Ha sigut històricament el terreny de joc de El Madrigal xicotet?

El 26-11-2021, l'entrenador del Barcelona, Xavi Hernández, declara en la roda de premsa prèvia al Villarreal-Barcelona de lliga: "serà difícil, més en el seu camp, amb unes dimensions un poc més xicotetes". 

La periodista Ana Garcés, de La Sexta, s'encarrega de desmentir el que ha dit Xavi. Segons les webs dels dos equips, el terreny de joc té les mateixes dimensions: 105 m x68 m.

No és la primera vegada que els aficionats del Villarreal han hagut de suportar declaracions com les de Xavi, però una mentida per molt que és repetisca segueix sent una mentida i la història està per desmentir l'afirmació de que el terreny de joc de El Madrigal és o ha sigut xicotet.

En 1952 es van fer reformes en El Madrigal i es va ampliar el terreny de joc, que fins aquell moment era de 95 m x 50 m. Per tindre unes dimensions més correctes, es va agafar com a referència les dimensions de l'Estadi Olímpic de Helsinki, on en l'estiu de 1952 es van celebrar els Jocs Olímpics. Així que el terreny de joc de El Madrigal va passar a tindre 104m x 65 m. Per tant, el Villarreal juga des de 1952 en dimensions de camps de referència internacionals.

El Villarreal ha jugat moltes temporades en primera regional i en tercera divisió en un camp de dimensions molt respectables. Al tindre El Madrigal les grades molt pegades al camp molta gent ha tirat del tòpic de que El Madrigal era un camp xicotet, però les dades històriques ho desmenteixen.



Comentaris

Entrades populars