Villarreal-Juventus, 16-3-2022, 21 hores

El dia 16-3-2022, el Villarreal juga en camp de la Juventus el partit de tornada d'1/8 de final de la Champions League 2021-22.

Prèvia històrica.

- Serà la tercera vegada que Villarreal i Juventus juguen. Un partit oficial, el d'anada amb empat 1-1 i un amistós ja comentat en l'entrada d'aquest bloc del partit d'anada.

Villarreal contra equips italians en competicions europees.

- Els partits del Villarreal contra equips italians en competicions europees són els següents:



 -Els partits contra equips italians de visitant són:

- El Villarreal ha passat sempre que ha jugat contra un equip italià en eliminatòria directe, excepte en la temporada 2016-17 contra la Roma.

- En fase de grups, amb algun rival italià, també ha passat sempre, excepte en la temporada 2011-12, quan jugava en el mateix grups que el Nàpols i va quedar últim del seu grup.

- L'estadística del Villarreal contra equips italians desglossada per competicions és:

- L'estadística quan el Villarreal ha jugat de visitant en Itàlia és:

 


- Els golejadors del Villarreal contra equips italians en competicions europees són:


- Els jugadors que li han marcat al Villarreal jugant en equips italians són:

- Els jugadors expulsats en els partits entre els Villarreal i equips italians en competicions europees són:


 

Estadística del Villarreal en competicions europees quan ha empatat el primer partit en casa.

- És la 7a eliminatòria europera on el Villarreal ha empatat el primer partit de local, encara que és la primera en què no hi ha valor doble dels gols en camp contrari en cas d'empat.

- Fins ara dels 6 precedents, 3 eliminatòries superades pel Villarreal i 3 on ha caigut eliminat. Cal aclarir que contra el Troyes va passar per alineació indeguda de l'equip francés, perquè en el camp havia perdut 2-1 i inicialment estava eliminat.

- Altres estadístiques que cal conéixer.

- El Villarreal ha superat les duess eliminatòries de Champions League que ha jugat. En la temporada 2005-06 va eliminar al Glasgow Rangers quan va empatar 2-2 en Escòcia i 1-1 en El Madrigal. I en la temporada 2008-09 va eliminar el Panathinaikos empatant 1-1 en El Madrigal i guanyant 1-2 en Grècia.

- Emery mai ha passat aquesta eliminatòria en Champions. Va ser eliminat tres vegades, una amb el València i dues amb el PSG.

- En la temporada 2015-16, la Juventus d'Allegri es va enfrontar al Sevilla d'Emery en la fase de grups. La Juventus li va guanyar 2-0 al Sevilla amb gols de Morata i Zaza. En l'últim partit de grup, amb la Juventus ja classificada, el Sevilla va aconseguir una victòria clau 1-0 davant la Juventus, amb gol de Llorente que li va servir per classificar-se per a l'Europa League que acabaria guanyant.

- El gol més matiner del Villarreal en Itàlia el va marcar Forlán en el minut 1 en el partit Inter-Villarreal de la Champions League 2005-06.

- El gol que més ha tardat a vindre del Villarreal va ser el de Sonny Anderson, en el partit Roma 2-Villarreal 1, que li va servir al Villarreal per classificar-se a 1/4 de final de la UEFA 2003-04.

- El gol més matiner que ha rebut el Villarreal en Itàlia va ser en el minut 10, en el partit Roma-Villarreal esmentat dalt. El va marcar Emerson Ferreira al minut 10.

- El gol que ha arribat més tard al Villarreal en Itàlia va ser en la temporada 2009-10, quan en un gol de Rocchi en el minut 90+2 va perdre contra la Lazio 2-1.

- Segons informa Pedrito números és el partit 1250 oficial de Fernando Roig com a president del Villarreal.

Alineacions segons la premsa:

Juventus.

La Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, Corriere della Sera, Mediterráneo, Marca i As donen la següent alineació:

- (1-4-4-2): Szczesny; Danilo, De Ligt, Rugani, De Sciglio; Cuadrado, Arthur, Locatelli, Rabiot; Vlahovic i Morata.

