Villarreal-Bilbao Ath.

El dissabte 4-7-1970 a les 18.45 hores anava a rebre el Villarreal al Bilbao Ath.

La convocatoria del Villarreal de cara a aquest transcendental partit va ser: Alapont, Debón , Alcañiz, Marzal, Eusebio, Linares, Martínez, Luiche, Palau, Causanilles, Serrano,Villita, Luis Moreno, Lluch i Masià.

El Villarreal va quedar concentrat el matí del partit en l’ermita de la Mare de Déu de Gràcia on els jugadors dinarien junts i anirien cap al camp.

Fitxa tècnica.

Villarreal 2-Bilbao Athlètic 1. Dissabte 4-7-1970 a les 18.45 hores

Villarreal: Alapont, Debón , Alcañiz, Marzal, Eusebio, Linares, Martínez, Luiche, Palau, Causanilles, Serrano.

Canvi: Masià per Serrano als 55 minuts.

Bilbao Athletic: Marro, Doro, Beitia, Gómez, Cenitagoya, Birichinaga, Lavín, Carlos, Ibarrondo, Aurre i Platas.

Canvis: Fortea per Cenitagoya als 25 minuts i Ormaza per Ibarrondo als 71 minuts.

Àrbitre: Canera del col·legi aragonés.

Gols.

1-0. Minut 9. Palau.

2-0. Minut 20. Martínez.

2-1. Minut 77. Carlos.

Desenvolupament del partit.

Des de l’inici del partit, el Villarreal va eixir determinat a superar l’eliminatòria. Així als 9 minuts, Palau va botar una falta que va suposar el 1-0 i l’empat de l’eliminatòria. Als 20 minuts, Martínez al finalitzar una jugada de Luiche, va portar el deliri al marcador, quan va posar al Villarreal per davant en l’eliminatòria. En el minut 41 es produïa una jugada clau, quan un clar penal sobre Causanilles va ser convertit en una falta indirecta per l’àrbitre.

En la segona part van seguir les bones oportunitats del Villarreal, però no va sentenciar i faltant 13 minuts Carlos va marcar el gol que empatava l’eliminatòria i portava aquesta a un partit de desempat.

On es juga el desempat?
Paco Pascual afirmava 10 anys després de jugar-se l’eliminatòria que va ser testimoni directe de la reunió entre Font de Mora i Félix Maria Oroa. Hi ha que recordar que finalment el partit es va jugar en el Santiago Bernabéu.
Com els dos partits contra el Bilbao Ath. van quedar igual (2-1 a favor del de casa) es va decidir en l’habitació on es guardava el material de El Madrigal on es jugaria el desempat. Font de Mora volia jugar en Vallecas segons ell per raons econòmiques, però pareix que pensava que era un camp més adient per a l’estil de lluita del Villarreal i el president del Ath. Bilbao, Félix Maria Oroa, volia que es jugara en el Bernabéu i amb llum artificial, segurament perquè pensava que era un camp millor per al seu equip més tècnic. El president del Ath. Bilbao es va oferir a córrer en totes les despeses del partit si al final es jugava en el Bernabéu.