Pretemporada 2022-23. 2a part

 22-7-2022

Resum de la setmana (1a part).

La setmana ha estat marcada per la renovació de Capoue, que ara té contracte fins al 30-6-2024 i l'adéu de Mario Gaspar que ha rescindit contracte amb el Villarreal.

- El magnífic rendiment de Capoue, que va arribar per substituir a un Iborra lesionat en el mercat d'hivern de la temporada 2020-21, ha fet que renove una campanya més. Capoue va passar de jugar en la segona divisió anglesa a fer-ho en la primera espanyola i a ser un heroi del Villarreal en la consecució del títol de l'Europa League. Capoue va fer oblidar a Iborra, un jugador que era clau en l'equip fins la lesió. Iborra també va arribar en un mercat d'hivern, en el de la fatídica temporada 2018-19, quan el Villarreal va estar molt a prop del descens i on ell va ser una peça clau per aconseguir la salvació.

- Mario deixa el Villarreal. Hui divendres 22-7-2022 deixa el Villarreal. Una llàstima perquè es queda a un partit de superar a Bruno i Trigueros com a jugador que més partits oficials ha jugat amb el Villarreal. Això sí, és el jugador que més partits porta jugats amb el Villarreal en primera divisió, encara que ara Trigueros tindrà més fàcil acostar-se al seu rècord i ser el primer.

Mario és l'últim jugador d'aquella compra massiva que el Villarreal li va fer a l'Albacete en 2007. En total van ser 16 jugadors provinents del juvenil i cadet de l'Albacete i del Fundación Albacete. L'Albacete estava en aquell moment en segona divisió A i patia una fort crisi econòmica. Al Villarreal li van oferir comprar aquell lot de jugadors per més d'un milió d'euros i ho va fer. No era un Albacete menor. Aquell any el juvenil de l'Albacete va ser campió de copa juvenil i el Villarreal es va portar a la seua columna vertebral: al central Omar, internacional en totes les categories inferiors d'Espanya fins aquell motiu, al mig centre Matilla i al davanter Luque, que havia sigut la sensació. A més, van arribar més jugadors d'aquell equip campió i altres, com Mario, que jugava en el Fundación Albacete, que era l'equip associat de l'Albacete, igual que el Roda juvenil ho és del Villarreal.

Només Mario i Matilla van arribar al primer equip. Matilla prometia molt, però mai va arribar al nivell que pareixia, encara així va ser clau en l'ascens a segona A del filial la temporada 2008-09 i va arribar al primer equip. 

Sense dubte el millor rendiment dels 16 jugadors del lot que el Villarreal va comprar al de Mario va ser el de Mario. La seua trajectòria paga de sobra el més d'un milió d'euros que el Villarreal li va pagar a l'Albacete. 

Magnífica la seua temporada amb el Villarreal B en la temporada 2000-09 quan el Villarreal va pujar a segona divisió A. Va formar una magnífica banda dreta amb Cristóbal, i també amb Jordi Pablo. Mario era potent. Dominava defensivament i anava sobrat de potència per arribar amunt, encara que mai va ser un gran centrador. Aquella temporada va debutar en el primer equip en primera, però va ser una presència testimonial.

Mario va destacar en la primera temporada del Villarreal B en segona B. Per davant d'ell estaven Hernán Pérez o Jefferson Montero. Quin luxe de banda dreta. La següent temporada, la 2010-11 va començar a jugar en primera divisió de manera més regular. Va començar bé, però va anar baixant en les següents temporades.

El gran moment de Mario va arribar amb l'arribada de Marcelino. En el primer partit de Marcelino com entrenador, Javi Venta va ser el titular i el Villarreal va perdre 5-0 en camp del Castilla. A partir d'aquell moment el lloc va ser de Mario. Marcelino el va fer millor del que era, va traure el màxim d'ell i van arribar nits inoblidables com aquell partit nocturn on el Villarreal va golejar a la Real Societat i Mario va ser el millor jugador amb molta diferència. L'endemà va ser impossible no rebre una imatge de whatsApp on parlara de Super Mario. Així va arribar a la selecció espanyola i va marcar aquell gol espectacular contra Anglaterra. Van ser grans temporades per a ell.

