Cadis-Villarreal

El dia 10-3-2022 a les 16-15 hores es juga el Cadis-Villarreal.

Es pot quedar el Villarreal sense Europa per no guanyar partits com el del Cadis?

- La resposta és sí i per veure-ho he estudiat com puntuen els quatre equips que pareix més probable que lluiten per les posicions d'Europa League i Conference: Betis, Real Societat, Villarreal i Ath. Bilbao.

- En primer lloc ací està l'anàlisi de com puntua cada equip dels analitzats contra altres equips de la lliga.

- Ara, a partir de la taula anterior he calculat els punts per partit que obté cadascun dels equips contra els 10 primers classificats i contra els 10 últims.

Rendiment contra els 10 primers classificats.

- El Villarreal és l'equip amb millor rendiment contra els 10 primers classificats,
seguit molt a prop per l'Ath. Bilbao. El Betis i la Real Societat competeixen molt pitjor contra aquest tipus d'equips. 

- Els equips de dos entrenadors que fan molt competitius als seus equips, Emery i Marcelino, rendeixen molt bé contra equips del mateix nivell o teòricament superiors.

Rendiment contra els 10 últims classificats.


- Ací passa al contrari, el Betis i la Real Societat són molt més eficients que el Villarreal quan juguen contra equips teòricament inferiors.

- Els quatre equips puntuen més contra equips de la part baixa que de la part alta, però valdria més per al Villarreal seguir competint bé contra els equips de la part
alta, especialment en els enfrontaments directes que vindran i competir millor contra els de la part baixa.

 

- Per fer l'estudi més detallat, he analitzat com puntuen els quatre equips contra els equips que ocupen una de les 5 primeres posicions, de la posició 6 a la 10, de la 11 a la 15 i de la 16 a la 20.

Rendiment contra els 5 primers classificats.

- El Villarreal és l'equip més competitiu contra els equips grans. Amb els 5 primers classificats només ha perdut en Sevilla i contra el Barcelona en casa. No ha perdut cap partit contra els equips espanyols que segueixen vius en Champions amb el Villarreal. Dos empats contra el Real Madrid i dos empats contra l'At. Madrid.

Rendiment contra els classificats entre la posició 6 i la 10.

- En aquest apartat, amb molts enfrontaments directes destaca clarament l'Ath. Bilbao i els altres equips estan prou igualats amb un poc d'avantatge per al Villarreal.

Rendiment contra els classificats entre la posició 11 i la 15.


 
- En aquest apartat, el Betis és clarament el millor i el Villarreal és el pitjor a prou distància de la Real Societat i el Betis.

Rendiment contra els últims 5 classificats.


- Aquesta classificació és molt dramàtica per al Ath. Bilbao i per al Villarreal estaria molt bé millorar-la per anar a Europa, perquè li queda jugar en els camps del Cadis, Alavés i Llevant, els tres equips en posició de descens.

- Tots els punts d'ací a final de temporada valen igual, però millorar el rendiment
contra els equips de la part baixa serà clau per arribar a Europa. Competir bé contra els grans pot ser insuficient per viure nits europees la temporada 2022-23.

Prèvia històrica.

- És el partit 14 oficial entre el Cadis i el Villarreal. Només una derrota del Villarreal contra el Cadis.

- En camp del Cadis, sempre el Carranza, ara anomenat Nuevo Mirandilla, el Villarreal ha disputat 6 partits oficials amb aquests resultats:

- Els golejadors del Villarreal contra el Cadis en partit oficial són:


- Només Gerard Moreno li ha marcat més d'un gol al Cadis en partits oficials. En Copa li va marcar tres gols en la temporada 2014-15, dos en Vila-real en la tornada i un en el Carranza. En lliga va marcar del penal als 5 minuts en la victòria 2-1 en casa de la temporada 2020-21.

- Dos gols històrics dels jugadors del Villarreal en Cadis. Burguete va marcar el primer gol de la història del Villarreal en 2a divisió i Cornago va marcar el gol de la salvació en la temporada 1993-94.

Els golejadors del Cadis contra el Villarreal són:


- El Choco Lozano és l'únic jugador del Cadis que li ha marcat més d'un gol al Villarreal en partit oficial. Li va fer 3 en el partit de la primera volta.

