Pretemporada 2022-23. 1a part

Torne a escriure en aquest bloc. A partir d'ara ho faré més per ací i menys per twitter. Com sempre seré irregular, escriuré i deixaré d'escriure segons el temps i les ganes que tinga. Escric per a mi, perquè em resulta terapèutic. Benvingut siga qui vulga llegir-ho. Comence a comentar diferents temes.


10-7-2022.

El mercat de fitxatges 2022-23 del Villarreal.

 Les possibles eixides.

El mercat de fitxatges d'aquesta temporada va començar molt fort en el Villarreal. Després de la gran Champions del Villarreal la temporada passada pareixia que arribarien moltes ofertes per jugadors del Villarreal i en principi pareixia que anava a ser així, però no ha sigut.

Segons ha publicat repetides vegades el diari Mediterráneo, a través del seu director d'esports José Luis Lizárraga, el Villarreal necessita baixar la seua massa salarial uns 30 milions d'euros. En principi pareixia que es podia fer a través de grans vendes (Pau, Danjuma o Estupiñán), però passa el mercat i aquestes no es produeixen. Analitze cada cas.

- Pau Torres. Només començar el mercat José Luis Lizárraga va publicar en el Mediterráneo que els advocats de Pau Torres havien anat a Manchester a negociar el seu contracte. Venint de Lizárraga la notícia em va paréixer que hi havia traspàs segur, però van passar els dies i res. The Athletic, que és la meua referència per entendre que passa en Anglaterra, va publicar que el Manchester United tenia 120 milions de lliures per fitxar aquesta temporada i que anaven a començar a reforçar-se de mig de camp cap avant. L'objectiu número 1 era el migcampista De Jong, del FC Barcelona. Després anirien per un davanter i finalment per un central. Els mitjans anglesos parlaven que els candidats inicials per al lloc de central eren Timber, central per la dreta de l'Ajax, que pot actuar de lateral i Pau Torres. Així que tot pareixia que Pau podia ser un objectiu, però passaven els dies i no venien per ell. Pau va declarar que l'única oferta que tenia era la de renovació del Villarreal. L'Ajax va dir que no traspassava a Timber i va aparéixer l'opció de l'altre central de l'Ajax, l'argentí Lisandro Martínez. No era casualitat que aparegueren tants jugadors de l'Ajax. El nou entrenador del Manchester United és Ten Hag, qui ha entrenat l'Ajax en les últimes temporades. El dia 9-7-2022, el diari Manchester Evening News va publicar que Pau era l'opció número 1 per a reforçar la defensa del Manchester United des del punt de vista del departament tècnic del club anglés, però que l'entrenador no ho veia així, i que preferia altres opcions. A Ten Hag li han donat poder per fitxar i és qui mana. Per tant, Pau crec que renovarà amb el Villarreal.

De fet, l'altra opció que s'ha barallat per a Pau és que el Tottemham tornara per ell com va fer l'any passat, però finalment per eixa posició ha aconseguit que vaja cedit Lenglet. Personalment estic content perquè Pau és un jugador molt important per al Villarreal i un emblema per a l'afició.

Per acaber dir que pot ser que Lizárraga estiguera encertat, que en un moment determinat pareixia que podria haver traspàs, però que Ten Hag l'aturara. Per cert, ja que el Manchester United li ha donat poders al nou entrenador que siguen coherents i que el mantinguen tot el temps que l'han signat. El Manchester United porta gastats molts diners des de que Fergunson se'n va anar i han aconseguit molt poc. Almenys el que han fet bé, des del meu punt de vista, és que al no classificar-se per a la Champions League han rebaixat automàticament el 25% del sou a cada jugador. Així estava en el seu contracte.

Per cert, per Pau es va parlar que podrien pagar uns 45 milions d'euros més variables, que al final podrien ser uns 50 milions d'euros.

- Danjuma. Va fer una temporada de més a menys. Per moments ens pareixia que vindrien tots els equips anglesos grans per ell, però això no ha passat. Cap dels 6 grans equips anglesos han fet cap oferta per ell. Pareix que si la va fer el West Ham. Així ho va publicar l'As i Fabrizio Romano, tot un referent en el tema del mercat. Ací tenim dues de les seues piulades.



