Villarreal-Real Societat 2-3-2022

El dia 2-3-2022 a les 18 hores, el Villarreal i la Real Societat s'enfronten en els 1/8 de final de la Copa de la Reina. L'eliminatòria és a partit únic i es juga en Vila-real.

Prèvia.

Prèvia històrica.

- El Villarreal ha debutat la temporada 2021-22 en la Copa de la Reina. Ho va fer en 1/8 de final en camp del DUX de Logronyo i es va classificar als penals després d'empatar 0-0.

- És el primer partit de la història de la Copa de Reina que es disputarà en Vila-real.

- Només hi ha dos precedents d'enfrontaments entre el Villarreal i la Real Societat, amb dues victòries per al conjunt basc. 

El dia 3-10-2021, la Real Societat li va guanyar per 4-0 al Villarreal amb gols de N. Eizaguirre (2), Mirari Uria i Amaiur Atetxe. El partit es va jugar en Zubieta.

El dia 29-1-2022, la Real Societat va guanyar per 1-4 en Vila-real amb gols de Sheila Guijarro per al Villarreal i Amaiur Atetxe, S. Franssi i A. Poijak per a la Real Societat

- El primer partit de Copa en Vila-real es va jugar en 1936, el dia 2-2-1936 entre el CD Villarreal i el Cartegena. El partit, a banda de ser corresponent a la fase inicial de la Copa de la República també era una promoció a segona divisió i al campionat interregional de València i Múrcia. El Villarreal va guanyar 3-1, però va quedar eliminat al perdre 5-0 en Cartagena. Han passat 86 anys i 1 mes des del primer partit de Copa masculí en Vila-real i el femení. Així que cal donar-li la importància històrica al Villarreal-Real Societat.

- Encara que en categoria femenina no hi ha precendent d'un Villarreal-Real Societat en copa, les dues societats si han jugat en aquesta competició en dues categories masculines. Els primers equips masculins s'han enfrontat en quatre eliminatòries de Copa passant en tres la Real Societat i en una el Villarreal. En categoria juvenil masculina, el Villarreal va eliminar la Real Societat en la temporada 2018-19.

Així arriben els dos equips.

- Per al Villarreal és el seu segon partit en Copa després d'eliminar al DUX Logronyo als penals. En lliga, el Villarreal ocupa la posició 11 amb 23 punts després de 22 partits jugats. Ha guanyat 7 partits, ha empatat 2 i ha perdut 13 partits. El Villarreal està 7 punts per davant de l'Eibar, el primer equip en descens.

En la segona volta, el Villarreal ocupa 5a posició de la lliga amb 12 punts. Dels 7 partits jugats, el Villarreal ha guanyat 4 partits i ha perdut 3. Ha marcat 13 gols i ha encaixat 15.

En els últims 5 partits, el Villarreal ha guanyat 3 partits i ha perdut 2.

En els últims 5 partits en casa, el Villarreal ha guanyat 2 partits i ha perdut 3.

Com a local, el Villarreal és el 2n pitjor equip de la lliga. Només ha guanyat 3 partits en casa i ha perdut 8. No ha empatat cap. Porta una diferència de gols de -22.

- La Real Societat debuta aquesta temporada en Copa. En lliga, l'equip basc ocupa la 2a posició després de 22 partits jugats amb 47 punts, 19 punts per darrere del líder, el Barcelona, i 4 punts per davant del Granadilla, tercer classificat.

En la segona volta, la Real Societat està baixant el seu rendiment. En la classificació dels partits disputats en la segona volta que són 7, la Real Societat ocupa la 8a posició amb 10 punts.

Dels 5 últims partits, la Real Societat ha guanyat 1, ha empatat 1 i ha perdut 3. En aquests partits la Real Societat ha marcat 12 gols i ha encaixat 16. És un nombre significatiu de derrotes perquè en la primera volta només va perdre 2 partits.

En els últims 5 partits de visitant, la Real Societat ha guanyat 4 partits i ha empatat 1.

La Real Societat és el segon millor equip visitant de tota la lliga darrere del Barcelona. Ha jugat 11 partits fora de casa, guanyant 9 partits i perdent només dos. Porta una diferència de gols de 9 a favor.

Les declaracions prèvies de les entrenadores.

Sara Monforte, entrenadora del Villarreal, ha declarat en les xarxes socials del Villarreal.

 - La Copa és una competició molt bonica que ens il·lusiona molt. Li he dit a les jugadores que han de gaudir i competir.

- Els dos partits contra la Real Societat han sigut diferents. Allí no vam acabar de competir. En casa vam competir, vam tindre errors puntuals i hem anat millorant en aquest aspecte. La Real et sotmet molt en el seu atac posicional.

