Villarreal-Espanyol 27-2-2022

El dia 27-2-2022 a les 14 hores, el Villarreal juga contra l'Espanyol. 

Prèvia.

Prèvia històrica.

- Serà el partit oficial 52 entre els dos equips amb 16 victòries del Villarreal, 21 empats i 14 victòries de l'Espanyol.

- Els dos equips s'han enfrontat en primera divisió, en segona divisió i en Copa del Rei.

- En segona divisió han jugat dues vegades, amb duess victòries per a l'Espanyol.

- En Copa han jugat quatre eliminatòries a doble partit, classificant-se l'Espanyol  tres vegades i una el Villarreal. Han jugat estant el Villarreal en tercera divisió i l'Espanyol en primera (dos victòries de l'Espanyol), amb el Villarreal en segona i l'Espanyol en primera (una victòria per a cada equip i classificació del Villarreal), amb els dos equips en segona divisió (una victòria per a cada equip i classificació de l'Espanyol) i amb els dos equips en primera (empat en Vila-real i victòria de l'Espanyol en la tornada). En total, han jugat 8 partits en copa amb 5 victòries de l'Espanyol, 1 empat i 2 victòries del Villarreal.

- L'estadística del Villarreal en primera és de 14 partits guanyats pel Villarreal, 20 empatats i 7 perduts.

- En Vila-real, en primera divisió s'han jugat 20 partits, amb 9 partits guanyats pel Villarreal, 8 empatats i 3 guanyats per l'Espanyol.

- Les majors victòries de l'Espanyol en Vila-real van ser dos 0-3. La primera va ser en la temporada 1993-94 en segona divisió i la segona en la temporada 2014-15.

- Les majors victòries del Villarreal en casa davant l'Espanyol són dos 4-0, la primera en la temporada 2000-01 i la segona en la temporada 2010-11.

- L'última vegada que l'Espanyol va visitar Vila-real va guanyar per 1-2 amb gols de Santi Cazorla de penal per al Villarreal i de David López i De Tomás per a l'Espanyol.

Història vintage flash.

-  El dia 28-2-1999, l'Espanyol visitava per primera vegada El Madrigal en primera divisió. El Villarreal anava guanyant 2-0 en el minut 74 amb gols d'Alfaro i Alberto, però jugava amb 10 jugadors. L'Espanyol va marcar en el minut 76, gol en pròpia porta de Tasevski i va empatar en el minut 89 amb un gol d'Iván Helguera quan el Villarreal jugava amb 8 jugadors. Van ser expulsats Moisés, Pascual i Albelda a banda d'Irulegui. L'àrbitre, Iturralde González, va ser colpejat per un encenedor llançat des de la tribuna i el linier d'aquella banda va ser colpejat per un paquet de pipes. Cal dir que l'afició de l'Espanyol, que va vindre en gran número a Vila-real, estava en la part alta de la tribuna i l'ambient va ser molt calent. El Madrigal seria clausurat per un partit i el Villarreal jugaria en Mestalla  contra el Barcelona.

Així arriben els dos equips.

- El Villarreal és el 6é classificat en lliga amb 39 punts i l'Espanyol ocupa el lloc 14 amb 29 punts.

- En els últims 5 partits, el Villarreal ha guanyat 2 partits, ha empatat 2 i hi ha perdut 3. Per la seua banda, l'Espanyol ha empatat 3 partits i ha perdut 2.

- Les estadístiques comparades dels 4 últims partits del Villarreal en casa amb els 4 últims partits de l'Espanyol fora són:
 

- De l'Espanyol destaca la gran quantitat d'accions a pilota aturada que remata i que encara que ha encaixat 8 gols, l'equip rival crea un xG d'1,06 per partit.
 
- Per la seua part, el Villarreal porta tres dels últims quatre partits en casa amb la porteria a zero i està creant oportunitats amb facilitat. Excepte el partit contra el Real Madrid, on va arribar menys, en la resta està creant bones oportunitats.
 
- Manu Morlanes no podrà jugar el partit en camp del Villarreal. Morlanes no pot jugar en Villlarreal per la clàusula de cessió que l'impideix jugar aquest partit, però si no estiguera aquesta clàusula tampoc ho podria fer perquè està sancionat i lesionat.

- Miguelón, exjugador del Villarreal només ha participat en 4 partits en lliga i en cap ha jugat més de 60 minuts. Només ha jugat complets 2 partits en Copa contra equips d'inferior categoria.

