en la final de Copa haguera classificat al Villarreal per a la copa de la UEFA, però l'equip aragonés va guanyar 3-1 i el Villarreal es va quedar sense competició europea.

La tercera visita del Villarreal a Balaídos va ser en la temporada 2001-02. El dia 2-12-2001, el Villarreal va perdre 3-1. Guayre va marcar l'últim gol del partit. Abans, Jesuli i Edu per partida doble havien marcat per al Celta.

La temporada 2002-03, el Villarreal perdia per 3-1 en Vigo. L'inici del partit va ser terrible i als 6 minuts el Villarreal perdia 2-0 amb gols de Catanha i Edu. Després, en el minut 43, Palermo retallaria distàncies i Jesuli establiria el resultat definitiu.

La temporada 2003-04 es va produir la 5a derrota del Villarreal en Balaídos. El dia 8-2-2004, Milosevic va marcar dos gols per posar el Celta 2-0 endavant. Sonny Anderson, a falta de 6 minuts per acabar el partit, marcaria el 2-1 definitiu. El Celta va baixar aquella temporada a segona divisió.

El Celta va estar una temporada en segona divisió i quan va tornar en la temporada 2006-07 li va guanyar al Villarreal una altra vegada en Balaídos per 1-0. Va ser el dia 12-2-2006 i l'autor del gol va ser Baiano.

En la 7a visita del Villarreal a Balaídos es va aconseguir el primer empat. El Celta i el Villarreal van empatar 1-1 en partit jugat el dia 10-12-2006. Baiano va avançar al Celta i Forlán va empatar amb un espectacular tir des de fora de l'àrea. En 7 partits en Balaídos, el Villarreal havia empatat 1 i havia perdut 6.

La temporada 2006-07, el Celta va tornar a baixar a segona divisió. Era una temporada en que l'equip gallec jugava la Copa de la UEFA i va arribar als 1/8 de final, on va ser eliminat en 1/8 de final. En aquesta estaria 5 temporades en segona divisió, on jugaria 3 vegades contra el Villarreal B i una contra el Villarreal en Copa.

Celta-Villarreal B.

En 2001, el Celta jugava la final de Copa i es classificava en per competicions europees. Per la seua part, el Villarreal es proclamava campió del seu grup de primera regional. El Celta jugava en la primera categoria del futbol espanyol, el filial del Villarreal en la 6a. Només 8 anys després els dos equips van coincidir en la mateixa categoria, la segona divisió A.

En la temporada 2009-10 es va produir el primer enfrontament entre el Celta i el Villarreal B en segona divisió i el Celta va aconseguir el que no havia fet el primer equip: guanyar en Balaídos.

Celta-Villarreal B. 22-11-2009

El Villarreal B anava a visitar Balaídos en partit corresponent a la jornada 13 del campionat de lliga de segona divisió A. Era la primera temporada del filial del Villarreal en la categoria de plata i després de 12 jornades estava classificat en la posició 15 amb 15 punts. Fins aquell moment havia guanyat 3 partits, empatat 4 i perdut 5. Fora de casa havia disputat 6 partits. Havia guanyat 1 (0-1 en camp del Real Unión de Irún), havia empatat 1 i havia perdut 4.

Per la seua part, el Celta estava completant un molt mal inici de lliga i estava en lloc de descens. Ocupava el lloc 19 amb 12 punts, només 3 punts darrere del Villarreal B. En casa, de 6 partits només havia sigut capaç de guanyar 1, contra el Castelló per 2-1, havia empatat 1 i havia perdut 4.

Per al partit de Vigo, Garrido, entrenador del Villarreal B, tenia les baixes de Musacchio, per acumulació de targetes, Jefferson Montero, per lesió i Marco Ruben, per grip.

Fitxa tècnica.

Celta 0-Villarreal B 1. Balaídos. 7530 espectadors.

Celta: Falcón, Hugo Mallo, Catalá, Jordi, Roberto Lago, Bustos, Trashorras, Michu, Dani Abalo, Iago Aspas i Arthuro.

Canvis: Joselu per Arthuro als 54 minuts, Danilo per Roberto Lago als 69 minuts, Toni per Danilo als 88 minuts.

Villarreal B: Juan Carlos, Mario, Kiko, Catalá, Joan Oriol, Hernán Pérez, Marcos Gullón, Natxo Insa, Cristóbal, Matilla i Joan Tomás.

Canvis: Gerard Bordás per Joan Tomás al minut 46, Flores per Hernán Pérez al minut 76 i Edu per Cristóbal al minu 87.

Àrbitre: Melero López. Li va traure targeta groga a Catalá i Hugo Mallo del Celta i a Matilla i Català del Villarreal B.

Gols.

0-1. Minut 59. Natxo Insa.
0-2. Minut 74. Hernán Pérez.

Desenvolupament del partit.

