La Unión 2-Villarreal 1. Temporada 1969-70.

Una de les novetats de la temporada 1969-70 és que els equips de tercera divisió podien jugar la Copa. El Villarreal es va inscriure i en primera ronda li va tocar La Unión, equip de la població murciana que porta el nom de l’equip.
Era la primera vegada que el Villarreal jugava la Copa del Generalíssim. Abans de la Guerra Civil, la promoció del CD Villarreal contra el Cartagena per pujar a segona divisió també era una eliminatòria prèvia de la Copa de la República de 1936, encara que en aquell moment a aquest fet no se li va concedir cap importància perquè el que importava era l’ascens a segona divisió. Així, que aquesta eliminatòria contra La Unión anava a ser la segona vegada que l’espectacle de la Copa visitava Vila-real.
El Villarreal va partir cap a la població murciana de La Unión el dia 6-10-1969 a les 15 hores. Rey va convocar als jugadors següents: Villarreal: Alapont, Debón , Alcañiz, Eusebio, Linares, Sanchís, Luiche, Palau, Causanilles, Serrano, Casalta, Luis Moreno, Masià i Chumillas.En aquesta convocatòria, el Villarreal presentava dos novetats importants: Debón i Causanilles. Aquests dos jugadors acabaven de fitxar pel Villarreal i es presumia que serien titulars.
El dia 7-10-2019, dia de la Verge del Roser, patrona de La Unión, el Villarreal va jugar el partit d’anada en la població murciana. El partit es jugava a les 4.15 hores, abans de la processó de la patrona de La Unión, que era a les 7.

Fitxa tècnica
La Unión 2-Villarreal 1. Parque de los Recreos. 7-10-1969. 16.15 hores.
La Unión: Sanromán, Toral, Rubio, Reyes, España, Hidalgo, Segura, Juanete, Sornichero, Llamas i Pepín.
Villarreal: Villarreal: Alapont, Debón , Alcañiz, Marzal, Eusebio, Linares, Sanchís, Luiche, Palau, Causanilles i Serrano.
Àrbitre: Lupiañez del col·legi andalús, ajudat en les bandes per Laguardia i Giménez Días.
Gols.
1-0. Minut 78. Llamas
1-1. Minut 79. Sanromán en pp.
2-1. Minut 84. Llamas.
Desenvolupament del partit.
La Unión va dominar el partit des de l’inici, segons el cronista del diari Línea va jugar el millor partit entre molts anys. El millor jugador del Villarreal va ser Alapont que en la primera part va salvar 4 oportunitats de gol de La Unión. El porter del Villarreal va fer grans aturades després de tirs de Segura, Sornichero, Llamas i Juanete. El remat d’aquest últim acabaria en el travesser després de l’aturada d’Alapont.
En la segona part, la tònica va ser la mateixa i Juanete va tindre una altra bona oportunitat per a l’equip de casa, però Alapont la va tornar a desbaratar. La defensa del Villarreal va aconseguir que el partit arribara en empat a l’últim quart d’hora, però en el minut 78, en una jugada amb molta gent dins de l’àrea del Villarreal, Llamas rematar i va marcar el primer gol del partit.
Poc li duraria l’alegria a l’equip local perquè en el minut 79, Palau va rematar sense massa perill una jugada del Villarreal, però quan el més fàcil era que el porter Sanromán agafara la pilota, aquest es va fer un autogol. Un minut després, La Unión posaria el 2-1 definitiu, quan Llamas va rematar de cap un centre de Segura. Fins l’últim minut l’equip murcià buscaria un avantatge de 2 gols per al partit de tornada, però el marcador no es va moure.
Nota: en la xicoteta ressenya del partit que apareix en Mediterráneo, feta per l’agència de notícies Alfil, es diu que l’autor del gol del Villarreal és Luiche, però pareix més fiable la descripció del diari Línea. Per això apareix el gol del Villarreal com gol de Sanromán en pròpia porta.