Villarreal-Bayern Munich, 6-4-2022

 Prèvia històrica.

- El Villarreal i el Bayern de Munich han jugat dos partits en competició oficial. Va ser en la temporada 2011-12, en fase de grups de Champions i els dos partits els va guanyar el Bayern.

14-9-2011. Villarreal 0-Bayern Munich 2. Gols de Kroos i Rafinha.

22-11-2011. Bayern Munich 3-Villarreal 1. Gols de Ribery (2) i Mario Gómez per al Bayern i De Guzmán per al Villarreal.

- El Villarreal ha arribat dos vegades a 1/4 de final de Champions, en les temporades 2005-06 i 2008-09.

En la temporada 2005-06 va eliminar a l'Inter de Milà al perdre 2-1 en Milà i guanyar 1-0 en Vila-real. Els autors dels gols del Villarreal van ser Forlán i Arruabarrena.

En la temporada 2008-09, el Villarreal va caure eliminat davant l'Arsenal a l'empatar 1-1 en El Madrigal i perdre 3-0 en l'Emirates. L'autor del gol del Villarreal va ser Senna.


El diari abans del partit d'anada.

Els fets més importants des del sorteig són el següents:

18-3-2022.

- Es celebra el sorteig de 1/4 final i 1/2 final de la Champions League. El sorteig té lloc a les 12 del migdia en la localitat suïssa de Nió. El Villarreal queda emparellat amb el Bayern de Munich en 1/4 de final, amb l'anada en La Cerámica. En cas d'arribar a 1/2 final jugaria contra el guanyador de l'eliminatòria entre Liverpool i Benfica, amb la tornada en La Cerámica.

- Emery diu que el Bayern de Munich és molt difícil, com qualsevol rival que li podia tocar. Emery indica que hi ha que gaudir de l'eliminatòria des del punt de vista de la competitivitat. 

- Emery explica que l'elimatòria contra el Bayern és un pas més per edificar l'identitat de l'equip i buscar les oportunitats dins de l'eliminatòria.

- El diari Abendzeiting München analitza els possibles rivals del Marca abans del sorteig i situa al Villarreal com el rival més fàcil que li podia tocar al Bayern. Diu que això també és el que pensava la Juventus. El qualifica com un equip sorpresa, qualitativament bo, però no al nivell del Bayern.

 

19-3-2022

- El pronòstic de The Guardian és que passa el Bayern de Munich amb claretat. The Athletic també dona molt favorit al Bayern de Munich. 

- El Bayern de Munich guanya 4-0 a l'Union de Berlin.

20-3-2022

El Villarreal perd 1-0 en Cadis. Tota la informació del partit està en l'enllaç.


30-3-2022.

La prestigiosa revista Sport-Bild li dedica un reportatge al Villarreal de 2 pàgines. Diu el següent:

Titular: Villarreal, els miracles van començar en un bar.

Vila-real té 50000 habitants, menys de la capacitat de l'Alianz Arena i disputarà els 1/4 de final de la Champions League. Una tercera part dels jugadors del Villarreal s'ha format en la cantera del club. A primera vista és el somni de tots els romàntics, però si s'analitza un poc més està Fernando Roig un dels homes més rics d'Espanya amb una fortuna de més de 1.500 milions d'euros, propietari de l'imperi ceràmic local i accionista en la cadena de supermercats de la seua família Mercadon que va comprar en 1997 en un bar l'equip quan militava feina uns anys en segona divisió  per 432.000 euros. És paregut al que va fer Dietmar Hopp amb el TSG Hoffenheim, però amb 12 participacions en Europa League o Champions League des de 2005 i amb el títol de l'Europa League en 2021, Roig és molt més exitós que Hopp.

Rubén Martín de la Cope parla sobre Fernando Roig: "no és difícil trobar-lo els diumenges en els partits de juvenils del seu equip. Crec que li dedica més temps al seu equip que a la seua empresa."

En el seu dia el Villarreal va fitxar a Riquelme o a Forlán. I també trau jugadors de la cantera.  El màxim exponent d'açò és Pau Torres, jugador totalment format en la cantera del Villarreal i amb un valor de mercat de 50 milions d'euros segons Transfermarkt. Pau juga en la selecció espanyola, igual que Yeremy Pino i Gerard Moreno, dos jugadors que també s'han format en la cantera del Villarreal. En definitiva, Roig vol un equip de jugadors formats per fitxatges fets amb inteligència i jugadors formats en la cantera. el responsable d'implemetar açò és Fernando Roig junior, que és el director general del Villarreal. El seu pare vol tindre una visió general del que es fa i poder confiar en cada empleat.