En les últimes temporades ha baixat el seu rendiment, però deixa una gran trajectòria i un acomiadament un poc trist. Espere que almenys puga fer una roda de premsa. Molta sort a Mario en la seua nova destinació.

- Pareix que Kiko Femenia arribarà al Villarreal en lloc de Mario. Pareix una decisió lògica. El Villarreal era massa asimètric. Com he comentat en aquest bloc quasi totes les arribades en jugades que hi han acabat en tir en els dos primers partits de pretemporada han arribat per l'esquerra. El Villarreal necessitava un lateral ofensiu per la dreta i per això arriba Kiko Femenia. Pareix que a més, a bon preu. Segons publica José Luis Lizárraga en el Mediterráneo el Villarreal pagarà menys d'un milió d'euros per ell. Aquest jugador ve de donar un gran rendiment en el Watford.

Villarreal-Borussia Dormund.

 - Mai s'han enfrontat el Borussia Dormund i el Villarreal en un partit, ja siga oficial o amistós. El Villarreal ha jugat 7 amistosos contra equips alemanys i fins ara ha guanyat cinc, ha empatat un i ha perdut un.

L'alineació inicial del Villarreal contra el Borrussia de Dormund és:


- D'inici el Villarreal ix amb el seu 1-4-4-2 amb el que ha jugat tota la pretemporada. Aquesta vegada amb Rulli; Foyth, Mandi, Pau Torres, Estupiñán; Yeremy, Coquelin, Parejo, Álex Baena: Gerard Moreno, Danjuma.

- Repeteixen 9 titulars del partit davant del PSV. Entren en l'equip titular Estupiñán per Pedraza i Mandi per Albiol.

- El primer minut de la primera part és molt significatiu. El Villarreal trau de centre. Fa el seu típic llançament en llarg per part de Pau, Gerard Pentina, però la jugada acaba en una treta de banda per al B. Dormund. El Villarreal fa una pressió alta, però els alemanys la superen amb molta facilitat i el Villarreal queda partit en dos. L'equip està massa llarg i els alemanys amb un poc de sort creen la primera oportunitat del partit amb un tir de Reus davant que Rulli que aquest atura molt bé.

- El Borussia es fa amb el domini del partit i a poc a poc crea oportunitats de gol. Als 15 minuts Adeyemi entra molt bé pel centre de la defensa del Villarreal. Amb un gran canvi de ritme supera a Pau i Rulli atura molt bé l'oportunitat del Borussia de Dormund.

- El Villarreal no ha eixit jugant la pilota. El Borussia, sense fer una pressió asfixiant, ha posat la primera línia de pressió alta i el Villarreal no ha fet el seu joc joc combinatiu habitual. Només ha eixit en pilotes en llarg on Álex Baena i especialment Gerard Moreno eren els receptors, intentant llançar a Danjuma,que ha estat molt superat per la defensa. El central per la dreta de l'equip alemany ha estat molt més ràpid i en l'única vegada que Danjuma ha superat la defensa alemanya amb un desmarc s'ha embolicat amb la pilota quan estava davant del porter i ni ha rematat. Per cert, la passada de Gerard Moreno a Danjuma en aquesta jugada ha sigut magistral. Danjuma, que va estar molt bé contra el PSV, hui ha estat molt fluix.

- El alemanys han seguit creant oportunitats una darrera de l'altra en la primera part i Rulli ha sigut l'heroi aturant-les totes. Ha fet tantes aturades bones que fins i tot li ha fet una a Pau Torres que ha rebutjat un centre dels alemanys des de la part esquerra de l'àrea i Rulli ha evitat que fora un gol en pròpia porta. També Foyth i Mandi han blocat xuts perillosos dels alemanys.

- Quan el Villarreal es mostrava content per no arribar al descans amb un 2-0 o 3-0  en contra en la primera part, una pilota en llarg de Coquelin a Gerard Moreno davant d'una molt desordenada defensa alemanya ha fet que Gerard rematara i aturara el porter alemany, però en el rebuig Gerard Moreno ha marcat amb la dreta en un gran remat.