Segons Fabrizio Romano, l'oferta del West Ham era d'uns 45 milions d'euros, incloent variables crec que vaig llegir, i el Villarreal la va acceptar, però West Ham i Danjuma no es van posar d'acord en el que havia de cobrar. Mediterráneo també va mencionar la possibilitat de Danjuma al West Ham. Pareix que les fonts de la notícia són bones, però m'ha faltat la confirmació de Javi Mata.

- Estupiñán. S'ha parlat d'ell com una possible eixida. Té molta lògica. El Villarreal tenia la temporada passada 3 laterals per l'esquerra de molt de nivell i vendre a Estupiñán significaria que entrarien diners per ell, es podria rebaixar la massa salarial i damunt la seua posició estaria ocupada de meravella per Pedraza i Alberto Moreno. Segons publica hui el Mediterráneo, el Tottemham vindrà a per Estupiñán quan venguen a Reguilón, amb qui no compta Conte. També hi ha rumors que equips francesos volen a Estupiñan. En principi pareix que el Villarreal podria ingressar al voltant de 20 milions d'euros per ell.

- Altres possibles eixides serien les de Coquelin o Mandi. Els rumors diuen que alguns equips francesos s'han interessat per Coquelin. Si acabara eixint seria una baixa important per la qualitat que té un francés, però per una altra banda crec que Baena podria tindre més minuts i això seria bo per al futur del Villarreal.

Respecte a Mandi, el seleccionador d'Algèria va dir que podria eixir per tindre més minuts. A mi no em pareix que Mandi siga un mal central, crec que ha fet errades, però és un bon jugador. De totes les maneres, si se'n anara Cuenca tindria més minuts al llarg de la temporada i això estaria bé.

Javi Mata va dir que Alcácer està buscant una eixida. Seria molt bo per al Villarreal i per ell. Està clar que no té la confiança de l'entrenador i damunt la seua fitxa més amortització, va ser un fitxatge de 25 milions d'euros, és un problema per al Villarreal. Així que la seua eixida seria ideal.

Les no renovacions. 

Asenjo i Aurier van finalitzar el seu contracte i el Villarreal no els va renovar.

- El cas d'Asenjo està clar. Ell volia tindre protagonisme i en el Villarreal no l'haguera tingut. És un porter clàssic i Emery preferia un porter que jugaa bé en els peus. En el Valladolid segur que ho fa molt bé.

- Aurier el va fer molt bé. És un lateral dret de molt de nivell i li aportava una cosa que no tenen ni Foyth ni Mario: molta profunditat per la banda, però és un jugador de nivell Champions i cobra com a tal. Per tant, en un context de reducció de massa salaria queda clar perquè el Villarreal ha prescindit d'ell. El que em preocupa del lateral dret és que no hi ha cap jugador del Villarreal B que puga entrar en l'equip en un moment determinat. En el lateral esquerrà, Dani Tasende podria entrar i jugar bé, de central Dela seria un bon recanvi, però en el lateral dret tenim a Miguel Leal que té massa edat per pujar i baixar. Ara que Lanchi ha eixit a veure si puja algun bon recanvi del C o fitxen algú de nivell en aquesta posició.

Hui, el diari anglés The Daily Telegraph ha publicat la millor selecció de jugadors sense contracte i el millor lateral dret és Aurier. Diu allí que tots els jugadors que apareixen en la llista no tenen equip per les seues altes pretensions econòmiques i supose que perquè només volen jugar en un determinat tipus d'equips.

Els fitxatges.

 De moment dos fitxatges que han arribat lliures: Morales i Reina. Hi ha que entendre aquests fitxatges dins del context d'un mercat en que el Villarreal ha de baixar massa salarial. Són jugadors que van a complir, que aportaran treball, qualitat i que faran grup. Ja vindrà el temps de gastar el temps en fitxatges. S'ha discutit molt l'edat dels dos jugador: Morales té 35 anys i Reina 40, però personalment no crec que siga un problema si els jugadors es cuiden. Està clar que tenim una mala experiència fa 10 anys quan van arribar veterans com Cavenaghi, Pandiani o el retorn de Javi Venta. En aquell moment no va funcionar, però no vol dir que ara no ho funcionarà bé. Crec que cal mirar el rendiment de les persones i no el seu DNI.

