El partit més polititzat de la història del camp de futbol El Madrigal

Abans que existira el Foghetecaz: (els dos punts no són cap error) que és l'origen de l'actual Villarreal CF es va jugar el partit més polititzat de la història del camp de futbol El Madrigal. No va ser un partit entre clubs federats, sinó entre els equips infantils del Club Deportivo Obrero i la S. C. Dreta Regional.

Va ser l'any 1934, dos anys abans de la Guerra Civil, i com es pot deduir fàcilment pel nom dels equips eren equips amb marcada ideologia política. No van ser els únics equips amb ideologia política en Vila-real. També hi havia en 1935 un equip, el Cruzada de Villarreal, que va disputar el campionat carlí de la província de Castelló.

El club degà de Villarreal va ser el CD Villarreal, però a partir de la seua aparició i sobretot de l'adquisició de Calduch dels terrenys on se situa El Madrigal van aparéixer molts clubs i es disputava un interessant campionat local. Aquests equips de futbol local no federats van ser fins a l'any 1952 tan important o més per coments que els equips del futbol federat i caldrà dedicar-los espai en VillarrealVintage. Per cert, la raó de què en 1952 decau aquest tipus d'equips és que se'ls va prohibir jugar en El Madrigal després d'una gran reforma en el camp.

Però al que anava. El Club Deportivo Obrero i el S. C. Dreta Regional jugaven l'últim partit del campionat local infantil de 1934. Va ser cap a finals de juliol amb una bona assistència de públic en El Madrigal.

El partit va acabar 2-2 i segons el setmanari catòlic Villarreal (revista gens imparcial, com es pot veure en la imatge d'una de les seues portades que deixe en una imatge baix) va dir que el partit havia estat jugat bé per part dels dos equips, però l'àrbitre va ser molt parcial en favor del Club Deportivo Obrero. De fet, segons la crònica, el segon gol d'aquest equip ve a partir d'unes mans del seu interior esquerre. 


Segons el setmanari catòlic Villarreal l'àrbitre va impedir que la S. C. Dreta Regional guanyara el trofeu i també indica que en tot el partit va quedar patent la superioritat del Dreta Regional.


Portada de la revista Villarreal de finals de 1933 abans d'unes eleccions com a mostra de la polarització política del moment.


Una altra portada del setmanari catòlic Villarreal.



Comentaris

Entrades populars