Pretemporada 2019-20. 2a part

Villarreal 6-Augsburg 2. 26-7-2019.

El Villarreal ha jugat el tercer partit de la pretemporada, el primer dels 3 que ha de jugar durant la seua concentració en Àustria davant l'Ausburg, equip de la Bundesliga, la primera divisió alemanya. El partit s'ha jugat en el Silberstadt-Arena Schwaz, camp del SC Schwaz, equip austríac que milita en la tercera divisió.

Disposició dels jugadors del Villarreal al llarg del partit.

Minut 1-45
El Villarreal ha començat el partit amb un 1-4-4-2, amb la intenció de dominar la pilota i recuperar el més ràpidament possible davant d'una pèrdua de pilota. El pla ha eixit molt bé davant la poca oposició de l'equip alemany.

Minut 46-63

Al descans, al contrari dels dos primers partits de pretemporada on Calleja va canviar als 11 jugadors, només ha hagut un canvi. Asenjo ha entrat en el lloc de Barbosa. La disposició dels jugadors en el camp i la idea de joc ha sigut la mateixa que en la primera part.

Minut 63-final del partit

Calleja ha introduït 9 canvis en el minut 63. Ha canviat a tots els jugadors, excepte a Asenjo i Mario, qui ha passat a jugar de central dret en lloc de lateral dret en la segona part.

Gols.

1-0. Minut 10. Gol de Raba de rematant un centre de Cazorla. La seqüència de la jugada és la següent. Roba de cap una pilota de cap Pau i li la passa a Mario, Mario a Raba, Raba a Mario, Mario a Pau, Pau a Cazorla, Cazorla a Moi Gómez, Moi Gómez a Cazorla, Cazorla a Lozano, Lozano a Mario, Mario a Albiol, Albiol a Pau, Pau a Alberto Moreno, Alberto Moreno a Moi Gómez,Moi Gómez a Cazorla, Cazorla ix de la pressió de dos jugadors del Augsburg i li la passa a Albiol, Albiol a Raba, Raba a Mario,  Mario a Albiol, Albiol a Pau, Pau a Bacca, Bacca a Cazorla, Cazorla a Moi, Moi a Cazorla, Cazorla centra a Raba qui marca de cap. En total són 24 passes en que el Villarreal mou la pilota per tot el camp. La jugada dura 61 segons i l'Augsburg és molt poc agressiu. En la circulació de la jugada intervenen tots els jugadors del Villarreal excepte Barbosa i Iborra.

2-0. Minut 14. Iborra amb la dreta a passe de Moi Gómez. Trau una falta Pau molt a prop de l'àrea del Villarreal. Pau li la passa a Barbosa, Barbosa a Albiol, Albiol a Pau, Pau Alberto Moreno, Alberto Moreno a Mario, Mario a Albiol, Albiol a Pau, Pau a Alberto Moreno, Alberto Moreno a Raba (passe d'uns 40 metres canviant lel costat de l'atac), Raba a Mario, Mario a Lozano, Lozano a Cazorla, Cazorla a Pau, Pau a Alberto Moreno, Alberto Moreno a Moi Gómez, Moi Gómez retalla a un defensa de l'Augsburg i li la centra a Iborra, qui marca amb la dreta. La jugada dura 58 segons i hi ha 16 passes. En la circulació de la pilota intervenen tots els jugadors del Villarreal, excepte Bacca.

3-0. Minut 22. Raba a passe de Moi Gómez. El Villarreal perd una pilota molt a prop de l'àrea de l'Augsburg. Ràpidament Iborra pressiona l'eixida de la pilota i això facilita que Moi Gómez robe el baló. Li posa un molt bon passe a Raba qui marca després de retallar al porter.

3-1. Minut 31. Gol de Max amb l'esquerra.. Un central de l'equip alemany envia una passe llarg a l'esquena de Mario. El jugador Max li guanya l'esquena al lateral del Villarreal i marca amb un gran tir. Jugada de dos passes.

