Granada-Villarreal 19-2-2022

El dia 19-2-2022 el Villarreal visita el camp de Los Cármenes de Granada per jugar contra l'equip local.

Prèvia.

Prèvia històrica.

El Villarreal i el Granada han jugat 17 partits oficials, 2 en 2a divisió B i 14 en primera divisió i un en copa del Rei.

En total, el Villarreal ha guanyat en lliga 9 vegades al Granada, ha empatat 5 vegades i ha perdut 3 partits.

En l'única eliminatòria en Copa, el Granada va  eliminar al Villarreal. Va ser en la temporada 2000-01 a partit únic en el camp de Los Cármenes. El Granada estava en segona B i el Villarreal en primera. El partit va acabar 1-1 i després de la pròrroga van anar als penals, on el Villarreal va quedar eliminat.

En lliga en Los Cármenes, el Villarreal ha guanyat tres vegades, ha empatat dos i ha perdut tres vegades. En la temporada 2021-22, el Villarreal va guanyar 0-3 marcant Gerard Moreno els 3 gols (2 de penal). En la temporada 2020-21, va guanyar 0-1 amb gol de Gerard Moreno.

Històries vintage flash.

El Granada va intentar fitxar a Adriano.

Va ser al final de la temporada 1988-89. Segons el diari El Ideal de Granada, el Granada va arribar un acord amb el Villarreal pel traspàs d'Adriano per 8 milions de pessetes. Poc temps després, la directiva del Villarreal va dimitir. Va haver un canvi d'equip directiu i Adriano no va deixar el Villarreal.

Cagna va marcar el primer gol oficial del mil·lenni en el futbol espanyol.

El Granada-Villarreal va ser el primer partit oficial de 2001 i Diego Cagna va marcar el primer gol oficial del mil·lenni en el futbol espanyol, encara que no va servir de res perquè el Villarreal va quedar eliminat.

Uche, el gol del jugador cedit.

En la temporada 2011-12, el Villarreal va perdre 1-0 en Granada amb gol d'Uche, jugador cedit pel Villarreal a l'equip andalús. Aquell gol va ser fonamental per a què el Villarreal baixara a segona divisió.

Com arriben els dos equips.

El Villarreal abans del partit és el 7é classificat amb 36 punts. Per la seva part, el Granada ocupa la posició 17 amb 24 punts.

El Granada com a local ha jugat 11 partits aquesta lliga, guanyant 4, empatant 3 i perdent 4. En total ha sumat 15 punts com a local. El Granada ha marcat 16 gols en casa i ha encaixat 17.

El Villarreal com a visitant ha sumat 11 punts, guanyant 2 partits, empatant 5 i perdent 4. El Villarreal ha marcat 9 gols en casa i ha rebut 10.

El Granada no ha guanyat en lliga en tot el que portem d'any 2022. L'última victòria en casa va ser el 22-12-2021 contra el At. Madrid en casa. Des d'aquell moment, el Granada ha empatat 2 partits i ha perdut 4 de manera consecutiva.

El Villarreal porta una bona ratxa. En els cinc últims partits ha guanyat dos partits (Betis fora i Mallorca en casa), ha empatat dos (At. Madrid i Real Madrid en casa) i ha empatat en el camp de l'Elx.  

 

Alineacions.

 Les alineacions dels dos equips són les següents:


En el Villarreal destaca d'inici:

- Les rotacions en defensa, amb Asenjo, Aurier, Mandi i Estupiñan de titulars quan no ho van ser en l'anterior partir de lliga davant del Real Madrid. Cal recordar que Albiol no pot jugar aquest partit per sanció en arribar a les 5 targetes grogues.

- Lo Celso repeteix de titular després del seu bon partit davant el Real Madrid, igual que Danjuma que és titular per segon partit de competició després de recuperar-se de la seva lesió. Per la seva part Yeremi entra en el lloc de Chukwueze.

En el Granada destaca, des del punt de vista de l'afició del Villarreal:

- La suplència de Dani Raba. Unes setmanes després de rescindir-li el contracte el Villarreal per poder inscriure a Lo Celso, Dani Raba comença el partit de suplent.