- Els jugadors expulsats del Villarreal en partits contra el Cadis són:

- Mai han expulsat a un jugador del Cadis en un partit oficial contra el Villarreal.

- L'estadística general del Villarreal contra el Cadis és la següent:

- L'estadística del Villarreal en Cadis en partits oficials és la següent:


- Destacar que encara que el Villarreal ha guanyat més de la meitat dels partits que ha jugat contra el Cadis mai ho ha fet en primera divisió.

Estadístiques dels últims enfrontaments.

- La temporada passada, el Villarreal va empatar 0-0 en Cadis. Les estadístiques més rellevants del partit van ser:


- Va ser un partit ultradefensiu del Cadis, al qui li van anul·lar un gol per poc, encara que després no va xutar entre els tres pals.

- El Villarreal va tindre la pilota, però li va costar molt generar oportunitats.

- La temporada passada, en Vila-real, victòria 2-1 del Villarreal.


- Destacar que encara que el Villarreal va anar guanyant durant 85 minuts va tindre molt més la possessió que el Cadis i va generar molt més. El Cadis d'Álvaro Cervera era un equip molt defensiu.

- Les estadístiques del partit de la primera volta de la temporada 2021-22, que va acabar 3-3 amb un gol de l'empat de Danjuma en el minut 5 del descompte de la segona part, van ser les següents:

- El partit va estar marcat pel desastre defensiu dels dos equips. Van defensar molt malament.

- Emery va introduir rotacions en aquest partit, que va ser entre setmana, i l'equip
va defensar molt malament. El Cadis amb molt poc va marcar 3 gols.

- El Villarreal va tindre molta possessió, però encara que el Cadis defensava molt malament en molts moment li va costar crear molt. El xG que dona Instat en la taula de dalt és diferent al de BetweenthePost o Fotmob, que li donen molt menys.

- El mapa de passes del Villarreal contra el Cadis en la primera volta va ser el següent:



- El mapa de passes del Cadis en Vila-real va ser:



- Va ser relativament fàcil filtrar pilotes a l'àrea des de zones perilloses degut a la mala defensa dels dos equips.



-Respecte al mapa de tirs i a la gràfica xG cumulats-minuts tenim:


Molta igualtat en els xG de Betweentheposts. Com es veu en el mapa, el Villarreal va tindre moltes oportunitats de molt poc valor i el Cadis va tindre una oportunitat molt clara per fer el 1-4 abans del gol de Dia.


Així arriben els dos equips.

- Els dos equips arriben així:
 

 
- Si es compara el rendiment en tota la temporada del Cadis en casa i la trajectòria del Villarreal fora de casa tenim:
 

- El Cadis és el pitjor equip de local de tota la lliga i el Villarreal és el 11 de visitant, encara que açò està comptat per punt i si el Villarreal guanya en Cadis pot millorar açò. De totes les maneres temporada molt millorable del Villarreal fora de casa.

- El canvi d'entrenador en el mes de Gener li va vindre bé al Cadis. Les dos següents taules comparen el Cadis d'Àlvaro Cervera i el de Sergio González. Comptant tots els partits disputats:



- Es veu que el Cadis està millorant de la mà de Sergio González en tots els aspectes. I això també es nota en casa.


- El Cadis ha millorat molt en casa amb Sergio González. Fa 15 dies va guanyar el seu primer partit en casa contra el Rayo Vallecano i encara no ha perdut de local amb Sergio d'entrenador.

- Amb Álvaro Cervera el Cadis era molt defensiu. Va fer grans temporades, però aquesta temporada va perdre el seu ordre, que era la base de tot i un equip defensiu sense ordre és molt poc. Amb Sergio González no són tan defensius.

- Sergio González va dir en roda de premsa que el Cadis havia de jugar com la setmana passada contra el At. Madrid per guanyar.

- En Madrid, el Cadis va jugar amb una disposició 1-4-4-2 tot el partit. Encara que va perdre 2-1, va tindre xutar a porteria molt més que l'At. Madrid (15-6) i els dos equips van xutar el mateix entre els tres pals (4-4). Va ser un partit amb moltes faltes, 38 (15 del Cadis i 23 de l'At. Madrid). 