- El Villarreal ha arribat 0-1 al descans amb un Gerard Moreno decisiu en l'àrea rival i amb Rulli elevat a la categoria de Sant. Molt bé el porter argentí, excepte en el primer còrner dels alemanys on ha eixit a per figues i per sort ningun jugador alemany ha aparegut. Per a reflexionar, perquè si aquesta errada que s'oblida fàcilment haguera acabat amb un gol alemany, quina qualificació tindria Rulli? Molt complicat el lloc de porter. Ho pots fer de manera excepcional durant 89 minuts, fallar 1 i tindre moltes crítiques negatives.

- En la segona part, Emery ha introduït tres canvis d'entrada. Estupiñán per Pedraza, Albiol per Mandi i Jackson per Danjuma. El Villarreal ha seguit amb un 1-4-4-2 amb Rulli; Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza; Yeremy, Coquelin, Parejo, Álex Baena: Gerard Moreno, Jackson.

- El Villarreal ha mostrat una altra cara des del primer moment en la segona part. Ha tingut la possessió de la pilota i han començat a apareixer tots els jugadors que estaven desapareguts en la primera part. Pedraza s'ha internat molt bé per l'esquerra, Baena ha pujat el seu nivell i ha mostrat que està fent una gran pretemporada, Gerard ha estat magistral.

- A poc a poc han arribat les oportunitats del Villarreal. Als 7 minuts, Foyth ha rematat l'únic córner que ha llançat el Villarreal. Si contra el PSV, Pau i Cuenca van rematar al primer pal, hui ha hagut uns bons moviments per a què Foyth apareguera sol en el segon pal, però ha rematat massa forçat i la pilota ha eixit per dalt. Bones sensacions està deixant el Villarreal en la pilota aturada en aquesta pretemporada.

- Als 8 minuts, Jackson ha quedat davant del porter, l'ha regatejat molt bé, ha rematat, però un defensa alemany ha tret la pilota baix dels pals. Molt bona segona part de Jackson, treballant, creant perill i fins i tot ha provocat l'única targeta de l'equip alemany quan ha marxat de Sulle amb un gran moviment. Està completant una gran pretemporada.

- Al minut 15, Gerard Moreno ha rebut en la part exterior de l'àrea en la part dreta, ha retallat a un defensa i ha llançat un poc alt. Un gran jugada marca de la casa. Després d'aquesta jugada s'han produït dos nous canvis en el Villarreal. Chukwueze ha entrat per Yeremy Pino i Capoue per Coquelin. El Villareal ha seguit amb el seu 1-4-4-2 ara amb Rulli; Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza; Chukwueze, Capoue, Parejo, Álex Baena: Gerard Moreno, Jackson.

- Chukwueze ha jugat 30 minuts magnífics. Ha marcat un gol i ha llançat un tir al pal. Al minut 22 de la segona part, una gran jugada on Samu ha confuït molt bé la pilota, li l'ha passat a Gerard, que ha fet una gran paret amb Capoeu, per finalment assistir a Samu per a que marcara un gran gol. Ha sigut el 2-0 per al Villarreal.

- En el minut 24 de la segona part, Trigueros ha entrat per Álex Baena i Morales per Gerard Moreno. Morales ha jugat per primera vegada de davanter en el Villarreal, que ha seguit amb el seu 1-4-4-2, ara amb:  Rulli; Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza; Chukwueze, Capoue, Parejo, Trigueros: Morales, Jackson. Ha sigut la primera vegada en la pretemporada que Trigueros ha jugat d'interior. Fins ara ho havia fet de mig centre.

- El Villarreal ha seguit dominant. Només en els últims 10 minuts de la segona part, el partit s'ha desordenat més i el Borussia Dormund ha tingut alguna arribada, però sense perill.

- En el minut 40 de la segona part, Dela ha entrat per Foyth i Iborra per Parejo. El Villarreal ha jugat amb: Rulli; Dela, Albiol, Pau Torres, Pedraza; Chukwueze, Capoue, Iborra, Trigueros: Morales, Jackson. Com sempre amb un 1-4-4-2.

