Pretemporada 2022-23 (3a part)

30-7-2022

Resum de la setmana

- Aquesta setmana han passat més coses. S'ha produït l'eixida de tres jugadors molt importants en les últimes temporades en el Villarreal (Mario, Moi Gómez i Iborra) i ha arribat el lateral dret Kiko Femenia.

- Mario se'n va al Watford i Kiko Femenia ve del Watford al Villarreal en dues operacions diferents. El Villarreal li va donar la carta de llibertat a Mario, qui ha fitxat per l'equip de la segona divisió anglesa. Del Watford arriba Kikio Femenia, igual que en el seu dia van arribar Capoue i Estupiñán. Segons Mediterráneo, el Villarreal ha pagat menys d'un milió d'euros de traspàs i segons The Athletic un poc més d'un milió d'euros. Així que el traspàs estarà sobre el milió d'euros. Kiko Femenia té trenta-un anys i ha fitxat per tres temporades amb el Villarreal.

- El missatge d'acomiadament de Mario en xarxes socials va ser el següent:

Groguets, m'hauria agradat acomiadar-me en persona i és una cosa que espere poder fer prompte. El primer donar les gràcies a la família Roig i a José Manuel Llaneza per donar-me l'oportunitat de pertànyer a aquest gran club que m'ha format com a persona i jugador durant més de 15 anys.


I per descomptat, gràcies groguets, per ser alé i suport, per haver-me fet viure nits màgiques en La Ceràmica. En el meu cor guardaré aqueix ascens a Primera Divisió i aquella nit màgica de Gdansk. Va ser un privilegi poder alçar aqueixa copa que tant us mereixies.


Us desitge el millor, ací hi haurà un groguet que sempre us animarà. Endavant Villarreal.

- Sobre l'eixida de Moi Gómez ja es veia vindre amb el poc que ha jugat en pretemporada. El Villarreal té un excés de jugadors en la seua posició i havia d'eixir algun jugador. Jugarà en Osasuna, club que en un exercici de transparència estrany en aquests dies va explicar que li pagarà al Villarreal 1,8 milions d'euros més 100000 euros per cada temporada que aconseguisca salvar-se en primera durant les properes cinc temporades. A més, hi ha altres variables si Osasuna es classifica per Europa.

De Moi Gómez sempre recordaré la seua qualitat sumada al seu treball. L'última temporada no va estar bé ofensivament, però queden els seus 12 km de mitjana que recorre per partit. Molt de compromís sempre amb l'equip. I també passarà a la història per marcar el gol 1000 del Villarreal en primera en aquell partit boig contra el Granada que va acabar 4-4.

Les dades del gràfic són de la temporada 2020-21, però mostra el que treballa Moi Gómez.


 

Per cert, Moi Gómez serà company de Peña, qui va rescindir contracte amb el Villarreal i segons vaig llegir l'altre dia en el Mediterráneo, el Villarreal li va pagar 400000 euros en aquesta rescinsió.

- Iborra no estava jugant quasi en pretemporada. Capoue i Coquelin partien en avantatge per al seu lloc i va al Llevant en qualitat de cedit amb obligació de compra si el Llevant puja a primera divisió. El Llevant no pot asumir tota la fitxa del jugador i el Villarreal li paga la part de la fitxa que li falta, així que el jugador no perd diners. Iborra torna a casa. Va ser un fixatge clau per salvar la categoria en la desastrosa temporada 2018-19. Pot ser el millor fitxatge d'hivern del Villarreal juntament amb Capoue i Eguren. Quan es va lesionar en la temporada 2020-21 va ser un drama, però l'arribada de Capoue el va fer oblidar un poc. Després de la lesió mai va arribar al mateix nivell d'abans, però en el vestidor era un líder. Sempre quedarà la seua xerrada abans de jugar la final de l'Europa League en Gandsk.

El missatge d'acomiadament d'Iborra va ser el següent: 



- Respecte a la resta de l'actualitat destaca la lesió de Trigueros en un dit del peu, que no es sap per quant de temps serà.

