El Villarreal porta marcats 5 penals dels 8 que ha llançat en la temporada 2022-23

El proveïdor de dades Opta dona un xG de 0,79 per al llançament d'un penal. Això és la probabilitat de marcar un gol de penal, el que significa estadísticament que de cada 100 penals que es llancen es marquen 79 gols.

El Villarreal està per sota d'aquesta mitjana aquesta temporada perquè en partits oficials ha llançat aquesta temporada 8 penals i ha marcat 5, el que significa una probabilitat de 0,625. Analitzem els penals que ha llançat el Villarreal aquesta temporada.

A partir d'ara, quan es parla de la dreta o de l'esquerra, la referència és el punt de vista del llançador.

Els dos primers partits xiulats a favor del Villarreal va ser en el camp del Hapoel Beer Sheva, en partit que va acabar en victòria del Villarreal per 1-2. Amb empat 1-1 en el marcador, en el minut 39 de la segona part, Morales va marcar davant el porter Glazer. Morales va llançar baix i al centre. El porter es va llançar a l'esquerra. En el minut 6 de descompte, amb 1-2 en el marcador, es va xiular un segon penal a favor del Villarreal i Danjuma i el va llançar pel centre i molt alt, per damunt del travesser. El porter es va llançar a l'esquerra. Va ser el primer penal fallat del Villarreal i no va tindre conseqüències.

El tercer penal a favor va ser en el partit de lliga contra Osasuna en lliga. Amb 1-0 a favor en el marcador, Danjuma va marcar el 2-0 en el minut 7 de la segona part. Aquesta vegada el va llançar per baix i a la dreta i el porter es va llançar a l'esquerra. El resultat final va ser de 2-0.

El quart penal va ser llançat per Gerard Moreno contra el Guijuelo. El Villarreal perdia 1-0 i en el minut 41 de la primera part, Gerard va marcar. Va llançar a l'esquerra del porter i aquest es va llançar a la dreta. El Villarreal va acabar guanyant el partit 1-2.

En el partit de copa contra el Cartagena es va xiular un penal a favor del Villarreal amb el resultat d'1-2 a favor. Morales va llançar al centre a mitjana altura i el porter es va quedar al centre i va rebutjar, però Morales va marcar en el rebuig, posant l'1-3 en el marcador. Va ser gol, però el penal s'ha de comptar com a fallat. El resultat final va ser 1-5. Per tant, aquesta errada no va tindre conseqüències negatives en el Villarreal.

En el partit de lliga contra el Real Madrid, amb 1-1 en el marcador, es va xiular un penal a favor del Villarreal. Gerard Moreno el va marcar. El va llançar per baix i a l'esquerra de Courtois, que es va llançar a la dreta.

En el partit de lliga contra el Girona, el Villarreal ha gaudit de dos penals a favor en el temps de descompte de la segona part. Els dos han sigut llançats amb 0-0 en el marcador. El primer l'ha llançat Gerard Moreno a l'esquerra del porter i per baix, igual que els dos que havia llançat, i el porter del Girona, Gazzaniga, l'ha aturat. En l'última jugada del partit, Parejo, quan es portaven més de 10 minuts de descompte, ha llançat a l'esquerra i alt i ha marcat, encara que Gazzaniga s'ha llançat al costat correcte.

En definitiva, Morales ha llançat dos penals, els dos al centre i ha marcat un. Danjuma ha llançat dos penals, un al centre i un a la dreta, i ha marcat un gol. Gerard Moreno ha llançat tres penals a l'esquerra del porter i ha marcat un. I Parejo ha llançat un penal a l'esquerra del porter i ha marcat.

Per acabar, cal dir que set dels huit penals han sigut per falta sobre un jugador del Villarreal i un per mans d'un rival, en el partit contra el Real Madrid. Sobre Álex Baena s'han comés dos penals, el mateix sobre Pau Torres i un penal sobre Danjuma, Yeremy i Mandi.