Villarreal-Celta 12-3-2022

 El dia 12-3-2022, a les 18.30 hores, el Villarreal rep al Celta en La Ceràmica.

Prèvia.

Prèvia històrica.

- Villarreal i Celta han jugat 33 partits oficials, 31 d'ells corresponent al campionat de lliga de primera divisió i 2 a la Copa. Van jugar la temporada 2010-11, quan el Villarreal estava en primera divisió i el Celta en segona i es va classificar l'equip de Vigo.Ací està el nombre de victòries, empats i derrotes en aquests partits.

- En Vila-real, Villarreal i celta han jugat 16 vegades i ací està està l'estadística general d'aquests partits.


 - Els resultats de tots els partits entre Villarreal i Celta són els següents:


- La millor ratxa del Villarreal-Celta és de 5 partits sense perdre. Un empat i quatre victòries consecutives, entre la segona volta de la temporada 2015-16 i la temporada 2017-18.

- La millor ratxa del Celta contra el Villarreal és de 5 partits sense perdre, 3 guanyats i dos empatats. Va ser en les temporades 2003-04, 2005-06 i la primera volta de la 2006-07. En la temporada 2004-05, el Celta va jugar en segona divisió.

- Els resultats dels partits jugats en Vila-real són:

- La millor ratxa del Villarreal en victòries és de 3 partits seguits guanyats en casa, entre les temporades 2000-01 i 2002-03.

- La millor ratxa del Villarreal sense perdre va ser de 5 partits, en les 5 primeres visites oficials del Celta a El Madrigal.

- La millor ratxa del Celta és la que porta actualment. Ha guanyat les seues últimes 3 visites a La Cerámica.

- El màxim golejador del Villarreal en els enfrontaments davant del Celta és Bacca que va marcar 5 gols en 2 partits (el hat-trick més ràpid del Villarreal en primera el dia 28-4-2018) i un doblet que no valdre per a res el 24-11-2019, el partit que va suposar el cesse de Calleja.

- En total, 33 jugadors del Villarreal li han marcat al Celta en partit oficial. Tots en lliga, excepte Rossi que ho va fer en Copa. Ací està el llistat complet.

- Moi Gómez va marcar els dos gols consecutius més ràpids del Villarreal en primera davant del Celta. Va ser en Balaídos, el 5-10-2014. Va marcar el 0-1 i el 0-2 amb només 72 segons de diferència.

- Els màxims golejadors del Celta contra el Villarreal són Baiano i Iago Aspas.


- En roig, en les taules de golejadors estan els jugadors que s'han marcat en pròpia porta.

- Només 2 jugadors del Villarreal han sigut expulsats contra el Celta. Això sí, a Berruet el van expulsar dues vegades, una de manera molt injusta per una simulació de Jesuli.


- Quatre jugadors del Celta han sigut expulsats contra el Villarreal.

   
- Només una remuntada del Villarreal contra el Celta. Va ser en la temporada 2001-02, quan amb 10 jugadors va remuntar un partit clau per a la salvació. Dos gols de Víctor amb una reaparició estel·lar de Martín Palermo després de la seua lesió en el camp del Llevant.

Estadístiques d'alguns dels últims partits entre Celta i Villarreal.

- Per a veure com pot ser el partit analitze estadísticament els 3 últims partits entre Villarreal i Celta i el de fa dues temporades en casa.
  
Villarreal-Celta 2019-20. (En la Ceràmica, 1a volta)
 
- Les principals estadístiques dels partits van ser:
 

 
- Segurament és el partit que menys servirà de referència perquè ni Emery ni Coudet eren els entrenadors del Villarreal i Celta, però molts jugadors eren els mateixos. El Villarreal va portar la iniciativa, però el Celta va ser més perillós. Això mostra la seua superioritat en xG.

- El Villarreal va tindre la possessió, però no li va servir de massa cosa. El Celta va
rematar més vegades entre els 3 pals, encara que el Villarreal va rematar dues vegades al pal.
 
- La gràfica de possessió del partit va ser la següent:
 
 
- En tot moment, el Villarreal va tindre més la possessió que el Celta, però això no li va valdre per tindre millors oportunitats que l'equip gallec.

- En el gol del Villarreal van tocar la pilota els 11 jugadors de l'equip perquè Chukwueze acabara marcant. Una meravella de gol en un partit prou dolent.

 
Celta-Villarreal (2020-21, Balaídos)

- Va ser el primer partit entre Emery i Caudet. Les estadístiques principals dels dos equips van ser les següents:



- El Villarreal va fer una pressió alta molt efectiva que va deixar sentenciat el partit en la primera part. 