- Sobre els rumors pareix que l'arribada de Lo Celso és clau per Emery. Hui publica Mediterráneo que com el Villarreal no té ara diners per afrontar l'operació l'intentarà portar cedit amb una obligació de compra per a la temporada vinent. 

A mi l'assumpte de Lo Celso em crea un dubte. Millora la plantilla amb ell? Segur perquè és un jugador amb molta qualitat. Però, millora l'onze inicial amb ell? Pot ser que un poc, però no molt perquè si juga ell ha d'eixir un jugador i pensant que Gerard Moreno estarà bé, la posició més lògica de Lo Celso és partir de la banda dreta, això faria que Yeremy i Chukwueze perdran protagonisme en l'equip i això no em pareix una bona notícia. Igual que l'arribada de Kiko Femenia em pareix una molt bona incorporació perquè és un perfil de lateral dret que no tenia l'equip i em pareix necessari, no veig tan important  a Lo Celso. És veritat que és un jugador diferent, amb bona conducció (encara que a vegades abusa massa per al meu gust) i un passe sensacional. També pot jugar en diferents posicions (de fals davanter, partint des de la dreta o en la posició de Parejo), però el fet que Yeremy o Chukwueze vagen a tindre menys minuts em pareix molt mala notícia.

Yeremy podria anar a l'esquerra, però aleshores Álex Baena jugaria molt menys i és un altre jugador a desenvolupar. Serà interessant veure si arriba Lo Celso com gestiona Emery aquesta situació.

- De moment i com el Villarreal està jugant un 1-4-4-2 molt definit en aquesta pretemporada la situació de l'equip és la següent (pose en blau als titulars de moment i en roig a jugadors que no estan, però és molt probable que arriben)-

- Porters: Rulli, Reina.

- Lateral dret: Foyth, Kiko Femenia.

- Central dreta: Albiol, Mandi, (Foyth)

- Central esquerrà: Pau, Cuenca.

- Lateral esquerrà: Pedraza, Estupiñán, Alberto Moreno.

- Interior dret: Yeremy, Chukwueze, (Lo Celso).

- Mig centre defensiu: Capoue, Coquelin, (Foyth).

- Mig centre ofensiu: Parejo, Trigueros, Morlanes, (Lo Celso)

- Interior esquerrà: Álex Baena, Morales, (Trigueros, Coquelin, Alberto Moreno, Yeremy).

- Segona punta: Gerard Moreno, Jackson, (Morales), (Lo Celso)

- Punta: Danjuma, Dia, Alcácer, (Morales), Cavani.

Les posicions de l'esquerra són, des del meu punt de vista, les més competides. Veig molta igualtat entre Padraza i Estupiñán i d'interior veig a Álex Baena en avantatge pel què s'està veient en pretemporada, però en eixa posició les opcions són múltiples.

Queda un mes de mercat i crec que encara hi haurà eixida i entrada de jugadors.

Southampton-Villarreal.

- És el partit amistós número 17 del Villarreal contra un equip anglés. En els 16 primers ha guanyat 8, ha empatat 5 i ha perdut 3 partits.
 
- Primer partit, ja siga oficial o amistós, entre el Southampton i el Villarreal. 

- El Villarreal inicia el partit amb el seu 1-4-4-2. L’onze inicial és: Reina; Dela, Mandi, Pau Torres, Pedraza; Yeremy, Capoue, Morlanes, Álex Baena; Gerard Moreno, Jackson.
 

 - Primera titularitat per a Morlanes, que ja va jugar uns minuts en camp de l'Stade de Reims.

- Primera convocatòria en pretemporada per a Nikita Iosifov i Carlo Adriano.
 
- Danjuma torna a estar fora de la convocatòria i no s'ha dit res de que estiga lesionat.

- L'alineació de l'equip anglés és la següent:


- El Villarreal ha estat molt bé els primers 20 minuts. Els 3 primers minuts del partit ha dominat la pilota el Southampton i ha llançat un xut des de fora de l'àrea que ha aturat molt bé Reina.