4-1. Minut 60. Després de 60 segons de possessió del Villarreal, un jugador de l'Ausburg talla la pilota, però Raba la recupera ràpidament i li la passa a Cazorla, Cazorla retalla a un jugador de l'equip alemany i li la passa a Bacca, Bacca a Cazorla que li posa un passe en profunditat a Alberto Moreno per a què amb l'esquerra marque davant del porter. En total hi ha 4 passes.

5-1. Minut 63. Cazorla trau un córner amb la dreta, a cama canviada, al primer pal on pentina Pau i Bacca marca amb la dreta en el segon pal. En total hi ha dos passes.

6-1. Minut 78. Fernando Niño amb la dreta després d'interceptar un passe del porter de l'Augsburg. El porter passa, li pega amb la dreta a Fernando Niño, que marca amb un toc.

6-2. Penal de Funes Mori que arriba tard a tallar una pilota i li fa falta a Malone. El mateix jugador llança el penal amb l'esquerra a l'esquerra d'Aseno i marca.

Fets destacables.

- Resultat amb gols esperats: Villarreal 2,75-Augsburg 1,02. El resultat amb gols esperats és més ajustat del que es va veure en el camp. Això es deu a dos factors. En primer lloc l'eficàcia del Villarreal i per una altra el penal a favor de l'Augsburg quan el temps estava quasi acabat.

El Villarreal ha llançat 13 vegades a porteria, de les quals 10 han anat entre els 3 pals. Per la seua part, l'Augsburg va llançar 5 vegades a porteria, de les quals només 2 van anar entre els 3 pals i van suposar els 2 gols de l'equip alemany.

El Villarreal va començar dominant el partit i fruit d'aquest domini van arribar els gols: el primer de Raba (0,10) en el segon remat a porta amb un cert perill, ja que abans havia rematat Bacca (0,02). El segon gol d'Iborra (0,49), el tercer de Raba (0,18). Després van seguir les oportunitats del Villarreal. Especialment bona va ser una d'Iborra al minut 50 (0,25). Després vindrien els gols d'Alberto Moreno (0,10) i Bacca (0,48). Jaume Costa haguera pogut marcar el 6é gol, però va errar dos molt bones oportunitats (0,28 i 18) i Fernando Niño (0,53) va marcar en el seu únic remat en el dia del seu debut.

Per la seua part, l'Augsburg va tardar 31 minuts en fer el seu primer remat, quan Max (0,05) va marcar un gol extraordinario després de guanyar-li l'esquena a Mario. En el minut 37, Hahn (0,12) va rematar fora una falta centrada. Com en els partits davant el WBA i el Llevant, el Villarreal va permetre un remat prou clar en ABP quan l'altre equip estava per darrere en el marcador. En els altres partits només guanyava d'un gol. Aquesta vegada guanyava de dos, però si Hahn haguera estat més encertat, l'Augsburg s'haguera posat en el partit. L'altra oportunitat destacada va ser el penal quan el resultat era 6-1. Malone (0,76) va marcar.

- El Villarreal només va veure una targeta groga en el partit. Va ser a Mario per fer una falta a l'altura del centre del camp.

- Respecte a la pilota aturada, el Villarreal va llançar 1 córner i 4 faltes centrades a l'àrea. En el córner, llançat per Cazorla, va arribar un gol del Villarreal, quan Pau va pentinar en el primer pal i Bacca va rematar en el segon. Cazorla va llançar dos faltes a l'àrea que van tindre rematador. Per la seua part, Leo Suárez va fer centrar dos faltes laterals i només va rematar una Mario fora. Totes les faltes del Villarreal i el córner es van llançar a cama canviada.

En els 3 partits que porta el Villarreal de pretemporada ha llançat 8 córners, ha rematat 3 vegades a porteria i ha marcat 2 gols. És un percentatge molt alt de gols de córner. De moment, un 25%.

Pel que fa a faltes centrades a l'àrea, ha llançat 8, només ha rematat 1 no ha marcat cap gol.

- Respecte a la possessió, el Villarreal va tindre un 69,9% la pilota i l'equip alemany un 30,1%. Aquest percentatge de possessió és el més alt que el Villarreal ha tingut des del dia 25-10-2017, quan el Villarreal va tindre un 71% de possessió i va perdre 1-0 en la Ponferradina. Com es veu en aquest exemple, tindre molta possessió no és sinònim de guanyar el partit.