- La possessió va ser del Celta des del principi, tal com es veu en la gràfica de baix (possessió del Villarreal), i això li va vindre bé al Villarreal per furtar pilotes en posicions perilloses i marcar el primer gol.


- Va ser un partit molt còmode per al Villarreal sentenciat en la primera part.

Villarreal 2-Celta 4 (2020-21) (Segona volta, La Cerámica).

- Les estadístiques principals del partit són les següents:

 



- Aclarir que al Villarreal li van expulsar dos membres de la banqueta i per això mai va estar en inferioritat numèrica.

- El percentatge de possessió del Villarreal cada 15 minuts va ser:


- Al Celta li va vindre bé no tindre la iniciativa com en el partit de la primera volta.

- Destacar que el Celta va marcar dos gols de penal i el Villarreal el 2-4. 

Celta 1-Villarreal 1 (2021-22) (Primera volta, Balaídos).

- Les estadístiques principals del partit van ser:


- El Celta va tindre més la pilota, especialment quan va anar darrere en el marcador. En el tram final del partit, amb l'empat, el Villarreal va tindre molt més la possessió:



- El Villarreal va crear molt més perill que el Celta. Això es pot veure en la gràfica xG al llarg del temps respecte de Between the post del partit.


- El partit en Vigo va ser un altre partit on el Villarreal va infrapuntuar. Com es veu en el gràfic, a partir de les oportunitats, el Villarreal tenia un 82% d'oportunitats de guanyar el partit, però tir des de lluny que Rulli no va blocar va ocasionar l'empat de l'equip vigués.

- El mapa de tirs va ser el següent:

- El Villarreal va jugar davant el Celta amb un doble lateral en les dues bandes. Ací està el mapa de passes.

- El mapa de passes del Celta va ser:


- El Villarreal va desactivar molt bé defensivament als grans passadors que té el Celta i va ser capaç de filtrar més passes entre la defensa en zones perilloses.



Així arriben els dos equips.

- El Villarreal ocupa la posició 7 amb 11 partits guanyats, 9 empatats i 7 perduts, amb 47 gols a favorr i 26 en contra.

- El Celta ocupa la posició 10, amb 11 partits guanyats, 9 empatats i 7 perduts amb 33 gols a favor i 31 gols en contra.

- En casa, el Villarreal ha jugat 14 partits, guanyant 8, empatant 4 i perdent 2. Ha marcat 34 gols i ha encaixat 12.

- Fora de casa, el Celta ha jugat 13 partits, guanyant 4, empatant 5 i perdent 4. Ha marcat 13 gols i ha rebut 12.

- El Villarreal és el màxim golejador de la lliga en casa, amb 34 gols marcats en 14 partits, el Real Madrid és el segon amb 32 gols marcats en 12 partits, el Sevilla porta 28 gols marcats en 13 partits i el Barcelona 27 gols en 12 partits.

- En 2022, el Villarreal ha jugat 5 partits en casa en lliga, guanyant 3 i empatant 2. Porta 15 gols a favor i 3 en contra.

- En 2022, el Celta porta 5 partits jugats amb 1 victòria, 2 empats i 2 derrotes, amb 4 gols a favor i 5 en contra. L'últim partit guanyat pel Celta va ser el 2-1-2002 en camp del Betis per 0-2.

Veurem alguna d'aquestes coses en el partit de hui?

- Lo Celso en 4 partits amb el Villarreal porta 0,86 de xG, una xifra magnífica. Veurem contra el Celta la seua primera assistència en lliga que seria contra l'equip de Coudet, l'entrenador que el va fer debutar en Rosario Central?

- Moi Gómez ha marcat 15 gols en primera amb el Villarreal, però 4 d'ells són contra el Celta. Marcarà hui el seu 5t gol contra el Celta i agafarà a Bacca com màxim golejador contra el Celta?

- Denis Suárez pot convertir-se en el primer jugador que marca en els dos equips en els partits Villarreal-Celta, es donarà aquest fet en el partit contra el Celta?

- El Villarreal només té un jugador que si veu una targeta groga es perdrà el proper partit de lliga contra el Cadis. 

El partit.

- Les alineacions del partit són les següents:


- Respecte al partit de Pamplona, el Villarreal introdueix auatre canvis. Entra Pedraza per Estupiñán, Iborra per Capoue, Chukwueze per Yeremy i Trigueros per Alberto Moreno.

- Finalment Gerard Moreno, Foyth i Peña no entren en la convocatòria. Capoue és
baixa d'última hora per molèsties lumbars.

Desenvolupament del partit.

- El Villarreal i el Celta han eixit a jugar al futbol. Dos equips que tenien la intenció de tindre la pilota i de jugar avançat. Moltes vegades els 20 jugadors de camp han estat en una franja molt estreta del terreny de joc com es veu en la imatge de baix.



