Villarreal-Benicarló. Títol i descens en joc.

En la penúltima jornada, el Villarreal rebia al Benicarló, equip classificat en la posició 9 a només un lloc de la salvació.

El partit del Villarreal es jugava el diumenge 31-5-1970 a les 17.30 hores i el dia abans jugaven el el Paiporta, que va perdre en Tortosa per 1-0.

En tercera divisió hi havia dos precedents en El Madrigal, amb dos victòries del Villarreal, per 2-0 en la temporada 1967-68 i 1-0 en la 1968-69.

Fitxa tècnica.

Villarreal 3-Benicarló 1. 31-5-1970.

Villarreal: Alapont, Debón , Alcañiz, Marzal, Eusebio, Linares, Martínez, Luiche, Palau, Causanilles, Serrano.

Canvis: Masiá per Serrano.

Benicarló: Gómez, Irles, Garay, Juanín, Navarro, Sancho, Erro, César, Santiago, De la Haba i Parra.

Canvis: Iglesias per Gómez al minut 46 i Choco per Garay al minut 72.

Àrbitre: Garcia Mor del col·legi valencià ajudat en les bandes per Sanchiz Ortiz i Bosco Ballester.

Gols.

1-0. Minut 55. Marzal.

1-1. Minut 62. De la Haba.

2-1. Minut 63. Causanilles.

3-1. Minut 68. Masiá.

Desenvolupament del partit.

En la primera part no va hi haure gols. El Benicarló defensava i intentava eixir al contracop. Per la seua part, el Villarreal tenia el domini, però aquest no cristal·litzava. Prova d’aquest domini és que en la primera part, el Villarreal va llançar 7 córners, per cap el Benicarló.

En la segona part, el Villarreal va intensificar el seu domini i fruit d’açò va ser el primer gol de Marzal, que en posició d’extrem esquerre va llançar un tir creuat espectacular, que es va convertir en el primer gol. Set minuts després va empatar el Benicarló de falta directa, però només un minut després Causanilles va tornar a marcar un gol com el de la setmana anterior contra l’Onda, regatejant-se a tot el món, fins i tot al porter i marcant a porta buida. Maciá seria el responsable de tancar el marcador.

Una gran festa es va viure al final del partit amb el campionat del Villarreal i la classificació per a la promoció d’ascens a segona divisió.

Després d’aquesta jornada, i a falta d’un partit per jugar, el Villarreal es quedava amb 54 punts per 51 del Mestalla i 49 del Paiporta.