- Els jugadors del Villarreal van donar 730 passes, el 90,8% dels quals van ser bons. Per la seua part, els jugadors de l'Augsburg van donar 298 passes, el 82,9% dels quals van ser bons.

La mitjana de passes del Villarreal en els 3 primers partits de pretemporada és de 626, que és molt major que els 404 que va fer de mitjana la temporada passada, encara que la pretemporada no és extrapolable als partits oficials. Per comparar-ho dir que el Villarreal va fer una mitjana de 557 passes en els últims 5 partits de pretemporada de la temporada 2018-19 i en els últims 5 partits de pretemporada de la 2017-18, el Villarreal va fer una mitjana de 488 passes.

- Per tercer partit consecutiu, Pau Torres i Albiol van ser els jugadors que més passes es van donar (50, 25 de Pau a Albiol i 25 d'Albiol a Pau). El Villarreal no va tindre cap oposició per traure la pilota des d'arrere. Es van permetre les circulacions llargues del Villarreal sense pressió dels alemanys. Com exemple, els dos primers gols del Villarreal.

Com s'ha analitzat en l'apartat dels gols, en el primer, el Villarreal va donar 24 passes en 61 segons. Això vol dir que cada jugador del Villarreal va tindre la possessió de la pilota 2,44 segons. En el segon gol, hi ha 16 passes en 58 segons. Això implica un temps mitja de possessió de pilota per jugador de 3,4 segons.

Aquests temps de possessió són molt alts i no es solen permetre en un partit oficial. Com a mostra el que va explicar Low sobre la selecció alemanya de la que era seleccionador en 2014. Ell va dir que els jugadors de la selecció alemanys tenien de terme mitjà 2,8 segons la pilota entre que els arribava i la passava en 2005, en 2008 circulaven el baló més ràpid i van baixar a 1,8 segons, en 2010 ja circulaven a 1,1 segons i en partits contra la semifinal contra Espanya era de menys de 1 segon. Això explica l'evolució del futbol i que en partits oficials seria difícil veure dos gols i tanta superioritat del Villarreal.

Un altre indicador de la poca oposició que va tindre el Villarreal ha sigut que la defensa de l'equip alemany ha permés 20,1 passes de mitjana en cada acció del Villarreal. La mitjana de la lliga espanyola està entre 8 i 9.

- En tots els minuts en que Pau i Albiol han estat en el camp han jugat junts. En total són 153 minuts en que els dos han jugat junts i mai ho han fet amb un altre central.

- Jaume Costa en els 3 partits de pretemporada porta 117 minuts jugats, dels quals ha jugat 80 minuts d'interior esquerre i 37 minuts de lateral esquerre. Sempre que ha coincidit amb Alberto Moreno i Quintillà ha jugat d'interior. En el partit contra el Llevant va jugar 10 minut d'interior quan Mario va ser lateral esquerre.

-Iborra ha jugat tots els minuts de la pretemporada que ha estat en el camp (153) de davanter. Només 2 minuts va baixar a jugar de migcentre perquè el Villarreal es va quedar temporalment amb 10 jugadors.

- Mario ha jugat 62 minuts de central dret, 90 minuts de lateral dret i 10 minuts de lateral esquerre en els 3 primers partits de pretemporada.

28-7-2019. Villarreal 3-Colònia 1

El Villarreal ha jugat en Kufstein el segon partit de la seua concentració en Àustria. El rival ha sigut el Colònia, l'escenari el Kufstein Arena un camp amb una capacitat per a 5000 espectadors. Ha plogut durant el dia en la localitat del Tirol on es jugava el partit i això ha fet que el camp estiguera cada vegada més pesat, sent molt complicat en alguns moments que la pilota poguera circular amb fluïdesa per damunt de la gespa.

Minut 1-23.

