Llevant-Villarreal. Jornada 2. Temporada 2019-20

El dia 23-8-2019, el Villarreal va jugar en camp del Llevant i va perdre per 2-1.

Disposició dels jugadors en el camp.

Minut 1-75

El Villarreal va eixir d'inici amb un 1-4-4-2, amb tres canvis respecte a l'equip inicial contra el Granada. Ekambi, Mario i Alberto Moreno van entrar en lloc d'Anguissa, Peña i Quintillà. El canvi de Mario per Peña va ser per lesió d'aquest últim. Alberto Moreno no va jugar el primer partit per lesió i al recuperar-se va ser titular. El gran canvi tàctic va ser passar a Iborra de migcentre i entrar a Ekambi com a davanter.

El Villarreal va eixir amb molta més intensitat que en el primer partit contra el Granada i als 3 minuts ja guanyava 0-1. Ekambi va jugar uns grans primers 30 minuts i només li va faltar encert davant de la porteria. Al contrari que la setmana anterior, l'equip va trobar amb molta facilitat als davanters.

El Llevant va oposar molt poca oposició en els primers 30 minuts i a partir d'aquest moment el partit es va equilibrar, encara que el Villarreal no va passar massa perill fins que en el minut 68 el VAR li va dir a l'àrbitre que hi havia un penal d'Ekambi sobre Bardhi en una jugada que havia passat molt desapercebuda. El Llevant marca en la repetició del penal i pocs minuts després una errada en l'eixida de la pilota del Villarreal en una treta de porta, on vol traure la pilota jugada, acaba en un altre penal que suposa el 2-1 per al Llevant.

Minut 75-88

Amb 2-1 en contra, entren Ontiveros i Bacca per Moi Gómez i Ekambi. Els canvis són jugador per jugador i Calleja segueix amb el 1-4-4-2.

Minut 88-final del partit.

Calleja incorpora a Trigueros per Albiol, però no modifica el seu 1-4-4-2. Això suposa que Iborra va passar a jugar de central. En dos partits Iborra ha jugat de davanter, migcentre i central dret.

Circuit de passes.

El joc del Villarreal continua fluint millor per l'esquerra, com en el primer partit, però aquesta vegada apareix una major circulació per la dreta que en el primer partit i Mario troba moltes vegades a Gerard Moreno i a Chukweze. Els davanter van participar més en el joc que en el primer partit i prova d'això és que Gerard Moreno és el major receptor de passes progressius. El jugador que més passes progressius va donar va ser Mario.

Per la seua part, al Llevant li va costar molt trobar als seus davanters i va ser Rochina el seu major receptor de passades progressives i Campaña el jugador de major participació en les jugades on el Llevant va llançar a porteria.

Gols esperats.

El Villarreal va dominar el partit en gols esperats des del principi. Al contrari del partit contra el Granada, on el Villarreal va eixir molt dormit, en aquesta oportunitat el gol va arribar en el minut 3 i això va suposar el segon tir a porta del Villarreal. En els primers 30 minuts es va veure molt poc del Llevant, que poc a poc va anivellar el partit, encara que sense massa bones oportunitats.

En la segona part, encara que el Llevant va disposar de dos penals, el Villarreal sempre va dominar el partit des del punt de vista dels xG.

En total, el Villarreal va tirar 23 vegades a porteria i el Llevant 16. El resultat en gols esperats, per a Between The post, va ser: Llevant 1,94-Villarreal 3,72. S'ha de destacar que si s'eliminen les dos situacions de penal, el Llevant va xutar 14 vegades a la porteria del Villarreal, però creant molt poc de perill (0,28 de xG en jugades i 0,14 de xG en ABP). Es va veure una milloria del Villarreal defensant situacions ABP respecte a la primera jornada, encara que el primer penal va vindre en una disputa en l'àrea després del llançament d'un córner del Llevant.

Per a Understat, el resultats va ser de 2,08 xG per al Llevant i 2,78 xG per al Villarreal.

Indicar, que per a Between the Post, si el partit s'haguera jugat 100 vegades amb les mateixes oportunitats, el Villarreal haguera guanyat 77 vegades, hagueren hagut 14 empats i el Llevant haguera guanyat 9 vegades.

Cadena de gols esperats del Villarreal.

Respecte al primer partit, on els davanters quasi no van aparéixer, destaca la major presència d'aquests tant en fase de remat com de passes clau i de construcció de la jugada. També és molt positiva l'aparició de Chukweze donant passes clau (passes que acaben en remats). El xA del jugador nigerià és de quasi 1 i això vol dir que totes les passades seues que van acabar en remat sumen una probabilitat de quasi un gol (0,95). En el centre del camp destaca que Cazorla va participar molt més en la fase d'elaboració que en el primer partit.