10 noms propis en la setmana de l'Univers groguet (27-2 al 5-3-2023)

1. Ramon Terrats.

En una setmana on el primer equip del Villarreal ha jugat dos partits, Ramon Terrats ha sigut titular en els dos, jugant com interior com la dreta i hi ha quallat dues actuacions extraordinàries, donant solucions a la circulació de pilota del Villarreal i donant-li molta fluïdesa al joc. Ha aprofitat la lesió de Coquelin per reivindicar-se en el primer equip i pareix que seguirà així en un futur pròxim.

2. Parejo

Home clau en el Villarreal CF i ha completat una gran setmana. Porta jugats 2728 minuts aquesta temporada en partits oficials, més de 300 minuts més que Pau Torres, el segon jugador que més ha jugat. Està en un nivell de forma espectacular. Fa jugar als companys i recupera pilotes. Un espectacle total.

3. Gerard Moreno.

Va tornar el dilluns a jugar un pocs minuts davant el Getafe, però quan va destacar va ser el dissabte en Almeria. Va eixir quan faltaven poc més de 20 minuts per a la finalització del partit amb 0-0 en el marcador i al cap de 6 minuts va marcar el primer gol del partit, en un remat extraordinari amb la dreta. És importantíssim per aconseguir els objectius de la temporada que Gerard Moreno no es lesione.

4. Morales

El comandant està en forma. Ha tingut continuïtat en la titularitat i està demostrant que li aporta molt a l'equip. Porta tres partits consecutius marcant en lliga i aquesta setmana ha marcat dos gols. El de la victòria davant el Getafe i el 0-2 el dissabte en Almeria. Està jugant com a davanter centre, però quan és necessari pot jugar com a extrem per qualsevol de les dues bandes.

5. Quique Setién.

Necessitava una setmana com aquesta després de quatre derrotes consecutives. Dues victòries i un gran partit de l'equip en Almeria, sense quasi concedir oportunitats al rival i creant-ne moltes. Un encert haver-li donat la titularitat a Terrats. Ha recuperat molts jugadors i ara té moltes més variables a l'hora de fer canvis.

6. Sara Monforte.

Ha fet un plantejament lògic en camp del Barcelona. La distribució de l'equip ha sigut un 1-5-4-1, amb Kanteh, la jugadora amb major velocitat, en punta i Tere Morató partint des de la banda dreta. Derrota clara per 5-0, però s'ha vist una defensa molt solidària en quasi tot el partit, amb moltes ajudes i això pot ser clau en les quatre finals que venen. Tres en casa davant l'Alhama, Llevant Las Planas i Granadilla Tenerife i fora en camp del Betis. És el moment de la veritat i Sara ha de liderar al seu grup de jugadores davant el mes més decisiu del campionat.

7. Unax

Perdia 2-0 el juvenil A en Alboraia al descans, però va aparéixer Unax, un gran davanter, per marcar dos gols en els minuts 2 i 35 de la segona part. Quan faltava un minut perquè es complira el temps reglamentar, Giovani Garcia feia el 2-3. Gran victòria del juvenil A.

8. Markel

El davanter del Roda va marcar dos gols decisius per a la salvació del seu equip en la divisió d'honor juvenil. Victòria 3-2 davant del Múrcia i Markel va marcar el 1-0 i el 3-1. L'altre gol del Roda, el momentani 2-1, va ser obra d'Edu Sánchez.

9. Rubén.

Rubén Gómez és habitual en la porteria del Villarreal C i ja ha estat algunes vegades convocat per al B. Hui ha mantingut la porteria a zero en l'empat 0-0 del Villarreal C en camp del filial del Llevant en unes circumstàncies difícils, perquè al cap de 21 minuts de la segona part, Álex Jiménez ha sigut expulsat en veure la segona targeta groga.

10. Cris Albella.

Montilivi, el camp del Girona, es va inaugurar en agost de 1970 i des del principi va ser un lloc màgic per al futbol vila-realenc. Allí va guanyar el Villarreal un partit clau en la promoció per salvar la segona divisió en 1971. També es va produir una victòria clau en la promoció de 1992 per acabar pujant a segona divisió A. La primera victòria de Calleja fora de casa com entrenador del Villarreal va ser en aquest camp amb un doblet de Bakambu. I un gol de Chukwueze va ser mitja salvació en aquella temporada 2018-19 on vam patir tant. Ens faltava un gol femení i hui s'ha produït.

Cris Albella, vila-realenca formada en el Villarreal, i que ara juga en el Sant Cugat amb el dorsal 16 a la seua esquena, ha marcat el 0-1, en el minut 20 de la primera part, en rematar des de la frontal de l'àrea amb la seua cama dreta a l'escaire de la porteria del Girona. Un gol extraordinari.

Cada any, el Girona femení juga un partit en Montilivi pel dia de la dona i és una festa del futbol. Aquest matí hi havia 900 persones en la tribuna del camp del Girona per veure un partit de la fase d'ascens de la preferent catalana. Abans del partit, les capitanes dels dos equips han llegit un manifest pel 8M.

Al final del partit el resultat ha sigut 2-2, però tenim una altra fita del futbol vila-realenc en Montilvi, aquesta vegada, gràcies a Cris Albella.