- La no convocatòria de  Carlos Bacca, amb un rendiment horrible des de la seva arribada al Granada. Només ha marcat un gol en un partit oficial, en la primera eliminatòria de Copa, en un partit que el Granada va guanyar per 7-0 i ell va tindre un xG de 2,5 (per tant, va fallar prou). D'aquell partit cal destacar que va donar dos assistències de gol. En lliga, porta 0 gols i una assistència de gol, el 21-8-2021, en un partit contra el València, quan li va donar un passe de gol a Luis Suárez. Bacca porta 0 gols en lliga amb un xG de 0,66.

 El partit sense dades.

 1a part.

 - El Villarreal trau de centre. Fa una jugada preparada. Li passa la pilota a Pau que llança en profunditat sobre Iborra. El llançament en llarg és prou defectuós i Iborra fa falta. És curiós que el Villarreal que insisteix molt en traure la pilota en curt des darrere comence els partits amb una pilota en llarg. No és la primera vegada que ho fa quan juga Iborra. Aquesta jugada no és nova d'Emery i els aficionats del Villarreal ho sabem bé perquè en la temporada 2014-15, el Sevilla d'Emery va marcar als 13 segons en una jugada d'aquest tipus en partit d'anada dels 1/8 de final de l'Europa League.

- Els primers tres o quatre minuts, el Granada ix amb molta empenta. Llança una falta a l'àrea i un córner sense perill.

- El Villarreal s'apodera de la pilota. Té molt de temps la pilota amb un ritme prou lent. A poc a poc comencen a arribar les oportunitats, on destaquen dues jugades. Una per la dreta, amb Yeremi passant-li a l'espai a Aurier, que guanya la línia de fons i li centra a Danjuma que remata fora. L'altra, en un passe magistral de Trigueros a Estupiñan que guanya la línia de fons i posa un centre magnífic al qual no arriba ningú.

- Destacar la lesió muscular del jugador del Granada Gonalons que suposa que el canvien quan s'han jugat 13 minuts de partit.

- El Granada crea poc de perill a la contra. Destacar una que acaba en un remat fora des de fora de l'àrea de Luis Suárez després d'una pèrdua absurda d'Iborra, que fa un passe de taló a la seua defensa.

- El Granada espera al Villarreal durant la primera mitja hora en un bloc mitjà, però en una pressió alta en el minut 29, Asenjo llança una pilota en llarg, que controla Danjuma escorat a l'esquerra. Quan s'interna en l'àrea centra cap a Trigueros que és agafat abans que puga rematar. L'àrbitre  decreta penal i expulsió, però després d'intervenir el VAR, el jugador no expulsa al jugador del Granada. Llança el penal Danjuma després de 5 minuts d'interrupció i marca el 0-1.

- La jugada després del 0-1, el Granada té una bona oportunitat, però no marca, ja que remata fora. 

- En una jugada en que Asenjo llança en llarg i dos defenses del Granada no s'aclareixen a controlar la pilota, aquesta queda en poder de Danjuma, que encara al porter i acaba marcant a porta buida amb molta calma quan tenia un defensa que quasi l'agafa.

- A partir d'aquest moment el partit entra en un descontrol fins el descans. El Villarreal té oportunitats per marcar el tercer gol, especialment bona ha sigut una de Pau després d'un centre de Danjuma, però la pilota ha anat fora. Per la seva part, el Granada té també dues oportunitats en concedir amb massa facilitats el Villarreal dues faltes directe a la vora de l'àrea, llançades per Montoro i Luis Suárez a la tanca classificatòria.

- Després de 6 minuts de descompte s'arriba al descans.

2a part.

- El Granada ix dominant i el Villarreal fora del partit. Al cap de 4 minuts de la reanudació se li anul·la un gol al Granada per fora de joc. Ben anul·lat, però és pressagi del que vindrà després.

- Cada pilota llarga a l'esquena dels centrals del Villarreal és un martiri. Primer Pau i després Mandi estan poc contundents i deixen bones oportunitats al Granada.

- El Villarreal no té la capacitat d'altres dies de tindre el control del partit a través de la pilota. Així i tot, el Villarreal pot marcar amb un magistral passe de Lo Celso a Danjuma, que es queda mà a mà amb el porter i aquest atura la pilota tapant-li molt bé els espais al davanter del Villarreal.

- El Granada empata després d'un penal comés per Aurier. Després del gol Emery introdueix tres canvis: Pedraza, Chukwueze i Foyth entren per Estupiñan, Yeremi i Aurier.