El Mundo Castellón al dia dona el mateix equip excepte a Pellegrini pr De Sciglio.

Villarreal.

Mediterráneo, El Mundo Castelló al dia, As, Marca donen el següent equip:

- (1-4-4-2): Rulli; Foyth, Albiol, Pau, Pedraza; Yeremy, Capoue, Parejo, Trigueros; Lo Celso i Danjuma.

La Gazzetta dello Sport, El Corriere dello Sport, El Corriere della Sera posen a Aurier en lloc de Foyth.

Apercebuts de sanció.

- En el Villarreal estan apercebuts de sanció Rulli i Parejo.

- En la Juventus estan apercebuts de sanció Cuadrado i Rabiot.

El partit.

Els equips inicials són:

 



Desenvolupament del partit.

- En la primera part el partit ha sigut prou equilibrat en el joc, però la Juventus ha mostrat molt més perill quan ha arribat a porta.

- La primera gran jugada del partit ha sigut un centre de Cuadrado, que ha rematat Morata de cap molt bé. Rulli ha fet una gran aturada. Era un tir de 0,4 de xG i 0,84 de xGOT (segons Opta).

- El Villarreal ha arribat poc i no ha tirat cap tir entre els 3 pals. En total 4 xuts del Villarreal, 3 fora i un blocat. La millor oportunitat ha sigut després del remat de cap de Morata. Ha sigut una passada de Yeremy a Lo Celso que ha xutat forat des de fora de l'àrea i ha anat fora per poc.

- Vlahovic ha aparegut en el partit i ha sigut mala notícia per al Villarreal. Ha tingut dos oportunitats molt bones. La primera ha sigut un remat magnífic en un centre des de l'esquerra de Sciglio que ha llançat al travesser. Era un remat de 0,4 de xG i ha sigut fantàstic. La segona bona oportunitat ha sigut una pilota en un córner quan ha rematat sol en el segon pal i Rulli ha aturat molt bé. Una oportunitat de 0,42 de xG i 0,90 de xGOT.

- Al descans, el resultat en xG és de 1,18 a 0,16. Molt clar i que sobre tot demostra la pegada de la Juventus.

- En xGOT, al descans, Juventus 2,05-Villarreal 0. Rulli ha sigut el millor.

- La segona part ha sigut diferent. La Juventus ha tingut molt més la pilota. El Villarreal ha estat molt tancat arrere, però la Juventus no ha generat res.

- L'entrada de Chukwueze i Coquelin per Yeremy i Trigueros ha fet créixer al Villarreal que cada vegada ha estat millor en el camp.

- Quan faltaven 20 minuts els partits estava equilibrat i ha entrat Gerard Moreno. Una bona jugada del Villarreal ha acabat amb una internada de Coquelin en l'àrea i li han fet penal. Ha marcat Gerard Moreno.

- Poc després ha marcat Pau en un córner que ha llançat Parejo i ha pentinat Aurier.

- Amb la Juventus descomposada ha arribat un penal per mà d'un jugador de la Juventus, després que Gerard ha furtat una pilota de manera magnífica. Danjuma ha fet el 0-3.

- En la segona part, el Villarreal ha crescut a partit de l'ordre i ha acabat aconseguint una victòria històrica.

- El resultat en xG ha sigut 1,49 per a la Juventus (0,31 de xG en la segona part) i 2,53 de xG per al Villarreal (2,37 de xG en la segona part, això sí, 1,58 de xG de
penal).

El partit en números.

Totes les estadístiques menys l'anàlisi del penal estan analitzades i  ampliades en el següent vídeo.


 

- Les principals estadístiques del Juventus-Villarreal són:



Aquestes són dades d'Instat. Altres proveedors com OPTA li donen 5 tirs a porta a la Juventus. Crec que OPTA té raó perquè INSTAT li compta un tir a Morata que va ser blocat per un defensa i que per tant entra en la categoria dels tirs blocats i no dels remats a porteria.

Joc a pilota aturada.

- El joc a pilota aturada, on no compten els penals, es va reduir als córners. Només dos faltes llançades dins de l'àrea del Villarreal per la Juventus i cap remat en aquestes faltes.