- Morales, de 35 anys, ve del Llevant. Un jugador que donat les seues característiques li pot traure molt de partit Emery. La passada temporada va marcar 13 gols en lliga en un Llevant que va acabar baixant. Va tindre un xG de 14,82 segons soccerment. 

El jugador va dir que en Vila-real anava a viure sensacions que fins ara no havia viscut. Per ell serà molt important jugar en Europa. Em pareix un gran fitxatge.

- Estava clar que una de les posicions a reforçar anava a ser la porteria. Sense Asenjo calia reforçar la porteria i l'ideal haguera sigut fitxar un titular, però sempre no es pot fer. Un gran portar te dona molts punts, però val molts diners. En aquest sentit, Reina pot ser una bona opció. Crec que complirà quan jugarà, és un jugador que crea grup, valora al Villarreal i pot ser un bon mestre per a Íker i Jorgessen.

Rulli és un bon porter. No és un porter excepcional. Ha tingut errades, algunes molt greus i en el pitjor moment, el partit del Liverpool, però per exemple va estar excepcional en Torí i va ser clau en aquella primera part on el Villarreal va patir. La millor manera d'avaluar un porter és comparar els gols rebuts amb els xGT (expected goals on target). Els xGT d'un xut a porta és la probabilitat que se li assigna a cada tir que va a porta, basat en l'estudi de milers de llançaments, de que un xut que va a portar siga gol segons el lloc cap on es dirigeix la pilota. Si es suma el xGT de cada xut tenim el xGT total, que és la quantitat a comparar.

Agafant dades de Rulli en lliga, aquest va encaixar 28 gols i els xGT en lliga van ser 31,13 gols. Això implica que Rulli va salvar 3 gols en lliga i això són punts. A més, juga molt bé amb els peus. Per això crec que el Villarreal confia amb ell. Reina no va tindre una bona temporada en la Lazio. Va rebre 29 gols amb un xGT de 23,44. Va rebre entre 5 gols i 6 més dels esperats.

Sobre Reina s'ha parlat sobre la seua ideologia. No crec que això siga un problema. Com aficionat que sóc no ho és. Com a company tampoc ho seria. Jo he treballat amb persones de totes les ideologies i m'he portat bé o malament amb ells, però no per la ideologia, perquè quan els coneixes com a persones això és el de menys, igual que em dona igual si són momògans o polígans, homosexuals o heterosexuals o les etiquetes que se li vulguen posar a una persona. Al final pots tindre bons companys de qualsevol ideologia i també alguns que són de la teua i són molt mal companys.

Respecte als fitxatges dels que es parla em pareixeria correcte si arriba Cavani. Un gran professional que assegura gols. Sobre Sadiq crec que seria un bon fitxatge, però no veig una operació que el Villarreal puga fer ara.

També s'ha parlat molt de Lo Celso. El Villarreal no amaga que el vol i el jugador que vol vindre, però el problema és el preu. Estaria al voltant de 20 milions d'euros en el millor dels casos i això és complicat de pagar quan el Villarreal està intentant disminuir la seua massa salarial en uns 30 milions d'euros. 

Lo Celso em pareix un molt bon jugador, contra el Bayern de Munich en La Ceràmica va jugar un partit sensacional, però crec que encara podria ser millor. Crec que a vegades  condueix massa la pilota quan podria posar-la, però el seu dinamisme ajuda molt a l'equip. Un problema amb Lo Celso és que juga en la posició on millor rendeix Gerard Moreno, això fa que Emery el situe en la dreta i allí tindrà molta competència si acaba venint amb Yeremy Pino i amb Chukweze. Serà interessant veure si té a tots a ple rendiment com Emery situa als jugadors.

La joia amagada.

