Villarreal-Osasuna 5-3-2022

El dia 5-3-2022 a les 14 hores, el Villarreal juga contra l'Espanyol. 

Prèvia.

 

Prèvia històrica.

- Serà el partit oficial 44 entre els dos equips amb 18 victòries del Villarreal, 11 empats i 17 victòries d'Osasuna.

- En El Sadar han jugat 21 vegades amb 6 victòries del Villarreal, 4 empats i 11 derrotes.

- Els dos equips s'han enfrontat en primera divisió i en segona divisió.

- En segona divisió han jugat 10 vegades, amb 4 victòries per al Villarreal, 1 empat i 5 victòries per a Osasuna.

- En segona divisió en El Sadar han jugat 5 vegades amb 1 victòria per al Villarreal, 1 empat i 3 victòries per a Osasuna.

- En primera divisió han jugat 33 vegades amb 14 victòries del Villarreal, 7 empats i 12 victòries per a Osasuna.

- En primera divisió en El Sadar han jugat 16 vegades amb 8 victòries per a Villarreal, 3 empats i 5 victòries per a Osasuna.


- La victòria més gran d'Osasuna en El Sadar contra el Villarreal va ser el 30-11-1996 quan va derrotar en segona divisió al Villarreal per 4-1. En primera divisió, Osasuna només li ha guanyat al Villarreal en El Sadar per 1 8 de diferència. Les seues 8 victòries en primera han sigut per la mínima.

-Les victòries més gran del Villarreal en El Sadar van dos 1-4. En la temporada 2006-07 amb tres gols de Forlán i un de Pirès. En la temporada 2016-17 els 4 gols els van marcar Santos Borré (2 gols), Soriano i Soldado.

-La temporada passada, el Villarreal va guanyar 1-3 en El Sadar amb gols Gerard Moreno i Fer Niño. Roberto Torres, de penal, va establir el momentani 1-2.

Història vintage flash.

- Els xics del Foghetecaz: no eren els més rics del poble, però si van ser els més valents i van decidir federar el seu equip de futbol. Vila-real tenia després de la desaparició del CD Villarreal en 1942 molt de futbol local, però cap equip federat. En assemblea i de manera molt ajustada va decidir federar-se el Foghetecaz: i per aconseguir els diners necessaris van organitzar balls, combats de boxa i tots van treballar perquè El Madrigal estiguera en condicions de rebre futbol federat. En 1947 van aconseguir federar l'equip, però la seua lluita no va acabar en aquell moment i van seguir recaptant diners. En el camí van intentar obrir una sala de ball que l'alcalde no va autoritzar i el president Lorenzo Carda i el secretari Diego Herrero van passar una nit en el calabós pr vendre entrades per autorització.

Des que es van federar van tindre molt de suport en Vila-real, però no va ser fins a 1951 que es van guanyar el cor de tot Vila-real. Primer aconseguint el campionat regional i després guanyant-li al Barcelona aficionats amb una actuació sensacional de González "El lluent" qui va ser capaç de marcar-li 4 gols al Barcelona aficionats en un partit que va acabar 5-2. Aquesta victòria contra el Barcelona suposava la classificació per a 1/4 de final del campionat d'Espanya d'aficionats i al Villarreal li va tocar jugar l'eliminatòria contra l'Iruña de Pamplona.
 
El primer partit s'havia de jugar en Pamplona, però al CAF d'aquell moment (CAF és Club Atlético  Foghetecaz:) no tenia diners per anar a la capital de Navarra, els faltaven 6000 pessetes, i de nou els xics del Foghetecaz: van aconseguir el miracle, encara que no van tindre massa ajuda de la gent amb diners del poble, i el CAF es va plantar en Pamplona el dia 29-4-1951 es va jugar en el camp San Juan de Pamplona el partit corresponent entre l'Iruña i el CAF que va quedar 0-0. Així va descriure el diari de Pamplona l'actuació del Villarreal.
 