- Cal destacar que Iborra està jugant molt poc en pretemporada. Dotze minuts en el primer partit (i perquè l'àrbitre va descomptar quatre), cap en el segon i cinc en el tercer. Pareix que Emery no compta amb ell i prefereix a Capoue i Coquelin per a la seu posició.

- Respecta a Dela han sigut els seus primers minuts de la pretemporada amb el primer equip amb una posició gens habitual per a ell, ja que en el filial juga de central.

- Al final, una part per a cada equip i el Villarreal ha guanyat 2-0.

- S'han quedat sense jugar: Reina, Gianni Casaro (el tercer porter del Villarreal hui i del B), Morlanes (que pareix recuperat de la lesió i portava el 2 de Mario) i Dia. Significatiu el tema de Dia, a qui pareix que el Villarreal li busca una eixida.

- No estava ni en la banqueta Moi Gómez. Està lesionat o està buscant una eixida per la gran quantitat de jugadors que hi ha en la seua posició? 

23-7-2022

Estadístiques després de tres partits de pretemporada.

Així estan les estadístiques del Villarreal després de tres partits de pretemporada.

TG significa targetes grogues i TR significa targetes grogues.

El llistat està ordenat per minuts jugats. Fins ara Parejo és el primer.


De moment molts pocs minuts per a Ibora, Dela i també per a Chukwueze, que encara no ha sigut titular, però es va reivindicar en el partit contra el Borussia de Dormund amb una gran actuació. També per a Moi Gómez, qui pareix que pot eixir de l'equip segons publica Javi Mata en As.

 

24-7-2022

Resum de la setmana (2a part). 

Sense arribar al nivell de les notícies de la renovació de Capoue o l'eixida de Mario, la setmana ha estat plena de rumors sobre eixides i entrades.

- Pareix que segur que Kiko Femenia arribarà del Watford en un traspàs de menys d'un milió d'euros. El Villarreal va acabar la temporada amb tres laterals drets (Foyth, Mario i Aurier) i ara tindrà dos: Foyth i Aurier. El francés ha de ser un jugador molt car perquè amb el seu currículum li costa trobar equip estan lliure. Ara mateix és el millor lateral dret lliure del mercat i si no té equip és perquè demana molts diners. Crec que en conjunt, el Villarreal ha estat bé en el mercat en aquesta posició. Aconsegueix un lateral del perfil que necessitava, que s'incorpore bé en atac i econòmicament no sé com queda, però estalviar-se la fitxa d'Aurier crec que baixarà la massa salarial de l'equip.

- La setmana va començar amb la història de Pau i la Juventus. Era una opció per a l'equip italià segons va publicar La Gazzetta dello Sport, però no volien pagar el que volia el Villarreal. Van preferir a Bremer, defensa del Torí, que els va costar sobre els 40 milions d'euros. Després va eixir la notícia de que el Barcelona vindria a per Pau en cas de què no fitxara a Koundé. La va publicar primer Mundo Deportivo i després Marca, signada per José Félix Díaz, un dels seus millors periodistes. També es va dir que el Barcelona aanva a per Iñigo Martínez del Ath. Bilbao, però al final pareix que Koundé anirà al Barcelona. 

Per acabar amb Pau, va eixir una notícia molt menys fiable de que els seus representants l'havien oferit al Chelsea i al Manchester City. L'equip de Guardiola ja té els centrals i busca un lateral esquerrà, pareix que Cucurella. El Chelsea si vol fitxar centrals. En principi els seus objectius eren Koundé i Kimbembe del PSG, però el jugador del Sevilla pareix que acabarà en el Barcelona. De moment, cap notícia seriosa diu que el Chelsea vol a Pau, però l'equip londinenc necessita centrals i Pau els del millor d'Europa. Tindrem un nou rumor la propera setmana?