- A partir d'aquest moment, el Villarreal s'ha fet en el control del partit. Gerard Moreno ha estat magnífic entre línies. En primer lloc, li ha fet una passada molt bona a Jackson en profunditat, però el jugador senegalés no ha arribat. En el minut 11, li ha fet una passada a Yeremy que quasi marca. Ha sigut la primera bona oportunitat del Villarreal.

- En el minut 16, Jackson ha guanyat un rebuig del Villarreal en defensa, quan la pilota eixia quasi de banda en la part esquerra de l'atac del Villarreal i encara en el seu camp. Ha fet una carrera d'uns 55 metres mostrant una gran potència i conducció. Ha centrat, ha tingut la sort que la pilota ha rebutjat en un defensa de l'equip anglés i Yeremy de cap i en planxa ha rematat avanatçant-se a Salisu i marcant el 0-1.

- A partir del minut 20, el Southampton ha dominat un poc més, però només creant perill en un córner llançat al segon pal per Ward-Prowse i rematat per Amstrong fora.

- El domini en la part final de la primera part ha sigut altern i només destacar que cada equip ha tingut una falta perillosa a la vora de l'àreal. La del Villarreal, escorada a l'esquerra, que ha llançat Álex Baena a la tanca rival i un minut després Ward-Prowse ha llançat una falta directa molt centrada, però sense perill.

- Bona primera part del Villarreal.

- A l'inici de la segona part Morales entra per Jackson. El Villarreal segeix amb l'1-4-4-2 amb Reina; Dela, Mandi, Pau Torres, Pedraza; Yeremy, Capoue, Morlanes, Álex Baena; Gerard Moreno, Morales.
 
- L'equip anglés ha eixit molt més agressiu i ha jugat en el camp del Villarreal. Ens els primers deu minuts, el Villarreal no ha eixit del seu camp. Als deu minuts una internada de Pedraza ha provocat un córner, que ha llançat Álex Baena en curt i després d'una combinació entre diferents jugadors del Villarreal ha rematat el mateix Baena des de fora de l'àrea i la pilota ha eixit fora.
 
- La millor oportunitat del principi de la segona part de l'equip anglés ha sigut de Djenepo, que després d'un centre des de la dreta del central Balla-Kotchap, ha rematat sol davant de Reina i el porter del Villarreal ha rebutjat molt bé.
 
- Al minut 17 de la segona part, Parejo i Chukwueze entren per Morlanes i Yeremy. El Villarreal segeix amb l'1-4-4-2 amb Reina; Dela, Mandi, Pau Torres, Pedraza; Chukwueze, Capoue, Parejo, Álex Baena; Gerard Moreno, Morales.
 
- Al minut 19, Aribo agafa una pilota en el seu camp en la banda esquerra. Davant la passivitat del Villarreal avança fins quasi entrar a l'àrea quan li entra Parejo i se'n va d'ell, després d'un altre jugador i finalment dins de l'àrea retalla davant de Pau i marca un gran gol. Jugada molt bonica, però la defensa del Villarreal ha estat molt molleta.
 
- Merescut el gol de l'empat pel bon inici de la segona part del Southampton. Un minut després del gol de l'empat, l'àrbitre li ha anul·lat un gol a l'equip anglés. A poc a poc, el Villarreal ha anat equilibrant el partit.
 
- Al minut 27 de la segona part, magnífica passada de Pau Torres a Álex Baena que es situa en la posició de mitja punta i li posa una assistència amb la part exterior del peu esquerra a Gerard Moreno, que escorat a l'esquerra, remata de manera magnífica per marcar el 1-2.
 
- Al minut 31 de la segona part, el Villarreal fa cinc canvi. Entren Dia, Foyth, Estupiñán,  Carlo Adriano i Coquelin per Gerard Moreno, Dela, Pedraza, Capoue i Álex Baena. El Villarreal segueix amb l'1-4-4-2 amb Reina; Foyth, Mandi, Pau Torres, Estupiñán; Chukwueze, Capoue, Parejo, Morales; Dia, Carlo Adriano.
 
