Villarreal-Bilbao Ath. (desempat)

El partit de desempat s’anava a jugar en el Santiago Bernabéu a les 20.30 hores del dia 7-7-1970. Abans del partit, el Villarreal anuncia que se li renova el contracte a Rey passe el que passe per a la propera temporada.

La convocatòria per al partit és: Alapont, Debón , Alcañiz, Marzal, Eusebio, Linares, Martínez, Luiche, Palau, Causanilles, Serrano,Villita, Luis Moreno, Lluch i Masià.

Fitxa tècnica.

Villarreal 2- Bilbao Ath. 1. 7-7-1970, 20.30 hores. 30000 espectadors.

Villarreal: Alapont, Debón , Alcañiz, Marzal, Eusebio, Linares, Martínez, Luiche, Palau, Causanilles, Serrano.

Canvi: Masià per Palau.

Bilbao Athletic: Marro, Doro, Beitia, Gómez, Aurre, Birichinaga, Fortea, Carlos, Ormaza, Aurre i Platas.

Canvis: Cenitagoya per Aurre.

Àrbitre: Rodríguez Barroso del col·legi castellà.

Gols.

1-0. Minut 43. Luiche.

2-0. Minut 47. Causanilles.

2-1. Minut 76. Doro.

Desenvolupament del partit.

En la primera part, el domini va ser major del Villarreal, encara que els dos equips van pensar més en marcar que en defensar la seua porteria. Va ser el Villarreal, mitjatçant Luiche, qui va marcar en el minut 43.

La segona part va començar amb domini del Bilbao Ath., però un contracop de Causanilles al minut 2 va suposar el 2-0. El Bilbao Ath. ho va intentar amb més cor que cap i encara que va marcar un gol no va poder amb el Villarreal.

Al final del partit es va alliberar l'eufòria entre els jugadors, els aficionats i el cos tècnic. Tot Vila-real seguia el partit per la ràdio. En pocs minuts la plaça Major estava plena de gent celebrant l’ascens.

La rebuda a l’equip va ser apoteòsica, com mai abans s’havia vist.