- Un altre nom propi és Alcácer. Pareix que tant jugador com el club volen que deixe el Villarreal. També apareixen molts equips que el volen, però cap concreta. I és que pareix que Alcácer cobra més de 5 milions bruts per temporada. Quan fas una inversió com la que va fer el Villarreal amb ell i no ix és un drama. El Villarreal va pagar 25 milions de traspàs més el que cobra el jugador. Això en amortització i fitxa li suposarà al Villarreal uns 10 milions d'euros per temporada. El problema és que quan un jugador així no te funciona, els clubs que podrien pagar això no el volen i els que el voldrien no poden pagar això. Ho estem veient amb Neymar en el PSG o en el cas de Tottenham (Ndombele, Lo Celso, Harry Wings, Tankuy). 

Pareix que Cavani arribarà al Villarreal si Paco Alcácer ix. Javi Mata ho va informar i Juan Castro, el gran especialista de futbol internacional del Marca i periodista molt respectable, va escriure que Emery havia parlat amb ell i Cavani anava a esperar al Villarreal abans de veure altres opcions. Un gran golejador podria arribar al Villarreal i un gran esportista. Va ser l'únic jugador del United que es va quedar aplaudint als jugadors del Villarreal quan rebia la medalla.

- Un altre nom clàssic de l'estiu és el de Danjuma. En principi, cap notícia sobre ell. El West Ham és l'únic equip que ha fet una oferta per ell. Segons va informar el periodista italià i especialista en el mercat Fabricio Romano, el Villarreal i el West Ham havien arribat a un acord econòmic pel seu traspàs, però el jugador i el West Ham no es van posar d'acord amb el que cobrava. 

Segons contava The Athletic, el preferit per eixa posició de l'entrenador del West Ham, David Moyes, era Jessie Lingard, a qui ja va entrenar en el Manchester United i en el West Ham. De fet, quan jugava en el West Ham Lingard i Moyes eren veïns i es portaven tan bé que l'entrenador li va agrair públicament en el vestidor al jugador que li regalara una botella de vi, però finalment Lingard ha preferit els diners del Forest, serà el seu jugador millor pagat de tota la història del club, a ser entrenat per Moyes. El West Ham busca un jugador en la posició de Danjuma, però segons els noms que apareixen estan buscant en altres direccions.

Quan pareixia que la setmana anava a ser tranquil·la respecte a Danjuma, ahir va informar el periodista Rafa Mezquita, de la COPE i Castellón Información, que Danjuma no estava en l'entrenament d'ahir en terres austriàques i si estava Fer Niño, que en el partit anterior no havia estat. Alguna cosa ha passat amb Danjuma? Algú el vol? Al final, segons informa el mateix Rafa, Danjuma està en França per jugar el partit de hui, encara així no es descarta que seguisquen apareguent rumors sobre ell encara que en Anglaterra pareix que cada vegada té menys mercat. Hui el diari The Telegraph publica el que necessita cada equip anglés. West Ham i Newcastle busquen un jugador com Danjuma, però no està en la llista de cap dels dos equips. El Manchester United vol un golejador, però tampoc pareix que siga el perfil. Veurem si hi ha alguna oferta per ell.


- Un altre nom ha sigut Moi Gómez. Hi ha molts jugadors que poden jugar en la seua posició (Álex Baena, Morales, Trigueros, Coquelin, Alberto Moreno i també podria jugar Yeremy, encara que ara ho fa més en la dreta). Javi Mata va informar que podria eixir i Matteo Moretto, l'especialista en el mercat italià de Relevo, va informar que Osasuna, Celta i Almeria el volen.

- Total, que queden més de 5 setmanes de mercat i el Villarreal segueix intentant rebaixant uns 30 milions de massa salarial i això és bàsic per al futur del club. Un exemple és el Leicester. És l'únic equip que no ha fitxat de la Premier. Durant alguns anys va viure per damunt de les seues possibilitats i ara té un forat econòmic important. Han de vendre jugadors. Van fer fitxatges molt cars, que ara no cobren i ningú els vol. El cas Alcácer elevat a l'enèsima potència.

Un altre cas rellevant és el de l'Everton. Lampard ja ha dit aquesta setmana que poden tornar a tindre una temporada dramàtica i tornar a lluitar per la salvació. El club està en venda i necessita un comprador. Van vendre a Richarlison el 30 de juny, fet que necessita per quadrar comptes. 