- En la primera part els dos equips s'han anul·lat. Han arriscat poc en la eixida i només han xutat a porteria quatre vegades. Tres el Villarreal, totes fora i un tir el Celta que ha sigut blocat per la defensa del Villarreal. Cap tir entre els 3 pals per part dels dos equips.

- La segona part ha començat més animada. D'inici el Celta ha avançat línies i ha fet una pressió alta, que ha incomodat molt al Villarreal.

- Després d'aquest bon inici del Celta, el Villarreal ha reaccionat i ha començat a atacar més. La primera bona oportunitat del Villarreal en la segona part ha sigut un tir de Pedraza que ha eixit fora i poc després ha vingut el gol de Parejo després d'un passe magistral de Trigueros.

- A partir d'aquest moment poc perill dels dos equips fins els últims minuts del partit on el Villarreal ha patit molt.

-
Entre el minut 89 fins al final del partit, el Celta ha xutat 5 vegades a porteria. Destaca una pilota que ha tret Mandi quan Mandi estava batut. Massa patiment del Villarreal en els últims minuts.

Anàlisi del gol del Villarreal.

- Tot ha començat en una falta que ha tret Parejo des de la part dreta del centre del camp. Parejo li l'ha passat a Pau i la jugada s'ha desplaçat a l'esquerra. En aquests moments Danjuma és el jugador més avançat del Villarreal.

 

- Pau li l'ha passa a Pedraza. Danjuma retrocedeix metres per ajudar a Pedraza.


- Pedraza li la passa a Danjuma. Trigueros passa a ocupar la posició de mitja punta. Parejo encara està de migcentre. Només un punta, Lo Celso.


- Danjuma comença una conducció de pilota molt bona. Trigueros s'ofereix per al passe. Només un punta, Lo Celso. Parejo segueix de migcentre.

- Danjuma fa un regat i segueix avançat. Trigueros es segueix oferint. Parejo encara està de migcentre i pareix que no intervindrà en l'atac.


- Danjuma atrau defenses amb la seua conduccuó i Trigueros comença a arriva rn a l'àrea. Parejo ja apareix a prop de l'àrea i Lo Celso i Chukwueze estan esperant el remat.


- Danjuma li posa la pilota a Trigueros dins de l'àrea. Està d'esquenes i pareix molt complicada una assistència. Parejo sorprén al centre del camp del Celta i arriba per sorpresa, com contra la Juventus. Lo Celso com a davanter centre i Chukweze en molt bona posició de remat.




- Magistral passe de Trigueros. Rapidesa de moviment i li deixa la pilota en una gran posició a Parejo per a que xute. Molt bé el moviment de Lo Celso com a davanter centre que li deixa més espai a Parejo.



- Parejo no fa un gran remat, però el porter del Celta està malament i és gol. Gran jugada col·lectiva del Villarreal, amb mobilitat i molt bona ocupació dels espais. És una gran jugada amb pilota i sense.

Mandi, heroi inesperat.

En els descompte, Mandi ha salvat dos oportunitats del Celta. La primera ha sigut la més espectacular. Santi Mina ha xutat, ha superat a Rulli quan ja es cantava el gol, Mandi ha salvat l'empat.



- Un parell de minuts després, Mandi ha blocat un tir de Iago Aspas, que estava en molt bona posició.

 


Iago Aspas ha demanat penal, però Mandi no ha tocat la pilota amb la mà.

Estadístiques i gràfics del partit.

- Les principals estadístiques del partit van ser:

- Respecte a la possessió del Villarreal-Celta dir que en intervals de 15 minuts va ser així.

- Quan el Villarreal va dominar més la pilota va vindre el gol. A partir d'aquest moment, el Celta es va fer amb la possessió de la pilota. En la primera part, la possessió va ser alterna.

- El mapa de passes del Villarreal va ser:


- El mapa de passes del Celta va ser:



- El mapa de tirs i la gràfica de xG acumulat al llarg dels minuts de partit són les següents:
 
 
- La primera part va ser prou plana com es veu en la figura. L'inici de la segona part va ser del Celta, però després el Villarreal va tindre els seus millors
moments. En el descompte, el Villarreal va partir massa.

- Un partit molt equilibrat. A partir dels tirs que van haver, un 40% de probabilitats de guanyar el Villarreal, un 32% d'empat i un 28% de victòria del Celta.

- En la zona 14, el Villarreal va fer més passes, encara que només 2 completats a l'àrea. El Celta va fer zero.


- Activitat pareguda des de la zona marcada de baix, encara que el Villarreal va aprofitar més les oportunitats perquè el gol va vindre d'un centre de Trigueros des d'aquesta zona.


Comentaris

Entrades populars