Sobre el rècord d'assistències en un partit del Villarreal en primera

En el futbol hi ha cada vegada més fets mesurables estadísticament i per mesurar hi ha que tindre un criteri clar del que es mesura. Així, es diferencia entre un passe clau i una assistència o passe de gol.

Un passe clau és un passe que acaba en un tir a porta pel jugador que rep la pilota i una assistència o passe de gol és un passe el jugador del qual rep la pilota juga i marca. També hi ha que tindre clar que una jugada acaba quan la pilota ix del terreny de joc, la toca un rival o hi ha falta.

En el partit Eibar-Villarreal jugat el 14-3-2021, alguns diaris, com Mediterráneo o Marca afirmen que Gerard Moreno va fer 3 assistències, la qual cosa no és menor, ja que el rècord en primera d'un jugador del Villarreal és de 3 assistència i només ho va fer Víctor, en un partit Betis-Villarreal de la temporada 2003-04, jugat el 21-12-2003, que va acabar 1-3.

En aquesta pàgina, que tracta estadístiques del Villarreal, es considera que utilitzant el criteri abans esmentat, Gerard Moreno va fer 2 assistències i no 3 en el partit davant l'Eibar perquè en el 3r gol, el porter de l'Eibar atura el primer xut de Pedraza i en eixe moment comença una nova jugada. Després Pedraza marca, en una nova jugada que només té un toc i per això no hi ha assistència. En tot cas, el passe de Gerard Moreno que dona pas al primer gol és un passe clau. Ací el vídeo del resum del partit on es pot veure que els dos primers gols del Villarreal compleixen el criteri per a què el passe de Gerard Moreno siga una assistència i el tercer gol no.


M'agradaria conéixer quin criteri tenen Mediterráneo o Marca per considerar el passe de Gerard Moreno una assistència.

Comentaris

Entrades populars