Així que el Villarreal està jugant en els despatxos un partit molt crucial aquest estiu. I guanyar-lo és clau per a l'estabilitat del club.

Stade Reims-Villarreal

- És l'onzé amistós del Villarreal contra un equip francés. Fins ara només ha guanyat 1 (Olimpique Lió), ha empatat 5 i ha perdut 4 (PSG, Mònaco, Girondins, Olimpique Marsella).

- Serà el primer partit entre Villarreal i l'Stade de Reims. Mai han jugat cap partit oficial ni amistós.

- L'equip inicial del Villarreal és:


- El Villarreal canvia als onze jugadors titulars respecte al partit del divendres contra el Borussia Dormund. Primera titularitat en la pretemporada per a Reina, Dela, Iborra, Chukwueze i Dia.

- No estan convocats ni Danjuma ni Trigueros. Morlanes està en la banqueta. Pot jugar els seus primers minuts en la pretemporada.

- El Villarreal ha començat amb el seu 1-4-4-2 clàssic jugant amb: Reina; Dela, Albiol, Cuenca, Pedraza, Chukwueze, Iborra, Capoue, Morales; Dia, Jackson.

- En la primera part ha tingut més la pilota el Villarreal, però sense Pau i Parejo ha sigut un equip molt pitjor. Cuenca és un bon defensa, però no té la capacitat de superar línies amb les seues passades com Pau. Iborra ha sigut el mig centre defensiu i Capoue ha estat més lliberat, però no és un constructor de joc com Parejo. Això ha fet que el Villarreal ha jugat una primera més deslluïda que altres partits, encara que millor que la del Borussia de Dormund, on va ser un equip netament inferior.

- El perill del Villarreal venia quan la pilota arribava a Chukwueze o Morales, encara que a aquest últim només li ha arribat una vegada en banda, a prop de l'àrea, s'ha obert un espai i ha xutat, però un defensa ha rebutjat el seu tir. Per la seua part, Chukwueze ho ha intentat, però no ha estat afortunat i el lateral esquerrà francés l'ha controlat bé.

- Chukwueze ha sigut l'encarregat de la pilota aturada en el Villarreal. Ha llançat dos córners (un en curt i un altre en llarg) i dues faltes. Els tres centres directes a l'àrea el porter ha aturat el centre sense problemes. En el córner en curt, després d'una combinació amb Morales, Chukwueze li ha fet una passada a Pedraza que ha xutat des de fora de l'àrea, però un defensa ha blocat el seu xut.

- L'Stade de Reims ha arribat molt poc. Només un tir de lluny que ha aturat molt bé Reina.

- En la part final de la primera part, una jugada del Villarreal pel centre ha fet que la pilota arribara a Dia, que estava molt desaparegut. Dia ha retallat a un defensa i ha marcat molt bé amb la cama esquerra. S'ha complit la llei de l'exjugador d'un equip, que sempre li marca al seu equip anterior.

- Al descans s'ha arribat amb victòria del Villarreal per 1-0.

- A l'inici de la segona part, el Villarreal ha fet quatre canvis. Parejo, Estupiñán, Mandi i Fer Niño han substituït a Iborra, Pedraza, Albiol i Mandi. El Villarreal ha seguit amb el seu 1-4-4-2 amb: Reina; Dela, Mandi, Cuenca, Estupiñán, Chukwueze, Capoue, Parejo, Morales; Fer Niño, Jackson.

- Els francesos han entrat amb més energia en la segona part, i encara que Fer Niño ha fet un remat amb la cama esquerra escorat a la dreta que ha aturat el porter, la primera gran oportunitat de la segona part l'ha tingut l'equip francés. Una pilota en llarg del lateral dret a Mitchell Van Bergen, que li ha guanyat l'esquena a Cuenca, encara que a mi m'ha paregut que estava en fora de joc i des de dins de l'àrea ha llançat un tir creuat que ha anat al pal.

- Al minut 11 de la segona part, Álex Baena i Yeremy han entrat per Chukwueze i Jackson. El Villarreal ha seguit amb l'1-4-4-2 amb: Reina; Dela, Mandi, Cuenca, Estupiñán, Yeremy, Capoue, Parejo, Álex Baena; Fer Niño, Morales.