El Villarreal té una joia amagada. Ningú està parlant de Yeremy aquest estiu, però en Anglaterra el valoren i molt.

El dia 12-6-2022, al principi de la campanya de fitxatges, The Athletic va fer un reportatge preguntant-li a David Webb que els diguera 6 jugadors interessants per fitxar. Un dels que va triar va ser Yeremy Pino. Cal dir que David Webb és molt respectat en Anglaterra per la seua feina en els departament d'scouting del Crystal Palace, Southampton, Bournemouth i Tottenham. 

"Veient Pino, de  vegades és difícil entendre que encara és un adolescent. Problement és el més destacat dels 6 jugadors dels que he parlat ací. Atesos els seus èxits des que va irrompre al primer equip del Villarreal, i qualsevol equip de la Premier League podria una tarifa substancial per atraure-lo a Anglaterra. Yeremy ho té tot i, a més, s'ha beneficiat de treballar amb un entrenador de primer nivell com Emery, que clarament ha millorat el seu joc a un ritme vertiginós." 

"El Villarreal el va fitxar per a la seva acadèmia als 14 anys des de Las Palmas, fent-lo bé per mantenir-lo allunyat de les mirades indiscretes de la propera València i fora de les urpes de qualsevol dels altres grans d'Espanya. El Villarreal no té els els diners per eixir i competir amb els equips més importants de la Lliga, per la qual cosa ha de ser intel·ligent en la seva contractació de jugadors juvenils. Han produït al llarg dels anys alguns jugadors que ha destacat, i Pino entra en aquest grup. És baixet i bastant lleuger, però hàbil, molt bo regatejant i tècnicament excepcional. Es pareix a  David Silva en els seu moviments, però amb una poc més de ritme que el que tenia Silva, cosa que el converteix en clau per a l'amenaça del Villarreal al contraatac. Ha jugat amb més regularitat últimament a la dreta." 

“Els seus èxits parlen per si mateixos. La temporada passada va tindre 31 aparicions a la Lliga, marcant sis gols, malgrat l'augment de la competència per llocs (Pino només va completar 90 minuts tres vegades a la Lliga). Finalitza molt bé, amb un percentatge de conversions impressionant, i només Joao Felix i Vinicius Junior tenen més gols i assistències entre els jugadors sub-23 de la Lliga. Sí, encara ha de treballar en aspectes del seu joc defensiu, però tots els jugadors d'Emery estan obligatsa fer-ho: han de funcionar com una unitat ben entrenada, tant en defensa com en atac. En lloc de ser un extrem egoista, està acostumat a treballar dins d'un sistema definit, cosa que augmentaria el seu atractiu".

Llegint a David Webb una altra vegada cal dir que bo és que Emery siga l'entrenador del Villarreal.

11-7-2022

Per començar a analitzar la pretemporada del Villarreal tracte de contestar dos preguntes:

- 8 partits amistosos abans del primer partit són molt, pocs o estan dins del normal?

- És la pretemporada més internacional del Villarreal?

Per això compare la pretemporada actual amb les últimes pretemporades. El punt de partida és 2013, per tant agafe tots els partits que es van jugar abans del començament de lliga. Les dades són les següents:


- Respecte a la primera pregunta dir que el nombre de partits està dins de l'habitual. De fet, si s'analitzen les dades del nombre de partits, la moda (el valor més repetit) és 8.

- Respecte a si és la pretemporada més internacional del Villarreal la resposta és sí. Si no fóra pel partit contra el Llevant, que va ser l'últim en anunciar-se, tots els rivals serien estrangers, fet que mai ha passat fins ara.

Gràcies a Mihai Vidrou (@Riazor7 en twitter) per corregir-me els erros que tenia en
la primera taula que vaig publicar).

12-7-2022

El Villarreal ha jugat amistosos contra tres equips portuguesos: Sporting club Portugal, Sporting Braga i Porto.

- El Villarreal ha guanyat 2 partits contra equips portuguesos, ha empatat 2 i ha perdut 2. Ha marcat 6 gols i ha encaixat 5.

