El Villarreal no jugarà el Mundial de clubs 2025

El diumenge 17-12-2023, la FIFA ha confirmat els criteris del mundial de clubs i el Villarreal no jugarà aquesta competició.

En febrer de 2023, FIFA va publicar els criteris per anar al mundial de clubs. Anirien els campions de la Champions en el període 2021-24, a més de 8 equips europeus més per rànquing, però el problema és que no va deixar clar com s'elaboraria aquest rànquing i va dir que això ho anunciaria més endavant amb converses que tindria amb UEFA i amb parts interessades. No va clarificar qui eren aquestes parts interessades (va utilitzar l'expressió anglesa "stakehokders"). Cal dir que només es podrien classificar dos equips per federació, encara que podien ser més si tres equips d'un país guanyaven la Champions entre 2021-24. Només es recorria al rànquing si un país no tenia dos equips guanyadors de la Champions.

La pàgina web IUSPORT, especialitzada en dret esportiu, ja explicava que aquest rànking podia ser de duess maneres:

- Tenint en compte només la participació en Champions perquè la normativa només parlava d'aquesta competició.
- Tenint en compte el coeficient UEFA ja existent i es puntuariaq per jugar qualsevol de les tres competicions europees.

És aquest segon criteri el que haguera classificat al Villarreal.

En cctubre, La Gazzetta dello Sport publicava que el criteri seria tindre en compte només la Champions. Aquesta setmana, Mundo Deportivo, que sempre ha estat ben informada en temes UEFA gràcies al seu periodista Francesc Aguilar, ho confirmava.

La FIFA finalment ha confirmat que només compta la Champions per poder classificar-se a aquesta competició. FIFA s'ha basat en els criteris de punts de la UEFA per a Champions introduint una xicoteta variació.