Pretemporada 2019-20. 3a part

La Nucia 0-Villarreal 4

El Villarreal va jugar en La Nucia el dia 7-8-2019. El 6è partit de la pretemporada va ser el 2n que el Villarreal jugava en el Camilo Cano de La Nucia, on ja li va guanyar 3-0 al WBA. El partit es va jugar amb una assistència de unes 200 persones.

Distribució dels jugadors del Villarreal al llarg del partit.

Aquest partit no va ser televisat i tota la informació sobre la distribució dels jugadors en el camp va ser obtinguda a partir de la retransmissió del partit de Javi Mata en Ràdio Vila-real.

Minut 1-60

Calleja ha començat el partit amb un 1-4-1-4-1. Amb Anguissa de pivot per davant de la defensa i Morlanes i Trigueros organitzant el joc. En punta estava Bacca sol i en les bandes jugaven Chukweze i Ekambi.

Minut 60-70

Moi Gómez entra per Ekambi i Leo Suárez per Anguissa. El Villarreal passa a un 1-4-4-2.

Minut 70-final del partit

Calleja fa molts canvis i la formació de l'equip és 1-4-4-1-1.

Gols.

0-1. Minut 50. Morlanes amb la dreta des de fora de l'àrea. Ekambi té la pilota. Intenta anar-se'n d'un defensa, que li toca la pilota, però Ekambi seguiex amb la possessió. Li la passa a Morlanes que xuta des de fora de l'àrea i marca. Una jugada amb un passe i on dos jugadors intervenen.

0-2. Minut 87. Cazola trau un córner en curt sobre Gerard Moreno, que li la torna a Cazorla. Aquest centra a l'interior de l'àrea, quasi a la vora i passat l'altura del segon pal i Albiol venint des de quasi la línia de fons marca amb l'esquerra. Jugada amb 3 passes i on 3 jugadors intervenen.

0-3. Minut 90+1.  Pedraza en pròpia porta. Combinació entre Leo Suárez i Iborra que xuta, la pilota va fora, però un defensa de La Nucia es marca en pròpia porta.

0-4.Minut 90+3. Cazorla. Cazorla furta un pilota provinent d'un jugador de La Nucia que està en la posició de lateral esquerre. Xuta amb la dreta des de fora de l'àrea i marca gol. És una jugada on només intervé Cazorla.

Villarreal 4-Bolònia 3

El dia 10-8-2019, el Villarreal va jugar el seu últim partit de la pretemporada 2019-20 en San Marino davant el Bolònia. Era la primera vegada en la història que el Villarreal jugava en l'estat de San Marino.El partit es va jugar en l'Estadi Olímpic de Serravalle davant 3500 espectadors.

Minut 1-40

El Villarreal comença amb un 1-4-2-3-1, on destaca la presència d'Iborra en la mitja punta que quan el Villarreal ataca per moments es converteix en un segon davanter, igual que quan el Villarreal fa una pressió alta, però quan el Villarreal es replega, fa una funció d'ajuda al centre del camp.

Destaca que el Villarreal ha fet una pressió molt més alta que en la temporada anterior.

Minut 40-60

El Villarreal segueix amb el 1-4-2-3-1, amb Gerard Moreno que passa a la posició d'interior dret, Moi Gómes d'interior esquerre i Ekambi de davanter.

Minut 60-70

Chukweze entra per Iborra i el Villarreal passa a jugar amb un 1-4-4-2.

El Villarreal introdueix diferents canvis, però segueix el 1-4-4-2.

Gols.

0-1. Moi Gómez marca amb la cama dreta des de dins de l'àrea. Furta Ekambi una pilota, combina amb Gerard Moreno, que li la torna a Ekambi aquest a Moi Gómez per a que marque. Una jugada amb 3 passes i on 3 jugadors intervenen.

1-1. Minut 24. Palacio. Anguissa pressionat en l'eixida de la pilota li la passa a Ekambi que té un defensa damunt, aquest rebutja la pilota i Anguissa no es capaç de recuperar la possessió. Això fa que la pilota li arribe a Palacio, que d'un tir ajustat marca l'empat.