"El conjunt castellonenc ens va paréixer ben conjuntat, ràpid i amb una bona preparació física, ràpid i amb una bona preparació física. Els seus jugadors, de ràpides reaccions, arribaven sempre a la pilota abans dels contraris. Van portar una bona tasca defensiva sense recórrer a "cerrojazos" i altres tàctiques a l'ús. Els seus millors homes els va tindre en defensa, on els tres van estar a igual altura (Garcia, Rubert, Arzo), però no va passar desapercebuda la tasca sorda de mitjos i interiors en constant tasca de suport. Les seues possibilitats ofensives es van quedar inèdites, possiblement perquè no van tindre oportunitat de mostrar-les, però encara així va tindre Bachero l'oportunitat de lluir-se. També el porter (Bachero) pareix un home de classe."

En la tornada, el CAF li va guanyar 2-0 a l'Iruña i es va classificar per a les semifinals del campionat d'Espanya d'aficionats, on cauria davant el Chamberí. Aquell 1951, el CAF pujaria a primera regional.

Totes aquestes actuacions van fer que el Foghetecaz: es guanyara el suport de tots els aficionats de Vila-real. En Vila-real teníem clar quin era l'equip del poble.

Crec que la història és injusta amb tots els socis del Foghetecaz: que van aconseguir federar l'equip i salvar circumstàncies molt difícils. Mereixen el mateix reconeixement que tenen Calduch, Font de Mora i Fernando Roig.


Així arriben els dos equips.

- El Villarreal és el 7é classificat en lliga amb 42 punts i l'Osasuna ocupa el lloc 11 amb 32 punts.
 
- En els últims 5 partits, el Villarreal ha guanyat 4 partits i ha empatat 1. Destaca que el Villarreal ha guanyat en les seues 2 últimes eixides (Betis, 0-2, i Granada, 1-4).
 
 
- En els últims 5 partits fora de casa, el Villarreal ha guanyat 3 partits i ha perdut 2.
 
- En els últims 5 partits, Osasuna  ha guanyat 2 partits, ha empatat 1 i ha guanyat 2.
 
- En els últims 5 partits en casa, Osasuna ha guanyat 1 partit, ha empatat 2 i ha
perdut 2. L'última victòria en casa d'Osasuna es va produir el 9-1-2022 quan li va guanyar 2-0 al Cadis.

- Les estadístiques comparades dels últims 4 partits del Villarreal fora de casa i els últims 4 partits d'Osasuna en casa són:


- Osasuna només li ha guanyat al Villarreal dels 10 primers classificats de lliga.

Unai Emery vs Jagoba Arrasate.

- Unai Emery i Jagoba Arrasate s'han enfrontat 6 vegades com primers entrenadors, amb 3 victòries per als equips d'Unai Emery, 1 empat i 2 victòries per als equips de Ioba Arrasate.

- Amb Emery entrenant al Sevilla i Arrasate a la Real Societat es van enfrontar tres vegades. En la temporada 2013-14, en Sevilla va guanyar el Sevilla per 1-0 i en Sant Sebastià van empatar 1-1. En la temporada 2014-2015, en Sevilla va guanyar el Sevilla 1-0.

- Amb Emery en el Villarreal i Arrasate en Osasuna s'han enfrontat 3 vegades amb 2 victòries per Arrasate (dos 1-2 en Vila-real en les temporades 2020-21 i 2021-22) i una per a Emery (1-3 en Pamplona en la temporada 2020-21). És interessant veure algunes estadístiques dels tres partits per veure com pot ser l'Osasuna-Villarreal.

Osasuna-Villarreal. 19-12-2020.

Les estadístiques del partit van ser:


- El Villarreal va estar des del principi del partit per davant i va jugar més de 70 minuts del partit amb superioritat numèrica.


Villarreal-Osasuna. 11-4-2021

Les estadístiques del partit van ser:

 

Villarreal-Osasuna. 17-10-2021

Les estadístiques del partit van ser:


- Contra Osasuna en casa és el partit que més temps net ha tingut la pilota el Villarreal en la temporada 2021-22 fins al moment.

El partit.

Alineacions.


 

Desenvolupament del partit.

- El partit ha sigut com s'esperava en la primera part. Iniciativa del joc del Villarreal davant un Osasuna que ha fet una pressió alta i li ha dificultat molt el joc al Villarreal.

- En la primera part han hagut poques oportunitats. Al descans, Osasuna li guanya al Villarreal en xG per 0,4 a 0,19.