- M'abelleix aquest partit. Un partit entre setmana agrada, sempre hi ha gent en la ciutat esportiva. Cada vegada ve més gent i a les jugadores els agrada l'ambient de futbol del mini. Cada vegada ve més gent. També al camp número 9.

- Intentarem que la Real no estiga còmoda.

- Serà un dia important per fer-li un homenatge a Llaneza i donar-li tota la força. És la persona que sempre ha apostat i ha cregut en nosaltres.

Natalia Arroyo, entrenadora de la Real Societat, ha dit el següent:

- Ens ha vingut bé l'aturada. Hem jugat un amistós entre setmana i algunes jugadores han jugat partits internacionals.

- Les jugadores han tingut alguns dies lliures i l'energia del grup és bona. Les jugadores tenen ganes i estan contentes.

- Els partits contra el Villarreal en lliga . El primer partit en Zubieta li va agafar massa prompte al Villarreal i el de Vila-real si pot servir de referència. Ja no juga en rombe i ha canviat. Enganyen un poc els marcadors. Vam aconseguir victòries on vam ser eficaços i vam governar el Villarreal, però si el Villarreal haguera marcat les oportunitats que va tindre haguera pogut ser diferent.

- El Villarreal no ens ha guanyat, però ens ha posat en dificultats. Estan en el millor moment de la temporada. Són verticals i consistents.

- Tenim confiança. Estarem les més serioses i atentes al partit.

- Ens agradaria que la nostra temporada acabara el 29 de maig, que és el dia de la final de Copa. Tenim ambició i il·lusió per aquesta competició.

- Iraia és una baixa molt important. És més del que es veu en el camp. Té molt recent el que és aquesta lesió. Li ha tornat a passar i està forta. L'operació li ha eixit bé i ens donarà energia. En això és un 10, és la nostra capitana.

- Hem recuperat a Etxezarreta (defensa) i Ana Tejada (Defensa central). Són baixes: Adriana (portera)  , Maddi  (migcentre defensiu), Iraia (defensa) i Claudia Fernández (migcampista). Vindran dues jugades del B per completar l'eliminatòria.

- Per classificació i trajectòria som favorites i cal viure-ho amb naturalitat, però no hem de creure que per això anem amb avantatge. Insistisc en el fet que en el partit en Vila-real va haver-hi molts trams i en la segona part el Villarreal va jugar molt bé.

- El Villarreal li està complicant molt les coses a tots els equips. En camp del Granadilla no els va eixir bé, però van competir molt bé. 

El partit.

El cartell del Villarreal en xarxes socials per anunciar el partit és el següent:

 


 

 Equips inicials. 

 Villarreal.


 Real Societat.

 

Gols.

0-1. Minut 2. Nerea Eizagirre (penal).

0-2. Minut 24. Nerea Eizagirre.

1-2. Minut 84. Sheila Guijarro (penal).

Canvis.

Villarreal

Minut 46. (14) Nerea Pérez per (2) Olivia. 

Minut 63. (5) Yenifer Jiménez per (4) Irene Miguélez

Minut 63. (20) Ainoa per (10) Raquel Pinel.

Minut 73. (9) Sheila per  (17) Tere Morató.

Minut 84. (6) Cienfu per (21) Estefa. 

Real Societat.

Minut 67. Mirari Uria per (20) Jensen.

Minut 71. Gemma Gili per (10) Nerea Eizaguirre.

Targetes grogues.

Villarreal.

Sense targetes.

 Real Societat.

- Jensen.

- Vanegas.

- Izarne Sarasola.

- Iris.

Desenvolupament del partit.

- No ha pogut començar pitjor el partit per al Villarreal. La Real ha fet la treta de centre, ha fet una circulació llarga de pilota, ha accelerat molt bé la jugada en el moment oportú i ha fet un llançament blocat per la defensa del Villarreal. Quan pareixia que el perill s'acabava, un rebuig de Bea Prades ha tocat en les mans d'Olivia Oprean que es trobava a molt poca distància de Bea. Les mans estaven separades del cos i, encara que Olivia no tenia cap intenció de tocar la pilota amb les mans, l'àrbitra ha xiulat penal, que ha llançat magistralment Nerea Eizagirre al cap de 2 minuts de joc i ha suposat el 0-1.

- Fins al minut 10, el Villarreal no es trobava en el camp, però tampoc ha patit en defensa.

- A partir del minut 10, el Villarreal ha fet una molt bona pressió alta que ha dificultat l'eixida de la pilota de la Real Societat. El Villarreal s'ha acostat prop de l'àrea de la Real en cert perill, però sense tindre cap situació clara de gol.