- El Cadis va dominar el partit i va tindre la pilota molt més que l'At. Madrid. En temps efectiu, la pilota va ser 27 minuts 25 segons del Cadis i 18 minuts 59 segons del At. Madrid. Això mostra que és un equip diferent que el d'Álvaro, que perdent 85 minuts com en Vila-real la temporada passada no li discutia la possessió de la pilota a un equip teòricament superior.

- De fet, analitzant els 3 últims partits. Contra el At. Madrid (derrota), el Rayo Vallecano (victòria) i el Granada (empat) ha tingut molt més la pilota que el rival.

- Per tant, el Cadis és el pitjor equip de local tota la lliga, però el Villarreal es trobarà a un equip millorat i diferent al que s'ha enfrontat altres vegades.

El partit.

Equips inicials.

- Els equips inicials són:


- Pel Villarreal són baixa Aurier i Albiol perquè tenen molèsties.

Desenvolupament del partit.

- Mala primera part en el Cadis-Villarreal. Poques arribadesa a porta i quasi sense perill dels dos equips. Ha xutat més el Cadis, però sense tindre grans oportunitats.

- Al descans, el resultat en xG, segons Opta, és de Cadis 0,18-Villarreal 0,15.El Villarreal només ha arribat 2 vegades en la primera part, amb xuts de Dia en el minut 39 i els dos tirs han sigut blocats.
 
- La primera arribada del Cadis ha sigut una falta centrada a l'àrea i Chust ha rematat entre els 3 pals, però Asenjo ha aturat molt bé. Després el Cadis ha sigut arribant més. Destacable una arribada per la dreta quan Espino li ha guanyat l'esquena a Chukwueze i ha rematat fora.
 
-  El Villarreal no ha circulat gens bé la pilota. Pedraza ha arribat algunes vegades per l'esquerra, però no ha fet bons centres. Lo Celso ha aparegut molt poc, però li ha posat un passe en profunditat a Dia que l'ha deixat mà a mà en el porter del Cadis, que ha eixit molt ràpid i ha fet que la jugada acabara sense xut.

- Destacar que en la primera part s'han produït 12 faltes, 8 del Villarreal i 4 del Cadis. Més faltes que en tot el partit de Torí (11 entre els dos equips).

- El millor al descans és que el Villarreal té una banqueta d'un alt nivell.
 
- En els descans ha entrat Coquelin, Capoue i Danjuma per Parejo, Iborra i Lo Celso. L'equip ha seguit amb un 1-4-4-2, però en el centre del camp Lo Celso ha passat a jugar en la banda esquerra, en la primera part estava de segona punta, i Capoue i Coquelin han jugat de migcentres.
 
- A l'inici de la segona part, el Villarreal ha fet el seu únic xut a porteria. Era el minut 49 quan Coquelin ha furtat una pilota, li l'ha passat a Danjuma que ha tirat entre els 3 pals de manera poc perillosa.
 
- Qui no ha vist el partit que sàpiga que des del minut 49, el Villarreal no ha xutat a porteria.
 
- Senso Parejo cap jugador del Villarreal ha agafat el centre del camp i l'equip ha circulat molt malament la pilota. Lo Celso estava perdut en la banda esquerra i en cap moment Emery l'ha posat de migcentre. Lo Celso i la resta dels companys han estat amb poca mobilitat, com cansats des de l'inici del partit.
 
- Sense Aurier per la dreta, Mario no ha pujat gens ni per fer el moviment d'eixida de la pilota en que Copoue es posa com a central i el Villarreal comença a generar futbol. 
 
- L'entrada de Gerard Moreno per Dia primer i Yeremy per Chukwueze després tampoc ha aportat res. El Villarreal més pla de la temporada.
 
- Poc a poc, el Cadis ha anat fent arribades, sense massa perill, però ha sigut l'únic que ho ha intentat i en el minut 90 ha tingut premi, en una centrada des de la dreta amb una defensa molt passiva que Asenjo ha rebutjat i Sobrino ha guanyat el segon pal per marcar.
 
- Asenjo m'ha paregut el millor jugador del Villarreal. Ha aturat 7 llançaments a porta, amb un xGOT no massa alt, 0,46 entre els 7, però ha fet bé la seua feina i en el gol no ha tingut cap culpa.
 
Li està afectant la Champions League al Villarreal en lliga? 