- Amb els canvis, el Villarreal segueix sense tindre el control del partit. Les pilotes a l'esquena de la defensa segueix mostrant la fragilitat defensiva i el Granada té bones oportunitats per marcar. Afortunadament, entre Asenjo, Mandi que salva una pilota amb Asenjo superat i el poc encert dels jugadors de l'equip andalús, el Villarreal segueix amb l'avantatge en el marcador.

- Al minut 69, Alberto Moreno entra per Lo Celso, però abans d'anar-se'n, el jugador argentí deixa un altre passe sobre Chukwueze que remata sense sort.

- El partit segueix amb molt de perill per al Villarreal perquè el Granada segueix intentant equilibrar el partit, però una entrada per l'esquerra de Pedraza que guanya la línia de fons i li fa una gran passada a Chukwueze provoca un penal quan un defensa del Granada toca amb la mà molt separada del cos el remat del jugador nigerià del Villarreal.

- Danjuma tornà a marcar de penal per al Villarreal, marcant el seu tercer gol del partit i els últims minuts són molt més fàcils per al Villarreal. El Granada baixa molt i el Villarreal controla bé el partit.

- Un minut després del tercer gol, Moi Gómez entra per Trigueros. Serà Moi l'autor del tercer gol, en l'últim minut de descompte del partit (l'àrbitre torna a donar sis minuts més de prolongació). Chukwueze li posa un passe magnífic a Moi, que regateja al porter i marca el gol a porta buida. Inicialment, l'àrbitre anul·la el gol, però el VAR mostra que la posició de Moi és correcta i posa l'1-4 definitiu en el marcador.

- El Villarreal guanya amb un marcador molt contundent un partit on ha patit molt durant 35 minuts de la segona part.

- Danjuma, que marca tres gols, és el jugador més destacat del Villarreal.

Detalls destacables.

- El Villarreal ix al camp amb una samarreta de suport a José Manuel Llaneza, que aquesta setmana ha fet públic que pateix leucèmia.


 


- Es guarda un minut de silencia abans de començar el partit per la mort del pare del jugador del Granada Germán Sánchez.


-Al final del partit Emery li vol donar la mà a Robert Moreno, entrenador del Granada, però aquest no li la dona. Pareix ser que a Robert Moreno no li ha paregut bé que Emery haja celebrat el quart gol del Villarreal amb el partit decidit.

L'acta del partit.

L'alineació inicial del Granada i els canvis que ha fet han sigut els següents:


 Canvis en el Granada:

Minut 13: Uzuni per Gonalons.

Minut 46: Torrente per Quini.

Minut 71: Petrovic per Montoro.

Minut 88: Collado per Neva.

Minut 88: Soro per Molina.

L'alineació del Villarreal i els canvis que ha fet:

 


Canvis: 

Minut 63: Pedraza per Estupiñán.

Minut 63: Foyth per Aurier.

Minut 63: Chukwueze per Yeremy.

Minut 71: Alberto Moreno per Lo Celso.

Minut 82: Moi Gómez per Trigueros.

Gols.

0-1. Minut 34. Danjuma (penal).

0-2. Minut 39. Danjuma.

1-2. Minut 61. Luis Milla (penal).

1-3. Minut 80. Danjuma (penal).

1-4. Minut 90+6: Moi Gómez.

Amonestacions. 

 Segons l'acta del partit les amonestacions han sigut les següents:


Granada:


- En el minut 31 el jugador (6) Sanchez Barahona, German va ser amonestat pel següent motiu: Encarar-se amb un contrari sense arribar a insults ni a l'amenaça.

- En el minut 31 el jugador (24) Uzuni , Myrto va ser amonestat pel següent motiu: subjectar a un adversari derrocant-lo dins de la seua pròpia àrea de penal evitant amb això un atac prometedor.


- En el minut 81 el jugador (28) Torrent Navarrés, Raul va ser amonestat pel següent motiu: Jugar la pilota amb la mà, tallant un tir a porteria de l'equip contrari.


Villarreal CF:

- En el minut 31 el jugador (15) Groeneveld , Arnaut Danjuma va ser amonestat pel següent motiu: encarar-se amb un contrari sense arribar a insults ni a l'amenaça.


 - En el minut 45 el jugador (12) Estupiñan Tenorio, Pervis Josue va ser amonestat pel següent motiu: Derrocar a un contrari de manera temerària en la disputa de la pilota.