- En els córners la situació va ser més perillosa. La Juventus va crear molt de perill en la primera part, quan va llançar 6 i va rematar 3. El Villarreal va patir en aquestes jugades i la gran oportunitat de Vlahovic va vindre en aquest apartat. Cuadrado és un gran llançador a pilota aturada.

- El Villarreal va llançar dos córners i va rematar un, el gol de Pau. Una pilota centrada per Soldado, que va pentinar Aurier al primer pal i va rematar molt còmodament Pau sense marca.

- Un apunt. La Juventus va mostrar que és perillosa a pilota aturada, però en el partit d'anada, el seu plantejament ultraconservador va fer que no llançara cap falta a l'àrea ni cap córner. Un mal habitual històric dels equips italians, que a vegades que mostren tot el futbol que poden.

Rulli.

- La primera part, Rulli va mantindre al Villarreal amb vida. Els dos equips van alternar el domini de la pilota, però amb la diferència que el Villarreal arribava
sense perill davant i la Juventus tenia autèntica dinamita. 

- La millor manera d'avaluar el rendiment d'un porter és analitzar el valor dels xGOT (no confondre amb els xG). Cada xut té una probabilitat de ser gol en funció de la posició, de la part del cos en que es remata i de la posició dels rivals (això són els xG). Ara, dels tirs a porta es pot analitzar la probabilitat que entren en funció dels paràmetres del xG i de la qualitat del tir (posició cap on remata de la porteria). Com es veu en la taula de baix, Rulli va salvar ahir dos gols segons Opta (primera taula) i un gol segons Wyscout (segona taula)

.





 Gràfics del partit.

- El mapa de tirs i la gràfica xG-minuts van ser les següents:


 


El mapa de passes dels dos equips va ser:



- Els mapes de la zona 14 i la zona dels extrems de l'àrea mostra que les dos defenses van estar molt bé i no van deixar filtrar passes.

 



- Una gràfica interessant és la de la possessió. Al principi de la segona part, el Villarreal s'ordena en un bloc baix, no té quasi la pilota però fa que la Juventus no genere més. 

- Amb l'entrada de Coquelin i Chukwueze recupera la pilota i això serà clau per a què comence a arribar a l'àrea de la Juventus.

Anàlisi de la jugada del primer penal.

- Després d'una jugada llarga del Villarreal on té un minut la possessió de la pilota, Chukweze intenta penetrar en l'àrea de la Juventus i perd la pilota.


-Després de perdre la pilota, comença la pressió alta de tot l'equip. Comença Gerard Moreno.


- Chukuweze contribueix a la pressió.


- Danjuma va a pressionar a Rugani i fa que llance en llarg sobre Vlahovic.


- Pau li guanya l'acció a Vlahovic.


- Pau li la passa a Estupiñan.

- Estupiñan té molta calma amb la pilota i li la dona a Gerard Moreno. Quan rep Gerard Moreno pareix una jugada molt complicada. Molts defenses de la Juve per davant d'ell i només Danjuma i Coquelin per rebre, amb Chukwueze molt obert per la banda.


- Gerard li la passa a Coquelin. Molt bon passe i sensacional el moviment de Danjuma que atrau a dos defenses i deixa en un contra un a Coquelin.


- Coquelin regateja al defensa de la Juve. Un dels jugadors de la Juventus que anava a per Danjuma intenta fer una ajuda a Rugani, qui acabarà fent el penal, però no pot arribar.


- Coquelin guanya el duel amb Rugani i aquest fa penal. Danjuma s'havia quedat sol per rematar.

Pau Torres i Albiol.

- Si en el partit en La Cerámica, Albiol va estar millor que Pau, ahir els dos van estar sensacionals. Pau va guanyar el 71% de les disputes i això que tenia a un dels millors davanters del món (en La Cerámica Pau no va arribar al 50%)

- Si en La Cerámica Albiol va guanyar el 75% de les disputes, en el Juventus Stadium va guanyar el 100%.








Comentaris

Entrades populars