-   El Villarreal ha passat a tindre més la pilota, però no ha tingut gens de profunditat.

- Al minut 23 de la segona part, Gerard Moreno i Coquelin han entrat per Morales i Capoue. El Villarreal ha seguit amb l'1-4-4-2 amb: Reina; Dela, Mandi, Cuenca, Estupiñán, Yeremy, Coquelin, Parejo, Álex Baena; Gerard Moreno, Fer Niño.

- El partit ha seguit sense massa oportunitats. Fins que en els últims minuts l'equip francés ha tingut més oportunitats. Especialment bones han sigut dues jugades on dos jugadors francesos s'han quedat  davant de Reina. La primera produïda per una indecisió de Mandi i la segona en una bona jugada des de la banda esquerra de l'equip francés, un jugador ha tret una bona passada cap al seu company Alexis Flips que estava davant de Reina i el porter del Villarreal ha aturat molt bé. Faltaven 10 minuts per acabar el partit.

- Sobre Reina cal dir que ha estat molt bé, excepte una greu errada, en la segona part, en l'eixida de la pilota amb el peu quan li l'ha passat a un jugador francés. La jugada ha acabat amb un remat fora de l'àrea que ha eixit fora. En la primera part, un davanter francés quasi li furta la pilota, però Reina ho ha evitat.

- Abans de produir-se l'oportunitat de Flips, el Villarreal ha fet els seus últims canvis. Foyth, Pau Torres i Morlanes han entrat per Dela, Cuenca i Parejo.

- Dela ha jugat de lateral dret i ha complit en defensa, però no s'ha projectat gens en atac, com és normal perquè és un central. Respecte a Morlanes cal dir que el van operar a final de la temporada passada i han sigut els seus primers minuts de pretemporada. A veure si juga més el proper cap de setmana.

- En la part final del partit, el Villarreal ha tingut duess bones oportunitats en dos contracops. Primer, una de Gerard Moreno, que ha rebut una pilota en profunditat, li ha guanyat a un dels centrals francesos en velocitat i des de la part dreta de l'àrea, escorat a la dreta ha xutat bé amb l'esquerra i ha rebutjat el porter de l'equip francés. Després, Gerard Moreno li ha fet una gran passada a Fer Niño i aquest sol davant del porter no l'ha pogut superar i el porter ha rebutjat la pilota.

- Quan s'estava a punt d'arribar al minut 45 de la segona part, Yeremy Pino ha vist la primera targeta groga d'un jugador del Villarreal en la pretemporada per una entrada a un jugador francés.

- Al final, tercera victòria consecutiva del Villarreal en pretemporada. Per a mi, ha sigut el pitjor partit de pretemporada del Villarral i l'equip francés ha pogut empatar.

- Ha sigut el partit de pretemporada on el Villarreal ha fet més canvis, onze en total.

- És la primera vegada en l'era Emery que el Villarreal guanya tres partits seguits de pretemporada. L'última vegada que va passar va ser la temporada 2019-20 amb Calleja d'entrenador, quan el Villarreal va guanyar els quatres primers partits de la pretemporada, contra el West Bromwich Albion, el Llevant, l'Augsburg i el Colònia.

- El Villarreal encadena dos porteries a zero en pretemporada. No passava des de la temporada 2016-17, la de la destitució de Marcelino, quan el Villarreal va empatar a zero dos partits contra l'Sporting de Portugal i l'Sporting de Braga.

- Hi ha dos dorsals que han sigut utilitzats per dos jugadors del Villarreal: el 2 (Mario contra l'Sporting de Portugal, Morlanes hui) i el 26 (Tasende contra l'Sporting de Portugal i Dela hui).

- Les estadístiques bàsiques dels jugadors del Villarrel després de 4 partits de pretemporada són:


 - Destaca el fet que Jackson i Álex Baena ja han jugat més de 200 minuts aquesta pretemporada. En la part negativa, destaca el poc que han jugat Dia, Moi Gómez i Iborra.


Comentaris

Entrades populars