- En el minut 61 el jugador (25) Aurier , Serge Alain Stephane va ser amonestat pel següent motiu: disputar la pilota amb un contrari de manera temerària en la disputa de la pilota


 - En el minut 67 el jugador (11) Chukwueze , Samuel Chimerenka va ser amonestat pel següent motiu: encarar-se amb un contrari cap amb cap colpejant-li de manera temerària.


 - En el minut 75 el jugador (1) Asenjo Andres, Sergio va ser amonestat pel següent motiu: retardar la posada en joc d'un servei de meta, amb ànim de perdre temps.


-  En el minut 90 el jugador (10) Iborra De la Font, Vicente va ser amonestat pel següent motiu: retardar la posada en joc de la pilota en un tir lliure directe, amb ànim de perdre temps.

L'acta del partit no reflexa cap tipus d'incidència. 

El partit en números.

Temps de joc.
 
Total del partit: 90 +13 minuts de descompte (6 en la primera part i 7 en la segona).

Temps real de joc: 58 minuts 14 segons.
 
Resultat en xG.
 
Segons dades d'Opta (a través de Fotmob).
 
Granada 2,50-Villarreal 4,68
 
Primera part:
 
Granada 0,27-Villarreal 2,52
 
Segona part:
 
Granada 2,22 -Villarreal 2,16
 
En joc obert:
 
Granada 1,30-Villarreal 2,65
 
A pilota aturada.
 
Granada 0,41-Villarreal 0,45
 
De penal:
 
Granada 0,79-Villarreal 1,58
 
xG on target (xGOT)
 
Granada 1,32-Villarreal 3,99
 
El Villarreal va fer una marca en atac, però va concedir massa en defensa. De fet, el Granada va fer mèrits sobrats per marcar 2 gols i empatar el partit en la segona part. El Villarreal haurà d'anar amb més compte quan té una distància molt favorable en el marcador. 

S'ha de destacar que és el segon major xG del Villarreal en tots els seus partits oficials, el major va ser contra el At. Sanluqueño en copa, però és el tercer major xG que rep en contra aquesta temporada, després dels partits contra el Barcelona i el Young Boys en Suïssa.
 
 
El detall tàctic. Centrar des d'on fa més mal.
 
Segons expliquen en un curs sobre dades del futbol de Stats Bomb no és el mateix centrar des de qualsevol lloc del camp. La màxima probabilitat de marcar gols és guanyar la línia de fons i estar molt a prop de l'àrea centrar cap arrere en busca del rematador. Això dona una probabilitat d'un 5% de marcar gol. 

Ahir, el Villarreal va arribar molt bé per les bandes a la zona que de veritat fa mal. Destaquen les arribades dels laterals.
 
Aurier va arribar una vegada en el minut 7, en la millor zona per centrar després de combinar amb Yeremy. Danjuma va rematar fora, però va ser una molt bona oportunitat generada a partir de la paciència en l'elaboració del joc.
 

 

Estupiñan va arribar dos vegades per la banda en la primera part. I sempre en una molt bona zona de centre des del punt de vista de les probabilitats. En cap dels dos centres es va produir remat. Especialment bo va ser el centre de la foto al que no va arribar Parejo per molt poc.


Sense ser un lateral, Danjuma també va ser capaç de guanyar la mateixa posició. Sense guamyar la línia de fons, la probabilitat de que siga golbaixa un poc, però és seus centre són molt proper a l'àrea i creen molt
més perill que si estiguera pegat a la banda.

El seu primer centre no el va rematar ningú i en el seu segon Pau Torres va tindre una oportunitat molt bona de gol.




Respecte a Pedraza, només es va projectar una vegada en la zona on els centre fan mal i això va suposar un remat de Chukwueze va suposar el penal que seria el 1-3.
 

 
Pilota aturada. 

Defensa del Villarreal.

El Granada va llançar 8 còrners, 4 faltes centrades a l'àrea i dos tirs lliures directes.

- Els dos tirs lliures van ser en posicions molt bones, centrades i els dos van anar a la tanca. Deixar dos tirs d'aquests tipus en un partit a l'equip rival no és un bon negoci. Ahir no li va anar bé al Granada, però en aquests tirs lliures directe es dobla la probabilitat de marcar respecte a un remat directe en el joc obert.