- Osasuna ha portat perill en els córners. En primera instància degut a una errada de Rulli que no ha blocat una pilota fàcil i David Garcia ha tingut l'oportunitat de marcar el 1-0, però l'ha tirat fora (oportunitat de 0,09 xG). En el minut 45, David Garcia ha rematat de cap davant de la deixadesa defensiva de Pau (0,05 de xG).

- L'únic tir a porta d'Osasuna ha sigut de cap, de Lucas Turró (0,17 de xG) després d'un centre de Kike en el minut 43. En total, Osasuna ha llançat 5 vegades a porteria en la primera part.

- Al Villarreal li ha costat molt arribar a porta en la primera part. Només quatre tir a porta, un entre els 3 pals. 

- En la segona part, Osasuna ha intensificat la seua pressió i li ha costat molt al Villarreal arribar a porta.

- Osasuna ha enfortit el seu mig del camp, deixant sol a Kike davant i passant a Ávila al mig del camp per l'esquerra.

- Alberto Moreno pot patir una lesió d'una certa durara i ha sigut substituït per Moi Gómez en el minut 58.

- En els minuts anteriors al gol, Osasuna ha tingut algunes arribades. La pressió en el centre del camp i el seu joc directe li ha donat resultat i així ha arribat el seu gol.

- Després del gol, Emery ha introduït canvis, però el Villarreal ha sigut inofensiu i no ha creat quasi perill. La defensa d'Osasuna s'ha imposat a l'atac del Villarreal.

El partit en dades.

- Les principals estadístiques de l'Osasuna-Villarreal van ser les següents:


- El partit va ser una realitat augmentada del que esperàvem. Si en el partit de la primera volta era el que més havia tingut la pilota en temps efectiu en tota la temporada, ahir va tornar a batre el récord. La possessió va ser inefctiva perquè va crear molt poc de perill.Més endavant analitzaré aquesta qüestió.

- Osasuna va començar el partit amb un 1-4-2-3-1 i li va dificultar molt el joc al Villarreal en la primera part, però això va augmentar amb el canvi amb un 1-4-1-4-1 que va fer poc abans del gol i que va fer que el Villarreal creara molt menys perill.

- Com exemple del que buscava Jasoba Arrasate amb aquest canvi es veu en la jugada del gol que ara analitze.


En la primera imatge es veu que el Villarreal per eixir ha de superar a un davanter que tapa a Pau, la millor eixida del Villarreal i per darrere d'ell hi ha una línia de 4 jugadors amb el Chimy Ávila en la banda esquerra quan pocs minuts abans era de davater. En el centre del camp està Lucas Turró que exerceix de lliure de la línia de pressió de 4. En la banda dreta del Villarreal, Aurier comença a pujar per obrir el camp.

En la segona imatge, Capoue ocupa el lloc de Aurier. El Villarreal està amb 3 centrals i Parejo per davant. Ja es veu a Lo Celso i a Moi que estan esperant per rebre la pilota. Aurier està cada vegada més avançat.

Albiol li la dona a Parejo, que la toca ràpidament cap a Lo Celso, aquest es gira i desactiva la línia de 4 de pressió d'Osasuna. Capoue ocupa la posició d'Aurier.


Quan es dona la volta i fa la conducció, Lo Celso fa un toc massa llarg que fa que la pilota estiga dividida i no li la pot passar a Aurier. Si Lo Celso guanya el duel, el Villarreal es queda 4 contra 4 davant la defensa d'Osasuna. Danjuma s'obri molt bé a l'esquerra, Yeremi al centre per deixar-li la banda a Aurier. Moi arriba des de segona línia.

 

Lucas Turró té clar que o furta la pilota o fa falta perquè deixa als seus companys en inferioritat si no guanya el duel amb Lo Celso. Aconsegueix recuperar la pilota molt bé i comença la contra d'Osasuna. El lateral esquerrà d'Osasuna està prou més lluny que Aurier de la pilota


Javi Martínez condueix molt bé cap al centre, per atraure Capoue cap a aquesta posició i deixar la banda lliure. Per la danda esquerra d'Osasuna pugen Rubén Garcia i Manu. Sí, Manu és el lateral esquerrà d'Osasuna que estava més lluny que Aurier del lloc on Lo Celso perd la pilota. Aurier no es veu en la imatge.