2-1. Minut 62. Cazorla de falta directa. Falta sobre Chukweze a uns 3 metres de la frontal de l'àrea, escorat cap a l'esquerra de l'atac del Villarreal. Cazorla llança, amb cama dreta, per damunt de la barrera i marca en el teòric pal del porter.

3-1. Minut 66. Chukweze amb l'esquerra. Anguissa roba un pilota en el camp del Bolònia en el sector dret, li la passa Albiol, aquest a Cazorla qui combina amb Pau, aquest li la dona a Asenjo que juga amb Peña, que li la passa a Chukweze a l'altura del centre del camp, se'n va d'un defensa per velocitat, retalla a un altre quan entra a l'àrea i marca amb l'esquerra. Jugada on 7 jugadors del Villarreal intervenen. Hi ha 6 passes i una conducció d'un 30 metres de Chukweze desfent-se d'un rival per habilitat i velocitat, i retallant a un altre.

3-2. Minut 74. Santander. Anguissa perd una pilota en el centre de camp. El jugador del Bolònia que la recupera li la passa a Santander, qui retalla a Albiol i xuta amb la dreta. Asenjo toca la pilota, però aquesta acaba en gol.

3-3. Minut 81. Tomiyasu. Falta frontal a uns 35 metres de l'àrea del Villarreal. Centra Soriano i Tomiyasu marca sol. El jugador japonés està en un clar fora de joc.

4-3. Minut 85. Gerard Moreno. Quintillà furta un pilota en la posició de lateral esquerre, li la passa a Asenjo, aquest a Mario que li la dona a Chukweze. Aquest li la passa a Bacca que combina amb Gerard Moreno qui entra a l'àrea escorat a la dreta de l'atac del Villarreal. Retalla a un defensa i xuta a l'escaira marcant un gran gol. En total 6 jugadors del Villarreal intervenen en la jugada i hi ha 5 passes.

Fets destacats.

- Tots els llançaments del partit del Villarreal a pilota parada els va llançar Cazorla. En total va llançar 5 córners, tots amb la dreta i a cama natural i Albiol va rematar un. Un altre córner van ser pentinat per Gerard Moreno, però Pau en la boca del gol, la va tocar, però no va rematar. A més, va llançar una falta, que va ser rematada per Gerard Moreno.

També va llançar una falta directa que va suposar el 2-1. En partits oficials amb el Villarreal, Cazorla només ha marcat un gol de falta directa. Va ser en la jornada 3 de la temporada 2009-10, en San Mamés davant el Ath. Bilbao.

Per la seua part, el Bolònia va llançar 4 còrners.

- Es van quedar en la banqueta sense jugar Leo Suárez, Andrés Fernández, Jaume Costa i Chakla. A més, no va viatjar per lesió Alberto Moreno i Cáseres, amb qui Calleja no compta i el Villarreal li ha dit que es busque equip.

Tampoc compta Jaume Costa, però va viatjar per la lesió d'Alberto Moreno, encara que no va jugar. El cas més estrany és el de Chakla, jugador de 26 anys fitxat per al filial, i que està com si fora un membre del primer equip quan ja no hi ha jugadors del filial. Si jugara un minut d'un partit oficial amb el primer equip, donada la seua edat, ja no podria baixar al filial.

- Contra el Bolònia, el Villarreal va xutar 17 vegades, de les quals 9 van anar entre els 3 pals.

Per la seua part, el Bolònia va xutar 16 vegades a porteria, 8 entre els 3 pals.

- En gols esperats, el partit va quedar 2,54 a 1,46. Els valors esperats dels gols del Villarreal van ser: Moi (0,51), Cazorla (0,06), Chukweze (0,16) i Gerard (0,07).  El valor del esperat dels gols del Bolònia van ser: Palacio (0,03), Santander (0,08), Tomiyasu (0,06).

-Respecte a la possessió de la pilota, ha estat molt disputada, i al final ha acabat amb un lleuger avantatge, 51% de possessió respecte al 49% del Bolònia.

El Villarreal va donar 621 passes amb un 88% d'encert i el Bolònia 524 passes amb un 87% d'encert.