En la primera part, el domini va correspondre al Celta i també les millors oportunitats, encara que el Villarreal va tindre la primera arribada el perill quan Joan Oriol va arribar a la línia de fons i va centrar per a que Hernán Pérez rematara a les mans del porter. S'ha de destacar les bones aturades de Juan Carlos.

En la segona part el partit va ser més equilibrat. En el minut 59, Natxo Insa va finalitzar una jugada d'atac del Villarreal B amb una espectacular vaselina que va batre al porter Falcón. A partir d'aquest moment, el Celta va intentar empatar i en el minut 74 es va produir la jugada clau del partit. En un atac del Celta, Iago Aspas va filtrar un passe a Joselu, que es va quedar mà a mà amb Juan Carlos. Aquest va aturar la pilota i va iniciar un ràpid contracop que va finalitzar Hernán Pérez en el 0-2. A partir d'aquest moment, el Villarreal va fer possessions llargues de pilota i el públic de Balaídos va xiular al seu equip. Així s'arribava al final del partit amb 0-2 en el marcador.

El primer equip no guanya en Balaídos en Copa.

Aquella mateixa temporada 2009-10, el Villarreal jugaria en Balaídos davant del Celta i no va ser capaç de guanyar. El 6-1-2010, el Villarreal va empatar 1-1 en Balaídos, en partit d'anada dels 1/8 de final de Copa del Rei. Rossi avançava al Villarreal al minut 11 i Arthuro empataria en el minut 43. Només Joan Oriol, del Villarreal B, va jugar els 2 partits en Balaídos, la lliga amb el filial i la copa amb el primer equip. En els dos partits va jugar els 90 minuts. En l'enllaç es pot veure el resum del partit.

En el partit de tornada, el Celta va donar la sorpresa i va guanyar 0-1, eliminant al Villarreal. El partit es va jugar el 12-1-2010 i el Celta va marcar en l'últim minut, quan Trashorra va transformar un penal molt polèmic.

Temporada 2010-11. Segona victòria del Villarreal B en Balaídos.

El 12-3-2011, el Celta rebia al Villarreal B en Balaídos. El Celta estava en lloc d'ascens directe. Era en 2n classificat i el Villarreal era el 9è, estava fent una molt bona temporada, però venia de 3 derrotes consecutives, en casa contra Girona (0-1) i Rayo Vallecano (1-2) i fora de casa en Salamanca (1-0).

Javi Gracia, entrenador del filial, tenia les baixes de Truyols, que s'havia lesionat de gravetat la setmana abans davant el Rayo Vallecano i del porter Flor.

Fitxa del partit.

Balaídos.11856 espectadors.

Celta: Falcón, Murillo, Jonathan Vila, Catalá, Roberto Lago, Bustos, Oubiña, Michu, Trashorras, Quique de Lucas, David Rodríguez.

Canvis: Papadopoulos per Oubiña als 52 minuts, Ábalo per Michu als 58 minuts, Iago Aspas per Murillo als 71 minuts.

Villarreal B: Mariño, Mano, Dervite, Kiko, Jaume Costa, Marcos Gullón, Natxo Insa, Hernán Pérez, Castellani, Iago Falqué, Gerard Bordás.

Canvis: Héctor per Castellani als 48 minuts, Nico per Mano als 61 minuts i Marquitos per Iago Falqué als 87 minuts.

Àrbitre: Pino Zamorano. Li va traure targetes grogues a Bustos, De Lucas, Catalá i Roberto Lago del Celta i a Iago Falqué, Gerard Bordás i a Marcos Gullón del Villarreal. Va expulsar a Jaume Costa per dos targetes grogues.

Gol.

0-1. Minut 48. Iago Falqué.

En la primera part, el Celta va dominar molt i va tindre moltes oportunitats per posar-se per davant en el marcador. Mariño va fer dos bones aturades a remats de Roberto Lago i David Rodríguez. També haguera pogut marcar Michu en un remat de cap que va anar fora. El Villarreal B va aconseguir arribar al descans amb empat a 0.

Només començar la segona part, Jaume Costa va veure la segona targeta groga i va ser expulsat. Però sense que el Celta tinguera temps a aprofitar la superioritat, Iago Falqué va marcar pel Villarreal. A partir d'aquell moment el filial va defendre bé i va aconseguir la victòria, que haguera pogut ser major si un remat de Hernán Pérez que va anar al travesser haguera sigut gol.

La temporada 2011-12, el Villarreal B va tornar a Balaídos, però aquesta vegada va perdre 2-0. El 1-4-2012 es va jugar el partit i els gols d'Orellana i Iago Aspas li van donar la victòria a l'equip gallec, que va tornar a primera divisió aquella temporada. Com el Villarreal va baixar a segona, no hi hauria partit entre els dos equips la temporada 2012-13.