La disposició del Villarreal era 1-4-1-2-1-2. Per primera vegada en la pretemporada el Villarreal ha jugat amb un rombe en el centre del camp, sent la disposició dels jugadors la que s'observa en la imatge de baix. El centre del camp era molt creatiu, però per primera vegada en els 4 partits de pretemporada el rival ha fet una pressió alta que feia que el joc del Villarreal no flura. Costava traure molt la pilota des d'arrere, hi havia moltes pèrdues i Calleja ha canviat l'esquema als 23 minuts.

Minut 23-34

El Villarreal passa a jugar un 1-4-4-2, amb dos migcentres. Cazorla entra més en contacte amb la pilota, els alemanys baixen la intensitat de la seua pressió alta i el Villarreal té més domini del joc. Ekambi passa a jugar d'interior esquerre i Iborra passa a jugar de davanter.

Minut 34-39

Alberto Moreno pareix que té un problema muscular i es substituït per precaució. Entra en el seu lloc Quintillà.

Minut 39-45

Gerard Moreno passa a jugar d'interior esquerre i Ekambi torna a jugar de davanter.

Minut 46-60

El Villarreal fa múltiples substitucions. Només queden en el camp dels que han acabat la primera part Asenjo, Andrei, Quintillà, Morlanes i Gerard Moreno. Seguiex el 1-4-4-2.

Minut 60-90

El Villarreal introdueix 3 canvis més i segueix amb el 1-4-4-2.

Gols.

0-1. Minut 2. Internada per l'esquerra del Colònia, hi ha un centre a l'àrea i Alberto Moreno empenta a un davanter de l'equip alemany. Un penal molt evitable que Terodde marca. El jugador llança amb la dreta a l'esquerra d'Asenjo qui s'havia llançat cap a la seua dreta per aturar la pilota.

1-1. Minut 42. Falta llançada per Cazorla al segon pal i Funes Mori remata de cap. L'equip alemany defensa massa a prop de la seua àrea xicoteta i això facilita la jugada. És un gol ABP, on intervenen dos jugadors i hi ha només un passe.

2-1. Minut 47. Gerard Moreno amb l'esquerra aprofita un rebuig del pal per marcar. És un gol en una jugada on només intervé un jugador. En la jugada prèvia Bacca havia rematat al pal. Bacca havia aprofitat una pilota en profunditat de Pau. Se'n va d'un defensa en el centre del camp, avança i quan va a entrar a l'àrea retalla a un altre rival i xuta, el porter rebutja el tir i va al pal.

3-1. Minut 72. Bacca remata amb la dreta i aprofita una molt bona assistència de Raba. La jugada comença quan Cáseres rebutja amb el cap una pilota en la seua àrea, la pilota la rep Mario, qui envia en llarg sobre Raba, qui cedeix en curt sobre Lozano, aquest li la passa a Raba que s'ha desmarcat i l'envia una pilota a Bacca que se'n va d'un defensa i xuta amb la dreta. Una jugada de 5 passes, que va d'àrea a àrea en 18 segons des de que s'inicia fins que arriba el gol.

- El Villarreal va llançar 10 tirs a porta, 5 entre els 3 pals i el Colònia va llançar 13 vegades, 2 entre els 3 pals.

- Resultat en gols esperats: Villarreal 2,12-Còlonia 1,66. Per primera vegada al llarg de la temporada el Villarreal va començar per baix en gols esperats amb el penal amb que el Colònia es va posar per davant (0,76). Als 8 minuts va arribar la primera bona oportunitat del Villarreal, amb una xil·lena de Gerard Moreno que haguera pogut ser l'empat (0,34), però el Colònia va tindre una bona oportunitat al minut 13 que haguera pogut ser el 1-2 quan Schaub va rematar malament des de dins de l'àrea a porteria (0,19). La següent gran oportunitat va ser el 1-1, el gol de Funes Mori rematant un córner llançat per Cazorla (0,42). Al començament de la segona part arribava el gol de Gerard Moreno (0,81), en una jugada en que Bacca va fer un gran tir (0,15) que va anar desviar el porter i va anar al travesser. El Villarreal en aquesta jugada es va posar per davant, però també al principi de la segona part, i amb el 2-1 en el marcador, haguera pogut marcar el Colònia perquè Schaub va tindre dos molt bones oportunitats (0,12 i 0,11). La gran oportunitat del Colònia va ser un remat al pal de Terodde (0,23) en el minut 61. A partir d'aquest moment només va hi haure una bona oportunitat per al Villarreal, la del gol de Bacca (0,29).

