Vicente Fabado

Després de salvar la categoria de manera quasi miraculosa la temporada 1992-93, Carlos Simón va seguir com entrenador del Villarreal i va fer importants canvis en la plantilla. Per justificar aquests canvis va dir que volia un equip jove, agressiu, ràpid i disciplinat. Dins d'aquesta filosofia van arribar al Villarreal dos jugadors provinents del filial del València. Aquest jugadors eren Fabado i Eres.

Vicente Fabado, nascut a Oviedo, tenia 24 anys quan va arribar al Villarreal. Tenia 24 anys. Havia nascut el dia 25-10-1968 i la del Villarreal anava a ser la seua primera experiència en segona divisió A. Aquest migcampista havia jugat 27 partits amb el València B en segona divisió B, marcat 6 gols.La seua posició era la de migcampista per l'esquerra, encara que també podia jugar com a lateral esquerrà.

El dia 29-6-1993 s'anunciava que Fabado jugaria en el Villarreal. Portava algunes temporades en la cantera del València, i va arribar a jugar cedit en el Burriana. La idea del València era que fera le pretemporada en el primer equip, però quan va arribar el Villarreal, un equip de segona divisió A, el jugador va decidir que la seua millor opció seria que el jugador començara una carrera professional al futbol.

Fabado va ser titular en el primer amistós de pretemporada del Villarreal en El Madrigal, en la temporada 1993-94. El partit va quedar 2-1, i jugant per l'esquerra li va centrar una pilota que Carrillo en pròpia porta va convertir en el 1-0. Va causar una grata impressió en el seu primer partit en Vila-real.

No va ser titular en el segon partit de pretemporada en l'estiu de 1993, quan el Villarreal li va guanyar 2-0 al Castelló. Va jugar una estona la segona part i va tindre una bona actuació en defensa, encara que en aquell moment, en un major domini del Castelló, no es va projectar en atac.

Seria titular en l'amistós en Onda, en el que el Villarreal va guanyar 0-2, on va mostrar que era un jugador molt vàlid per al contracop.

El seu primer gol amb el Villarreal, el marcaria en Gandia, el dia 14-8-1993. Encara que no va eixir de titular, va ser l'autor del 0-2 en un partit que va acabar 0-5.

Va ser titular el dia 16-8-1993, el dia que Marcelo Salas va jugar en El Madrigal i el Villarreal li va guanyar 2-0 a la selecció sub 20 de Xile.

També va tindre uns minuts en el partit entre l'Arenys de Mar i el Villarreal, que va guanyar l'equip groguet per 2-3.

Fabado participaria amb la Victòria 1-0 del Villarreal davant d'un València ple de suplents i en l'empat 0-0 del Villarreal contra el Castelló, partit on va ser titular. Aquests dos últims partits contra el castelló i el València eren corresponents a un trofeu 3x1 (un triangular de 45 minuts que es jugava el mateix dia). El Villarreal va guanyar el primer memorial Vicente Rovira jugat en Castàlia.

El seu segon gol en el Villarreal el marcaria en Puçol, en la victòria del Villarreal per 3-6. Va marcar el 2-6. Va ser el dia 24-8-1993.

Va jugar contra l'Almassora el dia 26-8 en partit que va quedar 3-0 i va mostrar una de les seues millors qualitats, els centres des de la banda esquerra. El 3-0 va ser una assistència seua a Loinaz.

En l'últim partit de pretemporada, contra el seu ex equip, el Burriana, va ser titular. El Villarreal va perdre 2-0 en l'única derrota en aquella pretemporada.

Quan va acabar la pretemporada Carlos Simón no estava content amb el rendiment de Fabado. Va eixir el rumor de que se li podria donar la baixa, però no va ser així, encara que mai va ser titular i jugaria molt poc en partits oficials en el Villarreal.

El primer partit oficial del Villarreal va ser en copa, i Fabado va jugar 28 minuts en la victòria 0-1 en terres gallegues. També jugaria 6 minuts en la primera jornada de lliga, en l'empat del Villarreal en Leganés 1-1.

Jugaria els 90 minuts en el partit de tornada de Copa contra l'Arosa, partit que va quedar 0-0, el Villarreal va jugar molt malament i l'afició va xiular molt a l'equip.

També jugaria com suplent en la jornada 4 en partit contra el Burgos en casa (0-0) quan va jugar 60 minuts.

Va patir un greu accident i no tornaria a jugar fins ben avançada la temporada.

Seria 3 vegades titular en lliga amb el Villarreal, en la jornada 28 en Compostel·la (derrota 2-0) quan va jugar 58 minut, en la jornada 31 en casa contra el Toledo (0-0) quan va jugar els 90 minuts, en la jornada 36 quan el Villarreal va perdre 3-1 en Múrcia.

En total va jugar 7 partits oficials amb el Villarreal, 5 de lliga i 2 partits de Copa. No es va consolidar en l'equip i la temporada 1994-95 deixaria Vila-real per anar a jugar amb el Levante en segona divisió B. En aquesta temporada també jugaria en el Nàstic de Tarragona, Polideportivo Almeria i el Mar Menor.

La seua única experiència en la categoria de plata va ser amb el Villarreal.

El dia 23-2-2019, Vicente Fabado va morir després d'una llarga malaltia. Descanse en pau.