Langreo-Villarreal

La Unión Popular de Langreo havia estat en segona divisió des de la temporada 1961-62 a la 1967-68, quan va baixar per una reestructuració de la segona que va passar de dos grups a un.

El Langreo havia quedat campió del grup I de tercera divisió amb 59 punts, 6 davant del Lugo.

No hi havia referències d’aquest equip en Vila-real.

El primer partit s’anava a jugar en el municipi asturià el dissabte 13 de Juny de 1970 a les 6 de la vesprada. El Villarreal va eixir dos dies abans, el dijous i va fer la primera nit en Lleó. El divendres es va entrenar en el camp de la Cultural Leonesa i d’allí van anar a pernoctar a Oviedo.

El Villarreal va viatjar amb 15 jugadors: Alapont, Debón , Alcañiz, Marzal, Eusebio, Linares, Martínez, Luiche, Palau, Causanilles, Serrano,Villita, Luis Moreno, Lluch i Masià.

Fitxa tècnica.

Langreo 1-Villarreal 0. Camp de Ganzábal. 13-6-1970, 18 hores.

Partit transmès en directe per Ràdio Popular de Vila-real i La Voz de Castelló.

Langreo: Zabala, Braga, Falito, Severino, Fidalgo, Moreno, Dolci, Rodilla, Villar, Candi i Arturo.

Villarreal: Alapont, Debón , Alcañiz, Marzal, Eusebio, Linares, Martínez, Luiche, Palau, Causanilles, Serrano.

Àrbitre: Barragán del col·legi guipuscoà.

Gol.

1-0. Minut 11. Dolci.

Desenvolupament del partit.

El partit va estar marcat per l’estat de terreny de joc, en molt males condicions, quasi un fangal per moments.

En la primera part, el Langreo va eixir dominant i va marcar el 1-0 als 11 minuts. Després del gol va seguir el domini del Langreo, però el Villarreal es va defensar molt bé i va mantindre la seua porteria en un gol encaixat.

En la segona part, el Villarreal va dominar cada vegada més i va tindre una oportunitat d’or a meitat de la segona part quan Palau va quedar mà a mà amb el porter i va llançar fora. Una llàstima que no entrara el gol, però el resultat d’un gol en contra va ser molt ben rebut per l’afició, qui veia molt factible fer una remuntada.