Balaídos, un camp que se li dóna bé al Villarreal després de l'últim ascens.

En la temporada 2013-14, el Villarreal va tornar a primera divisió. Va començar molt bé la temporada,amb 10 punts en les 4 primeres jornades. En la jornada 5 va visitar al Celta que tenia 5 punts i va aconseguir un empat a 0.

Temporada 2014-15. La primera victòria en Balaídos.

El Villarreal visitava Balaídos en la jornada 7. Després de 6 jornades, el Villarreal estava classificat en la posició 8 amb 8 punts i el Celta anava en la posició 6 amb 12 punts. Fora de casa, el rendiment el Villarreal havia empatat els dos partits que havia jugat, 0-0 en Granada i 1-1 en Eibar.

El Villarreal tenia moltes baixes en defensa. No podia comptar amb Musacchio, Jokic, Jaume Costa, Rukavina i Dorado. A més, Marcelino va arribar directe al partit des d'Astúries perquè el divendres d'aquella setmana havia soterrat al seu pare.

Balaídos. 5-10-2014. 22323 espectadors.

Celta: Sergio Álvarez, Hugo Mallo, Cabral, Fontás, Planas, Krohn-Deli, Radoja, Álex López, Orellana, Larrivey i Nolito.

Canvis: Jonny per Planas al minut 68, Mandina per Radoja als 76 minuts i Charles per Álex López als 83 minuts.

Villarreal: Asenjo, Mario, Gabriel, Víctor Ruíz, Adrián Marín, Moi Gómez, Trigueros, Bruno, Cheryshev, Uche i Giovani dos Santos.

Canvis: Jonathan dos Santos per Cheryshev als 64 minuts, Vietto per Giovani dos Santos als 66 minuts i Cani per Moi Gómez als 72 minuts.

Àrbitre: Álvarez Izquierdo. Li va traure targetes grogues a Krohn-Deli, Orellana i Madina del Celta, i a del Adrían Marín, Gabriel,Moi Gómez i Cani del Villarreal.Va expulsar a Fontás del Celta per doble groga.

Gols.

0-1. Minut 32. Moi Gómez.
0-2. Minut 33. Moi Gómez.
1-2. Minut 43. Larrivey
1-3. Minut 89. Mario.

El Celta va eixir dominant, però el Villarreal estava ben situat i va concedir poques oportunitats als gallecs. Quan aquests van aconseguir arribar a porta, un inspirat Asenjo ho aturava tot. Especialment bona va ser una aturada a un tir de Krohn-Deli. El Villarreal eixia al contracop en perill i Moi Gómez va aprofitar una jugada de Cheryshev per marcar el 0-1. Només 72 segons després, Moi Gómez marcava el 0-2, però el Celta es tornava a posar dins del partit quan Larrivey va aprofitar una errada de Víctor Ruíz per marcar el 1-2.

En l'inici de la segona part, el Celta va intensificar molt el seu domini i va tindre oportunitats per marcar en gol de l'empat, però a meitat de la segona part, l'entrada de Jonathan dos Santos per Cheryshev li va donar més possessió de pilota al Villarreal, i encara que el Celta dominava, la sensació de perill era molt inferior. A falta de 4 minuts, el Celta es va quedar amb 10 jugadors per l'expulsió de Fontás i Mario va aprofitar un contracop conduït per Vietto per posar el 1-3 en el marcador.

La temporada 2015-16, el Villarreal va aconseguir un molt bon empat a 0 en Vigo, en un partit important per consolidar-se en posició de Champions League. El partit es va jugar el dia 2-3-2016 i després d'aquest partit, el Villarreal seguia en 4a posició amb un avantatge de 9 punts davant del Sevilla, que era el 5é.

Temporada 2016-17. Segona victòria a Balaídos.
El dia 12-3-2017, el Villarreal visitava Balaídos, en partit corresponent a la jornada 27 del campionat nacional de lliga de primera divisió. El Villarreal era 6è classificat, amb 45 punts, amb 4 punts d'avantatge del 7è, que era el Ath. Bilbao. Estava a 4 punts de la zona Champions. Per la seua part, el Celta estava en el lloc 10 amb 35 punts.
Fora de casa, el Villarreal havia disputat 12 partits, dels quals, havia guanyat 2, havia perdut 4 i havia empatat 6. Els dos partits guanyats havien sigut els dos últims. Una victòria en l'últim minut en camp de la Real Societat (0-1) i un altre, aquest més contundent, en Pamplona davant Osasuna (1-4). Per la seua part, el Celta havia sumat 5 dels últims 15 punts en joc.

El Villarreal tenia les baixes de Cheryshev i Asenso per lesió. A més, Escribà va deixar fora de la llista a José Ángel i Bonera.

Balaídos.