- El Villarreal va tindre un 56,3% de possessió de pilota i el Colònia un 43,7%. El primer gol del Villarreal va arribar en un moment del partit en que tenia el 70% de la possessió de la pilota, en el segon tenia un 55% i en el tram en que el Colònia va dominar més, a partit del minut 60, el Villarreal va marcar l'últim gol del partit. S'ha de destacar que en aquesta fase de major replegament del Villarreal, l'equip groguet no va rebre quasi oportunitats de gol.

- Respecte als passes, el Villarreal va fer 460 passes, dels quals el 85,4% els va fer de manera correcta. És una bona xifra tenint en compte l'estat del camp, molt afectat per la pluja. En aquest partit va destacar la connexió entre Andrei i Moi Gómes que es van donar 23 passes entre ells.

- Respecta a la pilota aturada, Cazorla, Quintillà i Leo Suárez van ser els llançadors. En la primera part el Villarreal va llançar dos córners, els dos els v llançar Cazorla a cama canviada i el llançament el van tocar jugadors del Villarreal, però no va haver cap remat. Cazorla també llançaria una falta centrada que suposaria el gol de Funes Mori.

En la segona part, el Villarreal va llançar 2 córners. Quintillà i Leo Suárez el van llançar amb la cama natural. Bacca va rematar un dels córners llançats per Leo Suárez i va rematar fora. L'altre córner va ser rebutjat per la defensa, Quintillà va tornar a centrar i Pau va rematar fora.

Els 4 córners del Villarreal es van llançar des de l'esquerra, 3 van ser llançats al primer pal i l'altre al centre.

Per la seua part, el Colònia va llançar 5 córners i 2 faltes centrades a l'àrea. Només va rematar un córner. Aquest partit, el Villarreal no va patir a pilota aturada.

- Dos jugadors del Villarreal van rebre targeta groga: Iborra en la primera part i Jaume Costa en la segona.

Villarreal 1-Schalke 04 3. 2-8-2019.

El Villarreal ha perdut per 3-1 davant el Schalke 04 en partit corresponent per la Hero Cup. Cas d'haver guanyat, empatat o perdut per 1 gol haguera guanyat el trofeu. El partit s'ha jugat en el Saalfelden Arena amb 1500 espectadors. Aquest partit ha sigut el tercer i l'últim que el Villarreal ha juga en la seua concentració en Àustria.

Minut 1-45.

El Villarreal ha començat el partit amb un 1-4-4-1-1, amb Iborra fent de mitja punta, Bacca en punta i Gerard Moreno ha jugat d'interior dret, sense gens de fortuna. Ha debutat Zambo Anguissa que ha fet un doble pivot en el centre del camp amb Cazorla. Per 4a vegada en pretemporada dels 5 partits jugats la parella de centrals titulars ha sigut Albiol-Pau.

Minut 46-65

Ekambi entra per Anguissa. el Villarreal passa a una formació 1-4-4-2, amb Iborra i Cazorla de doble pivot. Gerard passa jugar de davanter amb Bacca i Ekambi d'interior esquerre. Moi passa a l'interior dret.

Minut 65-75

Entres Funes Mori, Jaume Costa i Raba per Albiol, Quintillà i Bacca. Segueix la formació 1-4-4-2.

Minut  75-82

Morlanes i Trigueros entren per Iborra i Cazorla. El Villarreal segueix amb el 1-4-4-2 amb dos pivots nous.

Minut 82-final del partit

Leo Suárez entra per Moi Gómez. Un canvi jugador per jugador que juguen en la mateixa posició.

Gols.

0-1. Minut 22. Burgstaller marca a plaer al rematar un centre d'un company que es desfà de Pau amb molta facilitat.

