Pretemporada 2019-20. 1a part

13-7-2019. Villarreal 3-WBA 0


En el primer partit de pretemporada, el Villarreal juga contra el WBA, equip de Championship, 2a divisió anglesa, que la temporada anterior va perdre la primera eliminatòria de la promoció a la Premier League davant l'Aston Villa. El partit es juga en la Ciutat Esportiva Camilo Cano, en La Nucia, un camp amb una capacitat per a 3000 persones i al partit assisteixen entre 900 i 1000 persones segons la pàgina web oficial del WBA amb una nodrida representació d'aficionats anglesos que aprofiten aquest amistós per passar un dies en Benidorm. Per la seua part, la crònica de Marca de Víctor Franch diu que hi havia 2500 persones i la de Mediterráneo de Miguel Ángel Sales parla de 2100 espectadors.

En el calfament del partit, els jugadors del WBA llueixen samarrates en honor a Laurie Cunningham, exjugador del WBA que va morir el 15-7-1989.

Disposició del jugadors del Villarreal al llarg del partit.

Primera part.

El Villarreal comença el partit amb un 1-4-4-2. Peña i Albiol juguen el seu primer partit amb el Villarreal.





Minut 46-48

El Villarreal comença la segona part amb un 11 totalment diferent al de la primera, fet absolutament lògic tenint en compte que el partit es juga en dissabte i el primer entrenament de la temporada va ser en dilluns. Destaca la presència en la banda esquerra d'Alberto Moreno i Jaume Costa, jugant el primer de lateral i el segon d'interior.
Minut 48-50


En el seu primer esprint, Alberto Moreno pateix una lesió muscular. El Villarreal queda amb 10 i Iborra baixa de davanter a la posició de migcentre. El Villarreal té la pilota amb inferioritat i Iborra demostra el seu lideratge indicant als companys que han de moure la pilota a un ritme lent fins que tornen a ser 11.



Minut 50-final del partit.

Beitia entra per Alberto Moreno. Jaume Costa passa a jugar de lateral, Beitia de migcentre i Fran Álvarez d'interior en l'esquerra. Aquest canvi suposa el debut amb el primer equip.

Gols.

1-0. Minut 7. Córner que trau Trigueros al segon pal i Gerard Moreno marca de cap. Una jugada on només intervenen dos jugadors amb la pilota i hi ha un passe. Gol amb dos tocs.

2-0. Minut 45+2. Última jugada de la primera part. Penal sobre Raba, que transforma Trigueros llançant amb la dreta a la dreta del porter. Jugada d'un toc.

3-0. Minut 82. Bacca aprofita un mal rebuig d'un defensa per marcar des de dins de l'àrea amb la dreta. Jugada on només un jugador intervé, però s'ha de destacar que s'arriba a aquesta situació per una jugada prèvia on hi ha almenys 8 passes i fins 6 jugadors intervenen. Tot comença en una falta que llança en curt Morlanes sobre Beitia, després pot haver un passe que no mostra la transmissió de televisió, la pilota torna a Morlanes, que la passa a Leo Suárez, aquest arrere cap a Víctor Ruíz qui combina amb Álvaro, aquest amb Iborra que li la passa a Mario i finalment arriba a Leo Suaŕez en banda que centra per a què un defensa rebutge i Bacca aprofite la oportunitat.

Fets destaclables.

- El Villarreal domina amb molta facilitat la possessió de la pilota. Té un 66% de possessió davant un 34% del WBA. L'equip anglés ha fet un replegament intensiu en defensa i ha permés la circulació de pilota del Villarreal.

- El Villarreal ha fet 713 passes, dels quals un 91,8% els ha fet amb encert. El nombre de passes és una xifra molt gran per a un equip. La mitjana de passes per possessió ha sigut de 7,75, una xifran que no permeten els equips de la primera divisió espanyola. Això mostra que el WBA ha permés molt la circulació de pilota del Villarreal, especialment en defensa i en el centre del camp.

- El Villarreal ha xutat 12 vegades a porteria, 4 d'elles entre els 3 pals. Per tant, té molta efectivitat cara al gol. De fet, pel que fa als gols esperats, el Villarreal ha marcat tots els xuts amb una probabilitat igual o major al 10%. Així, el valor esperat del remat del gol de Gerard Moreno és de 0,10, de 0,76 el de Trigueros i de 0,32 el de Bacca. L'altre remat a porta ha sigut de Iván Martín (0,08).