El campió europeu Joan Capdevila, que va jugar en el Villarreal entre 2007 i 2011 diu: "Quan vaig arribar entre 10 persones portaven tot el club." Amb els 200 milions que diu que va invertir Fernando Roig es poden comprar estreles, però l'important és la filosofia creada on la seua filosofia aporte un creixent natural. Capdevila diu que "el creixement és una locura. No hi ha cap centre de formació més modern en Espanya que el del Villarreal." Per amplicar l'estadi (23500 espectadors). Roig ha tingut que comprar les cases d'alguns veins amb una despesa molt alta. En Vila-real, un de cada cinc habitants són socis del Villarreal i l'afició aprova la gestió de Roig perquè els ha portat al futbol d'èlit. Roig després d'un descens no esperat en 2012 no va deixar caure al club com un joguet trencat. L'eliminatoria contra el Bayern de Munic és una nova recompensa que el quatre vegades campió de l'Europa League Unai Emery li està donant al Villarreal. Rubén Martín ho adverteix: "El Bayern de Munich és el clar favorit, però que no espere un passeig. La Juventus ja va veure la capacitat del Villarreal."


1-4-2022

Comença un mes d'Abril decisiu per als dos equips. Tant, per seguir en Champions.

Calendari del mes per als dos equips.

- El Villarreal té el següent calendari:

Llevant (visitant) 2-4-2022

Bayern  (local) 6-4-2022

Ath. Bilbao (local) 9-4-2022

Bayern (visitant) 12-4-2022

Getafe (visitant) 16-4-2022

València (local) 19-4-2022

Alavés (visitant) 30-4-2022 o 1-5-2022

- El Bayern té el calendari següent:

Friburg (visitant) 2-4-2022

Villarreal (visitant) 6-4-2022

Agsburg (local) 9-4-2022

Villarreal (local) 12-4-2022

Arminia Bielefeld (visitant) 17-4-2022 

Borussia Dormund (local) 23-4-2022

Mainz (visitant) 30-4-2022

Prèvia del Bayern contra el Friburg.

- El Bayern té tres dubtes per a jugar en camp del Friburg el dia 2. Lewandowski, per un problema en les costelles que arrossega des del partit de classificació per al Mundial el dia 30-3 entre Polònia i Suècia és dubte. També són dubtes Süle i Goretza qui no juga en el Bayern des de principis de desembre per una lesió. A més, Kimmich no viatga a Friburg amb l'expedició perquè la seua dona està a punt de donar a llum el tercer fill de la parella. En cas que tot estiga tranquil, Kimmich es desplaçarà el mateix dia del partit.

- Nagelsman diu sobre Lewandowski en roda de premsa que el vol tindre al màxim nivell per al partit del Villarreal i que no van a arriscar-lo, però si pot, jugarà uns minuts contra el Friburg per a què tinga ritme.

- Nagelsman diu sobre Goretzka que té algun xicotet problema muscular, però que està entrenant molt bé.

- Sobre Süle, qui porta 2 setmanes i mitja de baixa per problemes musculars, Nagelsman diu que està entrenant bé i que si no juga d'inici ho farà al llarg del partit per agafar el ritme de la competició i estar preparat per al partit del Villarreal.

- Davies no estarà per al partit del Friburg ni el de l'anada contra el Villarreal, però el Bayern està treballant amb ell per a què estiga per al partit de tornada contra el Villarreal.

2-4-2022

- El Bayern guanya 1-4 en Friburg, però juga durant uns segons amb 12 jugadors i això implica que el partit pot ser impugnat. Lewandowski juga la primera part i un poc de la segona. Kimmich també juga i tornen Pavard després de àtir el coronavirus i Goretzka després de 4 mesos.

- El Villarreal perd 2-0 en camp del Llevant.

 

4-3-2022

- Mediterráneo publica una entrevista de Yolanda Peris a Gerard Moreno.  Diu que arriben bé, que la lliga és el principal objectiu encara que han cedit un poc i sobre el Bayern diu: "Sabem que no som els favorits. Ens ha tocat un dels rivals més forts d'Europa i del món, tant pel club com pels jugadors que té, i sabem que serà molt difícil. Però també hem demostrat que hem competit al més alt nivell contra equips molt bons, com vam fer en la Supercopa d'Europa contra el campió de la Champions que en aqueix moment era el Chelsea, i hem demostrat la nostra capacitat. Jo tinc confiança que l'equip competirà i respondrà, i després ja veurem fins a on podem arribar perquè en un partit succeeixen moltes coses. És una eliminatòria per a gaudir-la perquè ens ho hem guanyat."

- La premsa d'Alemanya no parla del Villarreal, segueix amb la polèmica dels 12 jugadors del Bayern que van jugar en el camp del Friburg per uns segons. Hui és l'últim dia que té el Friburg per impugnar el partit. Si no ho fa la victòria és del Bayern.

- El diari Abendzeiting München que no es publica els diumenges valora l'actuació dels jugadors del Bayern. Destaca que Lewandowski no va intervindre molt en el joc, que es notava que estava condicionat pel seu problema en les costelles i que no guanyar quasi cap duel per això.