- L'Espanyol no deixa la seua porteria a zero en lliga des del 28 de novembre de 2021 quan li va guanyar 1-0 a la Real Societat. Porta 14 partits oficials entre lliga i copa encaixant gols.

- Atenció a la connexió entre Sergi Darder i Raúl de Tomás. Darder ha marcat 3 gols en lliga i ha donat 5 assistències, 3 de les quals han sigut a De Tomás. Per la seua part, el davanter ha marcat 13 gols, 4 de penal, i ha donat 3 assistències, una d'elles a Darder. Raúl de Tomás marca o assisteix cada 27 minuts.

- El Villarreal és l'equip de la lliga espanyola que més gols ha marcat en casa aquesta lliga i també lidera aquesta classificació per gols per partit jugat. Ací una comparativa entre els equips més golejadors en casa en la lliga espanyola:



El partit.


Alineacions.

Villarreal.

Respecte al partit de la Juventus:

- Aurier entra per Foyth.

- Estupiñan entra per Pedraza.

- Trigueros entra per Alberto Moreno.

- Yeremy entra per Chwkwueze.

 
Espanyol.
 
 
Equip arbitral:
 


Gols:

Canvis.

 
Villarreal.
 
 
Espanyol.
 
 
 
Targetes grogues:

Villarreal.

- En el minut 30 el jugador (25) Aurier , Serge Alain Stephane va ser amonestat pel següent motiu: Derrocar a un contrari. de manera temerària, en la disputa de la pilota.


- En el minut 90 el jugador (3) Albiol Tortajada, *Raul va ser amonestat pel següent motiu: Realitzar una entrada a un adversari, de manera temerària, en la disputa de la pilota.


Espanyol.

- En el minut 39 el jugador (3) Giner Pedrosa, Adrià va ser amonestat pel següent motiu: Derrocar a un contrari impedint un atac prometedor de l'equip adversari.

Espectadors.

- 15600 en les grades, amb presència de 1400 seguidors de l'Espanyol.

Les millors estadístiques del partit en Twitter.

                  




 




Detall tàctic.

Normalment el jugador que tanca els córners en el Villarreal, i en la majoria dels equips, està en el centre del camp, però hui Estupiñan s'ha situat molt avançat, quasi per buscar un rebuig del córner. A continuació, una imatge abans del llançament de córner on el Villarreal ha marcat el 2-0. No ha sigut una situació aïllada el que es veu en la imatge. El Villarreal ho ha repetit en cada llançament de córner.

Ací una altra imatge del mateix llançament de córner anterior al de la fotografia de dalt on es veu on estan els 10 jugadors de camp del Villarreal quan es llança un córner. Estupiñan està en línia de rebuig i és el jugador de camp més retrassat de l'equip . Per darrere d'ell només està Rulli.


Moment en que Danjuma perd la pilota en el que serà el tercer gol del Villarreal. En aquest moment, es veu com Lo Celso i Estupiñan tanquen la defensa del Villarreal. Deixen molt de camp a les seues esquenes, peròl'Espanyol es tanca tant que el seu jugador més avançat està dins de la seua àrea.


Gols esperats.

Un altre gran partit del Villarreal en gols esperats. El Villarreal va aconseguir un xG de 4,25 segons Fotmob, que recull dades d'Opta. Per la seua part, l'Espanyol va fer un xG de 0,90. Destaca la primera part, on el resultat va ser de 2,17 a 0,15. Una diferència de 2 en xG al descans és una diferència molt gran, tenint en compte que en el partit no es va xiular cap penal. 

Com en les últimes setmanes destaca les bones posicions de remat que va trobar el Villarreal en el partit i que ve va rematar. Ací un exemple de xG dels 5 gols i dels xGOT dels 5 gols del Villarreal.



Sobre Yeremy destacar que aconseguir quatre posicions de remat en un partit amb un xG per damunt de 0,3 no és gens fàcil, però damunt cada remat que fa millora les probabilitats que té de marcar gol que hi ha des de la posició on xuta. Els seus remats són molt bons. Yeremy va saber moure's molt bé en atac i buscar posicions de remat sensacionals.

Respecte al remat de Dia en el gol dir que és molt bo, perquè parteix d'una probabilitat interessant, com és el 8%, però l'eleva al 51% en el seu remat. Multiplica per 5 les opcions de què el remat siga gol.

També cal dir que perquè un equip aconseguisca tan bones posicions de xut, l'altre equip ha de col·laborar i l'Espanyol va defensar molt malament al llarg de tot el partit i va donar moltes facilitats.



Comentaris

Entrades populars