L'estructura del futbol espanyol en la temporada 1969-70

El Villarreal militava en la tercera divisió del futbol espanyol. Per tal d'analitzar que suposava jugar en tercera divisió en aquell moment s'ha de conéixer com estava configurat el futbol espanyol al principi de la temporada 1969-70.

La primera divisió la jugaven 16 equips. Els tres últims classificats de primera divisió baixaven a segona divisió. El Sabadell va sol·licitar a la federació espanyola de futbol de passaren a ser 8 equips per a la temporada 1970-71. La proposta es va votar en el l'assemblea de la Federació Espanyola de Futbol celebrada el 11-7-1969 i la proposta del Sabadell no va eixir endavant.

La segona divisió la jugaven 20 equips, dels quals els classificats entre el lloc 17 a 20 baixaven directament a 3a i els classificats dels llocs 13 a 16 havien de jugar una promoció per salvar-se contra un equip de tercera divisió.

Hi havia 8 grups de tercera amb 20 equips cada grup. El campió de cada grup jugava la promoció amb un altre campió. Si guanyava l'eliminatòria pujava i si la perdia encara tenia una opció de pujar si li guanyava una eliminatòria a un dels equips classificats entre el lloc 13 al 16 de la segona divisió. La tercera divisió anava a reduir-se a només 4 grups i això feia que anaven a baixar 8 equips de cada grup.

En l'assemblea del dia 11-7-1969 es va donar a conéixer que el Villarreal jugaria en el grup V de la tercera divisió que conformarien els següents equips:

Illes Balears: UE Maó, CD Menorca, At. Ciudadela, CD Manacor, CD Constancia, At. Baleares, CD Soledad, SE Eivissa.

Comunitat Valenciana: Alzira, Sueca, Torrent, Acero, Oliva, Paiporta, Mestalla, Llevant, Onda, Villarreal, Benicarló.

Catalunya: Tortosa.

Al començar la temporada 1969-70, el Villarreal estava entre els 196 millors equips d'Espanya i l'aposta de Font de Mora era molt forta, ja que volia situar-lo entre els 36 millors equips espanyols.

S'ha de destacar que en l'assemblea de la Federació Espanyola de Futbol on es va decidit la composició dels grups de tercera també es va prendre la decisió de que cada equip podria fer dos canvis per partit.



Comentaris

Entrades populars