- En la part final del partit el Villarreal no ha patit massa. Només un tir des de dins de l'àrea faltant tres minuts i una pilota que ha perdut Pau Torres en l'eixida del Villarreal faltant dos minuts, però els anglesos ho han fet molt malament quan tenien una bona oportunitat. Ni han xutat a porta.
 
- Al final, victòria del Villarreal per 1-2. 

- El Villarreal suma la quarta victòria seguida en pretemporada i igual la ratxa de la pretemporada 2019-20, amb Calleja d'entranador, quan li va guanyar al WBA, al Llevant, a l'Augsburg i al Colònia.
 
- Si demà el Villarreal li guanya al Fulham aconseguirà guanyar 5 partits en pretemporada, fet que mai ha fet fent pretemporades com equip de primera divisió. L'última vegada que ho va fer va ser en la pretemporada 1993-94 quan el Villarreal va guanyar cinc partits seguits (Castelló, Onda, Gandia, Xile sub-20 i Arenys de Mar). (Tinc aquesta dada gràcies a Mihai Vidrou)

- El Villarreal està escollint al millor jugador del partit en aquesta pretemporada. Hui li han donat el premi a Capoue.



 - Àlex Baena va ser escollit el millor jugador del partit en els dos primers partits de pretemporada, Rulli en el tercer i Reina en el quart.

31-7-2021

Fulham-Villarreal.

- Només 24 hores després de començar el partit en Souhampton, el Villarreal juga en Londres contra el Fulham.

- L'onze inicial del Villarreal és el següent:


 - L'onze inicial és totalment diferent al d'ahir.

- Danjuma tampoc està convocat. És lògic pensant que ahir no estava i els convocats són els mateixos d'ahir.

- L'onze inicial del Fulham és el següent.

 - El Villarreal ix amb el seu clàssic 1-4-4-2 amb: Rulli; Foyth, Albiol, Cuenca, Estupiñán; Chukwueze, Coquelin, Parejo, Morales; Carlo Adriano, Dia.

- El Fulham ha entrat millor al partit, fent una bona pressió alta, recuperant moltes pilotes i arribant un parell de vegades amb tirs sense perill.

- Al Villarreal li ha costat molt superar la pressió alta del Fulham. Sense Pau Torres li costa molt més superar la primera línia de pressió.

- Al minut 15, Foyth ha vist una targeta groga per una entrada a un jugador del Fulham.

- Poc a poc el partit s'ha anat equilibrant més, però el Fulham ha tingut més domini posicional. El Villarreal no arribava gens a porteria. Només un tir bloquejat a Morales. El xut era des de fora de l'àrea i sense massa perill aparent.

- Als 29 minuts ha vingut la millor oportunitat del Fulham. Una gran jugada des de la part dreta de l'atac anglés. Centre de Neeskens Cabano al segon pal i Reed li ha guanyat l'esquena  a Foyth i des de dins de l'àrea xicoteta ha rematat. Rulli ha rebutjat la pilota molt bé.

- Als 34 minuts ha arribat el primer gol del Villareal en l'únic xut entre els tres pals del Villarreal en la primera part. Jugada posicional per la banda dreta. Gran passada interior de Coquelin. a Chukwueze, que ha guanyat la línia de fons i ha centrat des de la dreta. Li pilota li ha rebotat en un defensa de l'equip anglés. Li ha arribat a Morales que li l'ha passada a Parejo, qui amb cama esquerra i en una posició centrada des de dins de l'àrea, quasi en la línia que delimita l'àrea, ha marcat el 0-1.

- A partir d'aquest moment, el Fulham no ha creat cap perill.

- El Villarreal ha tornat a arribar en una gran pilota en profunditat de Cuenca cap a Coquelin, qui ha xutat fora.

- En l'últim minut de la primera part s'ha produït la primera incursió ofensiva d'un lateral del Villarreal. Estupiñán ha fet un centre sense perill a l'àrea.

- Sense cap minut de descompte s'ha arribat al descans.

