Bilbao Ath.-Villarreal

En principi, pareixia que el Bilbao Athletic era el pitjor rival possible perquè era el millor classificat dels segones divisió que podia tocar. Va quedar en el lloc 13 de segona divisió.

El primer partit s’anava a jugar el dilluns 29-6-1970 en Bilbao a les 7 de la vesprada. El Villarreal va eixir cap a Vitòria el divendres. Allí es on pensava estar fins el dia del partit.

Fitxa del partit.

Bilbao Athletic 2-Villarreal 1. San Mamés, 29-6-1970.

Bilbao Athletic: Marro, Doro, Raúl, Gómez, Aurre, Birichinaga, Fortea, Carlos, Ormaza, Rojo i Lavín.

Canvis: Platas per Fortea i Arráiz per Carlos.

Villarreal: Alapont, Debón , Alcañiz, Marzal, Eusebio, Linares, Martínez, Luiche, Palau, Causanilles, Serrano.

Canvi: Lluch per Serrano.

Àrbitre: Jiménez Sánchez del col·legi murcià.

Gols.

1-0. Minut 10. Carlos.

2-0. Minut 32. Ormaza.

2-1. Minut 80. Palau.

Desenvolupament del partit.

En la primera part, el Bilbao Athletic va eixir molt fort i el Villarreal molt defensiu. Als 10 minuts ja anava per davant l’equip basc i la poca gent que hi havia en San Mamés se les prometia molt felices, i més encara quan en un centre-xut dels que mai entren, Ormaza va posar el 2-0.

En la segona part, el Villarreal es va refer i va atacar molt més. No seria fins el minut 80 quan Palau rematava un centre de Linares. Un gol molt protestat per l’equip local que va demanar fora de joc. Com a conseqüència de les protestes, el jugador Rojo va ser expulsat i el Villarreal, amb superioritat numèrica, va estar a punt de posar-se per davant en el marcador. No va ser així i el Villarreal tornava amb un marcador esperançador cap a Vila-real.