- Cal dir que en l'empat durant la pretemporada 2016-17 contral l'Sporting CP, el Villarreal va perdre el trofeu Ibèic als penals.

- Han marcat en amistosos contra equips portuguesos per part del Villarreal en partits amistosos: Jorge López, Guille Franco, Tomasson, Rossi, Raba. Tots han marcat 1 gol. Només Moi Gómez, de tots els que li han marcat un gol a l'Spoting CP, pot marcar el segon gol contra els portuguesos perquè és l'únic jugador en actiu en el Villarreal.

Totes aquestes dades les tinc gràcies a Mihai Vidrou (@Riazor7 en twitter).
 

13-7-2022

Hui analitze si el rendiment del Villarreal en pretemporada influeix en com queda a final de lliga. La taula de dades és la següent.


- Com ja se sap la pretemporada no té res a veure amb el que passa en la temporada. En el cas d'Emery les dues pretemporades amb el Villarreal han sigut prou dolentes. La primera pretemporada, la de 2021 l'equip va rendir prou malament. Pareixia l'equip de Calleja quan estava en mala ratxa, però a partir de la golejada en la segona jornada de lliga en Barcelona va haver un punt d'inflexió i l'equip va millorar molt. Va ser una temporada històrica amb l'obtenció del títol de l'Europa League.

La passada temporada la pretemporada va estar marcada pels casos de COVID. Va ser molt dolenta pel que fa a resultats, però en el primer partit de la temporada, la Supercopa d'Europa, el Villarreal va fer un partit excepcional. Després la temporada, sobretot en Champions, es pot considerar fantàstica.

- Les pretemporades de les temporades 2016-17 i 2017-18 van ser molt roïns, però l'equip va acabar bé en lliga, encara que va començar malament. En la 2016-17 van destituir a Marcelino abans de l'eliminatòria prèvia de la Champions davant el Mònaco. Després, l'equip d'Escribà va fer la millor temporada en lliga dels últims nou anys pel que fa a punts, però de poc li va servir perquè va començar malament la següent temporada després d'una mala pretemporada i el van destituir.
 
- La millor pretemporada de les últimes 9 va ser la de 2015 i el Villarreal va fer una gran temporada: es va classificar per a Champions i va arribar a semifinals de l'Europa League. 

- La pitjor temporada dels últims 9 va ser la 2018-19 i va vindre precedida d'una pretemporada molt fluixa. Aquesta és l'única de les 9 últimes temporades on el Villarreal trenca la seua regularitat de punts (oscil·la entre 58 i 67) i en posicions (entra la posició 4 i la 7).
 

 14-7-2022

 
El Villarreal juga el primer partit de pretemporada en l'estadi Algarve de la localitat portuguesa de El Faro. El partit comença a les 22 hores (hora espanyola, 21 hores en Portugal).
 
- La curiositat en veure l'alineació i els convocats ha sigut que Àlex Baena porta el dorsal 17 i Jackson el 18. El dorsal 17 el van portar Raba i Lo Celso la passada temporada. El 18 de Jackson és d'Alberto Moreno que està en fase de recuperació. No és habitual veure un primer partit de pretemporada amb els dorsals que els jugadors portaven la temporada anterior i també sorprén veure a Jackson amb un dorsal del primer equip.
 
- La primera i millor oportunitat del Villarreal ha vingut al primer minut després d'una gran pressió de Jackson que li ha furtat la pilota a un central de l'Sporting, li l'ha cedit a Moi Gómez que ha xutat bé i ha aturat el porter de l'Sporting. El rebuig ha anat a Trigueros, que en una posició molt bona ha llançat fora.
 
- L'alineació inicial del Villarreal, amb un 1-4-4-2 ha sigut: Jorgensen, Mario, Mandi, Cuenca, Dani Tasende; Morales, Capoue, Trigueros, Moi Gómez; Jackson, Fer Niño.

- El Villarreal ha començat bé, pressionant amunt i dominant, però a poc a poc el partit s'ha emparellat i hi han hagut poques oportunitats en la primera part. De fet, pareixia que anava a quedar 0-0 fins que hi ha arribat el gol de l'Sporting.