- És la tercera gran Champions del Villarreal. Em fixe en les dos anteriors quan va arribar a 1/2 finals en la temporada 2005-06 i la 2007-08. En les dues temporades, el Villarreal va baixar 3 llocs en lliga respecte a la temporada anterior i es va classificar per a l'Intertoto en la primera i per a l'Europa League en la segona. Ací està com va quedar classificat al final de temporada.
 

 

- Per analitzat si al Villarreal li afecta la competició europea aquesta temporada, analitze els resultats abans de jugar un partit europeu, després de jugar un partit europeu i quan no té partit europeu a la vista. Els resultats són els següents:

Abans d'un partit europeu.




Després d'un partit europeu.
 

 Sense partit europeu a la vista.



- En la taula següent s'analitzen els tres tipus de partits.


- Pareix que el que més afecta és el partit que es juga abans de competició europea, però també hi ha que tindre que dels set partits en aquesta condició, el Villarreal va visitar Vigo, València, Bilbao i el camp del Real Madrid. Per tant pareix més lògic agrupar els partits abans i després d'Europa per comparar millor. Així tenim:

 
- Es veu que hi ha una diferència d'uns 14 punts entre els punts que aconseguiria a finals de temporada mirant els partits abans o després d'un partit de competició europea i els punts quan no juga en Europa.

- Però si s'analitzen els partits quan el Villarreal no va jugar en Europa hi ha una ratxa que és molt bona i correspon als partits quan la competició europea s'atura en hivern. Aquests resultats són:

- Si es compara aquesta part de la temporada amb la part de la temporada on el Villarreal ha estat en Europa tenim:
 
 
- La mitjana de punts en la part de la temporada on el Villarreal no va estar en Europa va ser molt alta i al final de temporada tindria uns 30 punts més dels que tindria comptant la part de la temporada on va estar en Europa. Cal tindre en compte que aquesta part de la temporada va coincidir amb 5 partits en casa i 3 fora. I partits en casa davant el Llevant, l'Alavés i el Mallorca, però també va jugar contra Real Societat, Betis, At. Madrid i Real Madrid.

- Pareix que la Champions si li afecta al rendiment en lliga al Villarreal.

Estadístiques del partit.

- Les principals estadístiques del partit són:


- La gràfica de xuts i de XG acumulats per minut són les següents:




- El mapa de passes del Cadis i del Villarreal és el següent:




 - Els passes filtrats des de les zones més perillos del Cadis i del Villarreal estan en les següents gràfiques.



Anàlisi del minut 89 de joc.

- Rulli llança en llarg sobre Danjuma.


-Danjuma no guanya la pilota.


- El Cadis vol traure la pilota jugada.


- Coquelin furta la pilota.


- Gerard està en bona posició per fer una jugada i intenta passar-li-la a Danjuma.


- La defensa del Cadis intercepta la pilota.


-El Cadis inicia un contracop.


-El Villarreal va a quedar molt partit. 6 jugadors de camp van a defensar i 4 no ho fan.


 -El Cadis progressa i Yeremy va en l'ajuda de Mario.


-Segueix la contra del Cadis. Es veuen els 6 jugadors de campdel Villarreal que defensen. Tota la defensa i Capoue i Yeremy.
 
-El Cadis ho intenta pel mig. Mario va a terra i es pot fer mal.
 
 
-Pau va al tall i aconsegueix tallar el contracop.


- El Cadis recupera la pilota. Només Alcaraz va a per ella. Coquelin no baixa a defensar.



- Alcaraz obri a la l'esquerra on Yeremy està de lateral. Hi ha un 2 contra 1 en bandda si Mario no recupera ràpid.
 


-El Cadis aprofita el 2 contra 1 en banda i un jugador queda dins de l'àrea amb molta distància entre Mario i ell.
 

 -El jugador del Cadis remata a porta i es veu que en el segon pal Sobrino li guanya l'esquena a Pedraza.

-Asenjo atura, però Sobrino ja està en el segon pal per rematar.


-Ruben Sobrino marca el gol de la molt merescuda victòria del Cadis.



- Es compleix la màxima del futbol. Per a guanyar-li a un equip en teoria més xicotet, hi ha que jugar amb la mateixa intensitat i imposar la qualitat. Si es juga amb menys intensitat s'acaba perdent.

 


Comentaris

Entrades populars