Els inicis de Pellegrini en el Villarreal (2a part)

El Villarreal s'havia classificat de forma brillant a Europa, però en els inicis de la lliga res anava a ser igual i això que va arribar Forlán per tancar una gran plantilla.

El Villarreal començava en casa del campió, el València, i va començar perdent per 2-1, amb un gol de Forlán. Va ser un partit on a l'equip groguet li va faltar un poc de sort, ja que va estavellar tres pilotes en els pals de la porteria del València.

El debut en casa en lliga seria davant la Real Societat i el resultat va ser de 0-0. Després de dos jornades, el Villarreal tenia només 1 punt.

A continuació, el Villarreal debutava en la Copa de la UEFA en camp del Hammarby i guanyava 1-2 amb gols de Guayre i Gonzalo Rodríguez. però en la següent visita en lliga, en Santander, el Villarreal va patir una nova decepció, ja que va empatar un partit 1-1 que guanyava fins el descompte per 0-1 amb un gol de Sonny Anderson.

En la quarta jornada, el Villarreal rebia al Sevilla. El partit va acabar 0-0 i el titular del Mediterráneo no podia ser més clar: 

Pellegrini "atasca" el juego del Submarino con su sistema.

L'entrenador rebia les primeres crítiques a les seues idees de que els interiors havien de jugar cap a dins i les bandes s'ocupaven per sorpresa per part dels laterals. Fins el moment allò pareixia que no anava i s'oblidaven les bones nits de futbol de la Intertoto.

En la cinquena jornada, el Villarreal visitava al At. Madrid i va perdre per 1-0. Les crítiques sobre Pellegrini augmentaven. Després de 5 partits en lliga, el Villarreal no havia guanyat cap, havia empatat 3 i perdut 2.

De nou un titular dur del Mediterréneo en la crònica:

Pellegrini se mantiene fiel a un sistema que no sabe ganar.

El dilluns 27-9, la pàgina inicial d'esports del Mediterráneo es titulava: 

Los pecados de Pellegrini.

I s'enumeraven els 7 pecats.

1. Es manté fidel a un sistema de joc sense alternatives.

2. És un tècnic nou en el futbol espanyol i això li passa factura.

3. No ha corregit la feblesa defensiva en el joc aeri.

4. La falta de rotacions ha provocat moltes lesions musculars.

5. No troba el camí del gol per a un submarí sense pegada.

6. No llegeix bé els partits quan es posen cap per amunt.

7. Desconfiança en el vestidor pels seus mètodes de treball.

El Villarreal va guanyar els dos següents partits contra el Hammarby, per 3-0 i contra el Saragossa per 2-0. Poc a poc, de manera lenta l'equip va trobar la manera de jugar que volia Pellegrini i la temporada acabaria sent un èxit amb l'equip classificat per primera vegada per a la Champions League.

Pellegrini ens va deixar moltes ensenyances, entre elles, una que deia que les valoracions es fan al final de la lliga. A ell, tant mitjans de comunicació com aficionats es van valorar malament molt prompte i es va demostrar que amb paciència es va veure un gran futbol en El Madrigal.




Comentaris

Entrades populars