- Al minut 39, Pedro Gonçalves ha marcat un gran gol en jugada individual, en fer una diagonal des de la banda dreta de l'atac de l'Sporting i des de fora de l'àrea i amb l'esquerra ha xutat a l'escaire de Jorgensen. Trigueros ha perdut la seua marca i el jugador portugués ho ha fet de meravella.

- Morales ha debutat de titular. Ha jugat d'interior dret, ha intentat encarar algunes vegades, però no li ha eixit bé. Ha estat discret en la primera part, igual que la resta dels seus companys.
 
- El Villarreal ha començat la segona part sense fer cap canvi.

- El Villarreal ha començat molt bé la segona part, dominant i en el minut sis, una gran pressió de Trigueros ha fet que aconseguira furtar la pilota en la vora de l'àrea de l'Sporting. Li l'ha passat a Fer Niño que ha quedat mà a mà amb el porter que finalment ha rebutjat a córner el remat del davanter del Villarreal.

- En el minut 13 de la segona parti ha tingut una oportunitat Morales, que ha retallat a un rival entrant des de la dreta a l'àrea i ha xutat fora. Morales ha alçat el nivell en la segona part igual que la resta dels seus companys.

- Al minut 60 Pedraza, Gerard Moreno i Danjuma entren per Dani Tasende, Fer Niño, i Jackson.

- El Villarreal ha seguit amb l'1-4-4-2 aquesta vegada amb: Jorgensen, Mario, Mandi, Cuenca, Pedraza; Morales, Capoue, Trigueros, Moi Gómez; Gerard Moreno, Danjuma.
 
-  Al minut 23 de la segona part Álex Baena, Coquelin, Parejo i Albiol entre per  Moi Gomez, Trigueros, Capoue i Mandi.
 
- El Villarreal segueix amb  l'1-4-4-2 aquesta vegada amb: Jorgensen, Mario, Albiol, Cuenca, Pedraza; Álex Baena, Coquelin, Parejo, Morales; Gerard Moreno, Danjuma.

- Al minut 31 de la segona part marca el Villarreal. Una pilota en llarg i molt precisa de Parejo cap a Pedraza que li ha guanyat l'esquena a la defensa i li l'ha cedit a Álex Baena que ha marcat a porta buida. 

- Al minut 37 de la segona part, Iborra entra per Morales.

- El Villarreal segueix amb l'1-4-4-2 aquesta vegada amb: Jorgensen, Mario, Albiol, Cuenca, Pedraza; Álex Baena, Iborra, Parejo, Coquelin; Gerard Moreno, Danjuma.
 
- L'Sporting ha tingut prou la pilota en la algunes fases de la segona part, però no ha genrat perill.
 
- Al final del partit, Sporting CP 1-Villarreal 1.
 
 

16-7-2022

Hui el Villarreal juga el seu primer partit amistós contra un equip dels Països Baixos. A les 7 de la vesprada juga en el Philips Eindoven contra el PSV.

- L'alineació inicial del Villarreal és: Rulli; Foyth, Albiol, Pau Torres, Pedraza; Yeremy Pino, Coquelin, Parejo, Álex Baena; Gerard Moreno, Danjuma. En principi pareix un 1-4-4-2, però caldrà confirmar-ho.

- Cap dels jugadors de l'onze titular del Villarreal va jugar en l'onze inicial en l'Algarve el dijous passat, encara que tots excepte Rulli, Foyth, Pau Torres i Yeremy Pino, dels quals només Rulli va estar en la banqueta en l'Algarve.

- En la banqueta està Dia de qui s'ha parlat molt en els últims dies que podria eixir al futbol italià.

- D'eixida el Villarreal juga amb l'1-4-4-2 del que havia parlat abans.

- Al primer minut de joc arriba la primera gran oportunitat del Villarreal. Centra Pedraza i remata Gerard Moreno per dalt. La pilota se'n va fora per poc.