 

     

Rubén Garcia rep la pilota amb un gran avantatge sobre Capoue, que s'ha de multiplicar davant l'absència d'Aurier.


Chimmy Avila li guanya l'esquena a Estupiñán i poc fer una carrera curta ideal per a un rematador. Rubén Garcia centra des de la millor posició possible (un 5% dels centres des d'aquesta posició són gols). Aurier no apareix en la imatge.


Magnífic remat del Chimmy Ávila. destacar que en la foto apareixen 7 jugadors del Villarreal i 7 d'Osasuna. Destacar que bé fa les contres l'equip navarrés.

- El Villarreal va tindre la pilota, però les millors oportunitats van ser d'Osasuna. És interessant veure com va anar el partit en una gràfica on es van sumant els xG acumulats pels equips al llarg dels minuts. És una gràfica feta per la gent de Beetween The Posts. Destacar que canvia un poc el resultat amb xG al que he posat en l'apartat d'estadístiques perquè això, com he explicat altres vegades, en aquest bloc depèn del xG, però el gràfic en els dos casos seria pràcticament igual. Només variaria l'altura en algun moment dels xG acumulats.


El primer que destaca és que el Villarreal en cap moment va crear bones oportunitats i que Osasuna, sense tanta possessió, va anar acumulant oportunitats. A partir dels 35 minuts Osasuna va començar a guanyar el partit en xG i cap als 60 minuts, quan es produeix el canvi d'Osasuna d'un 1-4-4-2 a un 1-4-1-4-1 i intensifica la seua pressió, la diferència en xG es fa més gran. Cal destacar que després de l'1-0 d'Osasuna, el Villarreal no va generar pràcticament res. Només en el descompte, de manera desesperada, va llançar un parell de vegades a porta, fet que mostra que els canvis no van sorgir cap efecte positiu en l'equip. Però el Villarreal no va crear cap oportunitat clara. Per veure-ho ací hi ha una gràfica amb el lloc des d'on es van produir els tirs dels dos equips. La grandària dels punts representa la probabilitat de que el xut acabe en gol. Osasuna té remats interessants i el Villarreal no en te cap.

Per veure la mala producció ofensiva del Villarreal ahir mostre el mapa de tirs contra l'Espanyol on es veu que els punts són més grans.


- Relacionat amb les gràfiques de dalt de l'Osasuna-Villarreal, destacar que Osasuna va crear perill en contracops (va fer 20 contracops al llarg del partit i va acabar 3, un d'ells el gol) i també a pilota aturada. De 9 pilotes centrades a l'àrea en pilota aturada va rematar 5 i totes van ser en córners. De 6 córners llançats va acabar rematant 5 i va estar a punt d'acabar amb la imbatibilitat del Villarreal en aquestes jugades.

- En defensa, a pilota aturada, Osasuna va ser molt superior al Villarreal. De 9 pilotes centrades a l'àrea, el Villarreal només va rematar un. Va ser en un córner centrar per Moi Gómez en el minut 88 que va rematar Boulaye Dia fora.

-La idea de joc va ser pareguda a la del partit contra l'Espanyol, com es pot veure en el mapa de passes dels dos partits, però el bon treball d'Osasuna va fer que les línies més grans (on més passes hi ha) van ser entre defenses i no entre migcampistes. De fet, Albiol va donar contra Osasuna 99 passes, Pau Torres 95 i Capoue 90 passes. Entre els 3 sumen 284 passes, que són quasi els mateixos que va donar Osasuna (289 passes). El Villarreal va tindre molt la pilota on zones on no fa mal.


- En total, el Villarreal va donar 717 passes, que és la xifran més alta de tota la temporada, però en zones de perill va ser molt inefectiu com es veu en els gràfics de baix.

 

 En la zona dibuixada en  verd, el Villarreal va posar les mateixes pilotes a l'àrea que Osasuna, amb la diferència que quan ho va fer, Osasuna va crear més perill.

Des de la zona 14, el Villarreal només va ser capaç de posar un passe bo dins de l'àrea.

- Per últim, deixe una taula amb els partits d'aquesta temporada on el Villarreal ha tingut més de 35 minuts de manera neta la pilota i els resultats que ha obtingut.


Dades: Instat, DB futbol, Betweenthepost.







 





Comentaris

Entrades populars