- El WBA ha xutat 5 vegades a porta, només 1 entre els 3 pals.La millor oportunitat del WBA ha anat fora, quan Bartley, als 17 minuts ha rematat sol de cap davant Andrés Fernández un centre en un llançament de falta. El valor esperat d'aquest remat ha sigut de 0,41. Un valor alt i això amb molta probabilitat significaria un gol en contra en un partit de la lliga espanyol de primera divisió.

- El resultat en xG del partit és: Villarreal 1,72-WBA 0,66, el que mostra la gran efectivitat del Villarreal.

- A dos jugadors del Villarreal els han mostrat targeta groga. En la primera part  a Albiol per una falta a la vora de l'àrea quan un jugador del WBA se li va en velocitat i en a Álvaro per la mateixa raó quan va a cobrir el lateral de Mario descobert perquè aquest havia pujat a l'atac.

- Trigueros és el responsable de la pilota aturada en la primera part i Leo Suárez en la segona. El Villarreal ha llançat 4 córners, 2 en la primera part (Trigueros) i 2 en la segona part (Leo Suárez). Només va rematar un, que ha suposat el gol de Gerard Moreno. També ha llançat una falta centrada a l'àrea, des de l'esquerra, que ha sigut llançada per Quintillà i no ha trobat rematador.

- Millor el Villarreal en la primera part que en la segona, amb una destacada actuació de Trigueros. Només juga la primera part i fa 54 passes, dels quals 49 són encertats. Ha sigut l'eixida del joc del Villarreal i ha combinat molt bé amb els seus companys. A banda del gol de penal, també ha tirat una falta directa des de fora de l'àrea que ha estat a punt de ser gol.

20-7-2019. Villarreal 2-Llevant 1.

En el segon partit de la pretemporada, l'últim abans de fer el stage en Aústria, el Villarreal ha jugat davant del Llevant en el parador del Saler. Només 150 espectadors han pogut veure el partit en el camp i el Llevant ha anunciat 3 hores abans del partit a través de les xarxes socials que l'aforament estava cobert i que no es podia accedir al camp.

Disposició del jugadors del Villarreal al llarg del partit.

Primera part.

El Villarreal ha començat el partit amb el 1-4-4-2. Moi Gómez ha jugat de titular en la banda esquerra del centre del camp. Iborra, igual que en el primer partit de pretemporada, ha jugat de davanter i quan ha fet falta ha baixat a ajudar al centre del camp. Com sempre ha estat molt solidadari amb els companys.




 Minut 46-80

El Villarreal ha jugat la segona part amb 11 jugadors diferents als de la primera part i ha seguit amb el 1-4-4-2. En la davantera han jugat junts Gerard Moreno i Bacca i molta més mobilitat del primer i el segon exercint més de davanter centre. Mario ha jugat de central per la dreta.



Minut 80-final del partit 

El Villarreal segueix amb el 1-4-4-2.Trigueros ha sigut canviat. Mario passat a jugar de lateral esquerra, Jaume Costa d'interior i Chuca de migcentre. Ha debutat el jugador Chakla, jugador fitxat per al Villarreal B aquesta setmana provinent del Melilla. Chakla té 26 anys i si jugara en algun moment amb el primer equip no podria baixar al filial. Chakla ha jugat de central dret.



Gols.

1-0. Minut 26. Peña furta una pilota en la seua posició de lateral dret amb la línia defensiva uns 5 metres per darrere de la línia del centre del camp. Avança i se'n va de dos jugadors del Llevant. Li dona la pilota a Moi Gómez, que està en l'interior de l'àrea, en la part esquerra, quasi en la línia de fons. Moi té davant un defensa i li la passa a Morlanes, aquest a Cazorla, que retalla a Melero i des de fora de l'àrea, prou centrat, xuta amb l'esquerra i marca el 1-0. En total han intervingut 4 jugadors del Villarreal i hi ha 3 passes.

2-0. Minut 63. Gerard Moreno furta una pilota en el centre del camp a un jugador del Llevant. Condueix la pilota i en el moment just li la passa a Bacca que amb la dreta supera en el mà a mà a Aitor. En aquesta jugada han participat dos jugadors del Villarreal i ha hagut un passe.

2-1. Minut 88. Chakla li dona una pilota a Iván Martín, però un defensa el pressió i envia la pilota cap a l'àrea. En la part central i fora de l'àrea, molt a prop de la vora, rep la pilota Bardhi que amb la cama esquerra xuta i supera a Barbosa.

Fets destacables.