- El Villarreal ha entrat molt bé al partit. Dominant la pilota, pressionat bé i furtant pilotes amunt. A banda de l'oportunitat de Gerard Moreno també ha tingut altres oportunitats menys perilloses mitjançant Danjuma i Parejo.

- A poc a poc, el PSV ha anat equilibrant el partit i en el minut 25, en l'única oportunitat bona del PSV ha arribat l'1-0. En una bona jugada de l'equip dels Països Baixos han posat la pilota en profunditat dins de l'àrea del Villarreal. Simmons, davant de l'oposició de Pau Torres, ha aconseguit centrar i De Jong, exjugador del Sevilla i el Barcelona, s'ha avançat a Albiol i ha marcat. Crec que Albiol ha estat poc contundent i això em pareix que ha sigut perquè és pretemporada i necessita posar-se en forma.

- Després del gol del PSV, el Villarreal no ha jugat al nivell del principi del partit, però ha tingut molt bones oportunitats per marcar. Primer, en una contra molt ben portada per Gerard Moreno que ha deixat mà a mà amb el porter a Danjuma qui ha intentat posar la pilota per damunt del porter, un defensa ha rebutjat a córner. El llançament de córner quasi marca Pau al rematar sol al primer pal el centre de Parejo, però el porter ha aturat la pilota.

- Molt destacat Danjuma en la primera part. Partint de la posició teòrica de davanter per la banda esquerra s'ha desplaçat cap a la banda esquerra a la posició d'extrem des d'on ha fet molt de mal a la defensa del PSV. 

- Pel PSV ha destacat el seu jugador de mig de camp per la dreta, Madueke, qui ha creat prou de perill per la seua banda.

- Pràcticament tot el joc de perill en la primera part del Villarreal ha vingut des de la banda esquerra.

- A l'inici de la segona part, el Villarreal efectua dos canvis. Entren Estupiñán i Jackson per Pedraza i Gerard Moreno.

- El Villarreal segueix amb l'1-4-4-2. Aquesta vegada amb Rulli; Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupiñán; Yeremy Pino, Coquelin, Parejo, Álex Baena; Jackson, Danjuma.

- Al minut 1 empata el Villarreal amb un gol de Yeremy Pino. Jugada per la banda esquerra del Villarreal, Esupiñán li la passa a Baena que centra, Jackson intenta rematar però ho fa malament, però amb tanta sort que la pilota li va a Yeremy que marca amb la dreta.

- Al minut 7 de la segona part, gran passe interior de Parejo a Danujuma que fa un gir dins de l'àrea per anar-se'n d'un rival i rematar al traversser. El rubuig li va a Yeremy Pino que remata fora en una posició molt bona, encara que estava massa forçat.

- Al minut 12 de la segona part, Cuenca, Chukuweze, Capoue i Dia entren per Pau Torres, Yeremy Pino, Coquelin i Danjuma. 

 - El Villarreal ha seguit amb el seu 1-4-4-2 amb Rulli; Foyth, Albiol, Cuenca, Estupiñán; Chukuweze, Capoue, Parejo, Álex Baena; Jackson, Danjuma.

- Al minut 26 de la segona part, entren Mario, Mandi, Trigueros i Morales per Foyth, Albiol, Parejo i Álex Baena.

- Molt bona pretemporada de moment d'Álex Baena. Hui ha estat molt més actiu en la segona part i ha sigut clau en el primer gol del Villarreal. A més, li han fet una falta prou forta perquè se n'anava en molt de perill en una contra. L'àrbitre li ha tret targeta a Hoever.

- El Villarreal ha seguit amb el seu 1-4-4-2 amb Rulli; Mario,, Mandil, Cuenca, Estupiñán; Chukuweze, Capoue, Trigueros, Morales; Jackson, Danjuma.

- Al minut 34 de la segona part, Jackson marca l'1-2. Morales se'n va al mig i obri per Estupiñán que posa un gran centre a Jackson que marca de cap.

- Al minut 45 de la segona part, Cuenca quasi marca al rematar un córner. El porter del PSV ha rebutjat la pilota. Trigueros ha tret el córner.