- A l'inici de la segona part, el Villarreal ha efectuat dos canvis. Fer Niño i Jackson han entrat per Dia i Morales. El Villarreal ha seguit amb el seu 1-4-4-2 amb Rulli; Foyth, Albiol, Cuenca, Estupiñán; Chukwueze, Coquelin, Parejo, Carlo Adriano; Jackson, Fer Niño.

- Als 2 minuts de la segona part, bona transició ràpida del Villarreal. Chukwueze li la passa a Parejo, qui des de fora de l'àrea xuta alt per poc.

- Al principi de la segona part, el Villarreal ha tingut més la pilota que a l'inici de la primera, però als 6 minuts ha arribat una gran oportunitat del Fulham. Centre des de la dreta a Bobby Reid, qui des de la part esquerra de l'àrea, a l'entrada d'aquesta li la passa a Mitrovic, qui en una posició molt bona i centrada des de dins de l'area, remata al travesser.

- Als 9 minuts targeta a Palinha  per una dura entrada a Foyth.

- Als 13 minuts, falta centrada a l'àrea de Parejo que remata Foyth fora.

- Als 20 minuts, targeta groga a Kebano per una falta sobre Jackson.

- Als 22 minuts, Yeremy, Álex Baena, Morlanes i Capoue entren per Chukwueuze, Carlo Adriano, Parejo i Coquelin.  El Villarreal segueix amb l'1-4-4-2 amb Rulli; Foyth, Albiol, Cuenca, Estupiñán; Yeremy, Capoue, Morlanes, Álex Baena; Jackson, Fer Niño.

- Als 26 minuts de la segona part, gran contra cop del Villarreal. Fer Niño li la passa a Jackson en profunditat, i aquest agafa la pilota en el centre del camp i avança fins rematar dins de l'àrea del Fulham, però el seu xut és molt defectuós.

- Als 30 minuts gran recuperació de Yeremy en la posició de mig centre a prop de la seua àrea, li la passa a Jackson, que fa una gran carrera, entra en l'àrea del Fulham, pausa la jugada i li la passa a Yeremy que arriba en segona línia i remata fora. Una gran acció de Yeremy i Jackson.

- Als 31 minuts Kiko Femenia, Pedraza i Gerard Moreno entren per Foyth, Estupiñán i Fer Niño.  El Villarreal segueix amb l'1-4-4-2 amb Rulli; Kiko Femenia, Albiol, Cuenca, Pedraza; Yeremy, Capoue, Morlanes, Álex Baena; Gerard Moreno, Jackson.

- Al minut 35 de la segona part li han tret targeta groga a Albiol.

- Al minut 41 de la segona part, bona internada des de la dreta del lateral Mbabu, qui centra des de quasi la línia de fons cap a Mitrovic, qui marca el 1-1 des de dins de l'àrea xicoteta guanyant-li l'acció a la defensa del Villarreal.

- Al minut 44 de la segona part, targeta groga a Mitrovic per protestar.

- Sense cap minut de descompte, el partit acaba 1-1. El Fulham no ha creat quasi perill en la segona part, però ha tingut dues oportunitats molt bones. Empat just en Cravege Cottage.

- El Villarreal ha escollit a Parejo com jugador del partit.

- Les estadístiques bàsiques dels jugadors del Villarreal en pretemporada són les següents:

- Existeix una distribució equitativa de minuts en la plantilla. Destaquen per la part de baix els pocs minuts que han jugat Dia i Danjuma. Aquest últim porta tres partits seguits sense entrar en la convocatòria. Segons Lizárraga, no ha estat convocat per molèsties en el peu.

- Fins ara, Emery ha alineat 26 alineacions diferents en els 6 partits que ha jugat el Villarreal. No ha repetit cap alineació.

- L'alineació que més minuts ha jugat va ser la inicial contra l'Sporting de Lisboa, que va jugar 61 minuts. Aquesta alineació va ser: Jorgensen, Mario, Mandi, Cuenca, Dani Tasende; Morales, Capoue, Trigueros, Moi Gómez; Jackson, Fer Niño.



Comentaris

Entrades populars