- De les 4 faltes centrades a l'area, 3 les va resoldre el Villarreal sense problemes i 1 va suposar un remat de Germán amb un 0,07 de xG (0,09 de xGOT) que va aturar Asenjo. Molt bona aturada de Asenjo, que en primera instància no va evitar el remat perquè va eixir i no va aturar la pilota.

- Respecte als 8 còrners, 6 els va resoldre molt bé el Villarreal, de manera que no es va produir remat del Granada i en dos va rematar. Raul Torrente en la segona part va tindre una bona posició de remat. Amb el cap va enviar la pilota fora en una jugada de xG 0,06. Germán, també en la segona part, ve rematar de cap amb un xG de 0,05. El remat va anar fora i Mandi va fer que rematara amb dificultat. El Villarreal segueix sense rebre cap gol de còrner en lliga.

Atac del Villarreal.

El Villarreal va llançar 2 córners i 3 faltes amb centres a l'àrea.

- En els córners només un va acabar en un remat de Mandi. Es va desmarcar molt bé i va trobar una posició molt bona de gol, però va rematar molt desviat. Es va generar una oportunitat amb xG de 0,13. Dir que els dos còrners es van llançar de manera diferent. En el primer Danjuma va traure en curt sobre Parejo, que va centrar i en el segon, el del remat de Mandi, Parejo va centrar al primer pal. Una vegada més, el Villarreal va generar una bona oportunitat de còrner.

- En les faltes centrades a l'àrea, el Villarreal va rematar només una vegada, però va ser una gran oportunitat de gol. Va llançar una falta de manera molt ràpida, Danjuma va centrar a l'àrea i Pau va rematar amb el Pau una oportunitat de xG 0,33. La pilota va anar fora. La imatge d'aquesta jugada es pot veure dalt en el segon centre de Danjuma.

La lupa.

Ahir valia la pena seguir a Asenjo i a Danjuma.
 
Asenjo.
 
Va fer el seu millor partit en lliga dels tres que ha jugat.  El Granada va rematar 5 vegades entre els 3 pals i va marcar un gol, de penal, que era imparable encara que Asenjo es va llançar molt bé. El xGOT del llançament va ser de 0,99, per tant era quasi impossible d'aturar.
 
De les quatre aturades, dos van ser especialment bones. L'esmentada en l'apartat de xoc a pilota aturada en el remat de Germán i el mà a mà de la foto de baix amb un remat de Luis Suárez, després de guanyar-li molt fàcilment una pilota a Mandi.
 

 
 El remat de Luis Suárez tenia un xG de 0,28 i un xGOT de 0,19.
 
La millor manera d'avaluar si un porter va aturar bé és analitzat el xGOT dels rivals i els gols rebuts. El xGOT del Granada va ser de 1,32 i Asenjo va rebre 1 gol, per tant té un resultat favorable de 0,32 xGOT que és un gran resultat per a un partit.

Amb el peu, Asenjo va estar bé. Va tindre una efectivitat del 84%, al donar 51 passes, dels quals 43 van ser bons. Destaca l'apertura a Danjuma en la jugada que va suposar el penal sobre Trigueros.

Danjuma.
 

Va ser l'estrela del partit. Va saber estar en el lloc oportú. Va tindre oportunitats molt bones de gol. Va rematar 7 vegades, de les que 4 van ser entre els 3 pals. Els dos penals i dos oportunitats més. El gol després de regatejar al porter que tenia un xG de 0,71 segons Wyscout i un mà a mà que va traure el porter amb un xG de 0,41 després d'un gran passe de Lo Celso. Això indica que sap buscar zones de remat. El seu  xG va ser de 3,46 que és molt més del que genera un equip sancer en molts partits. Si eliminem els penals va tindre un xG de quasi 2, quan la mitjana del Villarreal en lliga és de 1,56.

Danjuma ha marcat el seu primer hat-trick en el futbol professional. En el Villarreal havia marcat dos gols en dos partits (Betis i Atalanta). Això ja millorava el seu millor registre, ja que només havia sigut capaç de marcar dos gols en un partit oficial una vegada amb el Bornemouth i una amb el Brujas. 

Com ell va explicar en una entrevista en The Athletic, la clau de la seva transformació ha sigut com Emery li ha ensenyat els moviments que ha de fer.

Dades obtingudes de futmob, instat, wyscout.

 


 



 


 


                                   





 













































Comentaris

Entrades populars