- Al minut 24, en ple domini del Villarreal, la Real ha fet un atac posicional que en principi no pareixia que portava massa perill. Nerea Eizaguirre ha fet una paret amb una companya. La passivitat col·lectiva de la defensa del Villarreal ha fet que Nerea es quedarà mà a mà amb Pamela Tajonar i ha marcat el 0-2.

- A partir d'aquest moment el domini ha sigut altern fins al descans.

- Partit molt més equilibrat del que reflecteix el marcador, però una jugada de molta mala sort en el minut 2 i una errada evitable en el 0-2 sumat a la qualitat de Nerea Eizagirre fa que el marcador reflexe un clar 0-2 al descans.

- En la segona part, el Villarreal avança línies, però al principi de la segona part no acaba de crear oportunitats clares.

- La Real ha tingut una contra molt clara, quan Pamela Tajonar ha eixit molt fora de la seua àrea per tallar la contra i ha intentat rebutjar de cap, però la pilota li ha passat per damunt i ha quedat en possessió d'una jugadora de la Real. Sort que Irene Miguélez ha pogut neutralitzar el perill blocant un remat de d'una jugadora de la Real i la pilota ha acabat en córner.

- Al minut 70 ha arribat la primera gran oportunitat del Villarreal en el partit. Magnífic centre de Pancha Lara des de l'esquerra, que ha estat molt incisiva tot el partit, i remat de Belén que no és gol per poc.

- El Villarreal ha seguit pressionant i en el minut 72 un altre remat de Belén que ha aturat la portera de la Real, encara que l'àrbitra ha anul·lat la jugada.

- En el minut 82 nova arribada del Villarreal. Sheila remata malament una centrada des de la dreta, però Ainoa molt hàbil recupera la pilota dins de l'àrea i una defensa de la Real li fa penal. Sheila es converteix en la primera golejadora del Villarreal en Copa (els gols en tanda de penals no computen).

- Fins al final pressió del Villarreal que ho deixa tot per empatar el partit. Destaca una falta directa llançada per Pancha Lara que atura la portera de la Real Societat.

- Al final, el Villarreal queda eliminat en 1/8 de final de Copa de la Reina en la seua primera participació, però cada vegada competeix millor i el projecte creix. Segur que vindran grans dies de futbol en aquesta competició.

Resum del partit en vídeo.

 

Anàlisi del penal xiulat.

En la foto de baix es pot veure la poca distància entre Bea i Olivia quan Bea xuta. La posició del cos d'Olivia és natural i la pilota va a la seua mà, no la mà a la pilota. Està clar que les mans estan separades del cos, però això és una posició natural i en cap cas el penal es pot considerar una errada d'Olivia. L'àrbitra està molt ben situada i xiula penal. Des del meu punt de vista és massa rigurós.


Mans Olivia
 

El partit en dades.

-Les principals estadístiques del partit estan ací:


 Respecte a les estadístiques individuals destaca:

- La precisió amb la pilota d'Irene Miguélez (23 passes amb un 96% d'encert) i Bea Prades (35 passes amb un 97% de passes).

- Les dos centrals del Villarreal van guanyar un gran nombre de les disputes que van tindre. Irene Miguélez va tindre 4 disputes i les va guanyar totes, per la seua part, Lara Mata va tindre 7 disputes i va gunyar 6.

- La pilota aturada és propietat de Pancha Lara. La seua màgima cama esquerra va llançar 12 de les 13 accions a pilota aturada del Villarreal. Va traure 2 lliurres directes. El primer va anar per damunt del travesser i el segon el va aturar molt bé la portera de la Real. Va llançar 3 córners, tots des de la dreta i cap va ser rematat. I va llançar 7 faltes centrades a l'àrea.

- Les 0,48 assistències esperades (xA) de Pancha Lara. Les seues arribades per l'esquerra van ser una de les millors armes del Villarreal

Cal destacar.

La pressió del Villarreal, que en molts moments va desactivar a la Real Societat.

Un exemple de la pressió en la primera part. La Real Societat és un dels equips que millor construeix el joc des d'arrere, però el Villarreal no li va deixar fer-ho en molts moments. Ací una seqüència de tres imatges on es veu com el Villarreal recupera un pilota a partir d'una pressió molt alta. Destacar la quantitat de jugadores del Villarreal en camp contrari en la primera fotografia.


 

 


Últim toc d'una jugadora de la Real en la jugada


Un altre exemple és aquesta jugada de la segona part. La central de la Real no pot traure la pilota amb comoditat. La receptora de la Real intenta girar-se amb la pilota, però se li va un poc llarga i Bea Prades lluita molt bé per fer la recuperació.





Comentaris

Entrades populars