1-1. Minut 34. Iborra. Cazorla roba una pilota molt a prop de l'àrea de l'equip alemany. Li fa una assistència a Iborra que marca xutant amb la cama esquerra. Jugada on només 2 jugadors intervenen i hi ha un passe.

1-2. Minut 48. Boujellab. En el segon gol dels alemanys, Albiol ha intentat tallar una pilota en camp alemnay, però no ho ha fet i ha deixat a la defensa del Villarreal molt desprotegida. Eren 4 jugadors alemanys contra 2 defenses del Villarreal. Harit ha portat molt bé el contracop, li l'ha passat a Boujellab que ha rematat amb la dreta per marcar el 1-2.

1-3. Minut 86. Oczipka. Llançament de falta directa del jugador alemany. Llança amb l'esquerra a l'esquerra de Andrés Fernández. Falta molt ben llançada, però dona la impressió que Andrés l'haguera pogut aturar perquè no ha entrat molt ajustada.

- El Villarreal ha tirat 10 tirs, dels quals només 2 van anar entre els 3 pals. El primer tir entre els 3 pals ha sigut el gol d'Iborra i en la segona part Ekambi també tiraria a porta i el porter l'aturaria.

Per la seua banda, el Schalke ha xutat 8 vegades a porteria, de les quals 4 han anat a porteria. Han sigut ser els 3 gols i una oportunitat en el minut 25 de Raman, que Albiol va salvar en la línia de gol.

-  El resultat en gols esperats és: Villarreal 1,83- Schalke 04 1,39. La primera bona oportunitat del partit va ser de Bacca al minut 9 (0,24), que des de dins de l'àrea va rematar fora. A continuació, les millors oportunitats van ser del Schalke, amb el gol de Burgstaller (0,43) i una oportunitat de Raman que Albiol va salvar sota els pals (0,25). Amb aquestes dos oportunitats, els Schalke dominava en gols esperats, però el Villarreal tornaria a crear oportunitats mitjançant Gerard Moreno al minut 30 (0,30) en un tir que va ser blocat per la defensa i després arribaria el gol d'Iborra (0,35) al minut 32. Abans del descans, Mascarell (0,17) tindria una altra bona oportunitat per al Schalke.

La segona part va començar amb el gol de Boujellab (0,19). Aquesta seria l'única oportunitat amb més d'un 10% de probabilitats de marcar del Schalke en la segona part fins el gol de Oczipka (0,25). Per la seua part, el Villarreal entre els dos gols dels alemanys va tindre bones oportunitats per part d'Ekambi (0,11), Iborra (0,44) i Gerard Moreno (0,18). Respecte a l'oportunitat d'Iborra va ser després d'una falta lateral llançada per Cazorla que Iborra totalment sol va rematar fora.

Un partit molt equilibrat en oportunitats i on al Villarreal li va faltar l'eficàcia d'altres partits. En els altres partits de pretemporada el nombre de gols havia sigut major que el de gols esperats i en aquest partit va passar al contrari.

- Respecte a la possessió, el Villarreal va tornar a dominar la pilota com en tots els altres partits de pretemporada. Va tindre un 57% de possessió per un 43% de l'equip alemany. En tots els trams del partit el Villarreal va tindre més del 50% de possessió.

- El jugadors del Villarreal es van passar la pilota 534 vegades, amb un 86,7% d'encert. Per la seua part, el Schalke va donar 348 passes amb un 82,2% d'encert.

Una vegada més, la parella de jugadors que més es van passar la pilota van ser Albiol i Pau Torres (31 vegades).

- Respecte a la pilota aturada els llançadors del Villarreal en aquest partit van ser Cazorla, Trigueros, Moi Gómez i Leo Suárez. En total el Villarreal va llançar 7 córners, dels quals va rematar 2, i va centrar 2 faltes de les que va rematar 1, l'esmentada que va centrar Cazorla i Iborra va tindre la gran oportunitat de rematar a 2 el partit.

El Villarreal va rebre un gol a pilota aturada. Va ser en una falta directa llançada per Oczipka a falta de 4 minuts per a què acabara el partit.