- El Villarreal ha tirat 7 vegades a porta, 3 d'elles entre els 3 pals. Per la seua banda, el Llevant ha tirat 15 vegades a porta, 6 d'elles entre els 3 pals.

- El resultat amb gols esperats ha sigut: Villarreal 0,97-Llevant 1,22. El Villarreal ha començat dominant el partit i la primera bona oportunitat ha sigut d'Iborra (0,21) que ha tirat fora. Als 24 minuts, Raba ha tingut la millor oportunitat (0,38), però el porter ha aturat. Als 26 minuts, Cazorla ha marcat un gol difícil (0,05). I en tot el que quedava de partit, el Villarreal només ha tingut una bona oportunitat, en els peus de Bacca (0,24) que ha suposat el 2-0. Aquesta ha sigut l'única oportunitat del Villarreal en la segona part.

Per la seua part, el Llevant fins el 1-0 no ha tingut cap bona oportunitat. Als 37 minuts mitjançant Ivi ha tingut dos bones oportunitats (0,14 i 0,06). En la segona part, als 2 minuts Chema ha tingut la millor oportunitat del Llevant (0,26) i després Bardhi ha tingut les tres millors oportunitats del Llevant en la resta del partit (0,14, 0,13 i 0,09). En la tercera oportunitat de Bardhi ha arribat el gol del Llevant.

- Destacar que amb 1-0 en el marcador, el Villarreal ha concedit 2 oportunitats molt clares de gol al Llevant. La primera en una doble oportunitat de Ivi arribant des de l'esquerra rematant un centre des de la dreta de l'atac del Llevant. Ha sigut després d'una transició ràpida del Llevant on la defensa del Villarreal ha estat molt superada. La segona oportunitat ha sigut a la treta d'un cóner. El Llevant ha llançat al segon pal, un jugador ha centrat cap cap al centre de l'àrea i Chema ha tingut una gran oportunitat. Hi ha que destacar en les dos oportunitats les bones actuacions dels porters del Villarreal, Andrés Fernández i Barbosa.

- El passe de gol de Gerard Moreno a Bacca és el segon que li fa des de que juguen junts. La temporada passada només va hi haure un passe de gol de Gerard Moreno a Bacca en el partit d'Europa League davant el Zenit en l'estadi de la Ceràmica. Gerard Moreno només va donar un passe de gol a Jaume Costa en el Santiago Bernabéu i un a Ekambi en un amistós davant el Werder Bremen. En lliga, els 3 davanters més utilitzats pel Villarreal (Ekambi, Gerard Moreno i Bacca) només van donar un passe de gol cadascú i només va hi haure una connexió entre ells, l'assistència de Bacca a Ekambi en la victòria 3-0 davant el Sevilla.

- Respecta a la possessió, el Villarreal ha tingut el 58% de possessió i el Llevant el 42%. Com en el primer partit de pretemporada, el Villarreal vol tindre la pilota, però quan més l'ha tinguda, en la segona part, ha sigut quan menys oportunitats ha generat i quan més ha creat el Llevant.

- El Villarreal ha fet 521 passes, el 87,5% d'ells els ha fet bé i el Llevant 398, dels quals, el 81,7% dels passes han sigut encertats. La xifra del Villarreal ha sigut molt alta, però no tant com en el primer partit.

- El Villarreal intenta traure la pilota des de d'arrere amb molta paciència. De fet, com en el primer partit, els dos jugadors que més vegades s'han passat la pilota entre ells han sigut Albiol i Pau (19 vegades). En la segona part destaca com el Villarreal ha tret la pilota per la part esquerra amb Víctor Ruíz, Jaume Costa i Trigueros.


- El llançador de córners en la primera part ha sigut Cazorla i en la segona Trigueros, però els seus llançaments no han suposat cap perill per a la porteria del Llevant. El Villarreal ha llançat 3 córners i ha rematat 1. Per la seua part, el Llevant ha tret 7 córners i ha rematat 2. En el Villarreal només Iborra ha tocat en el segon pal un centre de Cazorla, però no l'ha direccionat bé, segurament perquè la pilota anava massa alta. En els dos remats del Llevant, el primer no ha sigut massa perillós perquè el davanter del Llevant que ha guanyat l'acció estava amb una marca molt damunt d'ell, però el segon ha sigut l'acció més perillosa del Llevant, amb el remat de Chema. Es torna a repetir la situació del partit del WBA, amb 1-0 en el marcadar, el Villarreal li  concedeix una molt bona oportunitat en accions ABP al rival.

Comentaris

Entrades populars