- El mateix diari parla del retorn de Goretzka, qui no jugada des del 4-12-2021 en partit contra el Borussia Dormund. Nagelsman va dir d'ell: "Leon és important per a tot el club. És una de les figures del club juntament amb Kimmich, Müller, Neuer i Lewandowski."

- El Villarreal anuncia en xarxes socials que no queden entrades per al partit del Bayern.

5-4-2022

- José Luis Lizárraga en Mediterráneo publica un molt bon reportatge de la gent que treballa per a què tot funcione bé en La Cerámica en els dies de partit. Diu que 769 persones treballen cada partit de Champions en La Cerámica i que al Villarreal li costa obrir La Cerámica uns 60000 euros en dia de partit i 100000 en partits com el del Bayern de Munich.

- Mediterráneo publica que Chukwueze, que es va lesionar amb la seua selecció i podrà jugar contra el Bayern.

- En El Mundo Castellón al dia, Edu Chova explica que el Bayern porta 22 partits sense perdre en Champions fora de casa i l'últim partit que va perdre va ser en fase de grups per 3-0 davant el PSG d'Emery.

- El diari Abendzeiting München informa que el Bayern ix cap a Vila-real des de les 16 hores. El Bayern arriba a l'aeroport de Castelló. El Bayern està concentrat en l'hotel Luz de Castelló.

- Nagelsman ha declarat, segons publica el diari de Munich, que el Villarreal és un bon rival, un equip complicat i que el partit és especial perquè el dia que senta que un partit de Champions League és rutina es retirarà.

- Respecte al possible onze inicial del Bayern hi ha tres dubtes. El pirmer és Süle o Tanguy Nianzou. Pareix que Süle que va jugar 85 minuts contra el Friburg serà qui jugarà segons el diari de Munich. El segon dubte és si jugarà Goretzka d'inici. Va retornar contra el Friburg de quatre mesos sense jugar, però que jugue cada tres dies encara pareix prematur i segurament Musiala, de 19 anys, i que està jugant molt bé començarà el partit. El tercer dubte és Gnabry o Leroy Sané. Pareix que Sané no està en forma i encara que Gnabry té problemes per renovar el seu contracte amb el Bayern serà el titular contra el Villareal.

- El diari Bild va publicar el dia 4 per la vesprada i hui en la seua edicicó en paper que Tolisso va tindre un trencament de fibres en el partit contra el Friburg i no podrà jugar el partit d'anada en Vila-real.

- Unay Emery li dona una entrevista a The Athletic. L'entrevista és la primera vegada on Emery parla obertament de l'oferta del Newcastle i pel que deixa entreveure pareix que va estar molt a prop de l'equip anglés.

"Amb l'Arsenal, primer has hagut de tirar les parets, que és un treball dur, i després començar a construir de nou. Newcastle, no; només es tractava de construir des de la base. Així que és diferent, i m'agradava la idea. Però també vaig agrair al Villarreal l'oportunitat que em van donar, i estàvem a la Champions".

"La Premier League és una lliga atractiva per a tots nosaltres entrenadors, així que quan em va trucar el Newcastle, vaig pensar molt en l'oportunitat de tornar a Anglaterra, a un projecte seriós. Per a mi, va ser una font d'orgull, satisfacció, i ho vaig apreciar. L'oportunitat d'un club com el Newcastle, el que podria ser, és normal escoltar l'oferta, considerar-la".

"Vaig pensar en l'oferta i vaig parlar amb Fernando Roig. Però també havia de tenir en compte que estàvem a la Champions amb el Villarreal, a mitja temporada. Al final, amb molt de respecte pel Vila-real, i molt pel Newcastle, vaig decidir quedar-me aquí. Estic content i estem fent una feina important". 

Respecte si Emery tenia problemes per treballar en un equip on el propietari és d'un pais on els drets humans no es respecten diu:

"En l'esport, hem de ser conscients de la societat, certs temes polítics i respectar-los . Però no hem d'entrar gaire en política. La meva professió és l'esport. Llavors puc donar opinions socials o polítiques? M'he de centrar sobretot en el projecte esportiu, que em van oferir des de l'Aràbia Saudita. No els vaig parlar de res més".

Respecte al moment del Villarreal diu el següent:

"L'any passat ens va mostrar el camí: com competir, com treballar, com gestionar els 90 minuts. L'equip va créixer, va madurar molt, i aquest any anem pel mateix camí. És diferent a la Lliga, Europa et motiva molt i això treu molta energia. Estem en procés de créixer, millorar, ser més coherents i saber utilitzar el grup i les energies. A la Lliga no tenim aquesta consistència. Hem de millorar el que queda de temporada”.

Respecte al partit del Bayern diu:

"El pla per al Bayern serà diferent al de la Juve. Són dos equips diferents, amb idees de joc molt diferents. He estat mirant el Bayern; al final, veus molts partits. M'agrada treballar molt en els detalls, conèixer bé els jugadors i les decisions de l'entrenador. T'has d'adaptar a com juguen."

 










 

Comentaris

Entrades populars