Celta: Sergio Álvarez, Hugo Mallo, Sergi Gómez, Roncaglia, planas, Hjulsager, Radoja, Marcelo Díaz, Jozabed, Bongonda, Rossi.

Canvis: Beauvue per Hjulsager als 58 minuts, Aspas per Radoja als 68 minuts i Wass per Sergi Gómez als 81 minuts.

Villarreal: Andrés Fernández, Mario, Musacchio, Víctor Ruíz, Jaume Costa, Bruno, Trigueros, Jonathan dos Santos, Soriano, Soldado i Bakambu.

Canvis: Sansone per Soldado als 70 minuts, Castillejo per Bakambu als 80 minuts i Rodri per Soriano als 88 minuts.

Àrbitre: Melero López. Li va traure targeta groga a Hugo Mallo, Planas i Bongondel del Celta,i a Soldado, Jaume Costa, Jonathan dos Santos i Musacchio del Villarreal.

Gol:

0-1. Minut 44. Soldado.

La primera mitja hora del partit va ser prou avorrida. Cap equip prenia la iniciativa de manera efectiva. A partir de la mitja hora, el Villarreal es va fer amb el domini del partit i va tindre algunes oportunitats de gol. Especialment bona va ser una de Soriano. Quan ja pareixia que s'arribaria al descans amb 0-0, Jonathan dos Santos va llançar una falta molt frontal, que va pentinar Musacchio, la pilota va rebotar en el cap de Soldado i es va convertir en gol. No anava a ser el gol més estètic del davanter valencià, però si un molt important.

En la segona part, el Celta ho va intentar amb més voluntat que claredat. Va tindre la pilota, però poques idees i el Villarreal ben posicionat en defensa es va fer en la victòria. El Celta va tindre un 61% de possessió en el partit, però no li va servir per generar suficients oportunitats de gol.

Temporada 2017-18. Tercera victòria a Balaídos.

El dia 17-12-2017, el Villarreal visitava Balaídos. Era un partit corresponent a la jornada 16 de lliga. El Villarreal després de 15 jornades estava en el lloc 6, a 7 punts del 5è classificat, el Sevilla, i 1 davant de Getafe, Leganés i Girona. Amb Calleja com entrenador l'equip havia millorat molt en el joc i en la classificació, però venia de 3 derrotes seguides, en casa contra Sevilla i Barcelona, i fora contra el Leganés. Fora de casa, el Villarreal havia jugat 8 partits, dels quals havia guanyat 2 (Alavés, 0-3 i Girona 1-2), empatat 2 i perdut 4.

Per la seua part, el Celta estava en la posició 11, només 3 punts darrere del Villarreal. Dins de casa havia jugat 7 partits amb 3 victòries, 2 empats i 2 derrotes.

Calleja no podia comptar per aquest partit amb Bakambu i Raba per sanció federativa, ni a  Semedo, Bonera, Andrés Fernández, Bruno i Sansone per lesió. A més, Calleja no va convocar a Adrián Marín.

Balaídos. 18215 espectadors.

Celta: Rubén Blanco, Wass, Cabral, Sergi Gómez, Jonny, Lobotka, Tucu Hernández, Jozabed, Sisto, Brais Méndez i Maxi Gómez.

Canvis: Emre mor per Brais Méndez als 46 minuts, Radoja per Jozabed als 73 minuts, Guidetti per Sisto als 73 minuts.

Villarreal: Asenjo, Mario, Álvaro, Víctor Ruíz, Jaume Costa, Trigueros, Rodri, Castillejo, Fornals, Soriano i Bacca.

Canvis: Cheryshev per Samu Castillejo al minut 68, Ramiro Guerra per Soriano al minut 77, Mario González per Bacca al minut 87.

Àrbitre: Estrada Fernández. Li va traure targeta groga a Jonny del Celta, i a Fornals, Jaume Costa i Trigueros del Villarreal.

Gol.

0-1. Minut 34. Fornals.

D'inici els dos equips es van mostrar conservadors. Ben posicionats en defensa, però sense arriscar. El Villarreal va tindre la primera oportunitat, al minut 9, en un remat de Bacca a l'eixida d'un córner. Això va tindre la seua rèplica en un remat de Jozabed. El Celta no trobava espais en la defensa del Villarreal i en una de les caigudes de Bacca a banda esquerra per deixar espai en el centre per l'arribada de Fornal, el colombià va centrar la pilota i el jugador de Castelló va rematar de camp. Amb aquest resultat s'arribava al descans.

En la segona part, el Celta tenia molta possessió, però poc perill, fins que Emre Mor, partint des de la banda esquerra va trobar la inspiració. Ell va tindre l'oportunitat més clara quan un remat seu que va desviar Asenjo va acabar en el pal. El Celta ho seguiria intentant fins el final, però el bon treball defensiu del Villarreal es va imposar i els 3 punts van vindre cal a Vila-real.