- Al final, victòria del Villarreal per 1-2. El Villarreal torna a guanyar un amistós de pretemporada després de quasi 2 anys. L'última victòria va ser contra la Real Societat en el miniestadi de la Ciutat Esportiva el 2-9-2020, en un partit que va acabar 2-0.

- Bon partit del Villarreal que ha sigut superior al PSV.

- Jorgensen, Iborra, Moi Gómez, Fer Niño han estat en la banqueta i no han jugat cap minut. Emery ha canviat a tots els jugadors del partit i només Rulli ha jugat tot el partit.

- La distribució de minuts després de dos partits de pretemporada és la següent:


- Cal dir que s'han comptat tots els minuts jugats. Els 90 minuts més el descompte de cada partit. En el partit de l'Sporting va haver-hi 5 minuts de descompte entre la primera i la segona part, en el partit del PSV cap minut de descompte.

- Emery pareix que li està administant els minuts a Gerard Moreno, Yeremy Pino i Danjuma, que van acabar la temporada lesionats. En aquest partit han jugat més que l'anterior en el cas de Gerard i Danjuma. Yeremy de moment ha jugat 57 minuts de pretemporada.

- Jackson ha sigut l'únic jugador teòricament del filial que ha jugat els dos partits amistosos de moment. És el tercer jugador amb més minuts en pretemporada.

- Dels 83 minuts que ha jugat Coquelin, 71 minuts ho ha fet de mig centre. De moment Capoue i Coquelin són els jugadors que estan jugant més en aquesta posició i Iborra només ha jugat 12 minuts en el partit de Portugal. Hui ha estat en la banqueta sense eixir. Pot ser que tinga algun problema físic o pot ser que siga una decisió de l'entrenador. De moment és poc significatiu, però caldrà veure si Iborra té més minuts en els propers amistosos.

- El Villarreal no ha rebut cap targeta groga en els dos partits amistosos. Els rivals porten una targeta groga.

- Els golejadors del Villarreal en pretemporada són Álex Baena, Yeremy Pino i Jackson.

- Els assistents del Villarreal en pretemporada són Pedraza, Álex Baena i Estupiñán.

- Els tres gols de pretemporada del Villarreal han vingut en jugades des de la banda esquerra.


17-7-2022

La millor manera de veure l'evolució d'un partit és a partir de la gràfica de xG acumulats per minut. La del partit del PSV és la següent a partir de dades de Wyscout.


 - Com es veu en la gràfica, el Villarreal va començar dominant, però quan el PSV va equilibrar el partit, de Jong va marcar en l'única gran oportunitat del PSV en tot el partit.

- A partir del gol del PSV, el Villarreal va mostrar la seua superioritat i domina molt en oportunitats.

Per completar aquesta taula, pose dos taules amb tots els xuts del Villarreal i del PSV en el partit.


Els remats del PSV són els següents:


 Sempre que parle de zona de la jugada em referisc a l'equip que ataca.

- El Villarreal va portar la major part del perill per l'esquerra o pel centre. Per l'esquerra, El Villarreal té més opcions, perquè els interiors (Baena o Morales) se'n van cap a l'interior i deixen la banda per a que aparega per sorpresa el lateral (Pedraza o Estupiñán). Així va arribar la primera oportunitat del partit, la de Gerard Moreno en un centre de Pedraza i el segon gol del Villarreal. Per l'esquerra també apareix molt Danjuma deixant la seua posició de davanter. Per la dreta, Foyth no puja tant i la responsabilitat recau en Yeremy o Chukwueze ajudats per Gerard Moreno. Moltes vegades s'elabora la jugada per eixa banda, però el perill ve per sorpresa amb l'aparició d'un lateral per l'altra. La llàstima és que pareix que el Villarreal no tindrà un lateral per la dreta d'aquestes característiques.

- Mirant cada oportunitat de gol per fer aquesta taula es veu que el PSV va ser un equip amb massa distància entre la davantera i la defensa. En molts moments de la primera part volia pressionar amunt, però l'equip quedava partit en dos quan el Villarreal superava la primera línia de pressió i això va faciltar que el Villarreal arribara més.


Comentaris

Entrades populars