En El Madrigal l'equip funciona

Villarreal 4-Soledad 0. 28-9-1969

Carlos Vilar Llop va escriure en Mediterráneo el dia abans de la visita del Soledad que cada dia centenars d'aficionats anaven a veure l'entrenament del Villarreal. Hi havia esperança en l'equip, però una gran dosi de disgust pels dos mals resultats fora de casa. Això feia que s'esperaren canvis en l'alineació. En els tres primers partits, l'equip titular havia sigut el mateix i, excepte en el partit jugat de local en la segona jornada, l'equip no donava el nivell que s'esperava.

El Soledad era un equip de Mallorca i només havia jugat dos partits contra el Villarreal. Havia sigut la temporada 1968-69. Els dos precedents eren favorables al Soledad. En el seu camp li van guanyar 1-0 al Villarreal i en El Madrigal, contra tot pronòstic, van guanyar per 1-2. Aquest partit es va jugar el 29-9-1968.

En les 3 primeres jornades, el Soledad havia perdut els 3 partits, marcant 0 gols i encaixant 7. Era l'últim classificat.

Fitxa tècnica.

El Madrigal. 28-9-1969. 16.45 hores.

Villarreal: Alapont, Luiche, Alcañiz, Eusebio, Linares, Martínez, Rodri, Palau, Masià i Serrano.

Canvi: Luis Moreno per Linares al descans.

Soledad: Vidal, Diego, Garau, Mir, Bibi, Oliver, Pou, Fiol, Amaya, Moré i Morey.

Canvi: Amengual per Amaya al minut 63.

Gols.
1-0. Minut 42. Martínez.
2-0. Minut 43. Palau.
3-0. Minut 68. Chumillas.
4-0. Palau segons la crònica de Carlos Vilar Llop en Mediterráneo i Serrano segons la crònica de Juan Bautista Catalán Mínguez en Hoja del Lunes de València.

Desenvolupament del partit.
Clara victòria del Villarreal, que va dominar el partit d'inici a la fi. El Soledad va eixir a defensar-se i el Villarreal va començar a crear a oportunitats molt ràpidament amb un joc on es veia una bona bona connexió entre les diferents línies i amb molta participació dels extrems.
Rey va fer dos canvis en l'equip titular del Villarreal respecte al que va jugar en Eivissa. Marzal va entrar per Lluch i Chumillas per Rodri. L'entrada de Marzal i l'eixida de Lluch va fer que Eusebio passara a jugar al centre del camp.
Al minut 6, Martínez va superar al porter Vidal i quan es cantava el gol la pilota va anar al travesser. Al minut 23, el Villarreal xutaria dos vegades al pal en la mateixa jugada. Serrano i Palau no van poder marcar, encara que després del remat de Palau una bona part de l'afició va demanar que la pilota havia entrat. El domini seguia i en el minut 30, un tir de Linares va ser rebutjat pel travesser.
Finalment, en el minut 42 arribaria el 1-0 quan Martínez va rematar amb el pit un centre de Linares. Un minut després, Palau va rematar un centre de Martínez, després de que aquest fera una bonica jugada on va regatejar a alguns jugadors del Soledad i va centrar de manera precisa per a què el centredavanter del Villarreal marcara. Amb el 2-0 s'arrribava al descans.
En la segona part, d'inici i per lesió de Linares, Luis Moreno va entrar a jugar. Es va posar en la posició de defensa dret i Luiche va passar al centre del camp. Al minut 1, Martínez xuta i la pilota va al travesser. És el 5t pal del Villarreal en el partit. El domini del Villarreal és total en la repressa i en total llança 13 córners en aquest període (18 en tot el partit). El 3-0 arriba en el minut 23 quan Chumillas aprofita un rebuig del porter, després d'un tir de Palau, per marcar. Finalmente, en el córner número 16 del partit, el Villarreal marcaria el 4-0 definitiu.

Després de la jornada 4, el Villarreal estava en la posició 4 amb 4 punts.  Els líders eren el Tortosa i el Llevant amb 7 punts.